|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Robimy kosmetyki
Na wstępie chce przeprosić jeśli taki temat był ale osobiście go nie znalazłam.
Ok, chce aby w tym temacie dzielono się przepisami na domowe kosmetyki. Więc może zacznę ja. Piling do ust - miodowy Składniki: *miód (stwardniały - mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi) *cukier (najlepiej grubo ziarnisty) *mały pojemniczek Przygotowanie: Do małego pojemniczka dodajemy miód (około 1 łyżeczka) i dosypujemy cukier w proporcjach 1 na 1 i wszytko mieszamy (polecam wykałaczkę) Wskazówki: *pojemniczek koniecznie mały lub średni wystarczający na kilka użyć by zużyć nasz piling przed końcem jego terminu. Działanie: *Świetne! Na moim przykładzie: zawsze po chorobie mam usta koszmarnie popękane, fioletowe, spierzchnięte, ze skórkami itp. a ostatnio gdy właśnie takie miałam zrobiłam ten piling i mnie uratował - usta miałam gładziutkie, różowe, odżywione tylko miałam 1 malutki strupek gdzie podczas choroby leciała mi krew. POLECAM ! ! ! - Miłego używania
|
|
|
|
|
#2 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Robimy kosmetyki
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.