|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
rozjaśnienie włosów o ton
Witam Pani Grażyno,
mam włosy o kolorze średni braz. Jakiś czas temu zafarbowałam moje niefarbowane włosy jasnym brazem i wyszły bardzo ciemne, ale już się zmyły. Nie ma koloru, ale pewnie coś tam chemicznie zmieniło się w strukturze włosów. Chciałabym je rozjaśnić o ton, lub dwa. Podobaja mi się takie szatynki o "chłodnym odcieniu". Rozmawiałam z moja fryzjerka i ona mi tłumaczy, że rozjasnić o ton można balejażem, czy paskami, ale na brazie można zrobić blond pasemka lub o odcieniu rudawym ![]() Nie ukrywam, że rudy albo blond mi nie odpowiada zupełnie , a chodzi mi o taki efekt rozjaśnienia "od słońca", czyli naturalnie niby. Wybiorę się do fryzjera tylko najpierw chciałabym się dowiedzieć, czy można uzyskać taki efekt i jaką firmą. Pozdrawiam Jowita |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
rozjaśnienie włosów o ton
Witam Pani Grażyno,
mam włosy o kolorze średni braz. Jakiś czas temu zafarbowałam moje niefarbowane włosy jasnym brazem i wyszły bardzo ciemne, ale już się zmyły. Nie ma koloru, ale pewnie coś tam chemicznie zmieniło się w strukturze włosów. Chciałabym je rozjaśnić o ton, lub dwa. Podobaja mi się takie szatynki o "chłodnym odcieniu". Rozmawiałam z moja fryzjerka i ona mi tłumaczy, że rozjasnić o ton można balejażem, czy paskami, ale na brazie można zrobić blond pasemka lub o odcieniu rudawym ![]() Nie ukrywam, że rudy albo blond mi nie odpowiada zupełnie , a chodzi mi o taki efekt rozjaśnienia "od słońca", czyli naturalnie niby. Wybiorę się do fryzjera tylko najpierw chciałabym się dowiedzieć, czy można uzyskać taki efekt i jaką firmą. Pozdrawiam Jowita |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: rozjaśnienie włosów o ton
Niestety włosy farbowane moga dac po rozjasnieniu zlotawy czy rudawy odcien,tak wiec fryzjerka miała racje.Mozna jednak sprobowac na jednym pasemku,i zobaczyc jaki bedzie efekt.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Re: rozjaśnienie włosów o ton
Niestety włosy farbowane moga dac po rozjasnieniu zlotawy czy rudawy odcien,tak wiec fryzjerka miała racje.Mozna jednak sprobowac na jednym pasemku,i zobaczyc jaki bedzie efekt.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
rozjaśnić włosy
Witam chciałabym rozjaśnić włosy ale nie wiem czy dobrze robie. Mam włosy zafarbowane na brąz (ciemny) i kupiłam farbe jasny blond (wiem że to troche głupie co robie). czy można tak zrobić i czy nie wyjdą mi np. zielone??. Prosze o szybką odpowiedź także na temat czym najlepiej rozjaśniać farbowane włosy. Z góry dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Re: rozjaśnić włosy
Zielone to może nie, ale ogniście rude niemal na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
przeczytaj watki o dekoloryzacji bo bez tego sie nie obejdzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
w zaleznosci od tego ile potrzymasz rozjasniacz na glowie taki odcien rudosci otrzymasz, od ciemno rudego po mandarynkowy! a jaki efekt chcesz otrzymac?? ja kiedys zrobilam sobie pasemka i wyszly mandarynkowe, ale zamalowalam je ciemnym blondem i wyszedl ladny efekr, jesli hcesz otrzymac komnretny kolor to Joanna Avangarde ma 3 odcienie , otrzymasz biale pasemka, czerwone, lub pomaranczowe,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Kupiłam rozjaśniacz dekoloryzujący no oczywiście wychły mi od jasnego po ciemny odcienie rudości ( marchewka)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
obawiam sie , ze jasny blond moze nie waziac, kiedys kolezanka zrobila eksperyment, ze na takie rozjasnione wloski polozyla Nutrisse popielaty blond i w tedy nabraly podobnego koloru, ale musiala je potem porzadnie odzywiac. ja kiedys na rozjasnione wloski polozylam ciemny blond i wyszly takie w kolorze toffi, pozdrawiam...
ale z rozjasnieneim powtornym bylanbym ostrozna, opisalam tylko przyklad kolezanki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Rozjaśnić wlosy, jak?
Koleżanka pragnie rozjaśnić włosy. Nigdy wcześniej ich nie farbowała, ani nie rozjaśniała. Oczywiście zależy jej, aby za bardzo nie zniszczyć włosów, dlatego proszę abyście doradziły najlepsze wyjście. Może rozjaśniacz, farba, a może balejaż? Z góry dzięki za pomoc.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Re: Rozjaśnić wlosy, jak?
ja bym zdecydowanie proponowala poprzez pasemka! odrosty mniej widac! ale chyba nalezy przejsc sie w tym celu do fryzjera, chyba ze macie kogos doswiadczonego bo inaczej wloski mozna spalic albo i plamy zrobic, ja polecam Nutriss z Garniera jest fajny popielaty blond! ma ladne odcienie blond, jesli biale pasemka to polecam Joanna Avangarde swietlisty blond ale ze 2 opakowania. ale to juz rozjasniacz, a z garniera farba rozjasniajaca, i Wella ma ciekawe blondy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam troche głupie pytanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Dot.: Rozjaśnienie włosów:]
rozjaśniacz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
no cos Ty niby czym ty chcesz to zrobic? ha ha. nie mozna niczym innym......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ale odpowiedzi.. :P podobno plukanie w naparze z rumianku troche rozjasnia wloski, daje delikatne refleksy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
woda utleniona rozjasni ale moga sie bardzo zniszczyc włosy i wyjsc zółty kolor:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
jak promyczek słońca....
|
Przerobić w fotoshopie
![]()
dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw Edytowane przez bebunio Czas edycji: 2008-03-31 o 13:46 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
plukanki z rumianku, firmowe plukanki pojasniajace, duzo slonca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
woda utleniona rozjasni max na zolto.... rumianek malo efektowny i niszczy wlosy strasznie....... to tak jak byscie chcialy obciac wlosy krecone i po obcieciu juz chcialy miec proste ha ha ha.......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: rozjaśnić włosy
moim naturalnym kolorem włosów jest ciemny/średni brąz... coś pomiędzy ^^
farbowałam prawie rok temu na czarno, ale moje włosy raczej nie utrzymują koloru, bo po kilku myciach się zmył... więc teraz mam takie jak na początku... jakiego efektu moge sie spodziewac po zastosowaniu farby superrozjaśniającej garnier nutrisse popielaty blond 111? ehh... chciałabym uzyskać jakiś odcień popielatego blondu, ale wiem, że to nie takie proste, niestety...
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: rozjaśnić włosy
Jak ja mam rudawy blond a końcówki ciemniejsze a chce mieć miodowy blond [jasnijsze] to co mma zrobic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Rozjaśnienie moich włosków :)
Hej drogie Wizażanki!
Chciałabym się doradzić odnośnie rozjaśniania włosów ![]() w załączniku moje włoski... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozjaśnienie moich włosków :)
Cytat:
Może jednak lepiej zrobić taką koloryzację u fryzjera? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rozjaśnienie moich włosków :)
Farbowanie włosów jest w mojej mieścinie dość drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Rozjaśnienie koncówek brązowych włosków
witam wszystkich serdecznie,
czy ktos moze mi doradzic jak mam rozjasnic koncowki, ale nie chcialabym uzywac samego rozjasniacza... moga byc lekko złotawe, albo taki sloneczny blond ... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Magda ;)
|
Dot.: Rozjaśnienie koncówek brązowych włosków
to juz chyba 3 watek na temat w tym tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.