|
Notka |
|
Konkurs Delia Cosmetics – Koloryzacja w domu? Nic trudnego! Uwaga! Weź udział w konkursie i wygraj jeden z dziesięciu mega-zestawów Delia, w skład których wchodzą kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz kosmetyki kolorowe. Co musisz zrobić? Weź udział w dyskusji, załóż swój wątek na tym dedykowanym forum. Opowiedz o swoich przygodach i doświadczeniach z koloryzacją w domu, sprawdzonych sposobach na szybkie, łatwe i przyjemne farbowanie włosów. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() Kolorowy zawrót głowy czyli moje przygody z farbowaniem.
Kochane
![]() Od lat farbuję włosy. Pierwszy raz sięgnęłam po szampon koloryzujący w odcieniu burgund ![]() ![]() Zwykle w moich farbowaniach przewijał się pewien schemat-szalony kolor a potem uporczywy powrót do naturalności. Przez jakiś czas trzymałam się blond pasemek. A teraz? Teraz marzę o moim naturalnym kolorze ![]() W tym wątku chciałabym pokazać Wam moje metamorfozy oraz podzielić się radami i spostrzeżeniami które nabyłam na przestrzeni tych lat odnośnie farbowania. Zapraszam serdecznie do oglądania, wypowiadania się oraz oddawania głosów na mój wątek (po prawo macie zakładkę OCENA, rozwijacie ją i oddajecie swój głos). Dziękuję ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Krótki filmik pokazujący moje zmiany na głowie-nie zawsze były one korzystne ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SPIS TREŚCI Powitanie i filmik o moich kolorach na głowie Rozjaśnianie włosów Jaki kolor? Jaki produkt? Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-10-08 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Kolorowy zawrót głowy czyli moje przygody z farbowaniem.
Tyle odcieni, a w każdym wyglądasz pięknie
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
okrutnica jakaś... |
dzięki Mallo
![]() masz zupełną rację ![]() jak widzę konkurencja już wlepiła jedną gwiazdkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
okrutnica jakaś... |
Rozjaśnianie Rozjaśnianie włosów to najbardziej inwazyjny sposób zmiany koloru naszych włosów. Zwykle najpierw musimy usunąć pigment z włosa poprzez dekoloryzację. A później aplikujemy właściwy kolor. Włosy potrafią sporo znieść ale nie wystawiaj ich na takie próby. Jeśli masz ciemne włosy a marzysz o blondzie staraj się przejść na ten kolor stopniowo, najlepiej przy pomocy pasemek czy balejażu. Nie funduj swoim włosom ekstremalnych przeżyć w postaci silnego rozjaśniania, zwłaszcza w domu. O ile inne kolory nie wymagają tak bardzo ręki fachowca to zabieg rozjaśniania polecałabym przeprowadzić u sprawdzonego fryzjera, zwłaszcza w przypadku ciemnego koloru wyjściowego. Pamiętaj że rozjaśnianie bardzo wysusza i niszczy nasze włosy dlatego pielęgnacja powinna być ukierunkowana na nawilżanie i regenerację. Stosuj odpowiednie kosmetyki do włosów farbowanych, nie żałuj swoim włosom odżywek i masek ( są specjalne serie przeznaczone do włosów blond) . Unikaj silnie oczyszczających szamponów. Wszelkie inne zabiegi typu trwała ondulacja powinny być wykonane w innym terminie niż farbowanie. Najlepiej najpierw trwała a po kilku tygodniach rozjaśnianie. Nie katuj swych rozjaśnianych włosów zbyt często prostownicą czy lokówką. Jeśli zdecydowałaś się na blond w tonacji chłodnej, pamiętaj że musisz go wspomagać płukankami gdyż szybko Twój piękny popiel może stać się brzydkim kurczakiem. W sklepach bez problemu kupisz srebrzyste płukanki, ja kiedyś stosowałam wodny roztwór gencjany (do kupienia w aptece za ok 3zł)- ale uważaj i bardzo oszczędnie ją stosuj (1-2 krople na litr wody) w przeciwnym razie skończysz z fioletowymi włosami ![]() Przy naturalnych ciemnych włosach licz się z częstym farbowaniem odrostów. To kilka moich uwag odn. rozjaśniania włosów. Jutro opowiem Wam jak wygląda moje domowe farbowanie ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-09-23 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Agus mnie sie podobasz w blondzie, jasnym brazie i aktualnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Witam! Po pierwsze jesteś prześliczna. Masz taką dziewczęcą urodę. Po drugie chyba najbardziej służył ci jasny brąz. Wyglądałaś tak delikatnie, świeżo. Jednak w tych włosach, które masz teraz wyglądasz hmm jak to powiedzieć na kobietę z charakterem. Ogólnie te dwa kolory najlepsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | ||
okrutnica jakaś... |
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zielone powiadasz? ![]() ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-09-23 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
CABIN CREW
|
mi się najbardziej podobasz w popielatym brązie i w czarnym
![]() w ogóle śliczna kobieta z Ciebie ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() najlepiej czuję się w zimnym brązie czyli w moim naturalnym kolorze. W czerni musiałam mocniej się malować, bardzo przyciemniac brwi i generalnie do mojej bladej żółtawej karnacji czerń nie pasuje. Wkrótce napisze jak farbuję włosy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Aga swietny watek
![]() ![]() Kupiłam roztwór wodny gencjany (czy wlac troszke do wody i splukac wlosy czy jakos inaczej, laik jestem) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
okrutnica jakaś... |
Farbowanie bez tajemnic czyli kilka moich porad dotyczących domowego farbowania
część 1-Jaki kolor? Jaki produkt? Jeśli już decydujesz się na zmianę koloru włosów przede wszystkim zobacz czy Twoje włosy są w dobrej kondycji i to zniosą ![]() Jaki kolor? Najlepiej dobierz odcień do swojej naturalnej kolorystyki ![]() ![]() Masz blond włosy w chłodnej tonacji, jasną karnację i delikatne rysy twarzy? Czerń i ciemne kolory do Ciebie nie pasują, zaś złociste kolory podkreślą niedoskonałości. Jesteś brunetką? Nie rozjaśniaj włosów na prawie biały kolor. Po pierwsze taki zabieg jest mocno inwazyjny i na pewno zniszczy Ci włosy a po drugie- nie będzie Ci w nich dobrze. Matka natura dała Ci razem z ciemnym kolorem włosów ciemną oprawę oczu . Przy jasnych włosach nie będzie prezentować się to dobrze choć możesz rozjaśnić brwi ale czy warto zmieniać się na siłę? Zamiast platyny zrób sobie pasemka czy balejaż ![]() Twoja cera jest ciepła i włosy też? Unikaj zimnych odcieni, sięgaj po farby z refleksami złocistymi, miedzianymi etc etc. Jaka farba? Na rynku kosmetycznym jest mnóstwo produktów którymi możesz zmienić kolor włosów. Czujesz się zagubiona? Aga Ci pomoże ![]() Gdy po raz pierwszy chcesz zmienić kolor włosów lub lubisz zmieniać go często sięgnij po produkt zmywalny. Masz do wyboru- pianki, lakiery, szamponetki czy nawet maskary. Efekt nie nie trwały ponieważ nie zawierają one amoniaku i nie wnikają w głąb włosa, kolor spiera się podczas mycia i z każdym myciem blednie. Uważaj w przypadku włosów rozjaśnianych czy podatnych na zmiany koloru- wtedy produkt nietrwały może się okazać bardziej uparty jeśli chodzi o zmywanie ![]() ![]() Szampony koloryzujące to środki półtrwałe, zmywają się po kilkunastu- kilkudziesięciu myciach wg producentów. Świetne dla osób które nie chcą trwałego efektu lub chcą pogłębić naturalny odcień swoich włosów. Często zawierają substancje pielęgnacyjne i są polecane w przypadku włosów zniszczonych. Farby czyli produkty trwałe. Nimi zmienisz całkowicie swój kolor włosów. Wnikają one w strukturę włosa . Są polecane przy siwych włosach. Ale pamiętaj- jeśli kolor Ci się znudzi, zmiana na inny (zwłaszcza jaśniejszy) bywa trudnym i czasochłonnym procesem. ![]() Farby roślinne czyli popularna chna. Farba ta jest stosowana już od dawna, występuje najczęściej w ciepłych odcieniach - rudości, kasztan itp. Ponieważ oblepia ona włos po takim farbowaniu nasze włosy wydają się grubsze. ![]() Ważne- jeśli farbujesz włosy chną nie będziesz mogła zastosować farb tradycyjnych czyli chemicznych. Musisz poczekać aż Twoje włosy całkowicie odrosną by móc nałożyć zwykłą farbę czy zrobić trwałą ondulację. |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
keep calm and contour on
|
Popielaty brąz/ czarny najlepsze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Świetnie wyglądałaś w jasnym brązie, a Twój aktualny kolor włosów jest śliczny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Aga Kochana widzę, że szalejesz na glowie tak jak ja
![]() ja też mialam na głowie chyba już każdy kolor: rudy, blond, jasny blond, jasny brąz, ciemny brąz, różowy, niebieski, zielony ![]() i oczywiście długie włosy, do ramion, za ucho i jeżyk ![]() Ja osobiście wolę Cię tak jak jest teraz i w tym jasnym brązie. Chociaż na tej fotce w czerwonej chyba sukience i fryzurze ala Merlin Monroe wyglądalaś całkiem smakowicie ![]() 5 gwiazdeczek przyznanych ![]()
#19 |
okrutnica jakaś... |
Rudości na głowie jak zatrzymać kolor Marzą Ci się rudości na głowie? Podejdź do lustra i krytycznie przypatrz się sobie. Czy będą Ci pasować? Wszelkie odcienie czerwieni pasują dynamicznym i energicznym osobom. Lubią towarzystwo zielonych, niebieskich czy brązowych oczu. Ale uważaj gdy masz problemy z cerą. Nic tak nie podkreśli i nie wyeksponuje niedoskonałości skóry (wypryski, popękane naczynka, skłonność do rumieńców) jak czerwień. Nasycone i soczyste barwy takie jak rudość, czerwień, kasztan itp. trudno zatrzymać na włosach. Kolor szybko wymywa się i płowieje. Jak temu zaradzić? Przede wszystkim zwracaj baczną uwagę na to czym myjesz włosy. Szampony przeciwłupieżowe oraz silnie oczyszczające w mgnieniu oka pozbawią Cię płomiennego koloru. Zwracaj uwagę na kosmetyki przeznaczone do włosów farbowanych: szampony, odżywki i maski. Wiele marek posiada taką linię , niektóre z nich nawet mają podział na kolory- do włosów blond, rudych, brązowych czy dla brunetek. ![]() Kosmetyki do włosów rudych zawierają najczęściej ekstrakty z hibiskusa, cynamonu, dzikiej róży i wiśni. By kolor nie płowiał unikaj morskiej wody i słońca. Latem stosuj kosmetyki ochronne które zawierają filtr UV. Co jakiś czas sięgnij po szampon koloryzujący by odświeżyć kolor swych włosów. Rude włosy powinny być odżywione i błyszczące, nie żałuj im kosmetyków regeneracyjnych i nabłyszczaczy. Te wszystkie rzeczy pomogą Ci cieszyć się jak najdłużej pięknymi odcieniami czerwieni ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-09-23 o 20:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |||
okrutnica jakaś... |
dziękuję Wioleto
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-09-23 o 20:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A mi się strasznie podobasz w tym blondzie! Choć wiadomo że, ładnemu we wszystkim ładnie, ale kurczę w jasnych włosach wyglądasz tak oryginalnie, nietuzinkowo! Mój drugi typ to jasny brązik, tak świeżo i promiennie...
ps ja też miałam na głowie już niemal wszystko, zdarzyła się nawet płomienna czerwień. Jak dobrze, że w końcu doceniłam naturę i już tak nie szaleję z tymi kolorami. Daję 5 gwiazdek! Super wątek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#23 |
keep calm and contour on
|
Aga,Ty we wszystkich konkursach bierzesz udział
![]()
![]() |
#24 |
okrutnica jakaś... |
szkoda
![]() nie we wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
i ode mnie 5 gwiazdek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Nie lubiłam siebie strasznie w blondzie. Byłam taka delikatna, rozmyta... i w miarę ok wyglądałam tylko wtedy gdy byłam choć lekko opalona, zimą przy mojej super bladej cerze wyglądałam jak chora. No i rozjaśnianie tak ciemnych włosów to jednak duże wyzwanie i próba dla ich stanu-nigdy więcej, obiecałam im to ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a jak u Was wygląda farbowanie? Miałyście jakieś przykre/zaskakujące/śmieszne przygody związane z farbowaniem włosów? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
We wszystkich kolorkach wyglądasz fantastycznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witaj,
Bardzo pomocny wątek jak i wszelkie filmy, które tworzysz. Czy mogłabym dowiedzieć się jaki jest Twój aktualny kolor na głowie? Poszukuję popielatego brązu i mam podobny typ urody więc byłoby mi to niezmiernie pomocne.Bardzo dziękuję.Basia |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jestem kolejną fanką Twoich makijaży i urody
![]() ![]() ![]() Ja obecnie zaczynam się wahać, czy oby na pewno wyglądam dobrze w moich rudych/kasztanowych włosach i zastanawiam się nad powrotem do brązu, ale wiadomo jako trudno utrzymać ten kolor bez efektu wyrudzenia. Mogłabyś powiedzieć jakiej farby używasz i jak walczysz o popielaty odcień?
#30 | ||
okrutnica jakaś... |
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Aktualnie farbuję Wella Koleston a co 3 miesiące Wella Color Touch. Mieszam dwa odcienie 6.71 i 5.71 Cytat:
![]() Teraz używam Welli (zerknij na moją odpowiedź na cytowaną Twoją) i co jakiś czas wychładzam płukanką z gencjany. Ale lepsze popiele moim zdaniem ma Majirel Loreal (5.1 5.11 5.71 6.1 itp) |
||
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.