|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() czy puder jest zły dla młodej cery?
ja mam taki problem z cerą . bo chodzi oto, że mam cerę mieszaną z lekkim trądzikiem i na dodatek bladą, dlatego często się pudruję. wszyscy mówią, że nie powinnam, bo to zaszkodzi mojej cerze. czy to jest prawda? używam fluidów czy one są dla mnie złe? mam 14 lat.
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy puder jest zły dla młodej cery?
to zależy od jakości pudru podkładu. tani puder/podkład może pogorszyć stan cery - wysuszyć lub też pozapychać pory, natomiast ten dobrej jakości nawet ją pielęgnuje, np pudry mineralne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś najpierw wyleczyć trądzik, a dopiero później pomyśleć o kosmetykach. Źle dobrany puder i podkład mogą bardzo szkodzić cerze - zapychać ją (powodować pryszcze), zanieczyszczać, podrażniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam takie zdanie,że podkłady same w sobie nie szkodzą (jeśli są dobrze dobrane) ponieważ tworzą na skórze warstwe ochronną zabezpieczając ją tym samym przed zanieczyszczeniami środowiska ale nakładanie go rościąga skóre
no i mogą sie szybciej robić zmarszczki tak samo przy demakijażu bo trzeba pocierać i rozciągać skóre.Jeśli bez podkładu czujesz sie niekomfortowo to go używaj..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziekuję Wam dziewczynki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz masz trądzik młodzieńczy, który z czasem (źle stosowane kosmetyki, zła dobrana pielęgnacja, wahania hormonalne - jesteś młodziutka jak piszesz)) może zmienić się w inne bardziej poważne stadium, powodować trwałe blizny i zapalenia. Powinnaś już teraz zadbać o wyleczenie go i nabrać odpowiednich nawyków pielęgnacyjnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na biochemii kosmetycznej mamy wątek, gdzie analizujemy skłądy. Co do Twojego pytania - nie, nie oznacza to ż enie możesz się pudrowac. Jednak istnieje wysokie ryzyko, że większośc pudrów i podkładów będzie Cie zapychała. Musisz sama, za pomoca analizy skądu zaobserwować, które skłądniki moga doprowadzac u Ciebei do zapychania porów. Długa droga przed Tobą, wymagająca cierpliwości is ystematyczności. Obawiam się, ze nikt tu nie poda ci na tacy gotowego rozwiązania: szkodzi Ci to, to i tamto, uzywaj tego czy tamtego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja stanowczo odradzam
![]() ![]() Także ja stanowczo odradzam ![]() No ale tez to zalezy jak kto reaguje na tego typy rzeczy kazda cera jest inna. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
puder o tyle szkodzi ze moze zatykac pory i robia sie wtedy takie czarne kropy(wagry) i ciezko sie ich pozbyc..
chyba ze jakis taki puder z drozszej polki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena i tzw. "półka" nie mają nic do rzeczy. Liczy się tylko i wyłącznie skład. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz mam w miare ładną cere ale jak kiedyś miałam tak sporo pryszczy to używałam wtedy pudru z avonu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja uzywam z sephory on ma taki lekki brokat i takie jakby wyciete slonce w tym pudrze..lekko brazuje,tuszuje pryszcze i nie powoduje kolejnych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.