|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta, a urodziny lubego...
Hej... Może mój problem wyda się Wam błahy, ale potrzebuję rady. W sobotę są urodziny mojego lubego, jego mama wyprawia duże przyjęcie dla całej rodziny. I tutaj pojawia się problem... Od dwóch tygodni jestem na diecie Dukana, a takowego jedzonko raczej na tych urodzinach nie będzie. Z oczywistych względów zostałam zaproszona i wiem, że będę musiała coś zjeść, ale nie chcę burzyć tego co na razie osiągnęłam. Niestety, jego rodzice będą naciskać - w zasadzie jeśli chodzi o jedzenie to zawsze to robią. :P Macie jakieś pomysły? Nie chcę urazić mojego chłopaka i jego mamy też. Wiem, że gotowanie sprawia jej przyjemność, ale dieta jest dla mnie naprawdę ważna... Proszę o rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta, a urodziny lubego...
no chyba na 2 godziny możesz sobie zrobić odstępstwo od reguły, nie musisz się obiadać nie wiadomo jak?wyobrażasz sobie siedzieć na urodzinach i niczym się nie poczęstować, czy też wyciągnąc serek wiejski i nim się zajadać
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Myślę, że jak spróbujesz dosłownie odrobinę potrawy zrobionej przez mamę Twojego lubego to nic się nie stanie. Poza tym mama chyba wie, że jesteś na diecie i jeśli zobaczy, że próbujesz to nie będzie bardziej naciskała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
pamiętaj, że Dukan w swojej książce pisze, że lepiej się skusisz na coś bogatego w łuszcz niż węgle, np kawałek tłustego mięsa niż tort.
Chyba tylko tyle mogę poradzić ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
a może upiecz dukanowy sernik i poczęstuj nim siebie i innych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.