|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wystąpienie dziecka na imprezie klasowej. Proszę o pomoc.W klasie mojej ośmioletniej córki, będzie w czwartek (25.11) organizowana impreza Andrzejkowa, każde dziecko dostało za zadanie przygotowania wróżb, mojej córce przypadło wystąpienie przed klasą z koszykiem cukierków zawiniętych w papierki z ukrytym imieniem dzieczynki, cukierki mają być rozdane chłopcom. Każdy chłopiec ma najpierw powiedzieć zaklęcie żeby dostać cukierka, zaklęcie brzmi: "Kasiu, Kasiu Katarzyno , Która będzie mą dziewczyną" Problem jest w tym że niewiem jak mam przygotować córkę do zaprezentowania tej wróżby, co ona ma powiedzieć żeby wyszło fajnie. Z tego co słyszę to rodzice z klasy mają fajne pomysły dla sowoich dzieci. A ja mam pustkę w głowie, w końcu córka wyjdzie na środek sali i powie: MAM KOSZYK Z CUKIERKAMI, DOSTANIE CUKIERKA TYLKO TEN CHŁOPIEC KTÓRY POWIE ZAKLĘCIE (...). Proszę mamy o pomoc. Chciałabym aby wystąpienie córki było humorystyczne, poprostu fajne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystąpienie dziecka na imprezie klasowej. Proszę o pomoc.
Świeca marszczy złoty nos,
z każdej strony kapie wosk. Cienie toczą się co krok. Już w pokoju straszny tłok! Cienie tu i cienie tam – pewnie przyszły wróżyć nam. Już się pchają na firanki cienie – czarne wycinanki. Już rozsiadły się na ścianach: czarny zamek, czarna brama. I już skrzą się na tapecie czarne koła przy karecie. Czarny paź przed bramą staje, czarną różę nam podaje. Kto ją weźmie – ja? Czy ty? Komu z nas się spełnią sny? D. Gellner ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Wróżka: Aby nasze życzenia spełniły się nauczę Was „andrzejkowego” zaklęcia, które będziemy powtarzali przed każdą wróżbą. Zaklęcie: Oj, dadaże, oj, badaże, niechaj przyszłość się ukaże, czary-mary, wosku lanie, co ma stać się niech się stanie. Wróżka : ZAPRASZAMY DO WRÓŻB. Losowanie Wróżka: Zapraszamy do wróżby Najpierw wypowiemy zaklęcie: Oj, dadaże, oj, badaże, niechaj przyszłość się ukaże, czary-mary, wosku lanie, co ma stać się niech się stanie. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- „Hokus pokus, czary mary, Niech się spełnią wszystkie czary Wszystkie wróżby ,przepowiednie będą mogły się spełnić, aby tak się stało musimy często powtarzać to zaklęcie.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Trudny orzech do zgryzienia może coś tym Cię zainspiruję ... można córkę fajnie przebrać za starą kostuchę, wiedźmę, wróżbitkę Katarzynę (wiadomo że tradycja andrzejkowa i postraszyć ciut chłopców
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za podsunięcie pomysłów teraz napewno ułoże coś extra. WIELKIE BUZIAKI.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To rodzice organizują tą imprezę czy nauczyciele ?
nie pojęte jest dla mnie i powiedzialabym co mysle na ten temat na zebraniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.