|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Samotna mama i przedszkole
Czesc dziewczyny
![]() Mam pytanie odnośnie oplat za przedszkole (czesne). Slyszalam kiedys ze jezeli samotna mama nie ma stalej pracy to przedszkole może zwolnić ja z oplat za czesne. Pytam poniewaz ja pracuje na "czarno" i jezeli miala bym taka mozliwosc to chetnie bym z niej skożystala. Czy ktoras z Was wie może czy to prawda ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotna mama i przedszkole
Zapytaj u siebie w przedszkolu ,nie popieram oszukiwania .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A może ktoras z Was wie cos na ten temat ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Podwójne oszustwo. Przedszkole i państwo. A potem wszyscy za to płacimy z własnej kieszeni.
Kiedy widzę takie coś to mam ochotę przekazać odpowednim organom. A co jest najśmieszniejsze, to że kiedyś takie sprawy olewałąm, ale odkąd prowadzę swoją działalność gospodarczą i muszę płącić kosmicznie wysoki zus, podatki to strasznie mnie tacy oszuści wkurzają. A za przedszkole dla dziecka też mi nikt nie zapłaci...
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie można zatajać tego że się pracuje bo wtedy jak to dziecko w przedszkolu a mamusia co? wolne ma.
Musisz się dowiedzieć u siebie w przedszkolu ale wiem z doświadczenia że to mniej więcej tak : jest pewne kryterium zarobkowe, jeśli zarabiasz poniżej tego kryterium jesteś jako samotna mama zwolniona z opłat, jest też jakieś kryterium które uprawnia do 50% zniżki opłat, zniżka nie obejmuje zajęć dodatkowych płatnych typu angielski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam,
wiem, że może nie w temacie, ale mam do oddania ( 1zł/kupon ![]() tutaj są szczegóły: http://gruper.pl/e4u.php/1,ModPages/ShowPageTD/49 jakby był ktoś chętny to proszę o kontakt PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.