|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Koraliki do tapet
Dziewczyny, potrzebuję pomocy, przepraszam jeśli nie na temat albo coś, ale jestem kompletnym beztalenciem i na tym podforum jestem po raz pierwszy chyba. Zadałam swoje pytanie na nieruchomościach ale nikt mi nie odpowiedział i teraz wymyśliłam,że Wy może będziecie mi mogły pomóc. Może któraś z Was coś wie na ten temat. Widziałam tapety z ponaklejanymi koralikami- perełkami chyba firmy Marburg. Dają świetny efekt przy podświetleniu ściany. Miałam kupić taką tapetę i w końcu kupiłam gładką i teraz żałuję. Wiem,ze można ponaklejać samemu te koraliki i chciałabym własnie tak zrobić ale nie mogę nigdzie ich znależć. Może któraś wie gdzie je kupić? Myślałam już o zwykłych szklanych dekoracyjnych ale one są za duże. Szukałam też w sklepach krawieckich ale tam wszystki koraliki mają dziurkę na nitkę więc też nie bardzo. Znalazłam co prawda korliki własnie firmy marburg ale dośc duże bo 3,5 cm i w cenie 35 PLN za sztukę!
![]() A może..jako że macie lepsze głowy ode mnie w tym zakresie, doradzicie coś innego. Kwestia jest taka,że wykleiłam taką złoto-srebrną tapetą całą jedną ścianę i niestety widać łączenia. Jak by były te koraliki to by tego nie było widać, ale może jakiś inny ,pomysł. Już myślałam o przyklejeniu jakiś sznurów pereł ...ale nie wiem czy to dobry pomysł. Chciałam pomalować jakieś elementy z szablonów ale się nie da bo ona ma taką delikatną fakturę jak kora drzewa. Moja kreatywność ogranicza się więc do zrąbania pomysłu sklepowego z koralikami.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koraliki do tapet
A jakiej wielkości chciałabyś te koraliki/kamyczki?
Można kupić dżety i nakleić je na tapetę ale osobiście nie wyobrażam sobie obklejania całej ściany po jednym dżecie ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
właśnie chciałabym większe od dżetów i nie takie jak diamenciki tylko perełki...taką ścianę widziałam. No trochę klejenia będzie
![]() ![]() ![]() tu znalazłam coś takiego http://sklep-ewa.pl/krysztaly-perly-...ne-100szt.html to by mi nawet pasowało tylko żeby większe były te perełki tak koło centymetra czy półtora.
...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... Edytowane przez ennkaa Czas edycji: 2011-01-06 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A może coś takiego??
podaje tylko przykłądowy link, można takie kropki kupic w róznych kolorach i przezroczystych i matowych ![]() http://allegro.pl/trinket-tt-kropki-...391698137.html Tak wyglądaja złote i srebrne ![]() http://www.fotosik.pl/aukcje/aukcjaP...a25cc39.html#e Urok tych kropli akrylowycj jest taki, ze wlasnie z jednej strony sa plaskie, wiec dobrze sie beda przyklejac ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2011-01-06 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kochana! dzięki wielkie! to może byś coś dla mnie
![]() ![]() ruszam na łowy ładnych akrylowych kropek! w życiu bym na to nie wpadła! kocham wizaż!! dziękuję bardzo, bardzo!
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wiesz nie wiem czy znajdziesz takie cos w pasmanteriach
![]() U mnie w miescie np nie ma, ale to zalezy jak duze i bogate w takie rzeczy jest Twojemiasto ![]() Bynajmniej na pewno sporo tego jest w internecie ![]() I cieszę się, ze mogłam pomóc ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ciężko wyobrazić sobie jak faktycznie wygląda u Ciebie ta ściana, spodziewam sie iż jest to problem w samym montażu tapety.
Co do ukrycia tego problemu etetycznego, widziałam aranżację gdzie na tapecie jest naklejona taśma pasmanteryjna - efekt bardzo nietuzinkowy i przykryje łączenia. Jeśli wyszukasz w podobnej kolorystyce co tapeta - efekt będzie piorunujący! ![]() http://www.facebook.com/media/set/?s...7724343&type=1 Jak juz coś wykonasz - pochwal się proszę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.