|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Woda - pozornie pospolita a jednak magiczna i niezwykła
Witam
![]() Jesień, deszcz i plucha. Na przekór wszystkim i wszystkiemu postanowiłam jednak zachęcić Was do pokochania tej wyjątkowej pory roku ![]() Zadanie nie jest łatwe, ale od czego jest nauka ? Okazuje się, że to co spada nam na głowę z nieba nie jest tak banalne i zwykłe jak się nam wydaje. WODA - to nie tylko źródło życia, ale równocześnie najbardziej zagadkowa substancja która ma nieprawdopodobne zdolności do przekazywania informacji nie tylko w sferze materii, ale także ducha. Ona czuje zarówno Twoje pozytywne i negatywne uczucia. Mało tego, przekazuje je bez trudu dalej ... To nie wszystko, ma jeszcze wiele wyjątkowych cech. Jest po prostu niezwykła ![]() Jeśli chcecie wiedzieć o czym mówię, poświęćcie trochę czasu na przeczytanie tego artykułu który jest w dwóch częściach. Pierwsza jest bardzo ciekawa a druga wręcz magiczna ![]() xxxxxxx Mam nadzieję, że chociaż odrobinę zmienicie stosunek do jesiennych kałuż ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-30 o 09:11 Powód: linki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Woda - pozornie pospolita a jednak magiczna i niezwykła
REKLAMA - to nie tylko źródło życia, ale równocześnie najbardziej zagadkowa substancja która ma nieprawdopodobne zdolności do przekazywania informacji nie tylko w sferze materii, ale także ducha. Ona czuje zarówno Twoje pozytywne i negatywne uczucia. Mało tego, przekazuje je bez trudu dalej ... To nie wszystko, ma jeszcze wiele wyjątkowych cech. Jest po prostu niezwykła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Lepsze niż ta woda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Możesz mi powiedzieć moja droga czego dotyczy ta reklama ???
Powiem , że jest to mój pierwszy post na Wizażu po miesiącach cichego tu zaglądania. Miało być miło i czar prysł jak bańka mydlana ... Czyżby objawy jesiennej melancholii tudzież depresji skłaniały do wyszukiwania wszędzie drugiego dna i podstępu ? Jeśli temat nieciekawy , to bardzo przepraszam ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lepiej powiedz co było w tej wodzie:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
W dzieciństwie, w szkole podstawowej fascynowało mnie jak to jest , że z dwóch pierwiastków ,z 2 gazów powstaje ciecz. Na dodatek ta ciecz zamarza, topnieje, paruje, sublimuje... Marnujemy miliony litrów tej niezwykłej substancji bo nigdy nam jej nie brakowało. Służy do tylu rzeczy , może być groźna , może być piękna, cieszy nas a i czasem przynosi tragedie. Była natchnieniem dla artystów, malarzy, pisarzy, kompozytorów. A czasem ostatecznym wyjściem dla samobójców. Przeczytałam artykuły. Są ciekawe, czy wszystkie wiadomości w nich zawarte są prawdziwe to trudno powiedzieć. Jaki był twój cel założenia akurat tutaj takiego wątku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Grubello : ) - jedynym celem tego wątku było poruszenie właśnie tego ( w moim odczuciu ciekawego ) tematu a moją intencją była poprawa być może nie najlepszych jesiennych nastrojów. No i przy okazji chwilowo nastrój sama sobie nieco zepsułam
![]() Być może Forum Plotkowe rządzi się swoimi prawami i temat jest nieciekawy lub trudny. Przecież jest tu tyle wątków , że każdy znajdzie coś dla siebie . Ja akurat wolę poplotkować na takie tematy. Specjalnie dla Ciebie wstawię film o wodzie http://www.youtube.com/watch?v=SppiDB-hmzY Jeśli będziesz miała czas i ochotę to obejrzyj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
W tytule chyba powinna byc wóda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przykre to , że sobie zepsułaś nastrój, nie na to forum co trzeba po prostu trafiłaś. A temat jest ciekawy choć nie przeczę , że trudny. Ale sukces masz, przynajmniej jedną /w mojej skromnej osobie/ zainteresowaną tematem znalazłaś. Więc warto było a może jeszcze ktoś się zainteresuje? ![]() Przyjemnego nastroju na jutro życzę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za życzenia piękna lublinianko
![]() Odwzajemniam i zapewniam, że mój nastrój jest jak najbardziej pogodny. Po prostu nie spodziewałam się tu wpisów osób nie zainteresowanych tematem. Ale skoro się nudzą , to niech im będzie. Czasami trzeba pomarudzić, aby lepiej się poczuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moja Droga! Piękna to ja byłam X lat temu. "Był obraz ale oblazł". ![]() Takie tematy są tu nietypowe. Woda to związek chemiczny a "chemia" to nie jest mocna strona wizażu. ![]() Często tu zgrzyta, iskry, pióra i wióry lecą. Nie Tobie jednej zarzucono chęć wstawienia darmowo reklamy zupełnie bezpodstawnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Fakt że z tym tematem wyskoczyłam na Plotkowym jak Filip z konopi
![]() Jakoś widzę, że fora dla kobiet nie chcą dotykać bardziej naukowych tematów. Umysłem ścisłym nigdy nie byłam i nie będę, ale fajnie mieć świadomość na jakim świecie się żyje a fizyka i chemia oraz coraz to nowe ich odkrycia są ciekawe nawet dla mnie, zwykłego szaraczka. To że nasze myśli i emocje mają wpływ na świat zewnętrzny wiadomo od dawna. Chociażby parapsychologia o tym świadczy ( często ignorowana ), jednak potwierdzenie to przez naukowe doświadczenia daje tej wiedzy nową jakość. Fizyka kwantowa jest trudna nawet dla fizyków , ale warto mieć ogólne pojęcie w tym temacie , bo to ma bardzo bezpośredni wpływ na nasze codzienne życie. Myślę , że osoby które to ignorują , bardzo na tym tracą . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, usunęłam parę postów i prosiłabym żebyście zamiast obrażać siebie wzajemnie skupiły się na temacie. Jeżeli woda nie jest tym, co Was interesuje zapraszam na inne wątki. Dla każdej coś się znajdzie.
Pozdrawiam, Sub
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-09-28 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze na tym wątku. Zarówno pozytywne jak i negatywne. Swoją drogą nie spodziewałam się, że tak niewinny temat może wzbudzić takie kontrowersje
![]() To bardzo ciekawe, że wpis o wpływie naszych myśli, słów i emocji na świat zewnętrzny, tak bardzo tu przyciągnął osoby o nie do końca jeszcze ustabilizowanej sferze emocjonalnej. To wręcz niezwykłe. Wszystkim, którzy wchodząc na ten wątek poczuli emocjonalne wzburzenie, dedykuję to oto ciche miejsce http://thequietplaceproject.com/thequietplace/pl Jak zrobi się spokojniej to ponownie wrócę. Pa ! PS Pozdrawiam grubellę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ponieważ Moderator czuwa
![]() i grozi polakierowanym paluszkiem aby nie robić "burzy w szklance wody" powstrzymam się od komentarza do usuniętych postów. "Chemia" tak napisana to nie przedmiot szkolny tylko empatia. To miałam na myśli pisząc wcześniejszego posta. Nie gości zbyt często ta "chemia "na wizażu ale się zdarza. ![]() "Początkiem wszechrzeczy jest woda"- Tales z Miletu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
OK . Ten wątek nie jest, jak niektórzy z początku myśleli reklamą wodociągów
![]() Nie jest tak naprawdę nawet wątkiem o wodzie. Woda jest tylko pretekstem do zastanowienia się nad naszymi emocjami i wielkiej roli jaką odgrywają one w naszym życiu. Sprawiają one, że albo czujemy się szczęśliwi, albo wręcz przeciwnie, pełni złości i pretensji do innych ludzi i całego świata. Prawdą jest, że to jakie emocje w sobie nosimy mamy wpływ tylko i wyłącznie my sami i nikt ani nic, jeśli my sami na to nie pozwolimy, nie ma najmniejszych szans na nie wpłynąć a tym bardziej ich zepsuć. Negatywne emocje nie są nam obce. Jednak złość, agresja, strach itp. prowadzą nas wcześniej czy później do poważnej choroby czy to ciała czy ducha. Warto dla dobra nas samych postarać się o to, by emocji pozytywnych było w nas jak najwięcej. Co jednak zrobić, gdy mimo naszych starań, negatywnych uczuć w stosunku do nas samych i innych osób jest w nas wciąż dużo ... To tak naprawdę to będzie właśnie główny temat tego wątku. Jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby, które skutecznie was wyciszają i sprawiają, że w naturalny sposób osiągacie pogodę ducha bez potrzeby osiągania tego stanu czyimś kosztem to bardzo serdecznie Was zapraszam do podzielenia się tym sposobem. Ponieważ wątek nadal istnieje wbrew wielu burzom i gromom, to postanowiłam, że będzie on pewnego rodzaju odskocznią od tematów czysto plotkowych. To będzie takie C I C H E*** M I E J S C E , gdzie będzie szansa się wyciszyć i zdystansować do wielu problemów i rzeczy. A propos wody . . . Na dziś proponuję wysłuchanie niezawodnej w takich sprawach Devy Premal. Woda a jakże . . . także się pojawia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=NlRl3K7TsEs Edytowane przez tele patia Czas edycji: 2013-09-29 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-10-01 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
@tele_patia
Czy pracujesz może z programem "Dusza zna prawdę" Celestyny D.Osiak? Pytam bo widzę za dużo zbieżności. Ja w tym momencie uczestniczę w programie i właśnie teraz mamy końcówkę "tygodnia wody". Czyli nie inaczej jak pracy nad swoimi emocjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Grubello - kontakt z naturą jest rewelacyjny. Im bliższy tym lepszy. Chodzenie boso po trawie, kontakt ze słońcem, oddychanie czystym powietrzem oraz kontakt z wodą z naturalnych zbiorników jest naturalnym lekarstwem dla ciała i ducha. W okresie letnim wszystkie te żywioły możemy wykorzystywać z dużym pożytkiem. Moją ulubioną formą wyciszenia jest siedzenie pod dużym drzewem oparta o pień, najlepiej boso. Po kilku minutach wszystko ze mnie spływa i jestem nie tylko wyciszona, ale mam w sobie bardzo dużo pozytywnej energii.
Co jednak gdy nadchodzi zima ? Mnie wtedy bardzo wyciszają dźwięki przyrody znalezione w internecie. Ostatnio np. znalazłam stronę na której całkowicie bezpłatnie można wysłuchać przepięknych dźwięków natury oraz nacieszyć oczy przepięknymi krajobrazami. Jest tam też opcja słuchania samej muzyki relaksacyjnej lub też trzecia opcja łączona - połączenie muzyki z dźwiękami przyrody. Jak masz ochotę to zajrzyj.(nie polecam korzystania z tej strony na drogich urządzeniach pewnej firmy na literę A, bo po wejściu na tą stronę pojawia się tylko komunikat i nie jest niestety możliwe korzystanie z bogatych bezpłatnych zasobów) http://www.calm.com/ @elwiraradlak O projekcie o którym mówisz nigdy nie słyszałam, chociaż za kilka dni wezmę udział w warsztatach w Krakowie, które też mają w nazwie słowo "dusza" i również będą dotyczyły pracy nad uzdrawianiem emocji. Fajny zbieg okoliczności : ) . Pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.