|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odnowa drzwi;)
aktualnie przeprowadzam remont przedpokoju i jest to dość kosztowe:P żeby trochę zmniejszyć koszty chce tylko odnowić drzwi wewnętrzne i wpadłam na pomysł żeby je pomalować bejcą (drzwi mam drewniane), żeby zmienić kolor na ciemniejszy i szybki które w nich są chciałam wymienić na takie mleczne ale one są trochę drogie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odnowa drzwi;)
Sa dostepne szyby z pleksi. Niedrogie, mozna sobie dociac wedle potrzeby. Ja mam takie i sa ok. Co do drzwi mozesz jeszcze okleic je taka okleina. Imitacje roznego drewna itd. Tez takie mam i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
W jakm stanie jest to drewno? Bo jeśli ma jakieś uszczerbki, odpryski itd to jest łatwy i tani sposób na to, jak je odnowić. W otwory mozesz wmontować szkło ornamentowe, czyli przezroczyste, ale załamujące światło dzięki wzorom. To szkło nie jest drogie. Folia to też dobry pomysł, ale musi być porządnie przyklejona za pomocą filcu by nie powstały bąble . Z czasem jesnak może zacząć odłazić lub bedzie się łuszczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze ja mam chyba wprawe w przykejaniu takiej okleiny ![]() ![]() Moze odłązic i sie łuszczyc zwłaszcza przy zamku albo tam gdzie styka sie z futryna. Jednak ja nie narzekam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
drewno jest w dobrym stanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
moze mam szczescie
![]() albo dobra folię ![]() Jeśli zastanawiasz się czy wybrać plexe czy folie, to zdecydowanie lepiej wybrać plexe, bo nie potłuczesz i nie zniszczy się tak szybko. Można pójść na kompromis i wybrać mleczną pleksę. Przy malowaniu bejcą pracuj szybko, bo ona gęstnieje błyskawicznie i będziesz miała gluty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.