Przepraszam się z Dukanem-> walczę o zgubienie ostatnich 10 kg. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 18:03   #1
imgo
Raczkowanie

Przepraszam się z Dukanem-> walczę o zgubienie ostatnich 10 kg.

Witam,
wiem, że wątków na temat diety Dukana jest mnóstwo, ale ciężko się do któregoś "wbić". Zatem zakładam własny wątek na którym będę opisywać moje życie z doktorkiem Dukanem ups, znaczy się z jego dietą a nie z nim
Zapraszam oczywiście chętne wizażanki do pisania razem ze mną

Napiszę coś o mnie, przygodę z dietą zaczęłam 4 miesiące temu
startowałam z wagą +-80 kg, po tym czasie doszłam do 68 kg.
Dzisiaj sama nie wiem co we mnie wstąpiło, od kilku dni waga stała w miejscu i zwątpiłam w dietę, zjadłam masę, na prawdę całą mase niezdrowego żarcia a teraz ze spuszczoną głową chciałam przeprosić dr Dukana.
Na wcześniejszych dietach bardzo trudno było mi schudnąć, przeważnie zniechęcałam się po kilku dniach czy też tygodniach, ta dieta dała jednak jakieś efekty.
Cóż bardzo załuję tego co dziś zrobiłam i od jutra ruszam pełną parą.
Dr. Dukan zaleca po zgrzeszeniu karny spacer albo dzień proteinowy.
Spacer odbyty, brzuszki zrobione no i od jutra jadę z Proteinami.
Poszłam do sklepu kupić tuńczyka,piersi,serki,jaj a i mleko chude żeby nic już mnie nie kusiło.
Zapewne zapłacę za dzisiejszą głupotę mega wzrostem i zastojem,ale cóż, czasu się już nie da cofnąć.

zatem od jutra tj 14.01 bez żadnych! grzechów, do końca stycznia nie będę używać kakao,mleka w proszku,skrobi, proszku do pieczenia i bardzo ograniczę mleko i jogurty.

Jest ktoś chętny do wspólnej walki?
imgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 18:34   #2
milenka23a
Raczkowanie

GG do milenka23a
Dot.: Przepraszam się z Dukanem-> walczę o zgubienie ostatnich 10 kg.

ja moja przygode z dukanem zaczełam 12 dni temu..jak narazie marne rezultaty-1,8kg...mam 10 cm wzrostu i 99,2 kg zywej wahgi wiec mam trszke wiecej do zrzucenia niz Tybede tu zagladac jesli pozwolisz
milenka23a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 18:36   #3
imgo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenka23a Pokaż wiadomość
ja moja przygode z dukanem zaczełam 12 dni temu..jak narazie marne rezultaty-1,8kg...mam 10 cm wzrostu i 99,2 kg zywej wahgi wiec mam trszke wiecej do zrzucenia niz Tybede tu zagladac jesli pozwolisz

fajnie, że piszesz
ile planujesz zrzucić? jak na 12 dni i sporą wagę początkową to faktycznie srednio spada, może coś nie tak jesz?
napisz jak wygląda Twój przykładowy jadłospis
Stary 2011-01-13, 20:04   #4
milenka23a
Raczkowanie

GG do milenka23a

ja musze gdzies okolo 40 kg niestety...a moj jadlospis wyglada mniej wiecej tak:
rano owsianka(2 lyzki otrab owisanych+1 łyzka pszennych),szklanka mleka 0,5%
obiad -nugetsy z piersi ( piers podwojna.5 łyzek jogury naturalnego zott.,przyprawa do kurczaka,papryka słodka w proszku..otreby do obtoczenia okolo 5-6 łyzek-ta porcja na dwa dni oczywiscie)
popołudniu albo nutelka dukana albo nalesnik lub omlet
wieczorem serek z piatnicy 1/2 kubeczka
reszte obiadku lub wedlinka

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

czasami na sniadania em lacuszek otrebowy z wedlina lub jajecznice dukana na mleku z dwóch jajek...
w dni warzywne robiłam sobie flaki wołowe, rybe po grecku( rbke pieklam w piekarniku bez tłuszczu)
byc moze za mało pije ale jestem przeziebiona i moze to tez wpływa na wolny spadek...szczerze mowiac juz zaczelam watpic w powodzenie diety i mialam chec zrezygnowac ale jak widze wzrok mojego TZ to mnie motywuje do dalszej walki--nawet jazda na rowerku stajonarnym nie sprawia mi trudnosi ale daje mi duza przyjemnosc
Stary 2011-01-13, 20:08   #5
imgo
Raczkowanie

Cytat:
ja musze gdzies okolo 40 kg niestety...a moj jadlospis wyglada mniej wiecej tak:
rano owsianka(2 lyzki otrab owisanych+1 łyzka pszennych),szklanka mleka 0,5% tutaj masz same weglowodany- otreby+mleko
koniecznie dodaj jakiegos wiesniaka/jajko/twarog
obiad -nugetsy z piersi ( piers podwojna.5 łyzek jogury naturalnego zott.,przyprawa do kurczaka,papryka słodka w proszku..otreby do obtoczenia okolo 5-6 łyzek-ta porcja na dwa dni oczywiscie) mialas juz otreby w sniadaniu czyli koniec z otrebami do konca dnia, niestety 3 lyzki dzienie to max.
popołudniu albo nutelka dukana albo nalesnik lub omletnnaleśnik albo omlet ok ale sama nutella to znowu prawie same weglowodany
wieczorem serek z piatnicy 1/2 kubeczka pół kubeczka to za mało, cały

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

czasami na sniadania em lacuszek otrebowy z wedlina lub jajecznice dukana na mleku z dwóch jajek...
w dni warzywne robiłam sobie flaki wołowe, rybe po grecku( rbke pieklam w piekarniku bez tłuszczu)
byc moze za mało pije ale jestem przeziebiona i moze to tez wpływa na wolny spadek...szczerze mowiac juz zaczelam watpic w powodzenie diety i mialam chec zrezygnowac ale jak widze wzrok mojego TZ to mnie motywuje do dalszej walki--nawet jazda na rowerku stajonarnym nie sprawia mi trudnosi ale daje mi duza przyjemnosc
napisałam mały komentarz, to dieta białkowa, trzeba tego białka wpychać jak najwięcej, pamiętaj max 3 łyżki otrębów, 4 łyżki mleka w proszku wymiennie ze szklanką mleka chudego.
Stary 2011-01-13, 20:10   #6
milenka23a
Raczkowanie

GG do milenka23a

ehh i moj drugo motor naedzajacy to ''ukochana ''tesciowa do maja musze wiec schudnac zeby jej minka zrzedła:

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

ehh czyli jak dobrze zrozumialam to tylko raz dziennie otreby...zegnajcie nutelko..nalesniczki witaj szczuplejaca ja
Stary 2011-01-13, 20:16   #7
imgo
Raczkowanie

ważne żeby odchudzać się głównie dla siebie
tak jest,otreby raz dziennie
nalesniczki mozna zrobic bez otrebow, ja robilam z jajka i jogurtu

ja zaplanowałam sobie z grubsza jedzonko na najbliższy tydzień, tak żebym wiedziała co dokupić jeszcze
bedzie krolowac piers z kurczaka/indyka, tunczyk, losos wedzony, mintaj mrozony (nie czuje,ze rymuje), chudy twaróg, wieśniaki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 21:40   #8
milenka23a
Raczkowanie

GG do milenka23a

przegladam wlasnie świetny blog z przepisami juz zaczynam sie usmiechac: dukanie jestes wielki
http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...aszteciki.html
Stary 2011-01-13, 23:30   #9
jedyyna
Rozeznanie

dziewczyny chodzcie do nas ! na moj watek
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 09:50   #10
jedyyna
Rozeznanie

http://dukan.blox.pl/2011/01/Konkurs...Roku-2010.html KOCHANE GŁOSOWAĆ NA KAROLINKE! macie tu jej przepisy pomozmy jej wygrać! NAJLEPSZY BLOG Z PRZEPISAMY DUKANOWYMI! jest z nami na forum pod nazwa karolinusienka pozwolmy jej zrealizować marzenia! NIECH WYGRA! nalezy jej sie za wkład prace i serce jakie włozyla aby nam pomoc przetrwać przez ta diete! to dzieki niej DUKAN JEST DLA NAS LEPSZY! DZIEKI niej mozemy robić takie przysmaki! i zawsze jak potrzebujemy da nam dobra rade PROOOSZE WYSYLAJCIE NA NIA SMSY! Dziekuje z calego serca w imieniu jej i wszystkich Dukajacych ktorym urozmaicila jedzonko! KAROLINKO JESTES NAJLEPSZA
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 14:25   #11
Budyniek
Rozeznanie

mowilas zeby się pojawić, wię się pojawiam

poki co jeszcze uderzeniowka, ale czuję sie dobrze, jedzenie samych protein to nie problem dla mnie, bo nigdy za duzo warzyw nie jadlam.

mam takie hipotetyczne pytanie. a co jesliby tak zyc tylko proteinowo, a potem do utrwalania wagi skoczyc stopniowo? a witaminki łykać syntetyczne? oczywiscie biorac pod uwage fakt"wytrzymam"? albo zrobic 5 dni prot na 1-2 dni PW?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 19:51   #12
Ejlenna
Raczkowanie

Ja też przepraszam się z Dukanem.. od wczoraj
Chce schudnąć +- 20kg i to najlepiej w jak najkrótszym czasie.
Łatwo nie będzie, póki co przynajmniej 1,5h ćwiczeń dziennie, codziennie..
i liczę, że do końca kwietna będzie widać efekty.
Ejlenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 14:11   #13
patrysina
patrysina

Cytat:
rano owsianka(2 lyzki otrab owisanych+1 łyzka pszennych),szklanka mleka 0,5%
obiad -nugetsy z piersi ( piers podwojna.5 łyzek jogury naturalnego zott.,przyprawa do kurczaka,papryka słodka w proszku..otreby do obtoczenia okolo 5-6 łyzek-ta porcja na dwa dni oczywiscie)
popołudniu albo nutelka dukana albo nalesnik lub omlet
wieczorem serek z piatnicy 1/2 kubeczka

witam tak czytam twój post o meni a mam takie pytanie czy czytałaś którąś z książek dr dukana, bo nie wiem czy nie przeoczyłaś bo w I i II fazie można zjeść jedynie 2 łyżki otrąb owsianych - nie więcej (wraz z innymi dziewczynami odchudzamy się na dukanie już jakiś czas a to link to wątkuhttp://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475951&p age=76)
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 09:48   #14
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dałabym sobie rękę uciąć, że w mojej książce jest napisane "2-3 łyżki", ja jem 3 bo tak lepiej mi się funkcjonuje i dieta działa
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 17:00   #15
nadiamaja1
Przyczajenie

ja zaczełam dzisiaj. 1 dzień na dukanie .mam do zgubienia 10 kg. Chodze głodna jak cholera. niech mi ktoś pomoże!!!! słodyczy pełno w domu (bo dzieci chudzielce sie zajadają-a mamusia nie może...(
nadiamaja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości