|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przepraszam się z Dukanem-> walczę o zgubienie ostatnich 10 kg.
Witam,
wiem, że wątków na temat diety Dukana jest mnóstwo, ale ciężko się do któregoś "wbić". Zatem zakładam własny wątek na którym będę opisywać moje życie z doktorkiem Dukanem ups, znaczy się z jego dietą a nie z nim ![]() Zapraszam oczywiście chętne wizażanki do pisania razem ze mną ![]() Napiszę coś o mnie, przygodę z dietą zaczęłam 4 miesiące temu startowałam z wagą +-80 kg, po tym czasie doszłam do 68 kg. Dzisiaj sama nie wiem co we mnie wstąpiło, od kilku dni waga stała w miejscu i zwątpiłam w dietę, zjadłam masę, na prawdę całą mase niezdrowego żarcia a teraz ze spuszczoną głową chciałam przeprosić dr Dukana. Na wcześniejszych dietach bardzo trudno było mi schudnąć, przeważnie zniechęcałam się po kilku dniach czy też tygodniach, ta dieta dała jednak jakieś efekty. Cóż bardzo załuję tego co dziś zrobiłam i od jutra ruszam pełną parą. Dr. Dukan zaleca po zgrzeszeniu karny spacer albo dzień proteinowy. Spacer odbyty, brzuszki zrobione no i od jutra jadę z Proteinami. Poszłam do sklepu kupić tuńczyka,piersi,serki,jaj a i mleko chude żeby nic już mnie nie kusiło. Zapewne zapłacę za dzisiejszą głupotę mega wzrostem i zastojem,ale cóż, czasu się już nie da cofnąć. zatem od jutra tj 14.01 bez żadnych! grzechów, do końca stycznia nie będę używać kakao,mleka w proszku,skrobi, proszku do pieczenia i bardzo ograniczę mleko i jogurty. Jest ktoś chętny do wspólnej walki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przepraszam się z Dukanem-> walczę o zgubienie ostatnich 10 kg.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie, że piszesz ![]() ile planujesz zrzucić? jak na 12 dni i sporą wagę początkową to faktycznie srednio spada, może coś nie tak jesz? napisz jak wygląda Twój przykładowy jadłospis ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja musze gdzies okolo 40 kg niestety...a moj jadlospis wyglada mniej wiecej tak:
rano owsianka(2 lyzki otrab owisanych+1 łyzka pszennych),szklanka mleka 0,5% obiad -nugetsy z piersi ( piers podwojna.5 łyzek jogury naturalnego zott.,przyprawa do kurczaka,papryka słodka w proszku..otreby do obtoczenia okolo 5-6 łyzek-ta porcja na dwa dni oczywiscie) popołudniu albo nutelka dukana albo nalesnik lub omlet wieczorem serek z piatnicy 1/2 kubeczka reszte obiadku lub wedlinka ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- czasami na sniadania em lacuszek otrebowy z wedlina lub jajecznice dukana na mleku z dwóch jajek... w dni warzywne robiłam sobie flaki wołowe, rybe po grecku( rbke pieklam w piekarniku bez tłuszczu) byc moze za mało pije ale jestem przeziebiona i moze to tez wpływa na wolny spadek...szczerze mowiac juz zaczelam watpic w powodzenie diety i mialam chec zrezygnowac ale jak widze wzrok mojego TZ to mnie motywuje do dalszej walki--nawet jazda na rowerku stajonarnym nie sprawia mi trudnosi ale daje mi duza przyjemnosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ehh i moj drugo motor naedzajacy to ''ukochana ''tesciowa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- ehh czyli jak dobrze zrozumialam to tylko raz dziennie otreby...zegnajcie nutelko..nalesniczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ważne żeby odchudzać się głównie dla siebie
![]() tak jest,otreby raz dziennie ![]() nalesniczki mozna zrobic bez otrebow, ja robilam z jajka i jogurtu ![]() ja zaplanowałam sobie z grubsza jedzonko na najbliższy tydzień, tak żebym wiedziała co dokupić jeszcze ![]() bedzie krolowac piers z kurczaka/indyka, tunczyk, losos wedzony, mintaj mrozony (nie czuje,ze rymuje ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
przegladam wlasnie świetny blog z przepisami
![]() ![]() http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...aszteciki.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
dziewczyny chodzcie do nas !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
http://dukan.blox.pl/2011/01/Konkurs...Roku-2010.html KOCHANE GŁOSOWAĆ NA KAROLINKE! macie tu jej przepisy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mowilas zeby się pojawić, wię się pojawiam
![]() poki co jeszcze uderzeniowka, ale czuję sie dobrze, jedzenie samych protein to nie problem dla mnie, bo nigdy za duzo warzyw nie jadlam. mam takie hipotetyczne pytanie. a co jesliby tak zyc tylko proteinowo, a potem do utrwalania wagi skoczyc stopniowo? a witaminki łykać syntetyczne? oczywiscie biorac pod uwage fakt"wytrzymam"? albo zrobic 5 dni prot na 1-2 dni PW? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też przepraszam się z Dukanem.. od wczoraj
![]() Chce schudnąć +- 20kg i to najlepiej w jak najkrótszym czasie. Łatwo nie będzie, póki co przynajmniej 1,5h ćwiczeń dziennie, codziennie.. i liczę, że do końca kwietna będzie widać efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
patrysina
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dałabym sobie rękę uciąć, że w mojej książce jest napisane "2-3 łyżki", ja jem 3 bo tak lepiej mi się funkcjonuje i dieta działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja zaczełam dzisiaj. 1 dzień na dukanie .mam do zgubienia 10 kg. Chodze głodna jak cholera. niech mi ktoś pomoże!!!! słodyczy pełno w domu (bo dzieci chudzielce sie zajadają-a mamusia nie może...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.