Do Dziewczyn z USA w sprawie kosmetyków-gdzie? itp :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 18:33   #1
Lou Lou
Raczkowanie

Do Dziewczyn z USA w sprawie kosmetyków-gdzie? itp :)

Witajcie,
nie jestem pewna czy to dobre forum na takie pytanie, jeśli nie, to z góry przepraszam... Ale szukałam i znalazłam, że z pytaniem z podobnej "branży" odesłano kogoś tu, do Emigrantek, więc i ja zapytam
Mianowicie- mam koleżankę, która mieszka w Stanach, konkretnie w Houston i chciałabym poprosić ją o przywiezienie mi różnych kosmetyków niedostępnych w PL, bądź po prostu tańszych tam . Ponieważ ona niebardzo zna się na tym, raczej mało interesuje się malowaniem, więc podejrzewam, że ma małe rozeznanie gdzie co kupić, chciałabym prosić Was o radę, gdzie wysłać ją na zakupy Konkretnie myślę o tych markach: Nyx, Coastal Scents, Physicians Formula, Stila, MAC oraz typowo mineralnych: EDM, Meow, Lucy itp. Myślicie, że lapiej będzie kupić je przez net, czy po prostu poszukać w sklepach na mieście?
Nigdy nie byłam w USA i nie wiem niestety w jakich konkretnie sklepach, sieciach sklepów itp można dostać wymienione przeze mnie kosmetyki. Chciałabym jakoś przybliżyć koleżance, gdzie powinna udać się na zakupy , dlatego będzie wdzięczna za Wasze rady.
Jeśli któraś z Was jest z Houston, to już w ogóle byłoby idealnie, ale wystarczą i "ogólnoamerykańskie" wskazówki
Lou Lou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 21:39   #2
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Do Dziewczyn z USA w sprawie kosmetyków-gdzie? itp :)

Cytat:
Napisane przez Lou Lou Pokaż wiadomość
Witajcie,
nie jestem pewna czy to dobre forum na takie pytanie, jeśli nie, to z góry przepraszam... Ale szukałam i znalazłam, że z pytaniem z podobnej "branży" odesłano kogoś tu, do Emigrantek, więc i ja zapytam
Mianowicie- mam koleżankę, która mieszka w Stanach, konkretnie w Houston i chciałabym poprosić ją o przywiezienie mi różnych kosmetyków niedostępnych w PL, bądź po prostu tańszych tam . Ponieważ ona niebardzo zna się na tym, raczej mało interesuje się malowaniem, więc podejrzewam, że ma małe rozeznanie gdzie co kupić, chciałabym prosić Was o radę, gdzie wysłać ją na zakupy Konkretnie myślę o tych markach: Nyx, Coastal Scents, Physicians Formula, Stila, MAC oraz typowo mineralnych: EDM, Meow, Lucy itp. Myślicie, że lapiej będzie kupić je przez net, czy po prostu poszukać w sklepach na mieście?
Nigdy nie byłam w USA i nie wiem niestety w jakich konkretnie sklepach, sieciach sklepów itp można dostać wymienione przeze mnie kosmetyki. Chciałabym jakoś przybliżyć koleżance, gdzie powinna udać się na zakupy , dlatego będzie wdzięczna za Wasze rady.
Jeśli któraś z Was jest z Houston, to już w ogóle byłoby idealnie, ale wystarczą i "ogólnoamerykańskie" wskazówki
NYX,PF-Ulta,Target,Walgreens.
Stila-Ulta
MAC-Macy's Department Store.
CS-niewiem-nie znam...
EDM,Meow,Lucy-z tego co wiem to tylko online.

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2010-12-09 o 22:02
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 02:38   #3
Ray
Zakorzenienie

ja zawsze przywoze clinique jest duzo taniej niz w polsce
ale lubie tez maybeline i neutrogena maja czesc kosmetykow niedostepnych w Polsce kupic mozna w cvs
Stary 2010-12-10, 03:08   #4
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Coastal Scents - również online. Bardzo dobra firma, zwłaszcza ich wielkie palety do makijażu i miki są bardzo zachwalane (ale mają sporo innych ciekawych produktów). Tak czy siak, mogłabyś podać adres koleżanki przy zakupach na stronie którejkolwiek z firm mineralnych, to chociaż paczka do niej przyjdzie. Co do EDM polecam wzięcie zestawu próbek na stronie, bo z tego co widziałam, w Polsce nie można dostać darmowego zestawu próbek przy zakupie dowolnego kosmetyku, a w Stanach można.

Znacznie tańszy jest tu też Revlon i też radziłabym się zastanowić nad kupnem (dostępny choćby w Ulcie też i w Targecie)

Co do NYXa, Revlona i PF to mają bardzo często promocje w Ulcie: kup jeden produkt, drugi dostaniesz w cenie 50%, czasami nawet promocje kup jeden, drugi dostaniesz gratis, byłoby dobrze jakby koleżanka trafiła na taką promocję.

MACa zdecydowanie radzę kupić w sklepie bezcłowym na lotnisku, nie zapłaci wtedy podatku - ale to oczywiście zależy od lotniska.

A i od siebie polecę szczególnie Urban Decay. Jeśli chodzi o cenę, to najbardziej się opłaca kupienie którejś z ich palet - np. takiej Naked. (Piszę o UD, bo podałaś Stilę, a cenowo to one się czasami plasują podobnie. Chyba że chcesz taką małą paletkę "podróżną" za 10 $ Stili, często widziałam w Ulcie).

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2010-12-10 o 03:19
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 17:10   #5
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Stila jest tez w Sephorze i Nordstrom Rack (przeceniona). Na chwile obecna wiele firm ma wyprzedaze swiateczne online - tarte (-40%), urban decay (-25%), philosophy (-30%), wiec zanim wyslesz ja do sklepow poszukaj, czy to co Cie interesuje nie jest dostepne ze spora znizka na stronie producenta.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

I fakt, bardzo oplaca sie kupowac kosmetyki Revlon i Clinique, bo sa naprawde duzo tansze. Takze polecam super tania marke e.l.f. dostepna w Targecie i online.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Im mniej rzeczy mnie denerwuje tym lepiej się czuję
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 17:31   #6
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UrbanWarrior Pokaż wiadomość

I fakt, bardzo oplaca sie kupowac kosmetyki Revlon i Clinique, bo sa naprawde duzo tansze. Takze polecam super tania marke e.l.f. dostepna w Targecie i online.
Zapomniałam o Elfie Też bardzo dobra firma (nie wszystko, ale sporo ich kosmetyków jest naprawdę fajnych, a ceny są po prostu śmieszne, np 1$ za eyeliner albo cień).

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2010-12-10 o 17:32
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 13:51   #7
Lou Lou
Raczkowanie

Bardzo dziękuję Wam za wszystkie informacje, napisałam koleżance wszystko, łącznie z linkami do sklepów, mam nadzieję, że da radę, choć wiem, że ona niebardzo lubi takie rzeczy, ale ufam, że poświęci się i pobuszuje w kosmetykach Macie na pewno rację, odnośnie kupowania on-line, ona pewnie też wolałaby w ten sposób, ale nie odzywała się ostatnio, dopiero dziś napisała, więc niestety już za późno na zakupy internetowe, niemniej następnym razem na pewno ją poproszę
Lou Lou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości