|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do Dziewczyn z USA w sprawie kosmetyków-gdzie? itp :)
Witajcie,
nie jestem pewna czy to dobre forum na takie pytanie, jeśli nie, to z góry przepraszam... Ale szukałam i znalazłam, że z pytaniem z podobnej "branży" odesłano kogoś tu, do Emigrantek, więc i ja zapytam ![]() Mianowicie- mam koleżankę, która mieszka w Stanach, konkretnie w Houston i chciałabym poprosić ją o przywiezienie mi różnych kosmetyków niedostępnych w PL, bądź po prostu tańszych tam . Ponieważ ona niebardzo zna się na tym, raczej mało interesuje się malowaniem, więc podejrzewam, że ma małe rozeznanie gdzie co kupić, chciałabym prosić Was o radę, gdzie wysłać ją na zakupy ![]() Nigdy nie byłam w USA i nie wiem niestety w jakich konkretnie sklepach, sieciach sklepów itp można dostać wymienione przeze mnie kosmetyki. Chciałabym jakoś przybliżyć koleżance, gdzie powinna udać się na zakupy ![]() Jeśli któraś z Was jest z Houston, to już w ogóle byłoby idealnie, ale wystarczą i "ogólnoamerykańskie" wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Dziewczyn z USA w sprawie kosmetyków-gdzie? itp :)
Cytat:
Stila-Ulta MAC-Macy's Department Store. CS-niewiem-nie znam... EDM,Meow,Lucy-z tego co wiem to tylko online. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2010-12-09 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze przywoze clinique
![]() ![]() ale lubie tez maybeline i neutrogena maja czesc kosmetykow niedostepnych w Polsce kupic mozna w cvs
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Coastal Scents - również online. Bardzo dobra firma, zwłaszcza ich wielkie palety do makijażu i miki są bardzo zachwalane (ale mają sporo innych ciekawych produktów). Tak czy siak, mogłabyś podać adres koleżanki przy zakupach na stronie którejkolwiek z firm mineralnych, to chociaż paczka do niej przyjdzie. Co do EDM polecam wzięcie zestawu próbek na stronie, bo z tego co widziałam, w Polsce nie można dostać darmowego zestawu próbek przy zakupie dowolnego kosmetyku, a w Stanach można.
Znacznie tańszy jest tu też Revlon i też radziłabym się zastanowić nad kupnem (dostępny choćby w Ulcie też i w Targecie) ![]() Co do NYXa, Revlona i PF to mają bardzo często promocje w Ulcie: kup jeden produkt, drugi dostaniesz w cenie 50%, czasami nawet promocje kup jeden, drugi dostaniesz gratis, byłoby dobrze jakby koleżanka trafiła na taką promocję. MACa zdecydowanie radzę kupić w sklepie bezcłowym na lotnisku, nie zapłaci wtedy podatku - ale to oczywiście zależy od lotniska. A i od siebie polecę szczególnie Urban Decay. Jeśli chodzi o cenę, to najbardziej się opłaca kupienie którejś z ich palet - np. takiej Naked. (Piszę o UD, bo podałaś Stilę, a cenowo to one się czasami plasują podobnie. Chyba że chcesz taką małą paletkę "podróżną" za 10 $ Stili, często widziałam w Ulcie).
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-10 o 03:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Stila jest tez w Sephorze i Nordstrom Rack (przeceniona). Na chwile obecna wiele firm ma wyprzedaze swiateczne online - tarte (-40%), urban decay (-25%), philosophy (-30%), wiec zanim wyslesz ja do sklepow poszukaj, czy to co Cie interesuje nie jest dostepne ze spora znizka na stronie producenta.
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- I fakt, bardzo oplaca sie kupowac kosmetyki Revlon i Clinique, bo sa naprawde duzo tansze. Takze polecam super tania marke e.l.f. dostepna w Targecie i online.
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-10 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję Wam za wszystkie informacje, napisałam koleżance wszystko, łącznie z linkami do sklepów, mam nadzieję, że da radę, choć wiem, że ona niebardzo lubi takie rzeczy, ale ufam, że poświęci się i pobuszuje w kosmetykach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.