|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
odstąpienie od umowy :(
Dziewczyny, jeśli możecie mi pomóc, proszę o szybkie odpowiedzi!
Wczoraj podpisałam umowę zlecenie (praca hostessy). Praca zaczyna się od grudnia. Niestety okazało się dziś, że nie będę mogła pracować- co mam w tym wypadku zrobić ![]() Mogę odstąpić od umowy? W umowie mam zapisane, że w przypadku odstąpienia od umowy, muszę wpłacić 100zł na konto tej firmy. Ale czy to obowiązuje od podpisania czy od rozpoczęcia pracy... Pomóżcie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odstąpienie od umowy :(
Wydaje mi się, że będziesz musiała zapłacić... skoro umowa jest podpisana,a Ty chcesz ją zerwać...choć 1000% pewności nie mam, trzeba by ją dokładnie przeczytać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Spróbuj się dogadać ze swoim supervisorem. Może da się to jakoś odkręcić. Albo, jak będziesz musiała płacić, to spróbuj zaproponować, że znajdziesz kogoś na Twoje miejsce...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzeniona
|
A jakie to miasto? Na pewno znajdziesz kogoś na swoje miejsce, dużo dziewczyn szuka pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
COOO?? Jaka bzdura!
Umowa zlecenie charakteryzuje sie tym, że mozna ja zerwać w dowolnym momencie, nie ma okresu wypowiedzenia! A rzekome "kary" za zerwanie umowy to jakas kosmiczna bzdura i do tego niezgodna z prawem. Zawiadom ich telefonicznie, ale lepiej smsem lub mailem (zeby miec jakikolwiek dowod) ze wypowiadasz zawarta umowe. I juz.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Już mam problem z głowy
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.