|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
czarne paznokcie
Witam,
Borykam się z problemem, który jest zarówno uciążliwy jak wstydliwy. Podczas czyszczenia paznokci zauważyłam, że wcale nie mam do czynienia z brudem ale z zielonym osadem (?) na opuszkach palców tuż przy złączniu się skóry z paznokciem. Próbowałam wszystkiego. Począwszy od czyszczenia szczoteczkami, płukania wodą ultenioną,maksymalnego obcinania paznokci tak by miejsce gdzie wystąpiła zmiana było suche (pomyslałam,że to od wilgoci).Nic nie pomogło.uwielbiam nosić długie paznokcie, nigdy nie miałam potrzeby aby sztucznie je wydłużać. A tu nagle takie coś. Co mam zrobić?Albo zapytam lepiej do jakiego lekarza się udać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: czarne paznokcie
moze to grzybica? w kazdym razie radze ci isc do lekarza niech to obejrzy bo to niepokojące...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: czarne paznokcie
Myślę że pownnaś to skonsultować z lekarzem najlepiej dermatologiem, bo są to zdecydowanie jakieś zmiany skórne i pasowałoby żebyś dowiedziała się co to jest, możliwe że da się to jakoś łatwo wyleczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.