Kalosze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 19:43   #1
Nagisa
Zadomowienie

Kalosze

Hej !
Szukam bardzo ciepłych butów na zimę. Ostatnio byłam w ccc, jest już kolekcja jesień zima 2010/11. Zobaczyłam tam prześliczne kalosze. Co ciekawe one mają puszek w środku jak w butach zimowych. Zastanawiam się czy byłyby dobre na zimę, ponieważ po pierwsze nie przepuszczałyby śniegu i jeszcze ten puszek by ocieplał... Zawsze kupowałam sobie jakieś zamszowe buty i palce mi zamarzały bo były całe mokre od śniegu. Dojeżdżam do szkoły dla tego zależy mi na tym aby moje buty były bardzo ciepłe. Kalosze bardziej na deszczowe dni no ale.. Co o tym sądzicie? Daje zdjęcie. Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Nagisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 19:55   #2
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Dot.: Kalosze

kalosze na zimę ? chyba oszalałaś to buty na grzyby, nie na pluchę i śnieg po pachy.
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 20:06   #3
pinku_pinku
Raczkowanie

śnieg nie ma tu wiele do rzeczy, kalosze są niewygodne do chodzenia na dłuższą metę, zwłaszcza takie wysokie.
Stary 2010-09-18, 20:19   #4
fortepianistka
Rozeznanie

ja chodzę w kaloszkach od zeszłego roku, na mocną zimę nie nadają się ale tak naprawdę już od teraz można je nosić.
Dla mnie, która niszczy buty szybko to świetne rozwiązanie, bo nic ich nie zniszczy.
A na zimniejsze dni mam wkładki które ocieplają od spodu.
Moim zdaniem bardzo praktyczne na nasz klimat, ale z cenami to oszaleli w tym roku :O
Stary 2010-09-18, 20:30   #5
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nagisa Pokaż wiadomość
Hej !
Szukam bardzo ciepłych butów na zimę. Ostatnio byłam w ccc, jest już kolekcja jesień zima 2010/11. Zobaczyłam tam prześliczne kalosze. Co ciekawe one mają puszek w środku jak w butach zimowych. Zastanawiam się czy byłyby dobre na zimę, ponieważ po pierwsze nie przepuszczałyby śniegu i jeszcze ten puszek by ocieplał... Zawsze kupowałam sobie jakieś zamszowe buty i palce mi zamarzały bo były całe mokre od śniegu. Dojeżdżam do szkoły dla tego zależy mi na tym aby moje buty były bardzo ciepłe. Kalosze bardziej na deszczowe dni no ale.. Co o tym sądzicie? Daje zdjęcie. Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Masz racje, kalosze są odpowiednie, ale na deszczowe dni i... nie na każdą porę roku. Fakt, że są one ocieplane nic nie zmienia - w obuwiu tego typu stopa "nie oddycha", więc sauna gwarantowana. Jeżeli narzekasz na problem z doborem odpowiedniej pary, która nie przemaka, to może warto zainwestować w buty pokroju trekkingowych/górskich, czy ogólnie - typowo zimowych? Przykładowe ich zdjęcie dodałam w załączniku.
kitten von mew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 22:24   #6
Nagisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
kalosze na zimę ? chyba oszalałaś to buty na grzyby, nie na pluchę i śnieg po pachy.

raczej nie oszalałam.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez fortepianistka Pokaż wiadomość
ja chodzę w kaloszkach od zeszłego roku, na mocną zimę nie nadają się ale tak naprawdę już od teraz można je nosić.
Dla mnie, która niszczy buty szybko to świetne rozwiązanie, bo nic ich nie zniszczy.
A na zimniejsze dni mam wkładki które ocieplają od spodu.
Moim zdaniem bardzo praktyczne na nasz klimat, ale z cenami to oszaleli w tym roku :O
no trochę drogo, 100 ileś złotych za gumacze hehe ^^
Nagisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 23:06   #7
kitkulka
Zakorzenienie

a ja nie podzielam tej kaloszowej mody
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 23:18   #8
asiek195
Zadomowienie

Fajne

Najpiękniejszy dzień 15.06 2013
Tymuś

"myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością..."
asiek195 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 23:30   #9
maugorzata
Raczkowanie

a ja podzielam kaloszowa mode bo kocham kazda moda, ktora ma w sobie ducha praktycznosci za antypraktyczne uwazam botki peep toe i choc sa bardzo seksowne i moga stanowic cudowne zwienczenie jesiennej stylizacji to - no way.
mysle, ze kalosze wylozone ciepla wkladka - sa takie dostepne na allegro, to nienajgorszy pomysl na zimowe obuwie. moze nie na codzien, bo faktycznie czasem ciezko sie w nich poruszac, ale na dni "roztopow" i mokrej brei - jak najbardziej. na trzaskajacy mroz wybralabym uggi - ktore z kolei nie sprawdza sie w plusowej temp. - 1. za cieple 2. nie dadza rady wilgoci.
mi sie cholernie podobaja te blekitne od joules, choc hunterami tez bym nie pogardzila

pozdrawiam
Stary 2010-09-18, 23:43   #10
cochonnetta
Wtajemniczenie

Właśnie będąc dzisiaj w CCC zastanawiam się jak można kupować gumiaki za 120 zł , rozumiem, że z futerkiem i innymi bajerami, ale to jednak gumiaki. (Swoją drogą jak dla mnie nie za piękne).
Też mam zamiar kupić, bo praktyczne, ale raczej takie za 30 zł, nie więcej.

Takie buty to raczej na teraz, na deszcz, a nie na śnieg i mróz.

Zamszowe buty to też nie za bardzo, bo właśnie przemakają. Ja bym kupiła jakieś normalne typowo zimowe kozaki ze skóry z futerkiem w środku, które będą na parę ladnych lat, a nie na jeden sezon. . Sama się na takie czaję
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 00:15   #11
WhiteCherry
Zakorzenienie

odmroziłabym sobie palce w gumiaczkach
jeśli chcesz naprawdę porządne buty, to zamiast wydawać tyle kasy na zwykłe kalosze , dodaj trochę i kup buty trekkingowe - m.in takie, jakie ktoś wyżej wkleił (bo podejrzewam, że estetyka nie gra roli, jeśli chciałaś wyskoczyć w gumiaczkach . Nie żebym miała coś przeciwko trekkom, bo i sama takie mam ale wiadomo że nie do wszystkiego pasują, tak jak zwykłe kozaki).
a buty zamszowe to też nieporozumienie na typową, polską zimę z zaspami i śniegiem zmieszanym z solą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 13:16   #12
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
odmroziłabym sobie palce w gumiaczkach
jeśli chcesz naprawdę porządne buty, to zamiast wydawać tyle kasy na zwykłe kalosze , dodaj trochę i kup buty trekkingowe - m.in takie, jakie ktoś wyżej wkleił (bo podejrzewam, że estetyka nie gra roli, jeśli chciałaś wyskoczyć w gumiaczkach . Nie żebym miała coś przeciwko trekkom, bo i sama takie mam ale wiadomo że nie do wszystkiego pasują, tak jak zwykłe kozaki).
a buty zamszowe to też nieporozumienie na typową, polską zimę z zaspami i śniegiem zmieszanym z solą
chyba, że ktoś jeździ wiecznie samochodem i po dworze w zimę lata tyle co z budynku do samochodu i odwrotnie
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 12:20   #13
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Reserved

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 14:25   #14
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Przezlosliwa Pokaż wiadomość
Reserved
dość ładne
megie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 18:23   #15
Pyrola rotundifolia
Raczkowanie

kalosze fajne ale na wczesna jesień i wiosnę i żeby wyglądać po mieście (takie kolorowe to tylko tam) Do lasu i błota mam pancerne. Są średnio wygodne (mnie starsznie pięty bolą przy dłuzszym chodzeniu). Na zimę napewno nie, nawet ocieplane, wolę wygodniejsze buty. Ale na chlapę w cieplejszy dzień czemu ewentualnie nie.
Pyrola rotundifolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-01, 20:07   #16
Rzymianka
Wtajemniczenie

Popieram, buty trekingowe nie są piękne, ale w zimie sprawdzają się idealnie ciepłe, nie przemakają, nie ślizgają się.
Rzymianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 20:27   #17
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Ale kto tu mówi o butach zimowych? Tak się jakoś składa, że w mieście tylko przez chwilę jest upalne lato i śnieżna zima. Większa część roku to takie nie-wiadomo-co, nie raz z dużą ilością deszczu. Zawsze byłam wściekła, że niszczą się wtedy moje baleriny, sandały i inne buty, więc od kiedy w sklepach pojawiły się ładne gumiaki polowałam na jakiś kobiecy, delikatny wzorek. W końcu znalazłam. I już nie będę musiała patrzeć z żalem na przemoczone buty i zastanawiać się czy się rozkleją czy nie. Może tym razem buty zakupione w tym roku będą mi służyć dłużej niż tylko przez jeden sezon? Bo z reguły buty musiałam wymieniać co roku właśnie przez to, że wiele razy je przemoczyłam i po prostu się niszczyły. Do dzisiaj jak sobie przypomnę moje piękne, zeszłoroczne sandałki z Zary, to mi się chce płakać. O rzymiankach z Promoda nie wpominając.
Śnieg to zupełnie inna para kaloszy, haha.
Zimowe buty dla mnie osobiście muszą być w miarę ciepłe (bo mieszkam w mieście, więc i tak wszędzie podjeżdżam autobusem), nie mogą być śliskie no i muszą wyglądać, bo dla mnie kobieta w adidasach czy trekingowych butach to jak facet na szpilkach - po prostu rzecz niedopuszczalna. Wyłączając oczywiście wszelkiego rodzaju wyjazdy i wycieczki, kiedy jestem bardziej wyrozumiała.
Zimą preferuję wysokie, skórzane kozaki o kobiecym fasonie. But musi mieć płeć!

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Edytowane przez Przezlosliwa
Czas edycji: 2010-11-01 o 20:32
Stary 2010-11-02, 09:49   #18
Pyrola rotundifolia
Raczkowanie

Buty trekingowe wymiatają na lodzie, to vibram się ślizga ale lepszy taki niż żaden. W lecie sandały na deszcz. Kalosze do mista jako dodatek.
Pyrola rotundifolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 10:05   #19
tutmirlajt
Zadomowienie

A czy ma ktos kalosze Hunter?
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 11:57   #20
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Może któraś z Was mi powie - na czym właściwie polega ich fenomen?

21.02.11 - start

Stary 2010-11-02, 17:51   #21
esfira
Zakorzenienie

na tym samym, co fenomen wszystkich innych kultowych rzeczy, jak buty emu czy wayfarery- najpierw się nikomu nie podobają, a potem jak już się opatrzą, to każdy chce mieć ;P jest to dość klasyczny fason, nikomu kreacji nie zepsuje

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 18:11   #22
cytrynna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Przezlosliwa Pokaż wiadomość
Reserved
bardzo fajne te kalosze
cytrynna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 18:24   #23
malinucha14
Przyczajenie

czyli co dziewczyny, ocieplane kalosze na zimę, np. te z ccc, to zły pomysł?

Mówią, że wulkany drzemią w nas.
malinucha14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości