|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Dziwne zdjęcia w internecie.
Witam Wizażanki. Na portalu społecznościowym mojej znajomej widzę co rusz tego typu zdjęcia. Nie wiem co myśleć czy to normalne? Czy ona chce coś przez to powiedzieć? Oceńcie same... Nie wiem co robić?
Pytałam mojego brata co o tym sądzi. On mowi ze tak - to normalne ale dla pedobeara. Bez żartów proszę.
Edytowane przez belka90 Czas edycji: 2010-11-25 o 22:33 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwne zdjęcia w internecie.
Uważam ze widok przedstawiony na zdjęciu jest normalnym momentem z życia rodziny , natomiast za całkowicie nienormalne uważam wstawianie tego typu zdjęć na portale społecznościowe !
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Davidką, to normalne, że maluchy kąpią się z rodzicami,ale jakby ktoś dodał zdjęcia ze mną w takiej sytuacji (nawet jeśli byłby to mój partner) zabiłabym. Uważam, że to nie są zdjęcia nadające się na portale typu nk czy fb.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Normalne zdjęcie ,szkoda tylko ,że można przez takie foty na necie posądzonym o jakieś dziwne zachowania.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie ![]() ja tam nie widzę niczego dziwnego w tym zdjęciu
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to dziecko wygląda jakby siedziało na tatowym członku ) Ale każdy ma jakieś tam swoje normy. Publikowanie takich zdjęć w Internecie to już w ogóle nieporozumienie. Dzieci kiedyś podziękują rodzicom pięknie za pewnego rodzaju upokorzenie.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nigdy w wannie z rodzicami/rodzicem nie kapalam wiec ciezko mi ocenic sam fak wspolnej kapieli w wannie ale umieszczanie fot takich na portale to zenada:/ i nieporozumienie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem to jest bardzo dziwne. Mówię o wstawianiu takich zdjęć na portal społecznościowy.
Ale nie dziwniejsze niż to, że autorka wstawiła czyjeś zdjęcie na wizażu, zastanawiając się czy umieszczenie takiego zdjęcia w sieci nie jest dziwne Oni mieli nawet większe prawo od autorki wątku, bo to ich zdjęcie, ich twarze i ich wanna na ich profilu.
|
|
#10 | |
|
BAN stały
|
normalna fotka.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zapewniam Was ze ojciec może się kąpać ze swoimi dziećmi i nie ma to podtekstu seksualnego , ale takich zdjęć nie należy wstawiać na portale bo po pierwsze mogą stać się obiektem takiej dyskusji jak ta a po drugie zdarza sie ze prawdziwi pedofile maja "gradke"-moja koleżanka po opublikowaniu zdjęć swojej nagiej córeczki dostała informacje ze to zdjęcie podobno znalazło się na jakimś obleśnym , podejrzanym forum .
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, czy byś chciała znaleźć w necie swoje fotki z dzieciństwa, na których naga siedzisz na nagim ojcu w wannie
ja na pewno nie. Na szczęście takowych nie znajdę nigdy, bo u mnie w domu nie było tak dziwnych praktyk jak wspólne, rodzinne kąpiele. Co kto lubi
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE E nigdy nie kąpałam się z rodzeństwem, co gorsza z rodzeństwem i tatą w jednej wannie
![]() ale w różnych domach panują różne reguły no, może dla innych to będzie normalne. nie wiem, nie mi to ustalać :P |
|
|
|
|
#14 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 5-10 lat te dzieci będa nie do poznania ale rodzice nie biora pod uwage ,ze teraz to tez czlowiek i moze sobie nie życzyć być traktowanym jak zabawka czy przedmiot do pokazywania. Czy gdyby małoletnie dziecko wrzucilo foto swojego rodzica siedzacego na wc ,rodzic byłby zadowolony ?nie sądzę. |
||
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia sobie może robić, jakiej je się żywnie podobają, ale po co je od razu publikować w internecie...
Może porozmawiaj z koleżanką...
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Tak w ogóle to się zastanawiam czy zamieszczeniu tutaj tego zdjęcia jest zgodne z prawem , tak czy inaczej , na pewno służy jako przestroga by w tak głupi sposób nie wystawiać swojego życia prywatnego na forum publiczne.
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
No tak jakby tam była dorosła kobieta zamiast mężczyzny to nie było by tu jakiś podejrzeń erotycznych. To chyba dobrze, że mężczyzna pomaga w domu i zajmuje się kąpielą dzieci. Fakt, że wrzucanie tego typu fotek na portale społecznościowe mogą czasem prowadzić do tragedii przez zbyt przewrażliwionych ludzi.
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
zajmuje kapiela? on sie kapie z nimi, a nie kapie dzieci:P
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdjęcie się na załapałam
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcie, jak zdjęcie i każdy z nas może oceniać je inaczej, ale jeśli chodzi o jego pokazywanie na portalach społecznościowych to przychylam się do niektórych wypowiedzi z powyżej i jednak nie podoba mi sie afiszowanie się takimi zdjeciami w internecie - to są zdjęcia do albumu rodzinnego
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście w zasadzie też nic nie mam przeciwko wspólnym kąpielom z dziećmi połączynym z zabawą,a jak to wygląda to już inna kwestia. Nie trzeba przecież takich zdjęć od razu publikować i nie byłoby problemu.
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do pewnego momentu. Niestety, na zdjęcia się nie załapałam więc więcej powiedzieć nie mogę. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie to zdjęcie można zobaczyć ?:PP
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
), w zdjęciach samych w sobie, nie wypowiadam się na temat robienia sobie albumu rodzinnego z publicznej strony internetowej...; dla mnie to dziecko raczej siedzi czy siedziało na brzuchu/podbrzuszu niż na penisie; nie mam nagich czy takich fotek z dziecinstwa, ale widywałam foty znajomych jako gołych bobasów i sensacji to we mnie nie wzbudzalo; w moim rodzinnym domu nagość była i zresztą w jakims stopniu jest traktowana jako coś bardzo naturalnego, i do dzisiaj mam trochę obrazków z wnętrza głowy, jak kąpał mnie tata, no co za zgroza, jak śmiał. Zresztą ojcowie kąpią swoje malutkie córki, matki synów (polerują poślady po kupie do któregoś tam roku zycia ) i wyobraź sobie, dotykają wtedy ich genitaliów czy jak to tam nazwać, bo taki 2latek czy 1,5 roczniak to się chyba raczej tam na dole sam nie wypucuje. Takie foty to jak dla mnie dość bezmyślna sprawa choćby z powodu amatorów kwaśnych jabłek, ale po drugie, przykre też trochę, że czasy takie, że wszystko kojarzy się z seksem, kąpiel rodzica z dzieckiem w wannie, matka karmiąca dziecko piersią (w miejscu publicznym; wg niektórych tzw. ''obleśny obrazek''; no przecież piersi to można pokazywac tylko na bilbordach prześwitujące przez seksowną bieliznę ;-)).
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-11-27 o 01:30 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
No wybacz ale mnie na prawdę obrzydza matka karmiąca dziecko. Czy raczej dziecko jedzące z matki. Staram się wtedy nie patrzeć w tę stronę bo ostatni posiłek zwyczajnie mi się cofa. Jakaś dziwna jestem?
Niektórych obrzydzają ćmy czy krocionogi a dla mnie to piękne stworzenia. Inni nie mogą patrzeć na obcinanie paznokci a mnie to nie rusza. Co człowiek to inne 'upodobania'. Dla kogoś będzie to upokorzeniem, naruszeniem prywatności, dla Ciebie nie. I oboje macie prawo czuć tak a nie inaczej. Mnie znowu strasznie dziwi robienie sobie albumu rodzinnego w necie, gdzie ten pożal się boże 'album' jest ogólnodostępny z dwóch powodów, -zapewnianie uciechy pedofilom, -to, że zdjęcia teraz 'wiszą' na jednej stronie nie znaczy, że za dwa dni nie będą wisiały na 50 innych, o których nie mamy nawet pojęcia. |
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Co, kto wrzuca - jego wola.
Ja też mam takie foty i moim zdaniem to głupie i obrzydliwe. Po co uwieczniać ten moment? Teraz ok, nie myśli się za wiele o sytuacji wartej uwiecznienia, ale wtedy były 24 zdjęcia do wykorzystania, z czego 5 to moje fotki z kąpieli. Ja bym miała wiele przeciwko wrzucaniu moich zdjęć do netu, uznałabym, że moi rodzice są coś nie teges.
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu była wanna pełna wody w wannie był mężczyzna lat koło 30, widoczny od ramion w górę oraz dwójka dzieci na oko 2 i 4 lata. wyglądali na zadowolonych.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem na zdjęciu zadowolona, a mój ojciec w slipach, nie że harce na wspomnianym członku
Mnie to nie odpowiada teraz, nie nie nie, każdy niech ma wannę dla siebie. Ale ja mówię o swojej ewentualnej wannie i swoim ewentualnym mężu i ojcu dziecka <no dobra, bo się abstrakcyjnie robi >Co kto tam sobie wrzuca to jego brocha, ale chyba wiele pomyślunku nie ma, ja bym miała obsesję, że te zdjęcia gdzieś się znajdą lub choćby ktoś znajomy zrobi sobie w przypływie złości jakiś żart.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Pytałam mojego brata co o tym sądzi. On mowi ze tak - to normalne ale dla pedobeara. Bez żartów proszę.

Martusia 

zapewniam Was ze ojciec może się kąpać ze swoimi dziećmi i nie ma to podtekstu seksualnego , ale takich zdjęć nie należy wstawiać na portale bo po pierwsze mogą stać się obiektem takiej dyskusji jak ta a po drugie zdarza sie ze prawdziwi pedofile maja "gradke"-moja koleżanka po opublikowaniu zdjęć swojej nagiej córeczki dostała informacje ze to zdjęcie podobno znalazło się na jakimś obleśnym , podejrzanym forum .

ja na pewno nie. Na szczęście takowych nie znajdę nigdy, bo u mnie w domu nie było tak dziwnych praktyk jak wspólne, rodzinne kąpiele. Co kto lubi