|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Źródła termalne na Słowacji
W lutym wybieram się na narty do miejscowości Wierchomla, zaraz przy granicy słowackiej. Chiałabym zrobić sobie jednodniowy wypad na Słowację na źródła termalne. Tylko nie wiem w jakiej miejscowości najbliżej granicy znajde to,czego szukam. A mianowicie...kiedyś byłam na Słowacji w basenie...siarkowym? Napewno nie był w środku wyłożony płytkami tylko czymś w rodzaju papieru ściernego. I woda miała specyficzny zapach. Po 10 min tarzalo się w sniegu i znów na 10 min wracało do wody. Czy ktoś wie, gdzie znajdę takie cudo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Źródła termalne na Słowacji
pojedz to tartalandii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
W Tatralandii nie ma tego, czego wlasnie szukam. To bylo w jakies malej wiosce, okolo 70km od granicy. Byloby super, gdyby ktos byl lepszy od mojej pamieci i przypomnial mi nazwe ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie daleko granicy i pachnie siarka, dzieki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To właśnie może być Vrbow-po naszemu Wierzbowo.Baseny siarkowe wyłożone jednak są płytkami,może trochę szorstkimi,ale jednak to nie papier ścierny.Miejscowość raczej malutka słynie właśnie z basenów siarkowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.