|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
W jaki sposób zrobić siano na głowie?
Witam, swego czasu miałem dłuższe włosy (http://fryzurymeskie.files.wordpress...02/9582242.jpg coś w tym stylu), teraz zmieniłem na irokeza ale zamierzam znów wrócić do dłuższych. Tylko mój problem polega na tym, że moje włosy bardzo szybko się przetłuszczają (główny powód czemu zmieniłem fryzurę). Czy możecie mi polecić szampon, odżywkę - cokolwiek - to zrobi na mojej głowie siano? Podobno szampony z tesco za 1 zł są niezłe ; )
Proszę o odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W jaki sposób zrobić siano na głowie?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiesz co ja robię żeby mieć siano? Wchodzę do wanny leję wodę i mydlę mydło tak, żeby woda była biała. Potem długo leżę w wannie i moczę włosy. Myję je najgorszym najtańszym mydłem jakie znajdę. Takie w kwocie nie przekraczającej 1 zł Długo trzymam mydło na włosach i płuczę je w tej właśnie namydlonej wodzie. Kładę się w wannie i spłukuje mydło. Potem zawijam włosy w ręcznik i jak trochę przeschną to mocno je wycieram ręcznikiem, że wyglądam jak król lew. Nie czeszę ich tylko pozostawiam do całkowitego samodzielnego wyschnięcia. Wtedy jak je rozczeszesz to masz takie siano i tak dużo włosów na głowie że hej! Oczywiście ten sposób nadmiernie niszczy włosy ale coś za coś. Ja to stosuję codziennie już od kilku lat i jestem zadowolona. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
też bym z chęcią robiła takie siano sobie, muszę spróbować, a po to, że ja np. mam oklapnięte włosy jakby przylizane żelem i wygląda to źle...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Właśnie z tego samego powodu Meadow napisała, na co dzień mam przylizane włosy oklapnięte i wyglądają jak by ich było tylko kilka na krzyż. Jak mam siano to wydaje się, że jest ich po prostu więcej
![]() I czuję się pewniej. Wolę mieć dużo włosów bez połysku niż mało z połyskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.