Efektywne odchudzanie.... ;/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 18:12   #1
indianka2204
Przyczajenie

GG do indianka2204
Unhappy

Efektywne odchudzanie.... ;/

Witam!
Mam 17 lat, 173cm wzrostu i ważę 85kg....
Po prostu załamka...
Moim największym problemem są masywne uda i szeroki tyłek (figura typowej gruszki).
Czy mogę liczyć na jakieś ciekawe porady od Was jak zrzucić zbędne kilogramy? W szczególności chodzi mi o zrzucenie kilogramów z nóg i tyłka....
Z góry dziękuję
indianka2204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 18:22   #2
NNaTT
Rozeznanie

Dot.: Efektywne odchudzanie.... ;/

Ja również mam problem z udami. Tyłek jest za to za płaski
Od marca schudłam 22 kg i obecnie przy wzroście 162 cm mam 56,5 kg Chciałabym schudnąć jeszcze z parę kilo, ale ciężko mi to idzie.

Nie ma cudownego sposobu na odchudzanie, tylko ciężka praca daje efekty. Ja mniej jadłam i ćwiczyłam. Koniecznie zapisz się na jakąś siłownię /aerobik i uczęszczaj tam regularnie. Najlepiej z kimś- mama/koleżanka/chłopak.
Polecam też Drenafast, można go kupić a aptece. kuracja 20 dniowa kosztuje ok 50 zł, mi pomógł zrzucić ponad 2 kg. Teraz kuracje powtarzam już po raz trzeci (zawsze do niego wracam, gdy mam przestoje na wadze).

Niestety, innych rad nie mam. Sama bardzo się męczyłam, ale jako taki efekt mam.
NNaTT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 19:49   #3
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Hm to może pomogę, ogólnie studiuje kierunek Żywienie Człowieka i jestem oczytana w tym temacie bo bardzo mnie to interesuje Napisze ci ogólnie rady jak powinno wyglądać zdrowe odżywianie NA STAŁE a nie tylko przez 2 tyg diety
1. 5 posiłków dziennie, trzy duże treściwe i dwie przekąski, powinno sie jeść co 3 godziny najlepiej wtedy zwiększa się metabolizm i szybciej działa przemiana materii Oczywiście śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia! Trzeba go zjeść do godziny po wstaniu i jest najobfitsze np ( kanapka z pastą z makreli do tego papryka pomidorek mozesz to posypac siemie lniane + np jajeczko albo własne musli czyli orzechy + pokrojone owoce + siemie lniane + otręby + zarodki przenne albo owsiane + jogurt , ja tak jjem i herbatka mięta lub rumianek lub herbata zielona (ja wogole nie pije zwykłej czarnej bo jest niezdrowa) i oczywiscie nie słodzona.
II śniadanie to owoc + np kilka orzechów (2laskowe, 3 włoskie, 3 migdały) albo warzywo , np pół grejfruta, pół pomarańcza, kiwi
Obiad jjemy do 14 bo do 14 przemiana materi jest najszybsza i człowiek spali obiad a potem zwalnia .. obiad to też warzywa + rybka albo kurczaczek +warzywka albo zupa np hm oczywiscie ja np jak mam zrobi bigosik ale taki dietetyczny bo moja mama ogólnie tak gotuje to jjem
Podwieczorek kilka rzodkiewek/ kefir/ pomidor/sok warzywny
Kolacja 3 godziny przed snem, białko białko jest najlepiej jeść ( biały chudy twaróg , serek wiejski, kefir, pierś z kurczaka, tuńczyk ) a zwłaszcza jak ćwiczysz to białko nie pójdzie w boczki a odbuduje mięśnie po wysiłku i ogólnie białko sie długo trawi i bedziesz dłuzej nasycona i nie zjesz czegoś kalorycznego, ja jak zjem na kolacje białko to nie jestem głodna już do spania aż a jak mam jeszcze na coś chęć to jjem marchewke albo rzodkiewki i popołudniu już rzadnego cukru bo organizm nie zdazy spalic
Ćwiczenia są bardzo ważne bo modeluja ciało i spalasz kalorie i szybciej schudniesz , zdrowe odżywanie w połaczeniu z cwiczeniami dadza super efekty
Nie stosuj diet takich jak np 1000kcal czy proteinowa są niebezpieczne dla zdrowia!! Nawet miałam o tym na toksykologii, że jak jest nadmiar białka w diecie to organizm nie zdazy filtrowac zwiazków azotowych i obiąza to nerki wątrobe i organizm nie jest zaopatrywany we wszystkie zwiazki odzywcze
Jedz więcej z rana organizm spali a popołudniu staraj sie mniej
Jedz więcej ryb niż mięsa
Od czasu do czasu jak zjesz kostke czekolady to sie nic nie stanie, ja np wyznaczyłam sobie niedziele ze moge sobie wtedy zjeść cos małego słodkiego i mi to wystarcza zupełnie
Mam pełno pprzepisów na zdrowe dania i malo kaloryczne i pyszne więc jakbys chciała moge ci je napisac

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Aha i na śniadanie np jeszcze owsianka zmiksowana z bananen i rodzynkami pycha i pozywnie albo słodkość zdrowa - jabłko pieczone (wycinasz z góry gniazdko łyzke miodu wlewasz i wsypujesz rodzynki) pychaa

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 14:57   #4
Oh Stella_Stellah_huh
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Oh Stella_Stellah_huh

Po pierwsze 'jem', a nie 'jjem'.
Po drugie wszystko super, ale jak jedzenie obiadu do godz. 14-tej pogodzić z pracą do 16-tej (plus godzinny dojazd do domu). Dodam, że w pracy nie mam ani kuchni, ani czasu żeby nawet pomyśleć o jedzeniu...

Pozdrawiam
And all around, no
It’s no cause for concern

Oh Stella_Stellah_huh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 16:03   #5
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Jej napisałam powinno się, jak nie możesz to po 16

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 17:10   #6
Maianthemum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez una1704 Pokaż wiadomość
A jakiś jadłospis dla typowego jabłka? ;> Słyszałam, że otręby pomagają na uczucie głodu, warto je wprowadzić do swojej diety?
Warto, bo nie tylko bardziej sycą, ale regulują też pracę jelit Dobrze smakują dosypywane do płatków czy jogurtu

Maianthemum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 13:12   #7
anetiss
Raczkowanie

Hej kobietki na brzuszek dobrze jest przeprowadzić taką dłuższa kuraję blónnikową. Mo najlepiej robi picie błonnika w proszku rozpuszczonego w wodzie codziennie rano na czczo, do tego 2 litry wody mineralnej dziennie oraz można też oddać na wieczór herbatkę oczyszczającą. Kiedy dobrze oczyści się jelita to brzuszek od razu maleje! A o zasadach układnia diety odchudzającej pisałam na moim blogu. Możecie poczytac
http://www.schudnijzprzyjemnoscia.pr...-odchudzajacej
trzymam kciuki
anetiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 16:58   #8
majena777
Przyczajenie

Chciałabym was prosić o głosy
to nic nie kosztuje
a człowieka ucieszy

https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/aniolek-792015
majena777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 17:46   #9
Mania_x333
Raczkowanie

GG do Mania_x333

hej hej
można się dołączyć?
mam 15 latek 160 i 60 kg...
chciałabym tak z 10kg zrzucić, ale z 5 również będę bardzo szczęśliwa
dodam, że 3x w tygodniu trenuję siatkówkę i staram się co drugi dzień jeżdzić 40 minut na steperku, ale gorzej z silną wolą i słodyczami, więc liczę na to, że wspólnie się uda.

61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50

brak silnej woli.
Mania_x333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-18, 20:56   #10
mabelka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez una1704 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o błonnik to jem otręby (sante - zawierają 16 % błonnika a moim zdaniem to wystarczy). Jem je dwa razy dziennie i piję wodę. Widzę, że mi pomagają, bo moja przemiana materii się uregulowała i nie czuję się głodna. Ale to mi tylko pomaga w walce z brzuszkiem

też słyszałam że otręby pomagają a powiedz czy oprócz tego stosujesz jeszcze jakąś dietę?
mabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 12:19   #11
Nienaganna
Przyczajenie

hej ja sopbie poradziłam z nadwagą dzięki diecie którą mi układał trener poleciłabym go każdej dziewczynie która ma problem z kilogramkami bo na prawde układa super diety i efektywne i w dodatku tanio. Jak ktoś chce kontakt to pisać nienaganna3@o2.pl
Nienaganna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości