|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co kupić siostrze na prezent "poporodowy". Pomocy!
Witajcie,
Szukałam i szukałam, dumałam, coś znalazłam, ale nadal się waham. Mianowicie chciałabym sprawić radość mojej siostrze (termin porodu tuż tuż) i podarować jej coś praktycznego. Problem polega na tym, że sama nie mam dzieci, więc nie wiem zbytnio co może się przydać świeżej mamusi. Myślałam miśku wyczuwającym kiedy dziecko się budzi i gra kołysanki. Chociaż sama nie wiem czy nie za wcześnie na takie pierdółki. Zdaje się na Wasze doświadczenie i liczę na jakieś pomysły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co kupić siostrze na prezent "poporodowy". Pomocy!
A chcesz kupić coś konkretnie dla siostry czy dla dziecka?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Szumiś jest jak najbardziej fajnym pomysłem. Do tego jakiś pięknie pachnący zestaw balsamów i akcesoriów do kąpieli dla mamy. Ja po połogu rozpłakałam się ze szczęścia w wannie pełnej pachnącej piany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz by to było użyteczne i wykorzystane to najlepiej zapytaj czego jeszcze nie ma i czy czegoś potrzebuje. Moze jest cos co bardzo by chciala a nie moze sobie pozwolić. Karta podarunkowa te jest dobrym pomysłem np do Smyka. Pozdrawiam
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Popieram przedmówczynię. U nas szumiś się sprawdził
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ale to prezent dla dziecka ma być czy dla siostry? Jeśli w tytule napisałaś że dla niej to darowałabym sobie szumimisia i zainwestowała w kosmetyki, kartę podarunkową, czy co tam lubi najbardziej. Wszyscy coś kupują dziecku, o matce się zapomina a wielka szkoda
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Chcę zrobić jej niespodziankę, więc konsultacje nie wchodzą w grę. Myślałam, żeby dziecku i mamie dać jeden prezent, ale macie rację, warto to rozgraniczyć. Z tego wszystkiego zapomniałam o budżecie. Nie chcę, żeby jakiejś taniochy marnej jakości, ale z drugiej strony wolałabym by prezent nie był w stylu "postaw się, a zastaw". Karta podarunkowa albo kosmetyki wydają się być genialnym pomysłem! Nie wpadłam na to.
Pierwsza myśl - ubranka. To już odpadło na wstępie. Siostra nakupowała ubrań na wojnę. Podejrzewam, że w niektórych sklepach jest mniejszy asortyment, niż w pokoju przyszłego malucha ![]() ![]() Edytowane przez Julia_lawend Czas edycji: 2016-07-31 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hmmm ciężko dać mamie i dziecku jeden prezent
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A ja bym dla dziecka kupiła zabawkę - taką na 6mcy +
![]() marki Fisher Price - garnuszek na klocuszek na przykład (wybrałabym w wersji angielskiej, zdecydowanie milsze piosenki, niż w polskiej - poza tym niczym się nie różnią), albo takie coś: http://allegro.pl/fisher-price-cdf81...993451099.html Do tego książkę - wpisz dedykację i będzie fajna pamiątka. Polecam "Księgę dźwięków" albo "Bardzo głodną gąsienicę" w wersji XXL. Dla mamy też wybrałabym książkę - świetna przy karmieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
![]() Szumiś może się sprawdzi, a może nie - ja bym chyba nie ryzykowała. Dla mamy też dobry pomysł z książką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Też bym nie brała szumisia. To pół na pół - albo dziecko polubi, albo nie - jak nie, to zabawka całkowicie stracona. Każdą inną się pobawi - choćby do dzioba będzie brał i poznawał świat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
zielony stworek
|
Torba do wózka np Lassig , Skip Hop.
Wiem, że często są takie wynalazki w pojazdach wszystkomających 3w1, ale dobra torba to podstawa (dużo przegródek, wytrzymała, duża, z przewijakiem i opakowaniem termo na butelkę/słoiczek, z zapięciami do wózka, wygodnym paskiem na ramię, nieprzyjmująca plam). Często mamusie kupują dla dziecka, a zapominają o swojej wygodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
nooo też fajny pomysł
![]() Ew. takie akcesoria jak kubek niewysypek: ![]() bidon ze słomką: kubek pstryczek: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas najlepszym prezentem zabawowym dla małej była ta mucha http://www.brightstarts.pl/index.php...szczolka-52147 i ona serio jest od 0+ - taki maluch będzie sie w nią patrzył jak urzeczony dzięki świeceniu a szum będzie pomagał mu zasnąć, dla starszego dziecka też bedzie interesująca, skrzydełka można pogryźć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za liczne odpowiedzi. Teraz muszę wszystko na spokojnie przekalkulować.
Taki kubek niewysypek sama bym sobie kupiła, bo mam tendencję do rozlewania ![]() ![]() Dam znać co kupiłam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Ale o nie niewylewek jest, tylko niewysypek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Popieram! Torba do wózka to super pomysł i ŻADNA damska torebka jej nie zastąpi. Osobiście polecam torbę xxx, sama mam ją od niedawna, zobacz sobie - są 3 kolory do wyboru, ja mam taką ciemną, antracyt się chyba nazywa, kupowałam w <ciach>. Na razie noszę ją jako zwykłą torbę, bo nie wygląda jak torba do wózka, a jest bardzo pojemna, wszystko mi się do niej mieści i jeszcze zostaje sporo miejsca. Córka ma się urodzić za miesiąc, to wtedy zobaczymy jak się sprawuje na wózku.
A jak nie torbę, to może kup jej jakiś pakiet w spa? Masaż albo zabieg relaksujący, na pewno się ucieszy i z pewnością sprawi jej dużo radości ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2016-08-09 o 14:23 Powód: usunięcie linka i nazwy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
W sumie racja. Ja dopiero niedawno przestałam nosić torbę do wózka (bo chyba by przeważyła wózek) i odczuwam, jakie to było dobre rozwiązanie..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2016-08-09 o 14:24 Powód: edycja cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ale dużo wózków ma torbę maleńką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pyskatka
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;63808316]Ale dużo wózków ma torbę maleńką
![]() Moja akurat jest sporych rozmiarow, wiekszosc ktore ogladalam rowniez.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.