|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() chce pozbyć się 40kg. pomocy
Witam. Jestem tu nowa. Mam duży problem z wagą. przy wzroście 165cm ważę 100kg. wszystko przez to że w ciąży przytyłam 40kg i prawie nic mi nie spadło. Od tygodnia robię brzuszki i od nowego roku chce chodzić na siłownie i aerobik. Jem mało o wiele mniej niż kiedyś. Od miesiąca nie jem słodyczy, herbatę słodzę tylko płaską łyżeczkę, nie pije kawy w ogóle. Staram się pić jak najwięcej wody niegazowanej i jeść więcej owoców i warzyw. biorę witaminy. Od dzisiaj zaczynam brać formoline l112. Może któraś z was to brała i może coś więcej o tym napisać?
Jestem załamana tym jak wyglądam. Jak patrze na swoje stare zdjęcia to płakać mi się chcę. Nie mam wielkiej motywacji, ale może z waszą pomocą mi się uda. liczę na waszą pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: chce pozbyć się 40kg. pomocy
Też jestem "duża"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam praktycznie tyle samo wzrostu co Ty,ale troszke mniej kg.. odstawilam jasne pieczywo-zastąpiłam go ciemnym,pije więcej zielonej herbaty,wody i zbytnio nic więcej nie robie a od wagacji spadły mi 4kg.. niby nic,bo ok 1kg na miesiac,ale przy praktycznie nic nie robieniu... ![]() teraz sobie powiedziałam,ze skoro tak nawet to idzie to chce schudnąć 20kg... U Ciebie będzie to pewnie inaczej wyglądalo,na początku spadnie Ci troche,bo stracisz wode,musisz sporo pic. mysle,ze te 40kg dałabys rade zrzucic przez caly 2011... powodzenia zycze ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wszystko jest możliwe
![]() ![]() Grunt to być stanowczym w swoich postanowieniach, nie ulec. Popieram iwiwi. Nie waż się codziennie, a np raz na tydzień, czy dwa. Zobaczysz, że np jest 1kg mniej i to będzie większą motywacją ![]() Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja dla zdrowych osób polecam dietę Dukana. Wątków jest bardzo dużo więc można sobie poczytać. Wcześniej próbowałam wizyt u dietetyka, ograniczania posiłków itp. i efekty były krótkotrwałe. Teraz, w trakcie dukania jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na forum dotyczącym Dukana. Ruszamy 3 stycznia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie ćwiczyłam wcale przy Dukanie. Teraz by mi się przydało, bo jeszcze conieco chciałabym zgubić a jestem już w fazie utrwalania wagi. Mnie generalnie w innych dietach zniechęcały pory posiłków, zalecenia co mam jeść i w jakich ilościach. Tutaj jem ile chcę, kiedy chcę, tylko produkty wymienione na liście Dukana. Ja na I i II fazie byłam przez pół roku więc można się przyzwyczaić do innego odżywiania. Jeśli nie masz problemów z nerkami ani wątrobą, to poczytaj o tej diecie - ja ją polecam (oczywiście trzymając się ściśle jej zasad).
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- a co sądzicie o diecie dukana połączoną z tabletkami formoline i aerobikiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=490221
Jak pisałam zaczynamy od 3 stycznia. Tylko najpierw zapoznaj się ze wszystkimi regułami, w necie jest ich pełno, czy nawet na wizażu są fora, gdzie dietę stosują już weteranki. Najlepiej przeczytać książkę Dukana. Trzeba być świadomym Z tego co wiem na początku diety nie można stosować zbyt forsownych ćwiczeń. Edytowane przez agulaaaa Czas edycji: 2010-12-30 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie powinno się forsować ćwiczeniami bo początkowo organizm i tak jest osłabiony zmianą nawyków żywieniowych. A wszelkim tabletkom - pseudowspomagaczom ja mówię NIE, NIE i jeszcze raz NIE.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja schudłam na dukanie od 17 sierpnia 2010 roku już 25 kg. Dieta super idealna, naprawdę szczerze polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kawę pij!! gorzką rano, na czczo, do tego grejfrut ze skórą
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ze skore ma jesc?
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Agniessia - ja wprawdzie nie po ciąży, tylko po porostu z zamiłowania do żarełka radośnie tyłam przez lata do ponad 90 kg (wzrost 164). Oczywiście po drodze testowałam rozmaite diety i wspomagacze odchudzania, ale efekt zawsze był ten sam - jojo. W marcu zaczęłam dukana. pierwsza dieta, na której bezboleśnie udało mi się wytrwać. Głownie dlatego, że nie było ograniczeń ilościowych, a jak się trochę pokombinuję, to jadłospis jest bardzo urozmaicony. teraz jestem już od 2 miesięcy na 3 fazie, a moja waga waha się między 62,a 64 kg
![]() W suplementy nie wierzę - gdyby działały, to nie miałybyśmy takiego problemu. Dietkę gorąco polecam, ale tylko pod warunkiem, że jesteś zdrowa (nerki i wątroba). Formoline na dukanie bym odstawiła, bo zadaniem tego suplementu jest wchłaniać tłuszcz, tyle że dukan jest prawie beztłuszczowy, a ta odrobinka, która w żarełku występuje jest konieczna choćby po to, by przyswajać witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, szczególnie szczerze oddanych metodzie Dukana. Sama przed 4 miesiącami zapaliłam się do tej diety. Po latach testowania różnych diet, w których je się mikroskopijne ilości niskokalorycznego jedzenia, ucieszyłam się, że oto jest coś dla mnie - można jeść do syta i jeszcze chudnąć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
cześć,
nie ma co się załamywać!!!! równo rok temu ważyłam ponad stówkę po ciąży przy wzroście 168cm, a teraz jest już 79kg. w sumie zrzuciłam to w ciągu 6 miesięcy, potem waga się zatrzymała, ale co najważniejsze nie rosła mimo,że duuuużo podjadałam ciast po powrocie do pracy.....teraz znowu ruszam z nowym postanowieniem i wierzę, że się uda. tobie na pewno też!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja tez polecam diete dukana. dieta ta oczywiscie nie jest dla wszystkich- zreszta jak wszystkie inne. ale mnie ona odpowiada i jest skuteczna . przez pol roku schudlam 20 kg . dla mnie nie bylo zadna katorga jesc miesko z surowka
![]() Agniessia - ja w dobrej wierze- goraco ci polecam ta diete- bo wiem jak trudno jest pozbyc sie tylu kilogramow.........jesli chcesz- posle ci ksiazki na maila- poczytaj...przemysl....ni e rozpoczynaj pochopnie-....posluchaj wypowiedzi Jadwigi- to nie byla dieta dla niej...wiec nonsensem bylo rozpoczynac......musisz ocenic ,czy dieta ta jest dla ciebie. Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam. dzisiaj stanęłam na wagę pierwszy raz od miesiąca i jestem mile zaskoczona. trochę ponad miesiąc temu rzuciłam słodycze całkowicie i zaczęłam się trochę więcej ruszać i są efekty 4kg mniej w miesiąc bez diety. od 3 zacznę dietę dukana, myślę że to dieta dla mnie bo bardzo lubię mięsko
![]() wandac pewnie że chce książki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
wandac pewnie że chce książki
![]() podaj mi swoj adres mailowy- przesle ci 2 ksiazki,ktore sa podstawa. Te wspaniale dziewczyny zakladajace watki sa prawdziwa skarbnica wiedzy- potrafia motywowac i podtrzymywac na duchu- ale ksiazki naprawde trzeba samemu przeczytac. W koncu Dukan to nie tylko dietetyk- ale psycholog rowniez.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
wysłałam Ci PW z moim mailem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
jeśli średnio lubisz nabiał a wolisz warzywa to zastanów się też nad dietą South Beach- Plaż Południa. Chudnie się ciut wolniej niż na Dukanie, ale równie skutecznie
![]()
![]() |
#23 |
BAN stały
|
hej dziewczyny a ja zapraszam do nas może razem będzie jeszcze lepiej???https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465548&page=60
na tej stronce podajemy swoje dzienne menu i to bardzo pomaga ![]() ![]() Agniessiakiss-u nas dziewczyny nie stosują diety Dukana całkowicie choć biorą z niego duuuuuuuużo przepisów.... wpadnij do nas na forum to razem coś zdziałamy ZAPRASZAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.