chce pozbyć się 40kg. pomocy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 02:09   #1
Agniessiakiss
Raczkowanie

Exclamation

chce pozbyć się 40kg. pomocy

Witam. Jestem tu nowa. Mam duży problem z wagą. przy wzroście 165cm ważę 100kg. wszystko przez to że w ciąży przytyłam 40kg i prawie nic mi nie spadło. Od tygodnia robię brzuszki i od nowego roku chce chodzić na siłownie i aerobik. Jem mało o wiele mniej niż kiedyś. Od miesiąca nie jem słodyczy, herbatę słodzę tylko płaską łyżeczkę, nie pije kawy w ogóle. Staram się pić jak najwięcej wody niegazowanej i jeść więcej owoców i warzyw. biorę witaminy. Od dzisiaj zaczynam brać formoline l112. Może któraś z was to brała i może coś więcej o tym napisać?

Jestem załamana tym jak wyglądam. Jak patrze na swoje stare zdjęcia to płakać mi się chcę. Nie mam wielkiej motywacji, ale może z waszą pomocą mi się uda.

liczę na waszą pomoc
Agniessiakiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 09:33   #2
iwiwi
Raczkowanie

Dot.: chce pozbyć się 40kg. pomocy

Też jestem "duża" Do wszystkiego potrzebna jest motywacja. Musisz ją mieć i już. Nie lubię postanowień noworocznych ale teraz się zaparłam! Już zgubiłam trochę .....przede mną jakieś 20 lub 25 do zgubienia - do czerwca. Początki są zawsze trudne. Najważniejsze to nie stawać na wagę codziennie, bo to może zniechęcić. Rób wszystko stopniowo a wyniki przyjdą.Wspomagacze farmakologiczne uważam za ostateczność. Żyj zdrowo i trzymaj się planu który musisz sobie nakreślić. W moim wieku (po 40-ce) trudniej o wyniki ,ale jeśli tylko tego zechcemy........ Tobie też się uda! Dużo pogody ducha .... Będę tu zaglądała i mam nadzieję że osiągniemy obie upragniony cel. Z tuszą łatwiej zawalczyć niż z chorobą..... pomyśl o tym. Pozdrawiam i ....... do zobaczenia
iwiwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 09:43   #3
orchideaQ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agniessiakiss Pokaż wiadomość
Witam. Jestem tu nowa. Mam duży problem z wagą. przy wzroście 165cm ważę 100kg. wszystko przez to że w ciąży przytyłam 40kg i prawie nic mi nie spadło. Od tygodnia robię brzuszki i od nowego roku chce chodzić na siłownie i aerobik. Jem mało o wiele mniej niż kiedyś. Od miesiąca nie jem słodyczy, herbatę słodzę tylko płaską łyżeczkę, nie pije kawy w ogóle. Staram się pić jak najwięcej wody niegazowanej i jeść więcej owoców i warzyw. biorę witaminy. Od dzisiaj zaczynam brać formoline l112. Może któraś z was to brała i może coś więcej o tym napisać?

Jestem załamana tym jak wyglądam. Jak patrze na swoje stare zdjęcia to płakać mi się chcę. Nie mam wielkiej motywacji, ale może z waszą pomocą mi się uda.

liczę na waszą pomoc

mam praktycznie tyle samo wzrostu co Ty,ale troszke mniej kg..
odstawilam jasne pieczywo-zastąpiłam go ciemnym,pije więcej zielonej herbaty,wody i zbytnio nic więcej nie robie a od wagacji spadły mi 4kg.. niby nic,bo ok 1kg na miesiac,ale przy praktycznie nic nie robieniu...
teraz sobie powiedziałam,ze skoro tak nawet to idzie to chce schudnąć 20kg...
U Ciebie będzie to pewnie inaczej wyglądalo,na początku spadnie Ci troche,bo stracisz wode,musisz sporo pic. mysle,ze te 40kg dałabys rade zrzucic przez caly 2011...

powodzenia zycze
Stary 2010-12-30, 09:54   #4
agulaaaa
Zakorzenienie

Wszystko jest możliwe Jeśli zrezygnowałaś z wielu rzeczy to jesteś na dobrej drodze. Dodaj do tego ruch spacery, siłownia, a zobaczysz, jak kilogramy będą lecieć
Grunt to być stanowczym w swoich postanowieniach, nie ulec.

Popieram iwiwi. Nie waż się codziennie, a np raz na tydzień, czy dwa. Zobaczysz, że np jest 1kg mniej i to będzie większą motywacją
Trzymam kciuki
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 10:00   #5
ch_aga
Zadomowienie

Ja dla zdrowych osób polecam dietę Dukana. Wątków jest bardzo dużo więc można sobie poczytać. Wcześniej próbowałam wizyt u dietetyka, ograniczania posiłków itp. i efekty były krótkotrwałe. Teraz, w trakcie dukania jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 10:36   #6
Agniessiakiss
Raczkowanie

Exclamation Dot.: chce pozbyć się 40kg. pomocy

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Ja dla zdrowych osób polecam dietę Dukana. Wątków jest bardzo dużo więc można sobie poczytać. Wcześniej próbowałam wizyt u dietetyka, ograniczania posiłków itp. i efekty były krótkotrwałe. Teraz, w trakcie dukania jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam
a czy przy diecie dukana trzeba cwiczyc? mam nadzieje ze uda mi sie schudnąć bo strasznie mnie meczy to jak wyglądam. kiedyś ważyłam między 57 a 60kg. Później przytyłam po tabletkach anty 25kg. Zrzuciłam 15kg przy pomocy meridii a jak zaszłam w ciąże przytyłam 40kg i waga mi się trzyma już 1,5roku. ani nie idzie w górę ani nie spada. poprostu załamka
Stary 2010-12-30, 10:45   #7
agulaaaa
Zakorzenienie

Ja jestem na forum dotyczącym Dukana. Ruszamy 3 stycznia Jak chcesz to przyłącz się do nas

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 10:49   #8
ch_aga
Zadomowienie

Nie ćwiczyłam wcale przy Dukanie. Teraz by mi się przydało, bo jeszcze conieco chciałabym zgubić a jestem już w fazie utrwalania wagi. Mnie generalnie w innych dietach zniechęcały pory posiłków, zalecenia co mam jeść i w jakich ilościach. Tutaj jem ile chcę, kiedy chcę, tylko produkty wymienione na liście Dukana. Ja na I i II fazie byłam przez pół roku więc można się przyzwyczaić do innego odżywiania. Jeśli nie masz problemów z nerkami ani wątrobą, to poczytaj o tej diecie - ja ją polecam (oczywiście trzymając się ściśle jej zasad).
Pozdrawiam
Stary 2010-12-30, 11:11   #9
Agniessiakiss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Ja jestem na forum dotyczącym Dukana. Ruszamy 3 stycznia Jak chcesz to przyłącz się do nas
a moge link do tego forum?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

a co sądzicie o diecie dukana połączoną z tabletkami formoline i aerobikiem?
Stary 2010-12-30, 11:12   #10
agulaaaa
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=490221
Jak pisałam zaczynamy od 3 stycznia.
Tylko najpierw zapoznaj się ze wszystkimi regułami, w necie jest ich pełno, czy nawet na wizażu są fora, gdzie dietę stosują już weteranki. Najlepiej przeczytać książkę Dukana. Trzeba być świadomym

Z tego co wiem na początku diety nie można stosować zbyt forsownych ćwiczeń.

Edytowane przez agulaaaa
Czas edycji: 2010-12-30 o 11:14
Stary 2010-12-30, 11:27   #11
ch_aga
Zadomowienie

Nie powinno się forsować ćwiczeniami bo początkowo organizm i tak jest osłabiony zmianą nawyków żywieniowych. A wszelkim tabletkom - pseudowspomagaczom ja mówię NIE, NIE i jeszcze raz NIE.
Pozdrawiam
Stary 2010-12-30, 11:50   #12
malgosia2209
Raczkowanie

Ja schudłam na dukanie od 17 sierpnia 2010 roku już 25 kg. Dieta super idealna, naprawdę szczerze polecam
malgosia2209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 19:40   #13
BlueManiaczka
Raczkowanie

GG do BlueManiaczka

Kawę pij!! gorzką rano, na czczo, do tego grejfrut ze skórą
Stary 2010-12-30, 19:56   #14
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueManiaczka Pokaż wiadomość
Ze skore ma jesc?

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Im mniej rzeczy mnie denerwuje tym lepiej się czuję
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 20:15   #15
Wilma007
Przyczajenie

Agniessia - ja wprawdzie nie po ciąży, tylko po porostu z zamiłowania do żarełka radośnie tyłam przez lata do ponad 90 kg (wzrost 164). Oczywiście po drodze testowałam rozmaite diety i wspomagacze odchudzania, ale efekt zawsze był ten sam - jojo. W marcu zaczęłam dukana. pierwsza dieta, na której bezboleśnie udało mi się wytrwać. Głownie dlatego, że nie było ograniczeń ilościowych, a jak się trochę pokombinuję, to jadłospis jest bardzo urozmaicony. teraz jestem już od 2 miesięcy na 3 fazie, a moja waga waha się między 62,a 64 kg jestem przeszczęśliwa, mimo że nadal (a może teraz nawet bardziej) muszę pilnować, co kładę na talerzu. W każdym razie było warto.
W suplementy nie wierzę - gdyby działały, to nie miałybyśmy takiego problemu. Dietkę gorąco polecam, ale tylko pod warunkiem, że jesteś zdrowa (nerki i wątroba).
Formoline na dukanie bym odstawiła, bo zadaniem tego suplementu jest wchłaniać tłuszcz, tyle że dukan jest prawie beztłuszczowy, a ta odrobinka, która w żarełku występuje jest konieczna choćby po to, by przyswajać witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.
Ile teraz? A różnie. Bujam się w przedziale 64-62 i patrzę tęsknie na 60
Wilma007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 13:21   #16
Jadwiga
Przyczajenie

Witam wszystkich, szczególnie szczerze oddanych metodzie Dukana. Sama przed 4 miesiącami zapaliłam się do tej diety. Po latach testowania różnych diet, w których je się mikroskopijne ilości niskokalorycznego jedzenia, ucieszyłam się, że oto jest coś dla mnie - można jeść do syta i jeszcze chudnąć . Najpierw (jak to ja) zaopatrzyłam się w książki Dukana, by rzetelnie zgłębić wiedzę . Przekonana do słuszność sprawy i zmotywowana jak nigdy dotąd, przystąpiłam do walki z kilogramami. Entuzjazm zaczął słabnąć, gdy po fazie uderzeniowej trwającej 9 dni schudłam niecałe 1,5 kg (wiem, że inni chudną dużo więcej i to w krótszym czasie). Później było już tylko gorzej. Nie należę do osób mięsożernych, więc jedzenie mięsa (w dodatku bez warzyw) jest dla mnie torturą. Przez większość czasu usiłowowałam zastąpić je twarogiem i jogurtem naturalnym, ale bardzo szybko mi zbrzydły . Męczyłam się tak jednak przez 2 miesiące, dopingując się wizją wiotkiej niczym trzcina sylwetki. W końcu jednak dałam za wygraną. Załamały mnie moje wyniki - przez pierwszy miesiąc (łącznie z fazą uderzeniową) schudłam 4 kg, a przez drugi - NIC, ani grama. Stwierdziłam, że na mnie ta dieta nie działa. Jak dla mnie jest obrzydliwie niesmaczna i śmiertelnie monotonna. Ale zazdroszę innym, którzy oddają jej się z pasją i osiągają swoje cele. Też bym tak chciała...
Jadwiga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 11:17   #17
anglica2
Raczkowanie

cześć,
nie ma co się załamywać!!!! równo rok temu ważyłam ponad stówkę po ciąży przy wzroście 168cm, a teraz jest już 79kg. w sumie zrzuciłam to w ciągu 6 miesięcy, potem waga się zatrzymała, ale co najważniejsze nie rosła mimo,że duuuużo podjadałam ciast po powrocie do pracy.....teraz znowu ruszam z nowym postanowieniem i wierzę, że się uda. tobie na pewno też!!!!
anglica2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 12:31   #18
wandac
Raczkowanie

GG do wandac

ja tez polecam diete dukana. dieta ta oczywiscie nie jest dla wszystkich- zreszta jak wszystkie inne. ale mnie ona odpowiada i jest skuteczna . przez pol roku schudlam 20 kg . dla mnie nie bylo zadna katorga jesc miesko z surowka.... oczywiscie trzeba robic badania.od 1 stycznia rozpoczynam trzecia faze . w tej diecie zalecone jest codzienne wazenie- to tez jest przyjemne- bo patrzymy jak chudniemy....a jedzenie wcale nie jest monotonne- zmienia sie tylko filozofia jedzenia....jedzonko mamy bardziej wyrafinwane.
Agniessia - ja w dobrej wierze- goraco ci polecam ta diete- bo wiem jak trudno jest pozbyc sie tylu kilogramow.........jesli chcesz- posle ci ksiazki na maila- poczytaj...przemysl....ni e rozpoczynaj pochopnie-....posluchaj wypowiedzi Jadwigi- to nie byla dieta dla niej...wiec nonsensem bylo rozpoczynac......musisz ocenic ,czy dieta ta jest dla ciebie.
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez BlueManiaczka Pokaż wiadomość

Blue Maniaczka- jak masz takie ,,smaki ,,na greipfrut ze skorka- to sprawdz sobie morfologie- masz pewnie malo zelaza....): wiem cos o tym...
wandac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 23:15   #19
Agniessiakiss
Raczkowanie

Witam. dzisiaj stanęłam na wagę pierwszy raz od miesiąca i jestem mile zaskoczona. trochę ponad miesiąc temu rzuciłam słodycze całkowicie i zaczęłam się trochę więcej ruszać i są efekty 4kg mniej w miesiąc bez diety. od 3 zacznę dietę dukana, myślę że to dieta dla mnie bo bardzo lubię mięsko . może w końcu uda mi się wrócić do wagi sprzed lat albo chociaż wago sprzed ciąży czyli 70kg.

wandac pewnie że chce książki
Stary 2011-01-02, 07:45   #20
wandac
Raczkowanie

GG do wandac

wandac pewnie że chce książki [/QUOTE]

podaj mi swoj adres mailowy- przesle ci 2 ksiazki,ktore sa podstawa.
Te wspaniale dziewczyny zakladajace watki sa prawdziwa skarbnica wiedzy- potrafia motywowac i podtrzymywac na duchu- ale ksiazki naprawde trzeba samemu przeczytac. W koncu Dukan to nie tylko dietetyk- ale psycholog rowniez....
wandac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 09:43   #21
Agniessiakiss
Raczkowanie

wysłałam Ci PW z moim mailem
Stary 2011-01-02, 21:38   #22
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

jeśli średnio lubisz nabiał a wolisz warzywa to zastanów się też nad dietą South Beach- Plaż Południa. Chudnie się ciut wolniej niż na Dukanie, ale równie skutecznie a jest mniej rygorystyczna.

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 13:00   #23
samselka24
BAN stały

hej dziewczyny a ja zapraszam do nas może razem będzie jeszcze lepiej???https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465548&page=60
na tej stronce podajemy swoje dzienne menu i to bardzo pomaga bo nie ma to jak spowiedz z grzeszków
Agniessiakiss-u nas dziewczyny nie stosują diety Dukana całkowicie choć biorą z niego duuuuuuuużo przepisów.... wpadnij do nas na forum to razem coś zdziałamy

ZAPRASZAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNYBO RAZEM JEST ŁATWIEJ I KAZDA Z NAS MOŻE BYĆ PIEKNA
samselka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości