|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Włosy po farbowaniu...
Hey ; )
Ok. 2 tyg. temu farbowałam włosy farbą schwarzkopf, średni brąz<miał to być kolor długotrwały> ale... mam już prześwity wcześniejszego koloru czyli blond pasemek ; /. Myje włosy co dwa dni,a grzywkę codziennie...ale dzień w dzień zamaczam włosy samą wodą, żeby mieć lepsze loki, a nie taki przychlapnięte<rozumiecie ; )> No właśnie i po tych dwóch tyg. mam znowu blond pasemka, które tak bardzo chciałam ukryć ![]() Poradźcie mi coś... Mam farbować włosy jeszcze raz tą samą farbą?, a jak pomaluje to co zrobić, żeby kolor trzymał się jak najdłużej?<od razu mówię, że teraz też używam szamponu i odzywki "ochrona koloru"> A i jak pomaluje np. jeszcze raz włosy tą samą farbą to nie wyjdzie mi ciemniejszy kolor? Pomóżcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Włosy po farbowaniu...
Z rozjaśnianych wcześniej włosów kolor schodzi szybciej, bo rozjaśnianie niszczy ich strukturę.
Nawiasem mówiąc - jak chcesz mieć loki to nie rozjaśniaj - to niszczy skręt. Spróbuj jeszcze raz ufarbować włosy, ale trzymaj taki czas, jaki jest podany w ulotce dla odrostów. I dobra rada - wybierz inną farbę, np. Casting - Schwarzkopf (chyba każdy) niszczy włosy. Co do pielęgnacji - ja tam w żadne "ochrony koloru" drogeryjnymi preparatami nie wierzę ![]() Używam kosmetyków fryzjerskich, które można nabyć w bardzo przyzwoitych cenach - polecam np. serię Sleek Line (zobacz na KWC)
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
"Z rozjaśnianych wcześniej włosów kolor schodzi szybciej, bo rozjaśnianie niszczy ich strukturę.
Nawiasem mówiąc - jak chcesz mieć loki to nie rozjaśniaj - to niszczy skręt." Ale ja ich nie rozjaśniałam, po prostu zrobiłam sobie pasemka zwykła farbą do włosów...<i to bardzo, bardzo dawnooo temu> xd Edytowane przez Lusia_62 Czas edycji: 2010-12-28 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale widocznie dobrze złapały skubane.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No właśnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nawet jaśniejsze pasemka robione farba aby pojaśnić czasem trudno przykryć/pokryć... jesli ta sama farbe połozysz to przyciemnia Ci się włosy,a przy skroniach mogą wyjść nawet czarne... ja ostatnio tak zrobiłam i nie polecam,dzisiaj to odbarwiam i chce zrównać kolor...
Możesz na mokre wlosy położyć farbe na jakies 10-15min aby zrobic zabrudzenie-zapienienie i te jaśniejsze włosy powinny chwycić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.