![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
12letnia mama, 14letni ojciec...
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...-ciaze,1570228
I tylko zastanawia mnie, że to CHŁOPAK odpowie przed sądem za sex z nieletnią. A przecież ona też uprawiała sex z nieletnim, prawda? No to jak to jest - są równi i równiejsi, czy jakoś to ma prawne podstawy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 12letnia mama, 14letni ojciec...
Nie potrafię tego wytłumaczyć, przecież ona mogłaby tak samo odpowiadać przed sądem za seks z nieletnim...
![]() To jest po prostu chore, chore. To mniej więcej tak, jak jest z przyznawaniem opieki nad dzieckiem w sądach... ale to nie o tym temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Przecież on też jest nieletni! W każdym razie...współczuje im i temu dziecku ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Coraz więcej jest własnie takich sytuacji, że dzieci mają dzieci.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23720624]http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...-ciaze,1570228
I tylko zastanawia mnie, że to CHŁOPAK odpowie przed sądem za sex z nieletnią. A przecież ona też uprawiała sex z nieletnim, prawda? No to jak to jest - są równi i równiejsi, czy jakoś to ma prawne podstawy?[/QUOTE] Ale chyba o to chodzi,ze to jednak dziewczyna bylaby w ciazy/ z dzieckiem na rekach/ skrzywdzona przez los ? /tak chyba to sady widza. Wiadomo,ze niektorzy chlopcy niezle dziewczyne omotaja,zeby tylko wspolzyc i nie patrza,ze ma 12,13 czy ile tam lat. Mysle,ze o to bardziej chodzi. Ale nie jestem ekspertem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ivi, prawo jest prawem. Skoro oboje są nieletni (pomijam, że laska nie ma 13 lat, więc powinni rodzice odpowiadać), to oboje powinni być sądzeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Żal... Świat na psy zchodzi...
![]() |
#8 |
kobieta za ladą
|
ja jestem w szoku---ciążą i wogóle zachowaniem tej dziewczyny,12 lat picie alkoholu ,rozróby w szkole..
chłopak też nie lepszy ehh te dzieci ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dudipopko, ja raczej westchnęłabym: ehhhh, ci rodzice...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Przerazona jestem
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jestem od bardzo dluzszego czasu zdegustowana tym calym bezstresowym wychowaniem
![]() I ogolnie powtorze czyjes swiete slowa: biora sie za seks a nie wiedza,jak sie dzieci robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ale tak to jest jak ludzie słyszą tylko nazwę i sami wymyślają jak to powinno wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
boze nie raz to przeżywam, w 6kl czy tam 1gim byłam z 13 lat emu, jak se przypomne jak ja wyglądałam i jak sie człowiek zachowywał w gim to normalnie cudo! co to sie dzieje teraz z tą młodzieża, takie zachowania wogóle nie były do pomyślenia, tak przez te kilka lat spadło na psy całe to towarzystwo ta młodzież ze szkoda słów!
źle sie dzieje a będzie jeszcze gorzej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie cała ta sytuacja jest nie do pojęcia. Dziewczyna w 6 klasie podstawówki, a bierze się za seks, na dodatek zachodzi w ciążę. Przecież 13latka nie jest gotowa do bycia matką, serdecznie współczuję temu dziecku, bo mieć taką 'matkę', to jest tragedia. Co do odpowiedzialności - chłopak też jest nieletni i podobnie jak szaja nie rozumiem, dlaczego ona nie odpowie za współżycie z nieletnim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że tylko on odpowiada gdyż ma skończone 13 lat ( chyba od tego wieku młodzież/dzieci odpowiadają przed sądem- pewnie jakimś rodzinnym, nie znam się dokładnie ale coś tak mi się kojarzy). A skoro ona ma 12 lat to nie odpowiada za nic... Tak czy siak chora sytuacja.
To takie dzieci jeszcze a już będą musieli stać się rodzicami a sami potrzebują jeszcze wychowania.... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 13-letnia matka? Szaleństwo jakieś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniej więcej tak to wygląda, skoro ma 12 lat to sąd mógłby jedynie się tutaj doszukiwać tego, że jest zdemoralizowana...
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chore i przerażające. Granica wieku strasznie się obniża.
Kiedyś szokowały mnie 15 latki w ciąży. Teraz śmiem twierdzić, że 15 lat to już lepszy wiek na rodzenie, niż 12. Chociaż i tak w ''moim świecie'' jest to coś niezrozumiałego. Ja w tym wieku miałam inne zainteresowania i dziękuję rodzicom, że jednak mnie wychowali. Bo wydaje mi się, że obecnie rodzice po prostu nie wychowują tych dzieci. Zero rozmów, więzi, granic, zasad.
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ale to nie jest tak, że DO 13 roku życia w takich sytuacjach przed sądem odpowiadają rodzice? Przecież tacy smarkaci nie są całkowicie bezkarni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie "bezstresowe wychowanie" to takie, gdzie rodzice pozwalaja dzieciom prawie na wszystko, by te "wyciagnely lekcje same", zeby niczego im nie ograniczac i zeby byc tym "rodzicem-kumplem". Takie jest moje rozumowanie, gdyz normalne i porzadne wychowanie jest niemozliwe bez okreslonych zakazow i zasad.
Oczywiscie to jesrt moje zdanie, wiem jedno -fanka takiego wychowania nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest to, że gdyby nie zaszła, nikt by się pewnie nawet nie dowiedział o tym, że te dzieci mają już za sobą 'pierwszy raz'. Obok nich kopulują inne nastolatki(?!),dzieci....
Masakra jakaś ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Widzac seks w okolo, w teledyskach, reklamach (te wszystkie pozal-sie-Boze "idolki" -Rihanny, Gagy itp) Widzac,ze seks jest doslwonie wszedzie dzieci sie z tym oswajaja i nie widza w tym nic zlego jesli i one sprobuja. Oczywiscie na wspolzycie w tak mlodym wieku i tak nie ma innego usprawiedliwienia jak glupota. Kiedys czasy byly inne (jak dla mnie-lepsze).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
kiedyś tez były 12 w ciąży
na moich ostatnich koloniach był zakaz odwiedzania chłopców w pokojach, w 91 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
CABIN CREW
|
o mój boże.... masakra jakaś... wydaje mi sie że oboje powinni za to odpowiadać, szczegónie że po zachowaniu tej dziewczyny (a raczej dziecka) nie wydaje mi się że była niewiniątkiem która chłopak zbajerował i zaciągnął do łóżka...
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() nie wiem czemu pod tym względem jest coraz gorzej tzn. młodzi ludzie coraz wcześniej rozpoczynają współżycie. i... nie mają o tym zielonego pojęcia ![]() ![]() fakt, że dziś sex jest wszędzie... szkoda tylko, że młodych ludzi się odpowiednio nie uświadamia, bo rodzice się wstydzą o tym rozmawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Mieć matke 12 lat starszą od siebie..
zdarza się jak widać, oby nie zdarzało się częściej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co, zatkało kakao?
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie wiem, czego się spodziewasz, przeprosin, listu pochwalnego? Justa pisala przecież ogólnie o młodzieży, a nie o Tobie, więc nie rozumiem co się tak oburzyłaś. I nikt nie pakuje tu wszystkich do jednego worka, bo wiadomo, że są różni ludzie, ale akurat rozmowa toczy się na OGÓLNY temat bez rozdrabniania się na poszczególne jednostki. Nie oszukujmy się, ale to, co ona napisała, to prawda. To, co robi teraz mlodzież jest normalne? Nie. Jasne, ktoś pisał, że kiedyś też były 12latki w ciąży. Jasne, ale ile ich było, a ile jest teraz? A poza tym to, że ktoś nie pije i nie pali, to nie wiem, czego ma być wyznacznikiem. Ja w I klasie LO też nie paliłam, ale nie powiem - piwko czasem piłam ze znajomymi. I o czym to świadczy, bo nie rozumiem? Nie upijałam się do nieprzytomności, nie chlałam 7 dni w tygodniu, nie puszczałam się, nie byłam w ciąży, nie mam dziecka. Więc ja też poproszę list pochwalny na moją cześć. Ja tam uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. I nie, nie piłam piwa, żeby się popisać przed znajomymi albo żeby się nawalić, piłam, bo lubię piwo i nie uważam, żeby wypicie piwa raz na jakiś czas miało być wyznacznikiem czegokolwiek. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2010-12-12 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie jak mozna ochronic dzieci przed tym ociekajacym seksem z kazdej strony ? Nie można ,niestety ani tego zakazac ani ochronić dzieci. Można tylko poswiecac im czas a przede wszytskim miec dzieci świadomie i w odpowiednim dla siebie czasie. Kiedys tez były ciąże wśród dzieci ,tylko był 2 kanały tv stąd ludzie nic nie wiedzieli. Rodzinami powinni na poważnie zainteresowac sie prokurator i policja a konsekwencje powinni ponieść rodzice tych małoletnich. Tez nie rozumiem dlaczego kare poniesie chłopak. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-12-12 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A druga sprawa no naprawdę jest za co chwalić,myślę,że to raczej powinno być normalne,a nie żeby było się czym chwalić.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.