|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Świetlikowa Kraina, czyli świat kolorowych różności ;)
Witajcie dziewczyny
![]() Podglądam sobie Wasze piękne prace już od dłuższego czasu i bardzo mnie inspirują i fascynują. Miło tu u Was ![]() Trochę się denerwuję zakładając ten wątek, bo jeszcze nigdy nie pokazywałam swoich wytworów tak publicznie. Chciałabym się jednak z Wami podzielić swoimi pasjami, które wciąż się zmieniają i więcej tworzę w wyobraźni niż w rzeczywistości bo czasu zawsze mało. Denerwuje się też bo wiem, ze Wasze prace są takie pro.., a ja się tym tylko bawię. ![]() Mam też nadzieję poznać Was trochę bliżej, bo brakuje mi wśród znajomych takich kreatywnych istot jak Wy. To bardzo potrzebne by sie rozwijać i mobilizować w chwilach zwątpienia w swoje hobby... Ostatnio najbardziej mnie pochłania malowanie na szkle farbkami Window Color. ![]() - talerzyk z białej porcelany zdobiony kwiatowym witrażykiem - mały wazonik z tulipankiem - wazon z motylami dla mamy na urodziny ![]() Pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świetlikowa Kraina, czyli świat kolorowych różności ;)
Uwielbiam takie cudenka
|
|
|
|
|
#3 |
|
Modermistrz bobkowy :D
|
Witamy w naszym gronie
Maluj,twórz i pokazuj,naprawdę świetnie Ci to wychodzi,z chęcią popatrzę,bo sama nie maluję
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Przepiękne!
Chętnie obejrzymy więcej
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dominiko! Jak super, ze w końcu założyłas swoj wątek!
A na wstęp jakie piękne nowe prace! ![]() Wazonik z motylami swietnie sie prezentuje na okiennym parapecie, światło ujawnia jego prawdziwe kolory. Motyle wyglądaja na nim jak ... roztopione klejnoty ![]() Samotny tulipan tez mi sie podoba Talerzyk zaskakuje wiosennymi kolorami. No i git! ![]() ps. sorki, ze Cie pouczam, (hi hi pod wzgledem malowania to jestem czepialska pozdrawiam i pokazuj nam wiecej
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-04-01 o 10:33 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za odwiedziny
![]() Miło usłyszeć coś miłego o swoich wytworach ja z natury mam slomiany zapał i nawet jesli cos uwielbiam robic nieraz tego zaprzestaję... A kiedy ma się dziecko to jest jeszcze trudniej, bo trzeba wykradac czas dla siebie i swojej pasji... i można sie czasem poddać i zrezygnowac z siebie... Ja ciagle walczę. ![]() daget Pagata dzięki za komplement ![]() Takie malowanie nie jest trudne i szybko jest efekt, co mi sie bardzo podoba. Ja doceniam jeszcze bardziej prace takie jak hafty czy robótki na szydełku - są bardzo pracochłonne, a efekty powalajace. Pozdrawiam cieplutko i słonecznie ![]() Cath_ Jeszcze dziś postaram sie dodac więcej zdjęć zapraszamTitania Dzięki za wszystko Za to że mnie w to wciagnęłaś przede wszystkim. Tworzenie nabrało dla mnie nowego sensu.Tak pięknie napisałaś o wazonie w motyle, o klejnotach zatopionych w szkle aż sie wzruszyłam. ![]() To dobrze, że udzielasz rad. Przeciez o to tutaj chodzi. O konstruktywną krytykę. Ciagle dążymy do doskonałości i takie rady sa bardzo potrzebne. Wiem o tych konturach. To juz nawet mój mąz mi o tym truł Staram sie i coraz lepiej mi idzie. A ten talerzyk i tulipan to nie są nowe prace i wtedy jeszcze nie radziłam sobie z konturami. ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne te Twoje prace motylki mnie urzekły
Co do rad to nic Ci nie powiem, ale Titania na pewno będzie Ci ich udzielać![]() Czekam na kolejne pracę
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładne prace!!!!
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
magcich
![]() paulisia250285 dziękuję Wedle Waszego życzenia wstawiam kolejne moje prace ![]() Są to różne buteleczki - jedne z moich pierwszych prac Malowałam je dość dawno temu, ale możliwe, że właśnie te pierwsze prace są najładniejsze Oceńcie same ![]() Szykuję się do zrobienia czegoś na folii na święta. Musze tylko wygospodarować trochę więcej czasu... Ech... |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana jesteś Cieszę się, ze wizaż Ci sie spodoba i mam nadzieje, ze wciągnie Cie na dobre ![]() a to oznacza, że utrzymanie wątku na forum bedzie Cię mobilizować do tworzenia kolejnych dzieł i pokazywania nam. A my chętnie bedziemy Cie odwiedzać Mam również nadzieję, że zawsze znajdziesz choc chwile aby dorzucić coś nowego. Super, ze pokazujesz nowe prace. Ta butelka z chabrami tez mi sie podobała od samego początku. Pisałam to juz wcześniej na "szypułce" pozdrawiam
|
|
|
#11 |
|
Moderatozaur
|
Aaaaa wazonik z tulipanem
Pięęęęęę ęęękny. Bardzo w moim stylu, prosty i uroczy. Cała reszta również prześlicznej urody
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
)) Ale piękna wiosna przyszła!!! Warto było czekać Jakie to wspaniałe kiedy świat odzyskuje zapachy i barwy Zima to chyba serio taka zła czarownica, stara i zgryźliwa, dobrze, że sobie poszła. ![]() I teraz wszystko zmienia się tak szybko.... Czuję tą wiosnę w sercu i duszy. Czuję przypływ energii. To wspaniałe po zimowej wegetacji!!! Szkoda że nie mogę tej energii wykorzystać na tworzenie różności, czyli na to co najbardziej kocham... Zaczęłam wiele prac, kwiaty na antyramkach, kartki świąteczne na folii itp., mam już kontury do tego wszystkiego, ale brak mi czasu, żeby to skończyć... Dziewczyny skąd bierzecie dodatkowy czas, szczególnie teraz przed świętami, na Wasze hobby? Moze też nie wiecie w co ręce włożyć Chciałoby się coś sprzątnąć po zimie, wczoraj siałam podstawowe warzywka na działce u rodziców, a tu moja Gabi nie ma butków na wiosnę, mama świruje i codziennie piecze babkę - dąży do doskonałości i eksperymentuje przed świętami. Same świry wokół mnie. I jak tu nie zwariować.Ale juz nie przynudzam Tylko pokażę Wam kilka zdjęć ![]() Kwiatuszek i motylek to z piłeczki ping pongowej i sztywnej folii, bardzo wesołe były - niestety to było w zeszłym roku i moja córeczka już się nimi zajęła ![]() Żonkilki sa na sztywnej folii - wiszą mi właśnie przed nosem a tulipanki na antyramie - pojechały do przyjaciółki.I na koniec świąteczny zajączek z zeszłego roku, którego uszyłam z cienkiego filcu i wypchałam watą. Pozdrawiam słonecznie ![]() PS. Titania Dziękuje za życzenia wytrwałości - bardzo mi to potrzebne. Just-in Bardzo się cieszę, że wrócisz i dziękuję za komplementy |
|
|
|
|
#13 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne prace!!! I kto by pomyślał, że ze zwykłych rzeczy mogą wyjść takie piękne ozdoby, no i są jedyne w swoim rodzaju, żadna masowa produkcja. Genialne!!!!
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Cudowne prace ,aż brak słów !!!!!!
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
pozdrawiam Ostrowiec znam tam sporo kątków - jeżdizłam do mojej Babci na Moniuszki - tam gdzie główne wejście do huty, na Denkowską na Trzeciaków na Polnej miałam tesciów ![]() baabcia |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po ciężkim dniu pełnym przedświątecznych porządków
Padam i znowu brak mi sił na malowanie... Ale jutro będzie więcej luzu ![]() Pagata Właśnie tak miało być - wiosennie i wesoło ))Barbianka Tak miło napisałaś - dziękuję za te słowa. Aż się zawstydziłam anka43 A to, żeby było jeszcze wiosenniej!!! ))Motylkowy witraż na antyramie i wesołe ozdoby na sztywnej folii
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Dominiko!
Super, ze przychodzisz regularnie na wizaż no i widzę, ze dorzucasz coraz to nowe pracki Fajnego zajączka zrobiłas, taki prosciutki ale ciekawy. Reszta również mi sie podoba ale komentarze do nich zamieściłam juz wcześniej w Twoim albumie wiec nie bede sie powtarzac Aha, podoba mi sie ten kolorowy obrazek z kwiatami w dzbanie. Ciekawie połaczyłas kolory.Odnośnie tego kwiatka na patyczku, zastanawia mnie rówież jedna rzecz: jak polaczylas tę piłeczkę ping-pongową z folia? Wyciełas otwór i wcisnełaś w niego piłeczke? Tak to sobie wyobrażam....ale może jest jakiś inny sposob? Hi hi, Widzę, ze Twoj mąz jest Twoim jurorem Ma racje, niech goni Cie do trenowania konturów
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-04-05 o 23:45 |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
baabcia
bo o to przecież chodzi w takim hobbystycznym tworzeniu, zeby było weselej i bardziej kolorowo, żeby było milej żyć ![]() Znam dobrze tereny starej huty, bo mieszkałam tam jako dziecko - tam mieszka do dziś moja babcia. Na Stanika - obecnie klimkiewiczowska. Na Moniuszki chodziłam do tekiej starszej miłej pani krawcowej ![]() Teraz mieszkam na Sienkiewicza tuz koło polnej ![]() Pozdrawiam serdecznie Titania cześć ![]() zrobiłam 3 zajączki ale juz rozdałam w rodzinie Ten obrazek z kwiatami w wazonie jest taki nietypowy - przyznam sie że kolorki ściagnęłam też ze wzoru - nie wiem czy sama bym się zdecydowała na takie połączenie, ale teraz mi sie podoba ![]() A z ta piłeczką to też z gazety wzięłam ten trik i powiem Ci, że nie było to proste. Płatki są połączone w kółku a od drugiej strony były takie zęby, które włożyłam w otwory wypalone na gorąco w piłeczce i tak sie to trzyma, ale bez dokładnego wzoru bym na to nie wpadła. a mój mąż bardzo lubi jak cos tworze i ceni to i mnie mobilizuje, właściwie dopiero po slubie zaczęła sie ta moja przygoda z rękodziełem wcześniej mieszkałam z rodzicami i oni traktowaliby to jako strate czasu itp. i nie chcialam przy nich tgo robić, więc nie mialam wtedy żadnego hobby. teraz żałuje straconego czasu i nadrabiam mimo małego jeszcze dziecka. a nawet moi rodzice jak juz widzą efekty to sie do tego przekonali ))) dziadkowie też lubia prezenty które sama zrobię i teściowie tak że teraz zostałam doceniona. Bardzo to miłe. I Wy tu wszystkie też mnie doceniacie i bardzo mnie to cieszy i dobrze nastawia do życia
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatozaur
|
Kwiatuszek i motylek prześliczne! I króliczek bardzo mi się podoba też
Wszystkie prace śliczne
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po dość długiej przerwie!!!
Rozleniwiłam się po świętachi wciągnęłam okropnie w serial Brzydula. Szczerze mówiąc to każdy odcinek po 2 - 3 razy oglądam aż wstyd się przyznać. Ale ma to też swoje plusy, bo zaczęłam przywiązywać większą wagę do swojego wyglądu, delikatnie się malować itp. W końcu mam już prawie 30 lat i trzeba o siebie zadbać. Dzięki temu lepiej się czuję psychicznie i maż się cieszy i patrzy na mnie z zachwytem. Nareszcie chodzę na zakupy z podniesioną głową i czuję się dobrze, pewniej. Super uczucie! ![]() Jedyna szkoda z tej mojej zmiany to że chwilowo mam zastój w twórczości... Ale to minie jak sobie poukładam pewne rzeczy w sobie. ![]() Just-in Dziękuję za miłe słowa, które sprawiły mi wielką radość i zachęciły do dalszych prób tworzenia czegoś ładnego i kolorowego cokolwiek by to nie było. Żebyście o mnie nie zapomniały całkiem wrzucam 2 wielkanocne karteczki, które powędrowały do moich 2 najbliższych przyjaciółek. Okienka namalowałam na sztywnej folii. Podkleiłam ją kolorowym kartonem, żeby wzmocnić kolory. Niestety przez to straciłam tą delikatność i przebijające przez malowaną folię światło... Takie trochę inne wyszły... ![]() Wiosenne uściski |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Karteczki sa super, zupelnie inne.
A co do twojej zmiany to naleza Ci sie wielkie . Psychika czlowieka jest bardzo wazna to ona jest podstawa tworzenia .
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
piękna ta Twoja kraina. Świetne prace
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
No i proszę! Bardzo ładne kartki Ci wyszły
Takie świetlikowe, w Twoim stylu i podlozeniem kilku róznych obrazków. Przypomina mi to trochę klisze z klatkami filmowymi taki film o wielkanocnych kurczakach ![]() Na jednym ze zdjeć widać, ze Twoje farbki daja coś na kształt efektu 3D Jesli chodzi o puste miejsce z boku, to ja chyba jednak bym dała jakis napisik obok, tak myśle, ale to tylko moja wersja ![]() Popracuj nad równym wycinaniem okienek ja miałam ten sam problem ze swoimi skalpel jakoś zjezdzał mi na boki. To teraz czekam na kolejne prace, i licze ze pokazesz nam jeszcze inne karteczki ![]() Cytat:
Ty poczujesz sie lepiej i dowartosciowana a maż też to na pewno doceni pozdrawiam
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-04-21 o 20:42 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
daget
Dziękuję za oklaski i oczywiście tworzyć... Ta długa zima była ciężka i teraz czuję jak odżywam belaliza Dziękuję Titania Masz rację to takie mini filmiki ten jeden jest o miłości i kurczaczku, który z tej miłości się wykluwa z pisanki - wysłałam ją przyjaciółce, która za miesiąc zostanie mamąWiem, nie potrafię jeszcze tak równo wycinać, możliwe, że nigdy nie będę tego umiała, ale chyba nie to jest najważniejsze. ![]() Lubię ten efekt wypukłości moich farbek i te mocne kolorySpecjalnie dla Ciebie Następne karteczki - tym razem pastele olejne i akwarele
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
wow! jak świetnie malujesz akwarelami i olejem! zakoczyłas mnie! Dark horse z Ciebie! Piękne! Piękne! ps sama własnie maluje maki bo mam na nie ochotę
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że Titania ma konkurencję
![]() Piękne prace tworzysz Moim faworytem jest butelka z makiem
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo piękne te Twoje prace
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Dominikę na wizaż zwerbowałam i ciesze sie, ze sie wciągneła
|
|
|
|
#30 |
|
|
Ależ piękne te maki...ech...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

tak publicznie. Chciałabym się jednak z Wami podzielić swoimi pasjami, które wciąż się zmieniają i więcej tworzę w wyobraźni niż w rzeczywistości bo czasu zawsze mało. 

hand-made: urodzinowo na 40tkę
i tu sa wszystkie zdj,które zniknęły z watków 
roztopione klejnoty 

Pięęęęęę ęęękny. Bardzo w moim stylu, prosty i uroczy. Cała reszta również prześlicznej urody

Ale ma to też swoje plusy, bo zaczęłam przywiązywać większą wagę do swojego wyglądu, delikatnie się malować itp. W końcu mam już prawie 30 lat i trzeba o siebie zadbać.
skalpel jakoś zjezdzał mi na boki.