![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy.
http://www.egoisci.pl/3906/polska_mo...rodowy_skandal
Co sądzicie o tym? Czy słuszne jest, by po wybiegu chodziły 14 letnie nastolatki? Moim zdaniem, z jednej strony powinna skupić się na nauce, ale z drugiej strony, nadarzyła się jej taka okazja, to czemu nie może pracować? Jeśli ona ma ambitny charakter, to na pewno daje sobie radę godzić naukę z modellingiem.
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy.
nie widzę w tym nic złego.
Modeling ma swoje prawa i jednym z nich jest młody wiek- jeśli chce się zrobić karierę to trzeba zacząć wcześnie,właśnie w wieku 14-16 lat. Nie jest to proste i nie zawsze bezpieczne bo młoda osoba nie ma jeszcze poukładane w głowie- ale od tego jest agencja i rodzice by pomóc. Dobra modelka potrafi pogodzić modeling z nauką... musi umieć dobrze organizować swój czas inaczej się nie nadaje. swoją drogą śliczna dziewczyna, modelingowa twarz- pewnie zrobi karierę ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
również uważam że jest to dobry pomysł , ponieważ tak na dobrą sprawe prawie każda dobra modelka zaczyna pracę od najmłodszych lat,a 14 lat jest idealny, przynajmniej ma dużo czasu aby oswoić się z wybiegiem,fotografem poznać świat modelingu i show biznesu .
Szybciej uczy się dorosłości . Jedynie co mnie martwi to,to że w przyszłości może być starą malutką z zadartym nosem .
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mi osobiście nie bardzo podoba się ten trend, czternastoletnie dzieci prezentują ciuchy dla dorosłych kobiet. Dzieci przebrane za kobiety - trochę to dziwne i takie groteskowe. Tak samo, jak nastolatki reklamujące kremy dla cery dojrzałej, mnie nie przekonuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziewczyna jest bardzo ładna ma urodę modelki charaktyrestyczną twarz, co nie zmienia faktu ze jest jka dla mnie troche za młoda, 16 lat owszem ale nie 14
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ładna dziewczynka
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynie będzie łatwiej osiągnąć sukces zaczynając w tak młodym wieku, z drugiej strony czeka ją z tego powodu wiele niebezpieczeństw.
Co do samej idei ukazywania kobiecości przez 14-letnią dziewczynę, jestem przeciw. Ale to już chyba taka cecha naszych czasów. Nastoletnie modelki (jeszcze z niewielkim zarysem talii i biustu), kreują fizycznie nieosiągalny ideał "kobiety". Pytanie: jak do tego doszło? Dlaczego? Im mniej kobiety w kobiecie, tym piękniej? ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wdg.mnie to ladnie ubrany obraz "pedofilii" ,ten swiatek rzadzi sie swoimi prawami a tylko nieliczne maja szanse na prawdziwa kariere ,reszta trafi na jachty michela adamsa wlasciciela kanalu o modzie a tam mozna sobie wyobrazic jakie rzeczy sie dzieja ,starzy bogaci i mlode glupiutkie dziewczynki :-/
Tak jak nie dopowiada mi promowanie anoreksji nie odpowiada mi ubieranie i przedstawiane 14 jak dorosle kobiety dla mnie to chore. moze wyolbrzymiam ale nie wierze ze nie ma w tym swiecie wykorzystywania,ponizen ,upokorzen i modelki,projektanci to tylko zdrowi ludzie sztuki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A co do kreowania przez nastoletnie dziewczyny czy już kobiety z rozmiarem "zero" kanonów piękna i kobiecościto moim zdaniem duża przesada.To właśnie przez tą całą mode na chudość wiele dziewczyn zapada na choroby z zaburzeniami jedzenia typu bulimia czy anoreksja.Ja będąc osobą z krągłościami kobiecymi i akceptująca swoje ciało mam jednak opory przed oglądaniem tych wszytskich wieszaków
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A co może reklamować 14 letnia dziewczynka?
Hm, kolekcje ubrań dla kobiet? kremy na zmarszczki? a może na cellulitis?
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() 14latka to przeważnie jeszcze dzieciak. Nie rozumiem rodziców, którzy pozwalają się młodej dziewczynie, której psychika się dopiero kształtuje, przyjmować rolę ładnego ciała i buzi, wystawiać na żer różnej maści "sponsorów". Że już nie wspomnę o tym, iż w kontekście tego, że seks z osobą poniżej 15 roku życia jest zabroniony, niesmacznie prezentują się dzieci ucharakteryzowane na seksowne kobiety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna jest młoda i może jeszcze naiwna ale takie jest ryzyko tego zawodu niestety... co do anoreksji..nie widzę tutaj promowania, młode nastoletnie dziewczyny mają taką budowę ciała bo dopiero się rozwijają...rcja, jest to problem w modelingu ale można wszystkiego zwalać na młodziutkie dziewczyny, które często mają po prostu taką budowę ciała. Określenie "wieszaki" uważam za obraźliwe tak samo jak określenie "grubas"... nie zauważyłam by młoda dziewczyna reklamowała krem na zmarszczki wiec nie widzę problemu. A,że reklamują kobiece ciuchy... no coż to jest modeling młode dziewczyny lepiej się sprzedają na bilbordach niż starsze, tak samo na wybiegach ....tak działa ten marketing.
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Co moze, to nie wiem, ale powinna reklamowac pluszowe misie z fabryki miskow...
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Według mnie to jeszcze dziecko. Nie powinna promować ubrań dla dorosłych kobiet. Przyznaję, bardzo ładna z niej dziewczyna ale to chyba jeszcze nie ten czas na wyzywające makijaże i kuse ciuszki. Przecież na tych zdjęciach widać, że to jeszcze dziecko w dodatku niestosownie ubrane.
Przeciwna jestem kreowaniu przez dzieci ideału kobiecości. Przecież to jest absurdalne. Mnie nie przekonują takie reklamy. A kobiety dojrzałe mogą poczuć się urażone i niedowartościowane, bo przecież nierealne jest żeby normalna kobieta była posiadaczką takiej figury, jak ta promowana przez 14 letnie modelki.
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony zgadzam się z tą decyzją, bo wiek modelek niebezpiecznie się obniża. Jeszcze niedawno kontrowersje wzbudzały 16-latki chodzące po wybiegach, teraz już to norma. Niedługo zobaczymy małe niewyrośnięte dziewczątka na miejscach nastolatek.
Ale z drugiej strony, taka okazja może się już jej nie przydarzyć. Od tego mogła zależeć jej dalsza kariera i wcale nie jest powiedziane, że za te kilka lat, gdy Monika już będzie dojrzalsza odniesie taki sukces, jaki mogłaby odnieść teraz. Szczerze mówiąc wątpię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie nie warto narażać 14 letniego dziecka na możliwe konsekwencje...i najpewniej brak kontaktu z "normalnymi" rówieśnikami, normalną szkołą, uporządkowanym trybem życia. Robić z dziecka "starą malutką". Kojarzy mi się to trochę z wyborami małej Miss Ameryki, dość paskudnej imprezy z bandą durnych rodziców lansujących swoje dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ze ma kontrakt z hermesem nie gwarantuje ze nie trafi na zboczenca,niestety. No wlasne maja tak budowe bo nie sa jeszcze rozwiniete ,nie sa kobietami tylko dziecmi , wiec jest to promowanie chudosc,mlodosci i zwyczajne wykorzystwanie dzieci do sprzedania produktu,marki co wdg. mnie powinno byc zabronione. obejrzy reklamy gdzie 20 reklamuja krem na zmarchy lub dziewczyny bez grama cellulitu krem na cellulit. ja wiem jak dziala ten biznes swiate od zawsze rzadzil pieniadz i sex i nadal tak bedzie ,moje protesty na nic sie zdadza bo nie stoi za mna pieniadz tak wielki co nie znaczy ze nie moge wyrazic swojego zdania Patrze na to troche inaczej bo mam dziecko-corke-potencjalna kandydatke na "wieszak" wlasnie. Do tego dochodzi kwestii tego kim bedzie ta dziewczynka za 5-10 lat ? poukladana kobieta ,myslaca i madra czy rozwydrzonym bachorem ,znanym na caly swiat wciagajaca koke na imprezie ? Showbiznes psuje a tylko nielicznym udaje sie wyjsc z twarza i moga powiedziec "nigdy sie nie sprzedalam ,nigdy nie zrobilam niczego wbrew sobie." EDIT: no i nie oszukujmy sie chodzenie po wybiegu ,pozowanie jaka to kariera?co to za szansa na obnazanie sie ? odkrycie leku na raka ,nowej cywilizacji to jest kariera , kariere robi sie glowa i niczym innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Od razu skandal, oficjalnie podziękowano jej, bo ma 14 lat i nie ma jeszcze kobiecych kształtów. ;-)
No i najwyższa pora, głupią kolorówkę do oczu reklamują nastolatki bo się nazywa, że mają lepiej naciągniętą skórę niż starsze dziewczyny. I wszystko wszystkim, ale już bez przesady. To, że ma 14 lat, to żaden problem, kariery sportowej też nie zaczyna się w wieku lat 20tu ![]() a dziewczyna ładna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
bardzo mi sie to nie podoba. to, że 14-latka promuje ubrania dla dorosłych kobiet sprawia że chcą one mieć sylwetkę właśnie jak to dziecko [czyt. nierozwinięta jeszcze kobieta]
dla kobiet jest niebezpieczne utrzymanie tak niskiej masy ciała jaką maja nastolatki, dlatego to nastolatki się zatrudnia do modelingu.... przykre. a szkoda, bo jest wiele naprawde pięknych kobie, będących idealne do tej branży, a mające jednak trochę ciałka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
ci i owi lecą na chłopców, to i lansują, gdy mogą, laski wychudzone jak szczapy i z teoretycznym biustem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
zielony stworek
|
Przerażające...robią z niej starą malutką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Dziewczyny, skąd ten bulwers, mlodziutkie dziewczyny w świecie mody to jest normal.
![]() ![]() Dla mnie przerażające były, razu pewnego, kilkuletnie dziewczynki wypacykowane ile wlazło. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
zielony stworek
|
Jeśli nastolatki mają takie wzorce w postaci 14 letniej modelki to co się dziwić...na dyskotekach pełno 13 letnich dziewczynek ubranych i umalowanych by wyglądały na dużo starsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta świadoma ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Hmmm...nie przesadzajmy...osoba 14-letnia to nie jest już dziecko. Jest dorastającym człowiekiem, nastolatkiem, jakkolwiek tego nie nazwać, ale nie jest dzieckiem. Dziewczyny, spójrzcie na dzisiejsze 14-latki, czy dla Was to "dzieci", na które "poleciałby" pedofil?
W modelingu dziewczyny zaczynają właśnie w tym wieku, więc nie wiem na czym polega ten skandal...Kate Moss została wypatrzona będąc w dokładnie tym samym wieku, a jako 17 -latka siedziała w samych majtkach na kolanach Marka Wahlberga w reklamówce dla Calvina Kleina... Osobiście mam tylko nadzieję, że jej "modelowanie" jest jej marzeniem, a nie marzeniem jej rodziców, zwłaszcza mamy, niespełnionej modelki lub aktorki np. ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dzieckiem, teoretycznie, przestaje się być w wieku lat 18, więc czternastolatka, to jak najbardziej dziecię jeszcze.
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konkursy "Małych Miss" - TO jest dopiero pedofilski raj.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to nic złego, zważywszy, że dziewczyna osiągnęła już trochę w modelingu, co oznacza że się w tym świecie odnajduje i mimo młodego wieku radzi sobie. wymiarami (177 cm, 80/57/86) wcale się nie różni od starszych modelek.
no ale fakt faktem, 14 lat to nie 16, chociaż na zdjęciach które widziałam spokojnie wygląda na więcej. nie rozumiem dlaczego kogoś oburza to, że młode dziewczyny reklamują ubrania dla kobiet, przecież to standart.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.