|
Notka |
|
Cena Urody W dniach 25-28 kwietnia (od poniedziałku do czwartku włącznie) na nowym forum CENA URODY na Wasze wnikliwe pytania będą odpowiadały autorki tej świetnej pozycji. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nadmierne pocenie się
Ostatnio w "Kawie czy herbacie" był omawiamy temat nadmiernego pocenia się na podstawie książki "Cena urody". Niestety był omówiony dosyć skąpo. Chciałabym spytać jakiego mydła powinnam używać jeśli mam taki problem: o odczynie kwaśnym czy zasadowym? Co jeszcze mogę zrobić aby uniknąć brzydkich plam na bluzkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Nadmierne pocenie się
Ostatnio w "Kawie czy herbacie" był omawiamy temat nadmiernego pocenia się na podstawie książki "Cena urody". Niestety był omówiony dosyć skąpo. Chciałabym spytać jakiego mydła powinnam używać jeśli mam taki problem: o odczynie kwaśnym czy zasadowym? Co jeszcze mogę zrobić aby uniknąć brzydkich plam na bluzkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Nadmierne pocenie się
Przyłączam się do pytania
![]() ![]() ![]()
#4 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do pytania
![]() ![]() ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
koniecznie kwaśne pH. firma SVR ma kostkę myjącą Spirial- dla osób z nadmiernym poceniem. Ale samo mycie to troche mało- dołóż do tego antyperspirant
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
koniecznie kwaśne pH. firma SVR ma kostkę myjącą Spirial- dla osób z nadmiernym poceniem. Ale samo mycie to troche mało- dołóż do tego antyperspirant
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na nadmierną potliwość pomogą:
* mydła z chlorheksydyną lub innym środkiem bakteriobójczym * oczywiście antyperspiranty i częsta depilacja. * leki doustne - może przepisać tylko dermatolog. * kremy z antybiotykiem (na przykład klindamycyną, erytromycyną) - też, * zioła - nalewki i napary z szałwii, pokrzyku, ziela hyzopu czy porostu islandzkiego (trzeba je stosować pod kontrolą lekarza), Jontoforeza u kosmetyczki Dużo na ten temat piszemy w naszej książce. Pozdr BiN |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na nadmierną potliwość pomogą:
* mydła z chlorheksydyną lub innym środkiem bakteriobójczym * oczywiście antyperspiranty i częsta depilacja. * leki doustne - może przepisać tylko dermatolog. * kremy z antybiotykiem (na przykład klindamycyną, erytromycyną) - też, * zioła - nalewki i napary z szałwii, pokrzyku, ziela hyzopu czy porostu islandzkiego (trzeba je stosować pod kontrolą lekarza), Jontoforeza u kosmetyczki Dużo na ten temat piszemy w naszej książce. Pozdr BiN |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Re: do vretKi :)
hej!
napisz prosze gdzie mozna kupic ten antidral i jaka jest jego cena ![]()
#10 |
Raczkowanie
|
hej!
napisz prosze gdzie mozna kupic ten antidral i jaka jest jego cena ![]()
#11 |
Raczkowanie
|
w aptece za jakieś 13 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
w aptece za jakieś 13 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odp
![]()
#14 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odp
![]()
#15 |
Zakorzenienie
|
Na temat antidralu nie raz wizażanki pisały na forum, więc proponuję wrzucić w wyszukiwarkę i na pewno coś się znajdzie. Odpowiednikiem antidralu jest etiaxil, ale poza tym, że kosztuje duuuużo więcej nic na jego temat nie mogę powiedzieć, ponieważ nie używałam go
![]() ![]()
#16 |
Zakorzenienie
|
Na temat antidralu nie raz wizażanki pisały na forum, więc proponuję wrzucić w wyszukiwarkę i na pewno coś się znajdzie. Odpowiednikiem antidralu jest etiaxil, ale poza tym, że kosztuje duuuużo więcej nic na jego temat nie mogę powiedzieć, ponieważ nie używałam go
![]() ![]()
#17 |
Rozeznanie
|
Czy Antidral można używać także w ciaży? Jak czytam o szkodliwości farbowania włosów w czasie ciąży, bo substancje chemiczne dostają przez skórę do krwioobiegu to nie wiem co myśleć o takich preparatach. Co osoba to opinia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Czy Antidral można używać także w ciaży? Jak czytam o szkodliwości farbowania włosów w czasie ciąży, bo substancje chemiczne dostają przez skórę do krwioobiegu to nie wiem co myśleć o takich preparatach. Co osoba to opinia...
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.