![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Plamienia:-(
Dziewczyny pomożcie miała któraś z was plamienia w ciąży i donosiła?
Dostałam w zeszłym poniedziałek rano brązowego plamienia:-(Od razu zadzwoniłam do lekarza kazał brać luteine 2x2 i leżeć.Plamienie ustąpiło było właściwie tylko rano.Na drugi dzień poszłam na bete wynik 1890 a z poprzedniego poniedziałku 806.Dzwoniłam do lekarza powiedział że wynik jest dobry i jak plamienia ustały mam dalej się oszczędzać i w ten poniedziałek na usg:-( A im więcej czytam tym bardziej jestem przerażona:-( Czy któraś z was miała takie plamienia i donosiła ciąże?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Plamienia:-(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem w ok 6-7 tygodniu.Plamienie było brązowe było tylko raz rano potem się juz nie powtórzyło po luteinie.Brzuch lekko mnie bolał ale zdenerwowałam sie wtedy i miałam od kilku dni stresy nie wiem czy to mogło mieć związek.Od poniedziałku wyluzowałam nie boli mnie już brzuch i nie ma plamień.Choć jak czytam o plamieniach to strasznie sie boje:-(
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje ci bardzo za odpowiedz
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No i przede wszystkim przestań czytać głupoty w internecie, tylko niepotrzebnie stresujesz Maluszka. Beta przyrasta prawidlowo wiec napewno wszystko jest dobrze, a plamienia poprostu czasem się zdarzają. Ja też strasznie sie stresowalam, tym bardziej, ze jak pojawiły sie te plamienia to na usg nie widać było jeszcze serduszka i na nastepne miałam przyjść dopiero za tydzień wiec to byl chyba najgorszy tydzień w moim życiu, a jak sie okazalo niepotrzebnie. Teraz już 21 tydzien, od niedawna czuje ruchy Maluszka i żaluje, ze na poczatku tak sie stresowałam i móje dzieciątko musiało ten stres przeżywać razem ze mną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
po co w ogole czytac i sie stresowac? czemu nie zaufasz lekarzowi ? takie nakrecanie sie niepotrzebne niczemu dobremu nie sluzy.
moja corka ma 20 miesiecy. w 6 tc mialam plamienia zywo czerwona krwia. dostalam duphaston i bylam na nim do 12tc. byl spokoj do 18tc wtedy wyladowalam w szpitalu z plamieniem i okazalo sie ze przyczyna jest lozysko nachadzace z lekka na ujscie szyjki. z wiekiem ciazy lozysko sie podnioslo i nie mialam juz problemow z plamieniem. a te na poczatku wynikaly z niskiego progesteronu. tak wiec naprawde nie masz sie czym martwic, dostalas leki, nic cie nie boli wiec nie stresuj sie niepotrzebnie. nie ma sensu sie nakrecac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też nie widziałam jeszcze serduszka bo jak byłam u lekarza to był to 5 tydzień. Macie racje spróbuje przestać o tym myśleć żeby nie denerwować maluszka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
tak jak dziewczyny mówią nie denerwuj sie i nie czytaj
ja czytalam w pierwszej ciazy i wykrakałam sobie poronilam w 3miesiącu ![]() życzę szczęścia ![]()
![]() |
#10 |
Gang Iren
|
Moja kolezanka tez miala plamienia we wczesnej ciazy,a teraz jest juz wszystko dobrze i minela polmetek.
Nie martw sie,stosuj do tego co mowi lekarz,na pewno bedzie dobrze. No i jak dziewczyny pisza,nie czytaj glupot w necie,bo niepotrzebnie sie nakrecisz. Spokojnej i radosnej ciazy zycze!
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam plamienia w ten sam dzień, kiedy robiłam test - 5 tydzień. Dostałam duphaston, przeleżałam w łóżku 5 tygodni. Reszta ciąży przebiegła prawidłowo. Urodziłam 8 dni przed terminem. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
TAK, JA
![]() Plamienia miałam w 5 tc, 2 dni i tylko rano, przez wysiłek w pracy pomimo że fizycznie nie pracowałam ![]() Od razu poleciałam do lekarza, a lekarz 'tak bywa' żeby się przygotować na najgorsze ![]() kazała leżeć leżałam 2 tyg i poszłam na najlepsze usg w mieście, krwiak dalej tam był ale tu z kolei lekarz poinformował mnie że to się zdarza i nie musi oznaczać to nic złego. kazał się nie wysiłkować. oczywiście nie uwierzyłam, czytałam fora, artykuły i ryczałam, nie widziałam żadnej nadzieji, byłam pewna że to koniec mojej ciąży. Zmieniłam lekarza, poszłam do poleconego przez koleżankę, zrobił następne usg, krwiak był, ten dr z kolei przepisał leki (oczywiście wcześniej się naczytałam że takie leki są beee, nieprawda!) brałam tabletki przez 2 tygodnie, kolejne usg, krwiak się wchłonął, nie było po nim śladu, no ale musiałam jeszcze leżeć do końca 13 tyg. Dziś mam ponad roczne dziecko, zdrowiutkie, nie chorowało mi tfu tfu ![]() także masz mnie za przykład, że wszystko się skończy dobrze, tylko musisz być pod opieką dobrego lekarza, który cię uspokoji i będzie wiedział co robić i wiem że nie da się nie czytać tych for i artykułów, ale tam przeważnie piszą źle, a często wszystko kończy się wprost przeciwnie, dobrze ![]() ![]() leż, odpoczywaj i się nie nadwyrężaj teraz, zero jakiegokolwiek wysiłku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Z tymi plamieniami to niestety różnie jest. Ja jestem obecnie w 3 ciazy-dwie poroniłam-we wszystkich na początku plamiłam....
IZA 24 najważniejsze jest, ze beta rośnie a nie spada!!!!!!!! czyli, ze maluszek się rozwija, a jak bierzesz leki to na pewno sie wszystko dobrze skończy! trzymam kciuki!!!!
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wiele z nas mamuś lipcowo - sierpniowych miało plamienia na początkowym etapie. A teraz mamy około 3 miesiecy do porodu
![]() Mysl pozytywnie i stosuj sie do zaleceń ![]() Ja osobiście miałam plamienie w 13 tc. ale spowodowane najprawdopodobniej badaniem cytologicznym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Spieszę z pocieszeniem
![]() ![]() Tylko nie czytaj nic na internecie! Ja tak sobie poczytałam i zaczęłam się strasznie stresować, później postanowiłam nic nie czytać tylko o wszystko pytać lekarza ![]() Dużo zdrówka dla Waszej dwójki, będzie dobrze zobaczysz! ![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
tez miałam brązowe plamienia , powodem był krwiak. Miałam się oszczędzać, brałam duphaston do poczucia 1 ruchów dziecka. Moje dziecię ma jużpółtora roku
![]() oszczędzaj się, dużo odpoczywaj. I wierz w to,że będzie ok ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() plamienia nie musza oznaczać czegoś złego. Ja zaczęłam plamić na brązowo w 8 tygodniu jakoś,pojechałam do gin,powiedziała,że czasami takie plamienia się zdarzają i dopóki nie ma żywej krwi to nie jest źle. I byłam na duphastonie,plamienia ustały. Nie dawno wieczorem zobaczyłam na bieliźnie brudną krew,to już była brązowo-czerwona krew. Pojechałam na pogotowie,zostawili mnie w szpitalu,ale powiedzieli,że przyczyny plamień nie widzą i na drugi dzień wyszłam do domu. Nie czytałam durnych wpisów w internecie,bo każda ciąża przebiega inaczej. Pojechałam do swojej gin i okazało się,że plamienia nie mają żadnego zagrożenia do ciąży,bo to poprostu łożysko nachodzi na ścianke i przy ocieraniu powstają plamienia. Ale jestem na duphastonie,czuje się dobrze. Czasami pobolewa mnie brzuch. A jestem teraz w 14 tygodniu ![]() ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-15 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje wam bardzo za odpowiedzi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
to i ja się odezwę, im więcej 'dobrych' wieści tym lepiej
![]() również dostałam plamienia w 7-8 tygodniu, w sumie to była krew a nie brązowe plamienie... zgłosiłam się wtedy na IP i wzieli mnie do szpitala.. tam dostawałam oczywiście duphaston, po szpitalu też jeszcze troche go brałam no i chyba w 12 tyg. coś koło tego pani dr kazała odstawić.. martwiłam się bardzo, że nie dotrzymam ciąży, a jednak... jestem już w 24tyg. i jest OK ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
w 8 tc miałam plamienia. Luteina nie pomogła, dostałam Duphaston. W 12 tc dostałam krwotoku. Fakt, że prawie całą ciążę przeleżałam i urodziłam w 30 tc ale za to mam teraz dwie fantastyczne roczne córcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja mialam plamienia.krwawienia i Bog wie co jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam dziś na wizycie usg ok,nie widać jeszcze serduszka bo maleństwo jest młodsze jakiś 5 tydzień. Lekarz nie znalazł przyczyny plamień ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
powodzenia!
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje jestem dobrej mysli że plamienia się juź nie powtórzą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Powodzenia, nawet jak się powtórzą to nie panikuj od razu. Mi się powtarzały po kazdym USG. Kiedy masz następną wizyte?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Za jakieś 1,5 tygodnia bo musze iść po przedłużenie zwolnienia
![]() Dziewczyny a jak brałyście luteine/duphaston to jak długo i w jakich dawakach?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-04-16 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ja byłam na duphastonie do końca a i tak urodziłam wcześniej. No ale chyba nie mogę być miarodajna ze względu na "podwójny" ciężar. Póki co nie martw się i bierz luteinę. A nawet jak przestawią Cię na duphaston to też nie tragedia. To dla dobra maluszka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja brałam duphaston 3 razy dziennie po jednej tabletce. Po jakims czasie, nie pamiętam dokladnie miałam zmiejszoną dawke do 2 razy dziennie i brałam go do ok. 16 tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
ja brałam chyba duphaston 3 razy dziennie po jednej tabletce gdzieś do 18tc, a od 24 tygodnia biorę luteinę dwa razy dziennie po dwie tabletki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.