|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wegetarianizm, a piersi...
ja
Edytowane przez Chantalle_ Czas edycji: 2012-09-22 o 08:30 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wegetarianizm, a piersi...
Odżywiając się nieodpowiednio w okresie dojrzewania możesz mieć rozmaite kłopoty, czy akurat dotyczące piersi? Któż to może wiedzieć? Napisz jak wygląda Twoja dieta, bo nie jedząc mięsa musisz się solidnie starać je zastąpić.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wegetarianizm, a piersi...
To wszystko wina Twojej niedowagi- Twoje dojrzewanie się spowolniło przez nią, stąd te problemy. Ja będąc w Twoim wieku też miałam dużą niedowagę- taką jak Ty, albo i większą- czego obecnie bardzo żałuję. Moja mama ma duży biust (wręcz miała kompleksy z powodu za dużego biustu), bardzo wcześnie zaczęła dojrzewać. A ja? Byłam płaska jak deska! Przez niedowagę zatrzymała mi się miesiączka. Dopiero w wakacje przed pójściem liceum przemogłam się i poszłam do ginekologa. Terapia- przytycie i estrogen. Ponieważ kuracja estrogenem wciąż była za słaba, przez pół roku musiałam brać tabletki antykoncepcyjne, a później estrogen w miarę potrzeb. Potrzebowałam paru lat, by "dogonić" koleżanki, ale takiego biustu, jak moja mama to się chyba nie doczekam... :P
Moja rada: zadbaj o zdrowe odżywianie i odpowiednią wagę. Dobrze zbilansowana dieta wege to nie problem, ale naprawdę musisz uważać, by Ci nie brakowało żadnych składników. Pocieszę Cię: mimo mojego opóźnienia, biust jeszcze na studiach trochę mi rósł, więc masz dużą szansę dogonić koleżanki ^^ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.