![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-11
|
![]() Dość dziwna sytuacja. Zniszczone włosy
Mam nadzieję że podobnego watku tutaj nie było
![]() Otóż mam pewien, problem z włosami. Nie są w takim stanie jakbym chciał, tzn puszą się, są suche, szorstkie, gdy mam ułożone włosy to niektóre z nich odstają i sa takie jakby wywinięte (popalone?). Wszystko byłoby ok, gdybym poddawał codziennie włosy takim zabiegom jak suszenie, prostowanie, stosowanie lakierów, itp., ale ja od dłuższego czasu bardzo dbam o włosy. Myję raz na 2 dni, suszę raczej zimnym powietrzem, albo na zmianę, prostuję od święta, stosuję szampon i odzywkę z dove do włosów suchych i zniszczonych. Kiedyś katowałem włosy codziennie prostownicą za 30zł, w dodatku nieumiejętnie, i wtedy moje włosy były dużo gorsze. Postanowiłem je dość krótko ściąć, poprawa była widoczna, po drugiej wizycie u fryzjera włosy były nawet zadowalające (jednak krótkie). Teraz włosy mi trochę podrosły, jednak znów sa zniszczone, a ja nie wiem od czego. Po myciu i wysuszeniu stosuje "wygładzający balsam do prostowania włosów" z Joanny, żeby włosy wyglądały jako tako, później we wierzchnią warstwę wcieram kilka kropel takiej odzywki oleistej na bazie bawełny w płynie, żeby włosy były błyszczące. Dodam że mam pasemka jasny blond, i widać że one są w gorszym stanie, są bardzo delikatne i wyciągają się. Jednak pasemka były robione dawno (sierpień) i niedługo się zetną ![]() Proszę, powiedzcie mi co robię źle, może niewłaściwie je pielęgnuje? Chciałbym mieć dłuższe włosy (coś jak Mitch Hewer) ale przy dłuższym niestety muszę prostować raz na 2 dni (przynajmniej grzywkę bo mi się wywija). Dziekuję za odpowiedzi ![]() Ps. stosowałem przez miesiąc tabletki vitapil na włosy, a cały czas jem beta karoten(wit a, e) w tabletkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dość dziwna sytuacja. Zniszczone włosy
Wiesz , polecam Ci ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494214&page=9
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
no, takie wątki były...
![]() ale po pierwsze zmień kosmetyki. Dove nie zregeneruje Ci włosów. Może zmień szampon na ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wy.html&next=1 co? a z odżywek wax, kallos. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SPAMER
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
SPAMER
|
Aha
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
To wszystko jest w tamtym wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
tak, u fryzjera nie warto.
polecą Ci jakieś komercyjne środki typu kerastase, matrix idt. tak naprawdę to żaden ziołowy szampon się nie pieni dobrze. To oznaka że zawiera mniej chemii. biowaxa kupisz w sklepie zielarskim. Na ogół w aptekach są tylko waxy angielskie a te .. no cóż, nie każdemu pasują. na allegro kupisz oba te środki. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczonych.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...iszczonych.htm https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...slo-karite.htm podałam linki do moich ulubionych regeneracyjnych produktów. jak łykałeś vitapil przez miesiąc to za krótko ![]() może zacznij pić pokrzywę? ziółko niezbyt smaczne ale poprawa gwarantowana. poprawa porostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
tu już dziewczyny sporo napisały o kosmetykach, ja dodam od siebie że fajnie jest taką odżywkę a raczej maskę potrzymać dłużej na włosach - pod folią, owinięte ręcznikiem, podgrzewać. mocniej wtedy działa odżywka.
a co do pasemek - sam robiłeś czy fryzjer? jak fryzjer to ja bym do niego nie wracała na pasemka, skoro popalił krótkie włosy - i o ile rozumiem pasemka robione na naturalnym kolorze, a nie np. farbowanej czerni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja od miesiąca używałam LATTE Kallosa, a od kilku dni LATTE z biovaxu. Bez problemu biovax znajdziesz na allegro. Nie kosztuje dużo, a włosy są po nich naprawdę świetne. Ja prostuję włosy Lissimą, poprawiam jeszcze prostownicą i farbuję na intensywny kolor. U fryzjera nie byłam już dość dawno, bo nie umieją mnie ostrzyc tak, jak chcę, więc sobie rosną, póki co. Walę w nie wyżej wymienione maski, do tego wsmarowuję w końcówki odrobinkę odżywki z Ziai do włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi, a jak już są suche - wsmarowuję serum do włosów z Avonu (jedyny kosmetyk z Avonu godny polecenia). No i te moje włosy są w naprawdę dobrym stanie. Lissimą prostuję co 3-4 dni, a prostuję codziennie
![]()
![]() |
#11 |
SPAMER
|
No tak, muszę sobie kupić pokrzywę, a na wiosnę może z własnego ogrodu
![]() A ta pokrzywa to działa też na wygląd skóry?? (trądzik ![]() Robiłem sobie kiedyś maseczki do włosow z żółtka jajka, olejku rycynowego, oliwy z oliwek, miodu, wi a+e i wszystkiego co miałem akurat po dręką ![]() Zaopatrzę się chyba w internecie ![]() Co do koloru włosów... Naturalny mam ciemny blond a pasemka platynowe. A ten efekt popalonych końcówek jest na calych wlosach a nie tylko na farbowanych. A z usług mojego fryzjera jestem, raczej zadowolony ![]() Ta lisima to taka suszarka tak? Dobrze ona prostuje włosy i czy nie niszczy? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
pokrzywa na cerę też pewnie pomoże, a co do olejku rycynowego - spróbuj też trzymać sam olejek przez noc - mniej babrania niż taka maseczka wieloskładnikowa a pomaga na włosy - ich stan i wzrost - trza tylko dobrze wcierać w skórę głowy, masować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Tak, suszarka. Jak dla mnie jest świetna, a niszczyć niszczy na pewno, tylko że ja dużo kosmetyków kładę na włosy, przez co są mniej narażone na zniszczenie po obróbce termicznej. A wolę nie sprawdzać, co by się stało, gdybym przy tak ostrym traktowaniu włosów przestała używać jakichkolwiek kosmetyków.
![]() |
#14 |
SPAMER
|
Heh
![]() Po olejku rycynowym musze myć włosy minimum 2 razy :P A rano zwykle nie mam dużo czasu (chyba że niedziele). Ale przy olejku na włosach czym je przykryć żeby nie ubabrać pościeli? :P Fajna musi być ta suszarka, tyle że ja nie mam az tak długich włosów, poza tym mam je raczej proste, lekko sie tylko wykręcają jak są dłuższe, a z tego co widzę to ta suszarka jest dobra dla kręconych albo falowanych włosów żeby je troche wyprostować, czyż nie? :p A czym zapewnić ochronę przed suszarką/prostownicą? (bo ten krem z joanny mi sie kończy) Myślicie że szampon i odzywka z dove zapewniające ochronę przed temparaturą cos dają? ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Ps. No i jakiś krem koniecznie, żeby te włosy nie wyglądały jak siano ![]() Edytowane przez _Mateusz_ Czas edycji: 2011-01-09 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
przykryć włosy możesz czym chcesz, albo przykryć poduszkę ręcznikiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
SPAMER
|
Może mam gdzieś czepek kąpielowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dove jest totalnie do kitu. Polecałabym Ci zapytać Twojego fryzjera, co by polecał jako termoochronę dla Twoich włosów. Zresztą wystarczy, że rozejrzysz się tu, na Wizażu, i na pewno coś znajdziesz
![]() tutaj na przykład: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ona+w%B3os%F3w i tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ona+w%B3os%F3w
![]() |
#18 |
SPAMER
|
No ten balsam miałem od fryzjera, ale innego
![]() A Dove sobie chwale... :P Fajne po nim włosy są... takie sypkie. Ale rzeczywiście żeby odbudowywał mi te włosy to nie zauważyłem ![]() Ta cała zabawa z włosami i preparatami mnie dobija ![]() ![]() Edytowane przez _Mateusz_ Czas edycji: 2011-01-09 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nic Ci nie naprawi już zniszczonych włosów. Nie licz, że jak masz styrane końcówki, to po jakimkolwiek kosmetyku staną się jak po wyjściu od fryzjera. Kosmetyk, żeby działał, trzeba stosować odkąd wyjdziesz od fryzjera. Na zdrowe włosy. Wtedy są szanse, że zadziała, inaczej nie ma co marzyć.
Skład Dove zresztą absolutnie mi się nie podoba. Na drugim miejscu stoi SLS, a dalej inne związki zawierające sód... silikony... Nie, ta seria to jakaś katastrofa :/
![]() |
#20 |
SPAMER
|
No moze.... Mówimy o tej samej wersji? Ja mam tą co reklamowali ostatnio...
![]() Tak wiem, ale ja stosuje i stosuje i nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
tak mówimy o tej samej serii
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
SPAMER
|
Ale w reklamie mówili co innego
![]() Bez przesady, kupiłem tylko szampon i odzywkę, majątku nie wydałem ![]() Edytowane przez _Mateusz_ Czas edycji: 2011-01-09 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ile masz lat, że wierzysz w reklamy? Wierzy się w to, co jest podane w składzie i co radzą ludzie. A skoro sam widzisz, że ta seria nie poprawia stanu Twoich włosów, a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że jest wręcz przeciwnie, to czemu tak usilnie starasz się wmówić samemu sobie, że działa? Można kupić dużo fajniejsze kosmetyki za dużo mniejsze pieniądza
![]()
![]() |
#24 |
SPAMER
|
Nie wierzę reklamom, była to nowość więc kupiłem żeby przetestować
![]() Nie wmawiam sobie że działa ;P Mówię, że jest nawet całkiem dobry, bo są po nim fajne włosy i fajnie się pieni, a że nie pomaga zniszczonym włosom to już inna bajka... A produkty dove nawet lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
SPAMER
|
Nie wierzę reklamom, była to nowość więc kupiłem żeby przetestować
![]() Nie wmawiam sobie że działa ;P Mówię, że jest nawet całkiem dobry, bo są po nim fajne włosy i fajnie się pieni, a że nie pomaga zniszczonym włosom to już inna bajka... A produkty dove nawet lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dobrze się pieni bo zaraz po wodzie najwięcej w nim SLS
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam podobne włosy do włosów autora. Ciemny blond, jeszcze krótkie, lekko się wywijają na karku, co później minie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A po co używać produktów z silikonami? Ludzie sami sobie świadomie szkodzą. Na rynku jest mnóstwo produktów bez silikonów, a myć włosy można odżywką, co jest podwójną korzyścią dla włosa.
![]() |
#29 |
SPAMER
|
Myć odżywką? A czy takie mycie na prawdę MYJE włosy, tzn usuwa brud i tłuszcz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Owszem, trzeba tylko wybrać taką odżywkę, która nie zawiera szczególnie dużo składników odżywczych. Wizażanki polecają te rossmanowe.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.