|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy- jak się ubierać- chuda Ewa
Dziewczyny proszę Was o rady. Mam 28 lat i kompletnie nie wiem jak się ubierać. Mam 160 wzrostu, waga tylko 44 kg, duże piersi. Niestety wyglądam jak szkielet,jestem ,,b. drobna",nie mam w ogóle tyłka, bioder, bardzo chude nogi (jak zapałki, dlatego spódniczki i sukienki odpadają) no wiecie nie ma u mnie kobiecych kształtów, z wyjątkiem piersi - rozmiar E. Bardzo blada cera, piwne oczy , ciemno- brąz włosy. Do tej pory zawsze nosiłam poszerzane dżinsy i jakieś bluzki, przeważnie szarości albo brązy. Ale chciałabym wyglądać bardziej kobieco i nie wiem co powinnam nosić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy- jak się ubierać- chuda Ewa
Masz biust to twoj atut!!! dekolty dekolty i jeszcze raz dekolty! jakim typem jestes (lato, zima?) dziewczyny napewno pomoga dobrac odpowiednie kolory.
Większość kobiet czyni wszystko, by ich mężczyzna stał się inny. Gdy już się staje, przestają go kochać. Marlena Dietrich Edytowane przez gryzelda Czas edycji: 2010-12-21 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hmmm, na pewno dobrze się oceniasz? ja mam 170cm, ważę 54kg i nie jestem chuda, a normalnie szczupła (rozmiar 36), jaki rozmiar nosisz?
wg mnie sylwetka o jakiej piszesz -szczupła dziewczyna z dużym biustem to ideał ![]() ![]() ![]() ponieważ jesteś niewysoka to noś obcasy,szpilki, a do tego kobiece sukienki, poprzymierzaj różne fasony, na pewno część z nich pięknie wyeksponuje twoją sylwetkę. a najlepiej wrzuć jakieś zdjęcie sylwetki, łatwiej będzie ocenić i doradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pomyślałabym o ładnym podkreśleniu piersi, a zakryciu reszty ciałka - tzn. dłuższe sweterki, zawiązywane na kopertę z mięsistego materiału/ dzianiny. Dłuższe tuniki i sukienki zimowe za tyłeczek lub nad kolano.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi. Ostatnio sama zauważyłam, że jest mi nieźle w dłuższych tunikach, kopertówkach, (tak jak piszecie). Niestety nie potrafię się przełamać do spódniczek i sukienek. Już kilka razy słyszałam docinki od koleżanek, ze z takimi patyczakowatymi nogami to spódniczki mogę sobie zakładać do ogródka..ehh. Noszę rozmiar 34/36. Jednak dół -spodnie z materiału- rozm. 32, jeans- rozm. 27. Czy mogłybyście mi podpowiedzieć w jakich kolorach mogę nosić ubrania. Do tej pory nosiłam same szarości lub brązy i w nich jakaś taka nijaka jestem. Nie potrafię sobie skompletować fajnie garderoby, nie mam gustu po prostu, ani tez stylu.
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Jeśli chodzi o mój typ urody to chyba jesień, przynajmniej tak mi się wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie można tak po prostu powiedzieć w jakich kolorach będziesz dobrze wyglądać. Bez zdjęć to niemożliwe.
Jeśli chcesz ukryć bardzo chude nogi, to w spódnicy będzie to znaczenie łatwiejsze niż w spodniach. Wybierz taką do kolan lub za kolano i do tego kozaki. Btw. nie ma czegoś takiego jak 'rozmiar piersi E'. Podanie literki bez odniesienia do konkretnego obwodu nie ma żadnego znaczenia. Jesteś pewna, że masz dobrze dobrany stanik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Rozmiar 34/36 przy wzroście 160 cm to świetny rozmiar - jesteś drobniutka i szczuplutka, ale wcale nie sądzę, że wychudzona. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;23895659]Nie można tak po prostu powiedzieć w jakich kolorach będziesz dobrze wyglądać. Bez zdjęć to niemożliwe. Jeśli chcesz ukryć bardzo chude nogi, to w spódnicy będzie to znaczenie łatwiejsze niż w spodniach. Wybierz taką do kolan lub za kolano i do tego kozaki. Btw. nie ma czegoś takiego jak 'rozmiar piersi E'. Podanie literki bez odniesienia do konkretnego obwodu nie ma żadnego znaczenia. Jesteś pewna, że masz dobrze dobrany stanik?[/QUOTE] Oh rany, już oszaleć można - co któraś napisze, że ma duży biust (bądź mały, bądź w ogóle że ma biust) to padają pytania "A na pewno masz dobrze dobrany stanik? ![]() To nic osobistego Lisbeth. I tak, WIEM, staniki są ważne. To taka moja ogólna refleksja.
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem powinnaś nosić leginsy + długie tshirty.
bluzki wycięte i delikatnie luźniejsze (wycięte w miejcach strategicznych czyli w biuście-w okolicy pach, przodu obojczyków oraz na plecach. Noś bokserki ale takie nie obcisłe. jeśli chodzi o obszar bioder i pupy - spódniczka bombka , na poczatek do kolana. Potem mini. Nie noś spodenek ani spódniczek siegających dokladnie do polowy uda. Nogi jak najbardziej eksponuj, tymbardziej jesli sa szczuple/chude. Beda wygladac genialnie z koturnami / botkami . stanik E ? czyli jaki? bo niektóre E są ***** MAŁE ![]() dobierz stanik który idealnie wymodeluje pierś i będzie ona miała kształt okrągły i leżała na swoim miejscu. Wszelkie bułki czy inne góry i doliny są niedopuszczalne. Jesli obszar Twoich piersi bedzie idealnie "gładki" (bez marszczeń, uwypukleń, szwów, ozdób) będziesz wyglądać zjawiskowo. dekolty- serek wydłużony. bluzki z drapowaniem na biuście ale w wersji luźnej! Lejące tkaniny, jednokolorowe, gładkie materiały. Biust znika. podkreślaj talię paskiem, odpowiednio skrojonym żakietem.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny za super rady i pomoc. Co do stanika, nie mam z tym problemów, mam dobrze dobrany rozmiar 65E. Nie zamierzałam się tu chwalić, że mam ,,taakiee cycki", chciałąm tylko powiedzieć, że jest to chyba jedyny mój atut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Kurczę, ja noszę 65 E i nie mam dużych piersi...
Może powinnaś kupować te z kolejną literką (F, G, itd.?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do ubioru - moze postaw na spodnie z waskimi nogawkami,ale nie rurki? i tak jak juz bylo wspomniane, gładka i nie bardzo obcisla góra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ponura, thisriveriswild - skoro tak razi was to wypytywanie, to może znacie inny sposób uświadamiania? Może tego nie zauważacie, ale nadal większość kobiet nie ma zielonego pojęcia o rozmiarach staników. Osobiście wolałam się upewnić czy autorka przypadkiem do nich nie należy.
A swoją drogą 65E to nie jest duży rozmiar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.