proszê o pomoc ! farbowanie w³osów. PILNE:) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-01-07, 19:31   #1
alka132
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 696
GG do alka132

proszê o pomoc ! farbowanie w³osów. PILNE:)

witam mam taki problem... w wakacje zachcia³o mi siê ciemnego br±zu i niech bêdzie przeklêty ten dzieñ, w którym chwyci³am do rêki farbê Palette. Jak nie trudno siê domy¶liæ wyszed³ mi czarny kolor. Poczeka³am, spra³ siê i niedawno posz³am do fryzjera. Mia³am zrobione ¶cieranie koloru (nie rozja¶nianie, poniewa¿ pod ¿adnym pozorem nie mam zamiaru ¶cinaæ zniszczonych koñcówek!). Przesz³o w kolor taki jak na dwóch zdjêciach - na dole mam ciemne, na górze rude.

Marzy mi siê taki kolor jak na zdjêciu i stojê przed dylematem - czy pofarbowaæ górê na taki kolor jak koñcówki i daæ spokój ja¶niejszemu kolorowi czy te¿ mo¿e na razie nie robiæ nic z w³osami i d±¿yæ pó¼niej do tego koloru ze zdjêcia? Albo mo¿e pofarbowaæ, ale nie zaniechaæ pomys³u z jasniejszymi tylko robiæ pó¼niej blond refleksy? Sama nie wiem co mam zrobiæ, na razie chcê mieæ ³adny spójny kolor, a do takich w³osów jak na zdjêciu mogê siê przymierzaæ sukcesywnie (tzn. kilka wizyt, pó³ roku, nie ma problemu )

Sprawa pilna, bo jestem na czwartek umówiona z fryzjerem.

Bardzo, bardzo, bardzo proszê o opiniê Przeszuka³am ju¿ mnóstwo w±tków i nie mam czasu na wiêcej, wiêc przedstawiam ju¿ bezpo¶rednio mój problem

PS doczyta³am teraz jeszcze kilka w±tków i zastanawiam siê czy nie kupiæ szamponu przeciw³upie¿owego i oczyszczaj±cego i na zmianê myæ nimi ale tylko i wy³±cznie koñcówki. mo¿e to co¶ da?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20101230162.jpg (55,0 KB, 135 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (44,6 KB, 96 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg kolor.jpg (44,0 KB, 106 za³adowañ)

Edytowane przez alka132
Czas edycji: 2011-01-07 o 20:28
alka132 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-08, 10:37   #2
Meadow
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 277
GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow
Dot.: proszê o pomoc ! farbowanie w³osów. PILNE:)

jesli wyszed³ ci czarny to ¶wiadczy tylko i wy³±cznie o Twoim b³êdzie, nie doczyta³a¶ jak dostosowac czas trzymania farby do typu w³osów

je¶li chcesz miec takie w³osy jak na zdjêciu, to niestety muszê Ciê zmartwiæ, bo w³osy trzeba rozja¶niæ

najlepszym sposobem bêd± w³a¶nie chyba refleksy/pasemka i tak kilka wizyt jak mówisz i powinno byc dobrze
Meadow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-08, 11:12   #3
pati0111
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 812

Cytat:
Napisane przez Meadow Poka¿ wiadomo¶æ
jesli wyszed³ ci czarny to ¶wiadczy tylko i wy³±cznie o Twoim b³êdzie, nie doczyta³a¶ jak dostosowac czas trzymania farby do typu w³osów

je¶li chcesz miec takie w³osy jak na zdjêciu, to niestety muszê Ciê zmartwiæ, bo w³osy trzeba rozja¶niæ

najlepszym sposobem bêd± w³a¶nie chyba refleksy/pasemka i tak kilka wizyt jak mówisz i powinno byc dobrze
nie zgadzam siê z tym. Farby palette, nawet br±zy bardzo czêsto wychodz± czarne i to nie dlatego ,¿e kto¶ nie doczytuje czasu trzymania farby w ulotce.
pati0111 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-08, 12:08   #4
Meadow
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 277
GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow

no ciekawe, ¿e ja farbujê tylko palette i tylko br±zami przez ostatni czas i jeszcze ani na platynie ani na ¶rednim br±zie nigdy nie ³apnê³o mi na czarno przy farbowaniu ciemnym br±zem

je¶li w³osy tak reaguj± dziwnie to trzeba trzymac krócej
Meadow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-08, 12:15   #5
anka180
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22
Smile Dot.: proszê o pomoc ! farbowanie w³osów. PILNE:)

dziewczyny ja Palette nie polecam pal± w³osy... Ale za to bardzo polecam farbê Loreal Paris. Jest droga, bo jej koszt w granicach 30z³ ale piêknie farbuje. Równo, kolor nie schodzi i w³osy po niej l¶ni± Tak¿e polecam jak najbardziej.
anka180 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-09, 09:30   #6
Ninedin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 886

Zgadzam siê, ¿e Palette ³apie na czarno

Przerabia³am to za ka¿dym razem (i z innymi markami) kiedy zachcia³o mi siê br±zowych w³osów Dopiero u fryzjera uzyska³am br±z.
Mo¿e to zale¿y od w³osów, ale wiêkszo¶æ Wiza¿anek ma takie do¶wiadczenia z Palette
Koñcówki albo obci±æ, albo zostawiæ tak, jak s±
Stary 2011-01-09, 09:47   #7
alka132
Zadomowienie

GG do alka132

czyli najlepsze w moim wypadku bêdzie kupiæ szampon przeciw³upie¿owy, szorowaæ koñcówki i modliæ siê, ¿eby pu¶ci³y po kilku miesi±cach?:P i wtedy dopiero rozja¶niæ sobie na takie jak na zdjêciu?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 09:59   #8
Ninedin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 886

Z czasem ten czarny siê zmyje, nawet bez szamponu przeciw³upie¿owego
Zobaczysz w jakim stanie bêd± koñcówki i wtedy zdecydujesz: obci±æ czy rozja¶niæ
Stary 2011-01-09, 18:00   #9
pati0111
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 812

Cytat:
Napisane przez Meadow Poka¿ wiadomo¶æ
no ciekawe, ¿e ja farbujê tylko palette i tylko br±zami przez ostatni czas i jeszcze ani na platynie ani na ¶rednim br±zie nigdy nie ³apnê³o mi na czarno przy farbowaniu ciemnym br±zem

je¶li w³osy tak reaguj± dziwnie to trzeba trzymac krócej
nie mówiê , ¿e zawsze , ale czêsto
mo¿e akurat twoje w³osy dobrze reaguj± na palette
pati0111 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-09, 23:53   #10
rapunzel8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 111

Cytat:
Napisane przez alka132 Poka¿ wiadomo¶æ
czyli najlepsze w moim wypadku bêdzie kupiæ szampon przeciw³upie¿owy, szorowaæ koñcówki i modliæ siê, ¿eby pu¶ci³y po kilku miesi±cach?:P i wtedy dopiero rozja¶niæ sobie na takie jak na zdjêciu?
a ja bym jeszcze raz dekoloryzowa³a koñcówki. albo i kilka razy- do skutku. pewnie wyda³a¶ na to kupê kasy, wiêc mo¿e ju¿ masz dosyæ, ale mo¿na kupiæ dekoloryzator i zrobiæ to samodzielnie. ja tak robi³am, a¿ uzyska³am ten sam kolor na wszystkich partiach w³osów- inne dziewczyny na wiza¿u te¿ tak robi±. na koncach jest zwykle najwiêcej warstw farby, wiêc zdarcie jej wymaga wiêcej wysi³ku.

i nie farbuj na kolor koñcówek, bo wrócisz do punktu wyj¶cia i ca³y wysi³ek na nic. szampon przeciw³upie¿owy, to strata czasu, to co mia³o siê wyp³ukaæ, to siê wyp³uka³o przed ¶ci±ganiem- na wiêcej nie licz
rapunzel8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-10, 04:58   #11
alka132
Zadomowienie

GG do alka132

no koñcówek na pewno nie bêdê farbowaæ
my¶la³am nad elgonem... i p³ukank± fioletow± (lub srebrzyst±??), ¿eby zniwelowaæ rudy odcieñ..
a co do szamponu to i tak mi nic nie szkodzi, wiêc chyba kupiê

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 15:27   #12
kathy579
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 923
GG do kathy579

Palette to absolutnie najbardziej agresywna farba drogeryjna - z drugiej strony praktycznie wszystkie br±zy na poziomie 3 wychodz± jak czarne.
Je¶li chcesz kolor ja¶niejszy konieczne bêdzie rozja¶nianie w³osów, w±tpiê ¿eby ta farba zmy³a siê z koñcówek wnioskujê z powy¿szego opisu. Na twoim miejscu da³a bym na ca³o¶æ jaki¶ ³adny br±z i tylko i wy³±cznie farbê profesjonaln± (nie wiem jakie kolory by¶ chcia³a wiêc ciê¿ko doradziæ), a ro¶ja¶niac nie chcesz wiêc odpada fotka nr.3

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-19, 23:04   #13
fryz5
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 139

Cytat:
Napisane przez alka132 Poka¿ wiadomo¶æ
no koñcówek na pewno nie bêdê farbowaæ
my¶la³am nad elgonem... i p³ukank± fioletow± (lub srebrzyst±??), ¿eby zniwelowaæ rudy odcieñ..
a co do szamponu to i tak mi nic nie szkodzi, wiêc chyba kupiê
fioletowa p³ukanka niweluje tylko ¿ó³te tony, na rudy to ja polecam niebieski kolor, np toner niebieski, albo w sumie lepiej turkusowy wtedy kolory sie zniweluj±.
fryz5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-01-21, 11:43   #14
lentilka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 106

a nie my¶la³a¶ o tym zeby zrobic z gory jasniejszy braz a ten dol tak zostwic widzalam duzo takich fryur w necie i sa naprawde ladne i powoli mogla bys dochodzic to tego efektu ktory chcesz uzyskac troszke dziwi mnie twoj kolor bo ja mialam wlosy do ramion farbowane przez 3 lata na czarno i poszlam scigac kolor zaplacilam 110zl i mialam gore ruda ale jasna i odrobiene ciemnijsza ze spodu ale ladnie sie to zlewalo a za 2 tygdonie mialam juz blond pasemka

Edytowane przez lentilka
Czas edycji: 2011-01-21 o 11:45
lentilka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.