|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Studniówka-zestawienie kolorystyczne pary.
Idziemy z dziewczyną na studniówkę i tak się zastanawiamy jak się dobrać kolorystycznie.
Niestety jest pewien problem. Ona ma czarną sukienkę a ja stalowo-szary(lekko błyszczący) garnitur. I z tym niestety nie da się nic zrobić. Czy takie połączenie to porażka czy da się coś z tym zrobić? Myśleliśmy nad tym że ubiorę do garnituru czarną koszule i bordowy krawat. A ona dobierze bordowe dodatki. Co o tym myślicie lub jakie inne zestawienie polecacie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Studniówka-zestawienie kolorystyczne pary.
Może ona jakieś dodatki w kolorze garnituru, a ty biała koszule i czarny krawat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Osobiście wolał bym jakiś krawat w kolorze. Żeby było jakoś weselej.
Bo sama czerń szarość i biały to jak na jakiejś stypie według mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To nie jest nic osobistego, bo przecież się nie znamy, nie traktuj tego proszę jako atak.
Ale uważam, że 'dobieranie się kolorystycznie' na studniówkę, wesele itp. przez parę - tzn. krawat w kolorze jej dodatków czy sukienki to żenada. To bardzo małomiasteczkowe, za grosz w tym klasy, nie ma to sensownego uzasadnienia (kolory stroju dobiera się wg tego w czym indywidualnie dobrze wyglądamy). Chęć podkreślenia na imprezie, że jesteśmy parą zalatuje amerykańskimi nastolatkami. Czy widziałeś kiedyś, by na czerwonym dywanie świetnie ubrana para była 'dobrana kolorystycznie'? Dla mnie to jeden z najczęstszych przejawów złego smaku na polskich weselach. Inne to: - bolerka (na jedno kopyto) - rajstopy w lecie - rajstopy do butów open toe - męska koszula z krótkim rękawem i krawat - koszmar. Krawat zakłada się tylko do koszuli z długim rękawem. Tę z krótkim nosimy zawsze bez krawata. - suknie wieczorowe w jasnych kolorach - to nieporozumienie na poziomie definicji. A już najgorsze są pastelowe i najlepiej z satyny... :/ turkus i jasny róż to na studniówkę po-raż-ka. Może trochę ostry ton, ale wierzę, że wyjdzie na dobre. Pozdrawiam.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Salalina dziękuje Ci za tak obszerną wypowiedź. NIe potraktowałem tego jak atak. Właśnie takie opinie najbardziej cenie. A ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ?
Edytowane przez vruss3000 Czas edycji: 2011-01-01 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kiedyś się tak robiło. Teraz nie. Ja osobiście jestem dość konserwatywna w modzie. Bordo z czernią jak najbardziej. Do stalowego garnituru pasować będzie biała albo ecru koszula (gładka!). Krawat coś po środku nie za jasny nie za cie do białej każdy może być wzorzysty żeby tylko nie był błyszczący. Zależy w jakim kolorze się czujesz dobrze, może być bordo, oliwka (ze stalowym super) granat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może poza tymi bolerkami, sama mam na ich punkcie świra i mam ich masę, na pewno nie są na jedno kopyto, choć i parę klasycznych się znajdzie. Nie wiem zresztą czy krytyka dotyczy bolerek w ogólności, czy tylko tego najpopularniejszego fasonu - gładkie, satynowe bez rękawków ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.