![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Chudsza do LATA!
Wiem, że zapewne sobie myślicie znowu to samo, ale ja chcialabym zebrać grupkę osób, które chcą się odchudzać i gubić zbędne kg
![]() no to ja pierwsza: hmm jakby tu zacząć: ma 16 lat, wiem co myślicie - gówniara, co ona tam wie.., wiem dużo na temat odchudzania , bynajmniej tak mi się wydaje. Mimo mojego dosyć młodego wieku stosowałam sporo diet, oczywiście był efekt uboczny, lecz ostatnio u moich ciotek zagościła dieta dr. dukana.. pomyślałam, a czemu nie wkońcu niedługo lato, takwięc zaczełam ją stosować. Ku mojemu zaskoczeniu nie było trudno, wiadomo początki początkami ale reszta dosyć gładko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chudsza do LATA!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
potrzebujaca motywacji, jak Ty dajesz radę na Dukanie w szkole?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tak, pamiętam
![]() hmm w szkole jest dobrze: zabieram ugotowane piersi z kurczaka i wytrzymuje xD wkońcu chce się pokazać ludziom i się nie wstydzić.. ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- tchnienie wiatru jak ci idzie na dietce ( bo zerknełam i wydaje mi się że Dukana stosujesz) masz jakieś fajne przepisy, bo ja to ciągle to samo prawie jem..;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ![]() Edytowane przez Monia_517 Czas edycji: 2011-03-29 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co Ty gadasz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A autorce życzę wytrwałości i sukcesu ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=516506 Możesz sobie przejrzeć też poprzednie części,wymieniamy się wszystkim ![]() Albo robię cycek z kurczaka w najróżniejszej postaci (duszony,smażony,pieczony ,w plasterkach,w kostce,cały,kotlet) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No to witam was dziewczyny serdecznie ;*****
Monia517 - jaką dietke stosujesz?; D mroziq - ja również mam tak że jem i jem i nagle aż taka ciężka się czuję, bo tyle się najadłam.. ![]() ![]() ![]() chce wam powiedzieć, że dieta dr. dukana (bynajmniej dla mnie) to najlepsze rozwiązanie pozbycia się kg na jakie trafiłam..;P tylko brakuje mi owocowych jogurtów ;/ ale DAMY RADE!!! razem wszystko staje się łatwiejsze! POWODZENIA ŻYCZĘ WAM ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- a teraz właśnie szykuję sobie sałatkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wiesz co ja to narazie jestem na takim etapie ze nie jem chipsow , slodyczy i takich tam xD jem w miare regularnie pije jakies herbatki specjalne no i się ruszam sporo ;] ale poczytam zaraz o tej diecie dukana bo mnie zaciekawilyscie tym, a nie stosowalam jej nigdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
naprawdę jest wspaniała..
![]() ja też tak próbowałam bez chipsów i wgl ale no jakoś tak nie dało rady, ciotka mi o tej dierce powiedziała i tak zaczełam ją stosować i schudłam na niej 5 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
*Najlepsza dla tych,którzy chcą schudnąć trwale,a nie szybko
![]() Ja np. Jestem na diecie już 80 dni. Mam zamiar pociągnąć ok. 140 - chyba,że waga wcześniej poleci. Nie można oczekiwać,że w 2tygodnie schudnie się 8 kg (jak to niektóre diety obiecują.) Tak naprawdę nie da się tego zdrowo osiągnąć,a jak już się osiągnie to mogę dać sobie uciąć rękę i nogę,że kg wrócą z nadwyżką (wiem po sobie) ![]() Moim zdaniem warto się trochę "pomęczyć" i raz na zawsze skończyć z dietami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To ja się przyłączam
![]() Też stosuje dukana, ale już od 28 lutego, czyli miesiąc ![]() efekty to na razie 5,5 kg ![]() Też wybrałam 3/3 3 dni protein i 3 dni warzyw i jak dotąd nie jest źle, stosowałam wiele diet przed tą ale z marnym skutkiem. Ta wydaje się w miarę rozsądna i co najwazniejsze przynosi efekty ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
a ja mam dzisiaj do was pytanie: czy na dukanie można jeść flipsy kukurydziane oraz jogurty owocowe, np. jogobelle jagodową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Flipsy odpadają
![]() a co do jogurtów to też raczej nie, nie pamiętam już co Dukan pisał w swojej książce, ale jakieś tam są dozwolone, tylko, że podejrzewam, że ciężko takie znaleźć. I to tylko jeden dziennie czy dwa, najlepiej zajrzyj do książki i się upewnij, bo ja nie chcę w błąd wprowadzać. ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja czasem podjadam Satino 0.9 %
![]() A nawet na początku diety nie wiedziałam,że kabanosów nie można i jadłam,a waga dalej leciała ![]() ![]() A węglowodany wcale nie są takie złe...Jak zje się rano to przecież spokojnie przez cały dzieńdo spalimy. Węgle to przecież energia ![]() Ja często na śniadanie jem kleik kukurydziany ,który ma w ciul węgli!! Ale chudnę i to normalnie. Edytowane przez mroziq Czas edycji: 2011-04-03 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ale kolezanka pytała czy są dozwolone na diecie Dukana więc odpowiedziałam , że nie
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Z chęcią się do Was przyłączę ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
witaj
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
hejka
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam gorąco ;***** |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja zważę się dopiero w piątek jak będę miała możliwość
![]() a co do słodyczy, to właśnie przed chwilą zrobiłam ptasie mleczko, a oto przepis- leży w lodówce i czekam, aż będzie gotowe ![]() Błyskawiczne ptasie mleczko kawowo-migdałowe 150 gr jogurtu 2 łyżeczki żelatyny 2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej słodzik 1/4 szklanki gorącej wody kilka kropli aromatu migdałowego Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy kawę, aromat, słodzik sypię na oko), po przestudzeniu dokładnie mieszamy z jogurtem i wkładamy na godzine do lodówki. Ja robię mleczko w sporym kubku, potem wyjmuję i kroję w kosteczkę, ale można łyżeczką prosto z kubeczka zjeść Ja zamiast aromatu migdałowego dodałam waniliowy ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja jak mam ochotę na coś słodkiego to albo robię dukanową nutellę,albo po prostu serek homo 0%/jogurt naturalny z cynamonem i słodzikiem
![]() ![]() Zrobiłam też lody,ale takie sobie...trudno,trzeba będzie zjeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam ogromną ochotę ją zrobić, ale mleko w proszku ma tyle węgliiii... ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
węgle to energia,nie wolno się ich bać ![]() ![]() I waga normalnie sobie leciała,jak należy,żadnych zastojów ! A miałam okres,że codziennie robiłam nutelkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie i ja wypróbuje ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Znam tylko jeden:
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżka kakao 1.5-2 łyżki słodziku sypkiego (lub ok. 7 tabletek rozgniecionych) - nie za dużo,bo będzie gorzkie 7 kropli aromatu 3 łyżki mleka zwykłego żółtko Ja dodaje do smaku jeszcze trochę cynamonu lub przyprawy do pierników. Wszystko zmiksować,aż masa będzie gładka i lśniąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
ja również bym skorzystała, bo szczerze mówiąc przeglądam te strony z przepisami w necie i takie mam wydrukowane i nic tam nie ma o nutelli..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko nie róbcie jej za często,bo wam się przeje... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
no ja planuje z nia nie przeginac :P ale musze zrobić, a mozna ja zrobic i przechowywac potem w lodowce na pozniej ? podjadac od czasu do czasu lyzeczke ;p czy ona zrobi sie twarda ??
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.