|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chudsza do LATA!
Wiem, że zapewne sobie myślicie znowu to samo, ale ja chcialabym zebrać grupkę osób, które chcą się odchudzać i gubić zbędne kg
razem lepiej.. więc jeżeli ktoś zainteresowny to śmiało!no to ja pierwsza: hmm jakby tu zacząć: ma 16 lat, wiem co myślicie - gówniara, co ona tam wie.., wiem dużo na temat odchudzania , bynajmniej tak mi się wydaje. Mimo mojego dosyć młodego wieku stosowałam sporo diet, oczywiście był efekt uboczny, lecz ostatnio u moich ciotek zagościła dieta dr. dukana.. pomyślałam, a czemu nie wkońcu niedługo lato, takwięc zaczełam ją stosować. Ku mojemu zaskoczeniu nie było trudno, wiadomo początki początkami ale reszta dosyć gładko. odchudzałam się na niej od grudnia do począku lutego. Schudłam 5 kg- niedużo? tylko że jak narazie każdy kg się liczy! każdy bardziej mnie motywuje.. lecz oczywiście przyszedł czas imprezek, a to walentynki, dzień kobiet, urodziny kuzynki... i zrezygnowałam z diety. skutek był taki że dzisiaj jestem 3 kg cięższa, i tak sobie pomyślałam: nie! to koniec od jutra kontynuuję ową dietę. co postanowiłam to uczynię. jutro start. koniec- kto wie.. ale od jutra zacznę biegać- jak najwięcej, jeździć rowerkiem i robić brzuszki..mam nadzieję że mi pomożecie bo moja silna wola koczy się gdy zobaczę pięknie uzdobiony torcik, jakieś ciasto..
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chudsza do LATA!
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebujaca motywacji, jak Ty dajesz radę na Dukanie w szkole?
Ja bym padła na wf-ie z braku energii. próbowałam kiedyś być na tej diecie, ale nie jest dla mnie, bo fatalnie się czułam. Mój chłopak nie mógł mnie znieść wtedy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
tak, pamiętam
ale dzięki!;**hmm w szkole jest dobrze: zabieram ugotowane piersi z kurczaka i wytrzymuje xD wkońcu chce się pokazać ludziom i się nie wstydzić.. ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- tchnienie wiatru jak ci idzie na dietce ( bo zerknełam i wydaje mi się że Dukana stosujesz) masz jakieś fajne przepisy, bo ja to ciągle to samo prawie jem..;/ |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Witam
mam na imię monika mam 17 lat i chętnie się dołączę, heh w końcu łączy nas wspólny cel ! Myslę ze razem latwiej sie zmotywowac !
Edytowane przez Monia_517 Czas edycji: 2011-03-30 o 00:08 |
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co Ty gadasz? Przecież tutaj można wcinać du bólu Wiem,bo sama jestem na Dukanie i czasami jak się najem,to aż żołądek mnie boli :P Wszystko zależy od człowieka,na własną odpowiedzialność je ZA MAŁO - tak w Dukanie istnieje termin ZA MAŁO jedzenia ![]() A autorce życzę wytrwałości i sukcesu ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=516506 Możesz sobie przejrzeć też poprzednie części,wymieniamy się wszystkim A co do przepisów,to ja często korzystam z http://dukan.blox.pl/html.Albo robię cycek z kurczaka w najróżniejszej postaci (duszony,smażony,pieczony ,w plasterkach,w kostce,cały,kotlet)
|
||
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
No to witam was dziewczyny serdecznie ;*****
Monia517 - jaką dietke stosujesz?; D mroziq - ja również mam tak że jem i jem i nagle aż taka ciężka się czuję, bo tyle się najadłam.. , ja to ostatnio tylko na cycuszkach kurczaka jadę.. bo tak się złożyło że brak czasu no i pomysłów niestety. dzięki za stronki, napewno zajrze ![]() chce wam powiedzieć, że dieta dr. dukana (bynajmniej dla mnie) to najlepsze rozwiązanie pozbycia się kg na jakie trafiłam..;P tylko brakuje mi owocowych jogurtów ;/ ale DAMY RADE!!! razem wszystko staje się łatwiejsze! POWODZENIA ŻYCZĘ WAM ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- a teraz właśnie szykuję sobie sałatkę i od dzisiaj przechodzę na 3/3 tzn 3 dni protein z warzywami oraz 3 dni samych protein
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na pewno najprzyjemniejsza. Wcale nie czuję się jak na diecie A kilogramy sobie lecą...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
wiesz co ja to narazie jestem na takim etapie ze nie jem chipsow , slodyczy i takich tam xD jem w miare regularnie pije jakies herbatki specjalne no i się ruszam sporo ;] ale poczytam zaraz o tej diecie dukana bo mnie zaciekawilyscie tym, a nie stosowalam jej nigdy
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
naprawdę jest wspaniała..
szczerze ci ją polecam ;**ja też tak próbowałam bez chipsów i wgl ale no jakoś tak nie dało rady, ciotka mi o tej dierce powiedziała i tak zaczełam ją stosować i schudłam na niej 5 kg |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
*Najlepsza dla tych,którzy chcą schudnąć trwale,a nie szybko
Ja np. Jestem na diecie już 80 dni. Mam zamiar pociągnąć ok. 140 - chyba,że waga wcześniej poleci. Nie można oczekiwać,że w 2tygodnie schudnie się 8 kg (jak to niektóre diety obiecują.) Tak naprawdę nie da się tego zdrowo osiągnąć,a jak już się osiągnie to mogę dać sobie uciąć rękę i nogę,że kg wrócą z nadwyżką (wiem po sobie) Moim zdaniem warto się trochę "pomęczyć" i raz na zawsze skończyć z dietami Mam ich za sobą tyle,że nie zliczę,a jestem pewna,że po Dukanie nie będę musiała się nawet nad tym zastanawiać
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
To ja się przyłączam
Też stosuje dukana, ale już od 28 lutego, czyli miesiąc efekty to na razie 5,5 kg ale czekam na kolejne.Też wybrałam 3/3 3 dni protein i 3 dni warzyw i jak dotąd nie jest źle, stosowałam wiele diet przed tą ale z marnym skutkiem. Ta wydaje się w miarę rozsądna i co najwazniejsze przynosi efekty ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam dzisiaj do was pytanie: czy na dukanie można jeść flipsy kukurydziane oraz jogurty owocowe, np. jogobelle jagodową?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Flipsy odpadają
bo mają bardzo duuużo węglowodanów.a co do jogurtów to też raczej nie, nie pamiętam już co Dukan pisał w swojej książce, ale jakieś tam są dozwolone, tylko, że podejrzewam, że ciężko takie znaleźć. I to tylko jeden dziennie czy dwa, najlepiej zajrzyj do książki i się upewnij, bo ja nie chcę w błąd wprowadzać.
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Ja czasem podjadam Satino 0.9 %
![]() A nawet na początku diety nie wiedziałam,że kabanosów nie można i jadłam,a waga dalej leciała ![]() A węglowodany wcale nie są takie złe...Jak zje się rano to przecież spokojnie przez cały dzieńdo spalimy. Węgle to przecież energia ![]() Ja często na śniadanie jem kleik kukurydziany ,który ma w ciul węgli!! Ale chudnę i to normalnie. Edytowane przez mroziq Czas edycji: 2011-04-03 o 15:22 |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ale kolezanka pytała czy są dozwolone na diecie Dukana więc odpowiedziałam , że nie
jeśli je się inne produkty niż dozwolone, to znaczy , że nie stosuje się diety DUKANA .. ![]() Pozdrawiam
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Z chęcią się do Was przyłączę
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
witaj
jaką dietę stosujesz ?
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
hejka
waga leci? bo mi niestety nie macie jakieś przepisy na coś słodkiego? pozdrawiam gorąco ;***** |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
ja zważę się dopiero w piątek jak będę miała możliwość
![]() a co do słodyczy, to właśnie przed chwilą zrobiłam ptasie mleczko, a oto przepis- leży w lodówce i czekam, aż będzie gotowe ![]() Błyskawiczne ptasie mleczko kawowo-migdałowe 150 gr jogurtu 2 łyżeczki żelatyny 2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej słodzik 1/4 szklanki gorącej wody kilka kropli aromatu migdałowego Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy kawę, aromat, słodzik sypię na oko), po przestudzeniu dokładnie mieszamy z jogurtem i wkładamy na godzine do lodówki. Ja robię mleczko w sporym kubku, potem wyjmuję i kroję w kosteczkę, ale można łyżeczką prosto z kubeczka zjeść Ja zamiast aromatu migdałowego dodałam waniliowy
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak mam ochotę na coś słodkiego to albo robię dukanową nutellę,albo po prostu serek homo 0%/jogurt naturalny z cynamonem i słodzikiem
Albo placuszki otrębowe na słodko ![]() Zrobiłam też lody,ale takie sobie...trudno,trzeba będzie zjeść
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam ogromną ochotę ją zrobić, ale mleko w proszku ma tyle węgliiii...
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
węgle to energia,nie wolno się ich bać Rano to bym powiedziała,że są nawet wskazane ![]() I waga normalnie sobie leciała,jak należy,żadnych zastojów ! A miałam okres,że codziennie robiłam nutelkę
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie i ja wypróbuje
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Znam tylko jeden:
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżka kakao 1.5-2 łyżki słodziku sypkiego (lub ok. 7 tabletek rozgniecionych) - nie za dużo,bo będzie gorzkie 7 kropli aromatu 3 łyżki mleka zwykłego żółtko Ja dodaje do smaku jeszcze trochę cynamonu lub przyprawy do pierników. Wszystko zmiksować,aż masa będzie gładka i lśniąca
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
ja również bym skorzystała, bo szczerze mówiąc przeglądam te strony z przepisami w necie i takie mam wydrukowane i nic tam nie ma o nutelli..;/
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wystarczyło wpisać w google "nutella dukan" i od razu wyskakuje Tylko nie róbcie jej za często,bo wam się przeje... Ja już nie mogę na nią patrzeć
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
no ja planuje z nia nie przeginac :P ale musze zrobić, a mozna ja zrobic i przechowywac potem w lodowce na pozniej ? podjadac od czasu do czasu lyzeczke ;p czy ona zrobi sie twarda ??
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robi się taka lekko "piankowa",ale jak się wyjmie z lodówki i chwile poczeka,to znowu jest normalna No wiadomo,całej porcji chyba nie da się zjeść na raz-za słodkie
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaki tryb wybrałaś w 2 fazie;>
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

razem lepiej.. więc jeżeli ktoś zainteresowny to śmiało!

mam na imię monika mam 17 lat i chętnie się dołączę, heh w końcu łączy nas wspólny cel ! Myslę ze razem latwiej sie zmotywowac ! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)