Chudsza do LATA! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 21:39   #1
potrzebujaca motywacji
Przyczajenie

Chudsza do LATA!

Wiem, że zapewne sobie myślicie znowu to samo, ale ja chcialabym zebrać grupkę osób, które chcą się odchudzać i gubić zbędne kg razem lepiej.. więc jeżeli ktoś zainteresowny to śmiało!

no to ja pierwsza:
hmm jakby tu zacząć: ma 16 lat, wiem co myślicie - gówniara, co ona tam wie.., wiem dużo na temat odchudzania , bynajmniej tak mi się wydaje. Mimo mojego dosyć młodego wieku stosowałam sporo diet, oczywiście był efekt uboczny, lecz ostatnio u moich ciotek zagościła dieta dr. dukana.. pomyślałam, a czemu nie wkońcu niedługo lato, takwięc zaczełam ją stosować. Ku mojemu zaskoczeniu nie było trudno, wiadomo początki początkami ale reszta dosyć gładko. odchudzałam się na niej od grudnia do począku lutego. Schudłam 5 kg- niedużo? tylko że jak narazie każdy kg się liczy! każdy bardziej mnie motywuje.. lecz oczywiście przyszedł czas imprezek, a to walentynki, dzień kobiet, urodziny kuzynki... i zrezygnowałam z diety. skutek był taki że dzisiaj jestem 3 kg cięższa, i tak sobie pomyślałam: nie! to koniec od jutra kontynuuję ową dietę. co postanowiłam to uczynię. jutro start. koniec- kto wie.. ale od jutra zacznę biegać- jak najwięcej, jeździć rowerkiem i robić brzuszki..mam nadzieję że mi pomożecie bo moja silna wola koczy się gdy zobaczę pięknie uzdobiony torcik, jakieś ciasto..
potrzebujaca motywacji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 14:53   #2
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Chudsza do LATA!

Cytat:
Napisane przez potrzebujaca motywacji Pokaż wiadomość
Wiem, że zapewne sobie myślicie znowu to samo, ale ja chcialabym zebrać grupkę osób, które chcą się odchudzać i gubić zbędne kg razem lepiej.. więc jeżeli ktoś zainteresowny to śmiało!

no to ja pierwsza:
hmm jakby tu zacząć: ma 16 lat, wiem co myślicie - gówniara, co ona tam wie.., wiem dużo na temat odchudzania , bynajmniej tak mi się wydaje. Mimo mojego dosyć młodego wieku stosowałam sporo diet, oczywiście był efekt uboczny, lecz ostatnio u moich ciotek zagościła dieta dr. dukana.. pomyślałam, a czemu nie wkońcu niedługo lato, takwięc zaczełam ją stosować. Ku mojemu zaskoczeniu nie było trudno, wiadomo początki początkami ale reszta dosyć gładko. odchudzałam się na niej od grudnia do począku lutego. Schudłam 5 kg- niedużo? tylko że jak narazie każdy kg się liczy! każdy bardziej mnie motywuje.. lecz oczywiście przyszedł czas imprezek, a to walentynki, dzień kobiet, urodziny kuzynki... i zrezygnowałam z diety. skutek był taki że dzisiaj jestem 3 kg cięższa, i tak sobie pomyślałam: nie! to koniec od jutra kontynuuję ową dietę. co postanowiłam to uczynię. jutro start. koniec- kto wie.. ale od jutra zacznę biegać- jak najwięcej, jeździć rowerkiem i robić brzuszki..mam nadzieję że mi pomożecie bo moja silna wola koczy się gdy zobaczę pięknie uzdobiony torcik, jakieś ciasto..
pamiętaj że w Dukanie robi się uderzeniówkę tylko raz w życiu,więc jak już byłaś to teraz zacznij dniem warzywnym
Stary 2011-03-29, 15:03   #3
agniesikk
Zakorzenienie

potrzebujaca motywacji, jak Ty dajesz radę na Dukanie w szkole? Ja bym padła na wf-ie z braku energii. próbowałam kiedyś być na tej diecie, ale nie jest dla mnie, bo fatalnie się czułam. Mój chłopak nie mógł mnie znieść wtedy
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 19:25   #4
potrzebujaca motywacji
Przyczajenie

tak, pamiętam ale dzięki!;**

hmm w szkole jest dobrze: zabieram ugotowane piersi z kurczaka i wytrzymuje xD wkońcu chce się pokazać ludziom i się nie wstydzić..

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

tchnienie wiatru jak ci idzie na dietce ( bo zerknełam i wydaje mi się że Dukana stosujesz) masz jakieś fajne przepisy, bo ja to ciągle to samo prawie jem..;/
Stary 2011-03-29, 23:05   #5
Monia_517
Przyczajenie

GG do Monia_517
Smile Dot.: Chudsza do LATA!

Witam mam na imię monika mam 17 lat i chętnie się dołączę, heh w końcu łączy nas wspólny cel ! Myslę ze razem latwiej sie zmotywowac !

Edytowane przez Monia_517
Czas edycji: 2011-03-29 o 23:08
Monia_517 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 23:44   #6
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
potrzebujaca motywacji, jak Ty dajesz radę na Dukanie w szkole? Ja bym padła na wf-ie z braku energii. próbowałam kiedyś być na tej diecie, ale nie jest dla mnie, bo fatalnie się czułam. Mój chłopak nie mógł mnie znieść wtedy

A co Ty gadasz? Przecież tutaj można wcinać du bólu Wiem,bo sama jestem na Dukanie i czasami jak się najem,to aż żołądek mnie boli :P Wszystko zależy od człowieka,na własną odpowiedzialność je ZA MAŁO - tak w Dukanie istnieje termin ZA MAŁO jedzenia

A autorce życzę wytrwałości i sukcesu

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
tchnienie wiatru jak ci idzie na dietce ( bo zerknełam i wydaje mi się że Dukana stosujesz) masz jakieś fajne przepisy, bo ja to ciągle to samo prawie jem..;/
Zapraszam na nasz wątek,gdzie z Tchnieniem również się udzielamy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=516506

Możesz sobie przejrzeć też poprzednie części,wymieniamy się wszystkim A co do przepisów,to ja często korzystam z http://dukan.blox.pl/html.
Albo robię cycek z kurczaka w najróżniejszej postaci (duszony,smażony,pieczony ,w plasterkach,w kostce,cały,kotlet)
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 13:24   #7
potrzebujaca motywacji
Przyczajenie

No to witam was dziewczyny serdecznie ;*****

Monia517 - jaką dietke stosujesz?; D

mroziq - ja również mam tak że jem i jem i nagle aż taka ciężka się czuję, bo tyle się najadłam.. , ja to ostatnio tylko na cycuszkach kurczaka jadę.. bo tak się złożyło że brak czasu no i pomysłów niestety. dzięki za stronki, napewno zajrze

chce wam powiedzieć, że dieta dr. dukana (bynajmniej dla mnie) to najlepsze rozwiązanie pozbycia się kg na jakie trafiłam..;P tylko brakuje mi owocowych jogurtów ;/ ale DAMY RADE!!! razem wszystko staje się łatwiejsze!

POWODZENIA ŻYCZĘ WAM

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

a teraz właśnie szykuję sobie sałatkę i od dzisiaj przechodzę na 3/3 tzn 3 dni protein z warzywami oraz 3 dni samych protein
Stary 2011-03-30, 16:47   #8
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
No to witam was dziewczyny serdecznie ;*****

Monia517 - jaką dietke stosujesz?; D

mroziq - ja również mam tak że jem i jem i nagle aż taka ciężka się czuję, bo tyle się najadłam.. , ja to ostatnio tylko na cycuszkach kurczaka jadę.. bo tak się złożyło że brak czasu no i pomysłów niestety. dzięki za stronki, napewno zajrze

chce wam powiedzieć, że dieta dr. dukana (bynajmniej dla mnie) to najlepsze rozwiązanie pozbycia się kg na jakie trafiłam..;P tylko brakuje mi owocowych jogurtów ;/ ale DAMY RADE!!! razem wszystko staje się łatwiejsze!

POWODZENIA ŻYCZĘ WAM

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

a teraz właśnie szykuję sobie sałatkę i od dzisiaj przechodzę na 3/3 tzn 3 dni protein z warzywami oraz 3 dni samych protein
Ja też uważam,że dieta Dukana jest najlepsza A na pewno najprzyjemniejsza. Wcale nie czuję się jak na diecie A kilogramy sobie lecą...
Stary 2011-03-30, 22:18   #9
Monia_517
Przyczajenie

GG do Monia_517

wiesz co ja to narazie jestem na takim etapie ze nie jem chipsow , slodyczy i takich tam xD jem w miare regularnie pije jakies herbatki specjalne no i się ruszam sporo ;] ale poczytam zaraz o tej diecie dukana bo mnie zaciekawilyscie tym, a nie stosowalam jej nigdy
Monia_517 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-31, 18:36   #10
potrzebujaca motywacji
Przyczajenie

naprawdę jest wspaniała.. szczerze ci ją polecam ;**

ja też tak próbowałam bez chipsów i wgl ale no jakoś tak nie dało rady, ciotka mi o tej dierce powiedziała i tak zaczełam ją stosować i schudłam na niej 5 kg
Stary 2011-03-31, 23:16   #11
mroziq
Zadomowienie

*Najlepsza dla tych,którzy chcą schudnąć trwale,a nie szybko
Ja np. Jestem na diecie już 80 dni. Mam zamiar pociągnąć ok. 140 - chyba,że waga wcześniej poleci.
Nie można oczekiwać,że w 2tygodnie schudnie się 8 kg (jak to niektóre diety obiecują.) Tak naprawdę nie da się tego zdrowo osiągnąć,a jak już się osiągnie to mogę dać sobie uciąć rękę i nogę,że kg wrócą z nadwyżką (wiem po sobie)
Moim zdaniem warto się trochę "pomęczyć" i raz na zawsze skończyć z dietami Mam ich za sobą tyle,że nie zliczę,a jestem pewna,że po Dukanie nie będę musiała się nawet nad tym zastanawiać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 11:54   #12
asieko2
Raczkowanie

To ja się przyłączam
Też stosuje dukana, ale już od 28 lutego, czyli miesiąc
efekty to na razie 5,5 kg ale czekam na kolejne.
Też wybrałam 3/3 3 dni protein i 3 dni warzyw i jak dotąd nie jest źle, stosowałam wiele diet przed tą ale z marnym skutkiem. Ta wydaje się w miarę rozsądna i co najwazniejsze przynosi efekty
Pozdrawiam Was serdecznie

asieko2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 23:36   #13
potrzebujaca motywacji
Przyczajenie

a ja mam dzisiaj do was pytanie: czy na dukanie można jeść flipsy kukurydziane oraz jogurty owocowe, np. jogobelle jagodową?
Stary 2011-04-03, 09:52   #14
asieko2
Raczkowanie

Flipsy odpadają bo mają bardzo duuużo węglowodanów.
a co do jogurtów to też raczej nie, nie pamiętam już co Dukan pisał w swojej książce, ale jakieś tam są dozwolone, tylko, że podejrzewam, że ciężko takie znaleźć. I to tylko jeden dziennie czy dwa, najlepiej zajrzyj do książki i się upewnij, bo ja nie chcę w błąd wprowadzać.

Stary 2011-04-03, 14:21   #15
mroziq
Zadomowienie

Ja czasem podjadam Satino 0.9 %
A nawet na początku diety nie wiedziałam,że kabanosów nie można i jadłam,a waga dalej leciała
A węglowodany wcale nie są takie złe...Jak zje się rano to przecież spokojnie przez cały dzieńdo spalimy. Węgle to przecież energia
Ja często na śniadanie jem kleik kukurydziany ,który ma w ciul węgli!! Ale chudnę i to normalnie.

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2011-04-03 o 14:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 16:56   #16
asieko2
Raczkowanie

Ale kolezanka pytała czy są dozwolone na diecie Dukana więc odpowiedziałam , że nie jeśli je się inne produkty niż dozwolone, to znaczy , że nie stosuje się diety DUKANA ..
Pozdrawiam

Stary 2011-04-03, 17:26   #17
sarah896
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Z chęcią się do Was przyłączę
Waga początkowa 93kg
Waga docelowa 70kg
Wzrost 183cm
Matura 2011
Rzucę palenie;>
sarah896 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 17:47   #18
asieko2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sarah896 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Z chęcią się do Was przyłączę
witaj jaką dietę stosujesz ?

Stary 2011-04-05, 08:37   #19
potrzebujaca motywacji
Przyczajenie

hejka waga leci? bo mi niestety nie jestem zła na siebie bo wczoraj ognisko miałam i kiełbaskę się zjadło...;( masakra.. ale już od tej pory 0 grzechów! macie jakieś przepisy na coś słodkiego?

pozdrawiam gorąco ;*****

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 09:14   #20
asieko2
Raczkowanie

ja zważę się dopiero w piątek jak będę miała możliwość
a co do słodyczy, to właśnie przed chwilą zrobiłam ptasie mleczko, a oto przepis- leży w lodówce i czekam, aż będzie gotowe
Błyskawiczne ptasie mleczko kawowo-migdałowe

150 gr jogurtu
2 łyżeczki żelatyny
2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej
słodzik
1/4 szklanki gorącej wody
kilka kropli aromatu migdałowego

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy kawę, aromat, słodzik sypię na oko), po przestudzeniu dokładnie mieszamy z jogurtem i wkładamy na godzine do lodówki. Ja robię mleczko w sporym kubku, potem wyjmuję i kroję w kosteczkę, ale można łyżeczką prosto z kubeczka zjeść
Ja zamiast aromatu migdałowego dodałam waniliowy

Stary 2011-04-05, 09:49   #21
mroziq
Zadomowienie

Ja jak mam ochotę na coś słodkiego to albo robię dukanową nutellę,albo po prostu serek homo 0%/jogurt naturalny z cynamonem i słodzikiem Albo placuszki otrębowe na słodko

Zrobiłam też lody,ale takie sobie...trudno,trzeba będzie zjeść
Stary 2011-04-05, 09:57   #22
asieko2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Ja jak mam ochotę na coś słodkiego to albo robię dukanową nutellę,albo po prostu serek homo 0%/jogurt naturalny z cynamonem i słodzikiem Albo placuszki otrębowe na słodko

Zrobiłam też lody,ale takie sobie...trudno,trzeba będzie zjeść
a po nutelli nie miałaś żadnych kłopotów z wagą ?:P
mam ogromną ochotę ją zrobić, ale mleko w proszku ma tyle węgliiii...

Stary 2011-04-05, 10:06   #23
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asieko2 Pokaż wiadomość
a po nutelli nie miałaś żadnych kłopotów z wagą ?:P
mam ogromną ochotę ją zrobić, ale mleko w proszku ma tyle węgliiii...

węgle to energia,nie wolno się ich bać Rano to bym powiedziała,że są nawet wskazane
I waga normalnie sobie leciała,jak należy,żadnych zastojów ! A miałam okres,że codziennie robiłam nutelkę
Stary 2011-04-05, 11:28   #24
asieko2
Raczkowanie

Cytat:
węgle to energia,nie wolno się ich bać Rano to bym powiedziała,że są nawet wskazane
I waga normalnie sobie leciała,jak należy,żadnych zastojów ! A miałam okres,że codziennie robiłam nutelkę
a masz jakiś sprawdzony przepis ?:P
w takim razie i ja wypróbuje

Stary 2011-04-06, 17:08   #25
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
a masz jakiś sprawdzony przepis ?:P
w takim razie i ja wypróbuje
Znam tylko jeden:

7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
1 łyżka kakao
1.5-2 łyżki słodziku sypkiego (lub ok. 7 tabletek rozgniecionych) - nie za dużo,bo będzie gorzkie
7 kropli aromatu
3 łyżki mleka zwykłego
żółtko
Ja dodaje do smaku jeszcze trochę cynamonu lub przyprawy do pierników.

Wszystko zmiksować,aż masa będzie gładka i lśniąca
Stary 2011-04-06, 17:08   #26
potrzebujaca motywacji
Przyczajenie

ja również bym skorzystała, bo szczerze mówiąc przeglądam te strony z przepisami w necie i takie mam wydrukowane i nic tam nie ma o nutelli..;/
Stary 2011-04-06, 17:14   #27
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
ja również bym skorzystała, bo szczerze mówiąc przeglądam te strony z przepisami w necie i takie mam wydrukowane i nic tam nie ma o nutelli..;/
No co Ty wystarczyło wpisać w google "nutella dukan" i od razu wyskakuje

Tylko nie róbcie jej za często,bo wam się przeje... Ja już nie mogę na nią patrzeć
Stary 2011-04-06, 18:16   #28
asieko2
Raczkowanie

Cytat:
No co Ty wystarczyło wpisać w google "nutella dukan" i od razu wyskakuje

Tylko nie róbcie jej za często,bo wam się przeje... Ja już nie mogę na nią patrzeć
no ja planuje z nia nie przeginac :P ale musze zrobić, a mozna ja zrobic i przechowywac potem w lodowce na pozniej ? podjadac od czasu do czasu lyzeczke ;p czy ona zrobi sie twarda ??

Stary 2011-04-06, 18:18   #29
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
no ja planuje z nia nie przeginac :P ale musze zrobić, a mozna ja zrobic i przechowywac potem w lodowce na pozniej ? podjadac od czasu do czasu lyzeczke ;p czy ona zrobi sie twarda ??
Można Robi się taka lekko "piankowa",ale jak się wyjmie z lodówki i chwile poczeka,to znowu jest normalna No wiadomo,całej porcji chyba nie da się zjeść na raz-za słodkie
Stary 2011-04-06, 18:28   #30
asieko2
Raczkowanie

Cytat:
Można Robi się taka lekko "piankowa",ale jak się wyjmie z lodówki i chwile poczeka,to znowu jest normalna No wiadomo,całej porcji chyba nie da się zjeść na raz-za słodkie
no to zaraz ją sobie zrobie i niech sobie czeka na moje chwile zwątpienia :P hihi a jak tam idzie dieta ? jaki tryb wybrałaś w 2 fazie;>

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości