Czemu tak jest ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 14:54   #1
taknachwile
Raczkowanie

Czemu tak jest ?

Cześć
Piszę tu bo zastanawiam się nad jedną rzeczą. Mam 18 lat. Nigdy nie miałam chłopaka, nie byłam na randce, nie całowałam się, nie przytulałam. Raz tylko pisałam sms-y z pewnym chłopakiem, spotkałam się z nim raz - nic nie wyszło, nic nie było - zresztą miałam wtedy 15 lat.
Nie szukam miłości na siłę. Rzadko chodzę na dyskoteki bo tego po prostu nie lubię. Ale nie jestem też odludkiem, który siedzi w domu Nie brakuje mi tej miłości - wierzę, że przyjdzie jeszcze pora na mnie Ale się czasami zastanawiam DLACZEGO? Hmm jakby to napisać żeby głupio nie zabrzmiało ? Uważam, że nie jestem brzydką dziewczyną. Dbam o siebie, lubię się modnie ubierać. Nakładam puder, tusz do rzęs (ale znowu nie przesadzam) i czasami patrzę w lustro i potrafię sobie powiedzieć "Jesteś ładna". Jak powiem komuś czasami "nie, nie mam chłopaka" to wielkie oczy i zdziwienie: " Ty nie masz chłopaka?".. Nie wiem czy to coś dziwnego czy co
A spotkałam się jeszcze z czymś takim że kolejna osoba mówi mi, że jestem nieprzystępna.. Zastanawiam się w jakim sensie oni to mówią. Wczoraj spotkałam z mamą jej koleżankę (około 35lat) jak ja odeszłam to ona powiedziała "Ja przepraszam, że tak na nią patrzyłam ale ona taka śliczna, taka dostojna i... nieprzystępna, chłopcy to aż się jej chyba boją co?". Eh, i znowu padło słowo "nieprzystępna", a dlaczego oni się mnie mają bać?
Hmm ja jestem troszkę nieśmiała przy nowo poznanych ludziach. Ale bez przesady Po jakimś czasie się rozkręcam

A jeszcze z tym słowem "nieprzystępna" , jak ja mam to odbierać?

Edytowane przez taknachwile
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:56
taknachwile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 15:34   #2
natalka2
Zakorzenienie

Dot.: Czemu tak jest ?

Moze faceci mysla, ze taka ladna dziewczyna juz na pewno kogos ma?
albo hmm moze sie nie usmiechasz na codzien albo wygladasz na wyniosla?
czasami tak bywa, sama wsrod znajomych mam osoby o ktorych tak na poczatku pomyslalam, a potem okazalo sie, ze to nieprawda. wyglad ma duzy wplyw na pierwsze wrazenie.

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 15:36   #3
dariamk
Raczkowanie

GG do dariamk

Może właśnie dlatego, że ludzie widzą że jesteś ładna i męska część populacji myślą, że jesteś zajęta. Ja też długo byłam sama, bez pierwszego pocałunku, przytulenia... W wieku 17 lat spotkałam chłopaka, zakochałam się i jesteśmy już 4 lata.... wcale go nie szukałam, sam przyszedł

A słowo nieprzystępna myślę, że możesz odbierać jak najbardziej na swoją korzyść

Szczęśliwa dziewczyna swojego chłopaka

dariamk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 15:48   #4
wampir
Zakorzenienie

Dlaczego? Dlatego, że od razu pokazujesz męskiej populacji, że nie jesteś pierwszą lepszą i muszą się wysilić, żeby Cię zainteresować i zdobyć. Przybierasz postawę osoby, która nie zadowoli się byle czym. A to jest bardzo dobra cecha i niestety bardzo rzadka
Także nie martw się.
I zazdroszczę Cię

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 15:56   #5
dariamk
Raczkowanie

GG do dariamk

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Dlaczego? Dlatego, że od razu pokazujesz męskiej populacji, że nie jesteś pierwszą lepszą i muszą się wysilić, żeby Cię zainteresować i zdobyć. Przybierasz postawę osoby, która nie zadowoli się byle czym. A to jest bardzo dobra cecha i niestety bardzo rzadka
Także nie martw się.
I zazdroszczę Cię

zgadzam się!

Szczęśliwa dziewczyna swojego chłopaka

dariamk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 16:23   #6
taknachwile
Raczkowanie

o, nawet nie wiedziałam W takim razie cieszę się. I dziękuję Wam.
taknachwile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 16:41   #7
baboo
Raczkowanie

też taka jestem. zimna, nieprzystępna, nie umiem okazać, że mi na kimś zależy, nawet jak widzę, że on się męczy. nie mogę, nie umiem. potem on rezygnuje, ja cierpię w milczeniu i takie właśnie są złudne plusy "nieprzystępności".
mnie generalnie ludzie się boją. ci, którzy mnie poznali - nie, ci, którzy widzą mnie po raz pierwszy - bardzo.

baboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 17:52   #8
BioIvO
Zakorzenienie

Pewnie coś jest w tej niedostepności. Ale przecież nie każdy na dzień dobry będzie przyjacielem od serca. Wiadomo, że w zyciu łatwiej mają ci, którzy w oka mgnieniu zjednuja sobie ludzi ale nie każdy to potrafi.
Uważam tylko, że to wcale nie jest tak, że jak dziewczyna ładna to wszyscy myslą, że jest zajęta. Moim zdaniem tak to nie działa, zwłaszcza gdy dziewczyna jest młodziutka. W każdym razie gdy ma sie to "coś" to faceci ciagną jak do miodu niezaleznie od tego czy potencjalnie jest wolna czy też nie.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 18:39   #9
say-hello
Zakorzenienie

faceci trochę boją się ładnych i mądrych dziewczyn, łatwiej jest im zagadać do tych hmm.. łatwiejszych
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 18:57   #10
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Skoro ładna z ciebie dziewczyna, to zastanów się, co w twoim zachowaniu może chłopaków 'odstraszać' (z braku lepszego wyrażenia). Piszesz, że nie jesteś odludkiem - czy masz znajomych chłopaków (i dziewczyny), którzy znają cię na tyle, że wiedzą, że jesteś sympatyczna?
Ja zawsze byłam dojrzała i poważna na swój wiek i chłopcy wydawali mi się infantylni, niemniej jednak zawsze jakiś się kręcił.
Nie martw się - prędzej czy później znajdzie się taki, którego twoja nieprzystępność nie zrazi, a wręcz przeciwnie - prawdziwi faceci lubią wyzwania. W wieku, w którym jesteś u chłopaków w grę wchodzą raczej hormony i chęć pomacania, a nie uczucia czy chęć bycia w związku. Wydaje mi się, że od 18 lat to się nieco zmienia.
Warto czekać, wiem, że trochę tak dziwnie być samej, jak wokół dziewczyny zmieniają chłopaków, ale z twojego postu rozumiem, że znasz poczucie własnej wartości i nie zależy ci na 'kimkolwiek' tylko na wartościowym facecie. Tak trzymaj!

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 20:31   #11
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Skąd ja to znam...
Wielokrotnie była taka sytuacja że np przyjaciółka mówiła mi, że jakiś chłopak uważa, że jestem ładna, ale trzymam ludzi na dystans, albo jestem nieprzystępna.
Byłam strasznie nieśmiała w stosunku do chłopaków, a oni po prostu często to odbierali jako zarozumialstwo czy oziębłość.
Jakby się nad tym zastanowić, to lepiej mieć opinię niedostępnej, niż puszczalskiej.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 20:45   #12
wampir
Zakorzenienie

Kiedyś byłam nieprzystępna. Teraz, z biegiem lat zaczęłam traktować chłopców po kumplowsku, więc zrobiłam się bardziej... swojska? Ale stwierdziłam dzisiaj, że koniec tego dobrego

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 21:56   #13
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baboo Pokaż wiadomość
też taka jestem. zimna, nieprzystępna, nie umiem okazać, że mi na kimś zależy, nawet jak widzę, że on się męczy. nie mogę, nie umiem. potem on rezygnuje, ja cierpię w milczeniu i takie właśnie są złudne plusy "nieprzystępności".
mnie generalnie ludzie się boją. ci, którzy mnie poznali - nie, ci, którzy widzą mnie po raz pierwszy - bardzo.
dokładnie, podpisuje się pod tym..

ludzie się boją takich osób jak my.. a potem zawsze słysze "nie wiedziałam/em, że taka jesteś, myliłam/em się co do Ciebie.."

sama nie wiem czy to plus czy minus...
ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 08:33   #14
MaliMariposa
Zakorzenienie

GG do MaliMariposa

U mnie jest taka dziewczyna, jest dużo starsza od Cb a nie ma chłopaka. Jest tak niesamowicie piękna i bardzo miła... Po prostu uroda też może być minusem.
Z reguły dziewczyna też nie zwróci uwagi na poważnie na jakiegoś superprzystojnego modela, bo po prostu pomyśli, że 'za wysokie progi na jej nogi'
Może tak samo jest u Ciebie.
Pozdrawiam i szczęscia życzę.
MaliMariposa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 08:56   #15
marronelle
Wtajemniczenie

A ja to widzę również z innej strony.

Nieprzystępna oznacza kobietę zimną, zamkniętą, bez emocji itp. Oczywiście to wszystko na pierwszy rzut oka, przy lepszym poznaniu może być zupełnie inaczej. Zastanowiłabym się raczej dlaczego tak jest, bo pardon, ale uroda to nie determinant powodzenia i sympatii
Może za mało się uśmiechasz, jesteś zbyt poważna?

Uroda to nie wszystko, czasem po prostu brakuje tej "iskierki".

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:31   #16
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
faceci trochę boją się ładnych i mądrych dziewczyn, łatwiej jest im zagadać do tych hmm.. łatwiejszych
Dokładnie Też zauważyłam, że dziewczyny przebojowe (ale w pozytywnym sensie), które mają swoje zdanie, nie dają sobą manipulować i generalnie są w miare niezależne mają mniejsze powoidzenie niż "ciepłe kluchy". A jak już są ładne to wogóle - onieśmielają facetów - a znowóż mężczyźni w wieku tych 18-20 lat nie są jakoś pewni siebie, nie są jeszcze dojrzałymi w pełni mężczyznami, którzy są również pewni siebie - a więc w efekcie: dają się ośmielić. Nie chcę cię martwić, ale jestem na 3 roku studiów i mam wrażenie, że sytuacja nie zmieniła się od czasów, kiedy miałam 18. Nie żeby to była jakaś tragedia - naprawdę lepiej żyć i "być" w zgodzie z sobą niż zmieniać się "byle kogoś mieć" (uwierz, wiele dziewczyn tak robi).
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 10:53   #17
magdaSEM
Rozeznanie

Też jestem taką zimną i lekko wyniosłą osobą. Lubię siebie za to, ludzie się ze mną liczą, nie próbują nawet mną manipulować, nie włażą mi na łeb i nawet się boją a ja trzymam ich na dystans. Prawdziwy facet zauważy w Tobie to zimne piękno i doceni je
magdaSEM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 14:33   #18
201604250941
Konto usunięte

Ja mam to samo, tylko ze ja mam juz 23 lata i niewiele sie zmienilo, na pewno nie nazwala bym sie nieprzystepna, ja jestem bardzo mila xD a jednak... Szczerze- to jest bajerowanie z tym strachem, ze za dobra jestes dla nich itd. Jak jest na prawde ladna dziewczyna to za nia idzie sznur facetow i wcale sie jakos nie boja, potrafia sie o nia pobic. Jednak chyba chodzi o charakter ;/ Ale nikt Ci nie powie prawdy, poza tym nie mozesz ich spytac- hej, czemu ze mna nie jestes?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 15:12   #19
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdaSEM Pokaż wiadomość
Też jestem taką zimną i lekko wyniosłą osobą. Lubię siebie za to, ludzie się ze mną liczą, nie próbują nawet mną manipulować, nie włażą mi na łeb i nawet się boją a ja trzymam ich na dystans. Prawdziwy facet zauważy w Tobie to zimne piękno i doceni je
A jesteś pewna? Metody manipulacji polegają przede wszystkim na tym, że osoba manipulowana nie ejst ich świadoma... więc ja bym stanowczo uważała z takimi dekalracjami. Tym bardziej, że osobami pewnymi siebie jest zaskaująco łatwo manipulować - po proistu nie przychodzi im do głowy, że ktokolwiek byłby w ogóle w stanie nimi manipulować i tutaj człowiek z odpowiednim wykształceniem ma furtkę (mówiąc o odpowiednim wykształceniu mam głównie na mysłi psychologów itp., ale nie koniecznie). Sory za odejście od tematu, ale takie "deklaraje" ja to jestem taka i taka, a ludzie robią to i to świdczy o totalnym upraszczaniu rzeczywistości - look around
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 14:06   #20
emocjonalna_maskochistka
Zakorzenienie

GG do emocjonalna_maskochistka

Czytając Twojego posta to czytałam o sobie. Naprawdę.
Może inni nie mówią że jestem nieprzystępna bo ludzie uwielbiają ze mną spędzać czas bo potrafię się dobrze bawić, rozmawiać z innymi, no i zawsze mogą mi sie wyżalić.
Mam też parę przyjaciółek na które naprawdę mogę liczyć.
Ale tak jak ty mając na karku 18 lat też nie mam chłopaka, co najlepszego nigdy go nie miałam.
Tak jak ty co dzień ktoś mi powie jaka to ja jestem ładna, też sądzę że szczególnie twarz mam ładną, ale co z tego skoro nikt mnie nie chce

Ten post napisałam po to abyś wiedziała że gdzieś w Polsce są też takie osoby jak ty.
Stary 2011-05-13, 00:22   #21
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

ja też długo nie miałam chłpaka... do 18...
wszystko w swoim czasie, nigdy mnie nie bawiło 'chodzenie' ze wzgledu na wyglad i jakos specjalnie chlopcy mi sie nie podobali w sp czy LO [przed reformą omineło mnie gimnazjum]...
koło 19 pojawili się za to dwaj - wybrałam sercem - i później przez 4-5 lat byłam sama... i pojawił się ten jeden jedyny, który jest moim meżem i mamy córeczkę

więc trzymam kciuki i głowa do góry - a 'nieprzystepność' nie jest wadą samą w sobie - ponoć faceci [zwłaszcza później jak się wyszaleją] lubią wyzwania
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 21:19   #22
xxchemicznaxx
Zakorzenienie

GG do xxchemicznaxx

Ja też jak mówię, że nie mam chłopaka to wielkie oczy. Nie jestem nieprzystepna, czy coś, po prostu uważam, że mam teraz wazniejsze sprawy niż "miłość" miałam ostatnio chłopaka, ale stwierdziłam, ze to nie dla mnie, jestem z natury wolnym strzelcem kochającym swobodę, a jakiekolwiek ograniczenia to dla mnie katorga. Zawsze miałam również pecha do zalotników, bo byli nimi kompletni idioci, wiec smiało mogę się zgodzić, że inteligentny facet lub chociaż normalny boi się mądrych i ładnych kobiet, a takiemu półgłówkowi wszystko jedno, bo i tak nie rozumie.
A Ty jeszcze znajdziesz odpowiedniego, miłość sama przyjdzie w nieoczekiwanym momencie, aczkolwiek na pewno odpowiednim. Powodzenia Ci życzę
Stary 2011-05-13, 21:43   #23
pseudofeministka
Zakorzenienie

Tak czytam i czy wy naprawde mysliscie,ze wyglad jest jedynym wyznacznikiem? Bo z waszych postow tak wynika. A teksty w stylu " wiele osob uwaza,ze jestem ladna i dziwia sie ze nie mam chlopaka"to tylko powierdza. Owszem wyglad jest wazny i ulatwia,ale tez nie mozna go tak przeceniac. Podobnie jak inteligencji. Bo oprocz inteligencji i wygladu jest jeszcze osobowosc, ktora nie wiem czy nie jest wazniejsza od w/w czynnikow.

Faceci po prostu lubia wyluzowane dziewczyny, otwarte i z polotem. Jak widzi taka nieprzystepna dziewczyne to z jednej strony niby wyzwanie(ktore lubia), ale z drugiej jak sobie pomysli,ze jest taka nieprzystepna i bedzie caly czas sie musial spinac to gdzies ma taki interes i idzie dalej. Poz atym faceci wiedza,ze dziewczyny wyluzowane i otwarte sa pewne siebie i maja wysokie poczucie wlasnej wartosci, a to tez im sie podoba niz cicha niesmiala dziewczyna ktora boi sie odezwac.

Z jednej strony byc nieprzystepna to jest plus,ale z drugiej trzeba umiec to wywarzyc. Moim zdaniem powinnas sie po prostu bardziej otworzyc.
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 21:49   #24
xxchemicznaxx
Zakorzenienie

GG do xxchemicznaxx

Nie jest jedynym, ale przyznaj co waży na pierwszym wrażeniu? Wygląd. Dopiero w trakcie rozmowy i blizszego poznania możemy wyrobić sobie szersza opinię na temat danej osoby. Ja nie pisałam tego w tym kontekscie, ze "jestem ladna, dlatego powinnam miec 10 chlopakow, a ludzie dziwia sie, ze nie mam zadnego" Według mnie to złe myślenie, bo dziewczyna moze byc piekna, a niesympatyczna, nieciekawa i nie wzbudzac zainteresowania glebszego u płci przeciwnej, dlatego zawsze dziwili mnie ludzie mowiacy "jestes ladna, dlaczego nie masz chlopaka" przeciez nie to sie w zyciu liczy najbardziej, a powiem wiecej jesli ktos zwraca uwage TYLKO na wyglad fizyczny to jest płytki i nic więcej.
Stary 2011-05-14, 10:49   #25
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxchemicznaxx Pokaż wiadomość
Nie jest jedynym, ale przyznaj co waży na pierwszym wrażeniu? Wygląd. Dopiero w trakcie rozmowy i blizszego poznania możemy wyrobić sobie szersza opinię na temat danej osoby. Ja nie pisałam tego w tym kontekscie, ze "jestem ladna, dlatego powinnam miec 10 chlopakow, a ludzie dziwia sie, ze nie mam zadnego" Według mnie to złe myślenie, bo dziewczyna moze byc piekna, a niesympatyczna, nieciekawa i nie wzbudzac zainteresowania glebszego u płci przeciwnej, dlatego zawsze dziwili mnie ludzie mowiacy "jestes ladna, dlaczego nie masz chlopaka" przeciez nie to sie w zyciu liczy najbardziej, a powiem wiecej jesli ktos zwraca uwage TYLKO na wyglad fizyczny to jest płytki i nic więcej.
Tak,zgadzam sie z Toba. Zreszta sama napisalam,ze wyglad jest wazny.Ale chodzilo o to,zeby tez nie pojsc w druga strone i nie przeceniac jego znaczenia. Bo moim skromnym zdaniem jak dziewczyna nie bedzie miala osobowosci, tego czegos to jej nawet wyglad nie pomoze. I mimo,ze bedzie potrafila przyciagac facetow to niestety nie bedzie umiala ich zatrzymac. Ale to tez zalezy od tego jakich facetow chce sie "zatrzymywac".

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2011-05-14 o 10:50
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 14:10   #26
xxchemicznaxx
Zakorzenienie

GG do xxchemicznaxx

W pełni podzielam Twoje zdanie
Stary 2011-05-14, 14:48   #27
emocjonalna_maskochistka
Zakorzenienie

GG do emocjonalna_maskochistka

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Tak,zgadzam sie z Toba. Zreszta sama napisalam,ze wyglad jest wazny.Ale chodzilo o to,zeby tez nie pojsc w druga strone i nie przeceniac jego znaczenia. Bo moim skromnym zdaniem jak dziewczyna nie bedzie miala osobowosci, tego czegos to jej nawet wyglad nie pomoze. I mimo,ze bedzie potrafila przyciagac facetow to niestety nie bedzie umiala ich zatrzymac. Ale to tez zalezy od tego jakich facetow chce sie "zatrzymywac".
Zgadzam się

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości