|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Siłownia dla kobiet
Chciałabym w najbliższym czasie zacząć chodzić na siłownię, stąd moje pytanie: gdzie Waszym zdaniem lepiej udać się na zwykłą siłownię (koedukacyjną), czy taką tylko dla pań? Macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Siłownia dla kobiet
ja na uczelni musiałam wybrac jakaa formę aktywnosci i wybrałam siłownię. Myslałam, że będą tam same dziewczyny, jednek okazało się, że mezczyzni tez sa....
Cwiczenia sa na różne grupy mięsniowe i facet ze wzgledu na chłopaków wybiera często te ze sztangami, a ja osobiscie wolałabym popracować nad udami i brzuszkiem dlatego wybrałabym siłownię do kobiet |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę na siłownię koedukacyjną, tyle, że siłownia ta jest podzielona na stanowiska kardio, fitness, typowo zwiększające masę mięśniową etc., więc można sobie wybrać typ interesujących nas ćwiczeń i nie ma konfliktu płci :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z własnego doświadczenia wiem, ze te dla kobiet są marnie wyposażone. Rowerek, czasami steper, od święta bieżnia, ławeczka i czasami m coś dodatkowego.
Zresztą nieważne czy siłownia będzie dla kobiet, czy koedukacyjna. Zastanawiałabym się raczej, która ma dobry sprzęt, dobrego instruktora, a przy tym w miarę przystępne ceny. ![]() Facetami się nie przejmuj. Część z nich czuję się tak samo skrępowana jak Ty, na drugiej części nie robi większego wrażenie obecność kobiety na siłowni (to już normalne) i zapewne ten odłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też polecam znaleźć taką z dobrym wyposażeniem, a czy dla kobiet czy koedukacyjna to już najmniej ważne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dokladnie tak gdy jest dobry instruktor to i nawet grupa facetow moze byc. Ja chodze na silke rano nie ma duzo osob mam fajna instruktorke ktora mi wszystko mowi pokazuje itp. Aerobik step itp sa wieczorami gdzie panom wstep wzbroniony
![]() wiec ogolnie jestem zadowolona oby tylko efekty byly....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
ja chodze na silownie (mam mala przerwe ale wroce chyba z poczatkiem tyg) ale kazdy tam chodzi, mlody czy stary, kobieta czy mezczyzna i nikt sie nikim nie krepuje. co wiecej koledzy moga ci np wskazac co wykonujesz zle a co dobrze
![]() wymieniamy sie maszynami albo robimy na zmiane (np ja wykonam serie, a po mnie facet serie, a ja po nim i wilk syty i owca cala bo odpoczniesz a dasz drugiemu ;D) sa stanowiska aerobowe i maszyny obciazeniami oczywiscie wiem ze sa w miescie takie silownie w piwnicy za grosze ale smierdzi tam facetami ![]() nie krepuj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy dużo jest młodych osób?
Cały czas myślę nad tym, żeby w końcu się przemóc i zacząć rzeźbić, ale boję się, że będę tam sama jedna nastoletnie pośród tłumu starszych osób, które będą patrzyły na mnie "spode łba" :/
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A siłownie wybierz przede wszystkim dobrze wyposażoną i taką w której zawsze jest instruktor! Bo robiąc niewłaściwie ćwiczenia możesz sobie zrobić krzywdę, np niepotrzebnie obciążać kręgosłup. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
czasami na silowniach jest tak, ze jak wykupisz karnet to masz jedna godzine instruktazu z instruktorem za free
![]()
w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
dokladnie, jak sobie pomysle ile bledow bym robila (lub robilam) bo nie mial mnie kto poprawic to glowa mala (glupia zla pozycja nog i kregoslup obciazony...) i tak samo widze jak dziewczyny przchodza nowe do klubu i leca na co popadnie raz rece raz brzuch raz sztanga bez ladu i skladu, naprawde mozna sobie krzywde zrobic wiec instruktor i jeszcze raz instruktor!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Czy jest tutaj jakaś Krakowianka (lub Krakowianin), która/y potowarzyszy mi na siłowni bądź fitnessie? We dwoje (lub we dwie) raźniej
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.