|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Utrwalacze pomadek
Mam ogromną prośbę, jeżeli wiecie gdzie w Warszawie można kupić utrwalacze pomadek (najlepiej Sally Hansen lub Constance Carroll) to podzielcie się wiedzą! Kupiłam sobie na sylwestra czerwoną szminkę Color Sensational Maybelline'u i chciałabym ją jakoś utrwalić, żeby nie zostawiała śladów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Utrwalacze pomadek
Hm..o utrwalaczach tych firm akurat nie słyszałam, ale sama mam taki niby utrwalacz firmy Sephora...ma postać rzadkiego płynu w buteleczce z pędzelkiem. Uzyłam tego może ze 2 razy, ale efekt marny..to coś wysusza usta, pachnie alkoholem i wcale nie utrwala. Usta się po tym bardzo lepią. Nie wiem, może ja nie umiem tego używać. lepiej kupić jakąś bardziej trwałą pomadkę (ja np mam Deborah Atomic Red - matowa i bardzo trwała) i utrwalić ją bezbarwnym błyszczykiem. Ja tak robię i pomadka nie dość że trzyma się dłużej, to do tego usta wyglądają jak polakierowane czerwienią. A z tego co kojarzę, to te Maybelline chyba nie należą do najtrwalszych....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
mozesz jeszcze wyprobowac utrwalacz Kryolan... ale ja tez nie jestem ich zwolenniczka i wole juz wiecej wydac na trwalsza szminke
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja mam utrwalacz Kryolanu do pomadek i tak użyłam z 3razy i nie polecam. Nie utrwala, pomadka jak robiła tak robi ślady i szybko schodzi tak jak normalnie a po "niby utrwaleniu" nie można pomadki ponownie (po czasie) nałożyć bo brzydko wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.