Odchudzanie u nastolatek ! :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 14:52   #1
Problem_atyczna
Przyczajenie

Odchudzanie u nastolatek ! :)

Jestem Alicja i mam 14 lat
wzrost : 158 cm
waga : 57 kg
Zapraszam tu wszystkie dziewczyny które chcą się odchudzać , może razem lepiej nam to wyjdzie Ja próbowałam już wiele diet i tak dalej , ale nawet jak schudłam to potem szybciutko przytułam i tak w kółko
Wiem , że jest podobny wątek , ale chyba już dawno nikt na niego nie wchodził .. więc zakładam nowy i mam nadzięje , że będziemy się świetnie bawić
Problem_atyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 18:25   #2
Limone
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie u nastolatek ! :)

Cytat:
Napisane przez Problem_atyczna Pokaż wiadomość
Zapraszam tu wszystkie dziewczyny które chcą się odchudzać , może razem lepiej nam to wyjdzie Ja próbowałam już wiele diet i tak dalej , ale nawet jak schudłam to potem szybciutko przytułam i tak w kółko
Wiem , że jest podobny wątek , ale chyba już dawno nikt na niego nie wchodził .. więc zakładam nowy i mam nadzięje , że będziemy się świetnie bawić
Witaj. Ja co prawda nie nastolatka, ale stwierdziłam że się odezwę i doradzę. Przede wszystkim nie stosuj żadnych diet, bo to nie jest dobry sposób na chudnięcie zwłaszcza w Twoim wieku. Aby schudnąć i wagę utrzymać powinno się jeść 5 razy dziennie, co około 3 godziny i ostatni posiłek na 3 godziny przed snem. Dzięki temu organizm ma ciągle wszystko co potrzeba i nie przechodzi w tryb magazynowania. Oczywiście to co jesz powinno być zdrowe: mało smażonego, raczej gotowane i pieczone, dużo ryb, owoców, warzyw, wody. To taka rada generalna. Twoja waga jest nieco wysoka do Twojego wzrostu, ale nadal prawidłowa, do tego rośniesz (wzrost, piersi itd). Dlatego przechodzenie na typowe diety jest absolutnie wykluczone. Moim zdaniem przejdź na zdrowy styl życia na stałe i dużo się ruszaj. Nie patrz na wagę za bardzo, bo ona w twoim wieku kiedy rośniej nie jest dobrym wyznacznikiem. Zbyt drastyczne odchudzanie spowoduje problemy rośnięciem, zahamuje dojrzewanie itp. Więc polecam rozsądek przede wszystkim
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 18:30   #3
flame5
Raczkowanie

z własnego doświadczenia nie polecam odchudzania zwłaszcza że masz odpowiednią wagę.jeśli już koniecznie chcesz coś zrobić dla siebie to ogranicz słodycze i zaznij uprawiać sport. odchudzanie nie jest najlepszym pomysłem
pozdrawiam
flame5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 00:28   #4
HotterThanFire
BAN stały

Cytat:

Po 1 z czego Ty sie chcesz odchudzac????

Po 2 w wieku 14 lat sie nie odchudza o ile sie nie ma nadwagi! ( a jak sie ma to pod kontrola lekarza)

Po 3 jak sobie uroiłaś że jesteś gruba to zacznij uprawiać sport, nie radze diet w tym wieku
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 23:43   #5
Problem_atyczna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
Po 1 z czego Ty sie chcesz odchudzac????

Po 2 w wieku 14 lat sie nie odchudza o ile sie nie ma nadwagi! ( a jak sie ma to pod kontrola lekarza)

Po 3 jak sobie uroiłaś że jesteś gruba to zacznij uprawiać sport, nie radze diet w tym wieku
Chodzę na zjęcia taneczne , gram w siatkówkę i ogólnie b.dużo się ruszam ... słodyczy nie jem za często i moja figura mnie nie zachwyca
Stary 2010-12-31, 09:45   #6
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzę na zjęcia taneczne , gram w siatkówkę i ogólnie b.dużo się ruszam ... słodyczy nie jem za często i moja figura mnie nie zachwyca
Słoneczko, masz dopiero 14 lat. Jeszcze możesz urosnąć. Do tego dojrzewasz, rosną Ci piersi, niedługo dostaniesz okres o ile już go nie masz. Organizm przechodzi teraz sporo zmian i katowanie go odchudzaniem nie ma sensu. Ruszaj się dalej i jedz zdrowo, a na pewno będzie z Ciebie super laska, gdy Twoje ciało się już ukształtuje.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 16:12   #7
imacolata
Przyczajenie

Jest podobnie u mnie , ja mam 165 cm wzrostu i ważę 54 kg .
Brzuch mam tragiczny , jeszcze w wakacje był płaski i wgle . Postanowiłam się wziąć za siebie . Póki co czekam na wiosnę by zacząć biegać i zasuwać na rowerze . Chcę schudnąć z twarzy , ale jak ?
imacolata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 15:36   #8
Problem_atyczna
Przyczajenie

Dokładnie ... ja też mam problemy z twarzą ! i szyją .. :c
Mam niestety okrągłą twarz i nie mam zielonego pojęcia , czy da się z nią jeszcze cokolwiek zrobić :P
no i oczywiście chciałbym mieć większe wcięcie w talii ..ahh , marzenia xd
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości