|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wymiana Koła :)
Witajcie !!! Ostatnio złapałam gume na ciemnej drodze i nie potrafiłam go zmienić ponieważ bardzo mocno było zakręcone przez mojego męża
![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymiana Koła :)
Cytat:
wymiane koła znam tylko z teorii bo na szczescie nie musialam tego sama nigdy robic. Moj TŻ obiecał na wiosne nauke praktyczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mi na wulkanizacji kiedyś tak dokręcili, że z TŻem się męczyliśmy prawie godzinę z odkręceniem JEDNEJ śruby :| Porażka po prostu, pominę złamany klucz do odkręcania od skakania po nim (co i tak nic nie dało
![]() A raz mi się po pracy doszło do samochodu na parking - patrzę, a tam kapeć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mam asistance, a jesli jadę nie moim to macham na miłych panów ktorzy mi zmieniają koło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja sama zmieniałam raz, a kilkukrotnie razem z TŻ. Niedające się odkręcić śruby to bardzo rzadko jest kwestia zbyt mocnego przykręcenia śruby - trzeba by być pudzianem żeby tak przykręcić. Częściej jest to taki zespawanie się z osią z powodu rdzy. Niestety na zapieczone śruby, których nie da się odkręcić wiele się nie da poradzić oprócz długiego klucza z przedłużką (tworzy się dźwignia i łatwiej odkręcić) i walenia w śrubę która może się odrdzewi. Ogólnie nie ma problemu z samym schematem wymiany koła, jeśli wszystko (śruby, lewarek, klucz, piasta) działa jak trzeba to problemu nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Kiedyś jak jechałam z TŻ-em to złapaliśmy gumę i wtedy poprosiłam go żeby nauczył mnie zmieniać koło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wnioskować mogę że w większości mamy problemy z tego typu sprawami
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jak pierwszy raz złapałam kapcia to chciałam porzucić auto i wrócić tramwajem ale znajomi się uparli i wymienialiśmy. Drugi raz złapałam kapcia trzech kupli spojrzało i usłyszałam tylko "jeszcze nigdy nie widzieliśmy jak baba zmienia koło" tyle że ja już wiedziałam jak to się robi więc wzięłam się dzielnie za wymianę patrząc chwilę na moje wysiłki jednak zdecydowali się pomóc. W gruncie rzeczy teraz to już mi nie straszne tylko opony szkoda
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Próbowałam kiedyś zmienić (mój TŻ chciał mnie nauczyć), no ale niestety nie odkręciłam śrub
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
już chyba 5 razy laczka złapałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
nie miałam jeszcze okazji zmieniać i w sumie jak jeżdżę z TŻ 15 lat to nigdy nie złapaliśmy gumy hihi
jak tylko będę miała swoje autko to na pewno zaopatrzę się w koło zapasowe w spray'u ![]() PS. oczywiście to tylko na małe uszkodzenia typu najechanie na gwoźdź
[...] twoje blizny są twoją siłą ------------------- Edytowane przez kaszkasz Czas edycji: 2011-01-06 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.