![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie jest to problem ale irytuje!
Witam Drogie Forumowiczki i życzę Wesołych Świat!
Od razu chce zaznaczyc, zebyscie nie pisały, że ciagle mam problem z moim TŻ (jak juz sie zdazało po ostatnich watkach moich), bo tak nie jest. Układa nam sie bardzo dobrze. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz i jak w temacie nie jest to problem, ale czasem irytuje juz mnie to. Moj TZ ma dobrego kolege, straszego od niego o prawie 10lat i ciagle do niego chodzi, moze spedzac u niego z 5h, do pozna siedzi, zdaza sie tak, ze wraca wczesniej ode mnie i leci do niego. Jak wroci godzine wczesniej to zadna zbrodnia, bo spedza ze mna cały dzien i rozpieszcza. Chodzi tylko o to ile tak mozna? Kolega napisze, a on juz najchetniej by poleciał. A ten kolega to jednak juz troche lat ma, po 30, a siedza i graja w gry! Wczesniej mieli dobry kontakt potem sie urwał i teraz znow, TZ cieszy sie bardzo, ze juz maja coraz lepszy kontakt. Wiem, ze ja jestem wazniejsza, pisze do mnie jak jest u niego itp itd, wiec myslicie ze powinnam sie niepokoic, irytowac, pogadac z nim? Wiem, ze musi sie rozerwac, wiec nie mam z tym problemu, ale tak 3 dni pod rzad wieczorami? Mam nadzieje, ze ta fascynacja przejdzie mu..
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie jest to problem ale irytuje!
Z jednej strony to fajnie, że ma takiego kumpla, starszy to i ma większe doświadczenie, Twoj TŻ może go się poradzić w wielu sprawach. Niektórzy mężczyźni mają w sobie jeszcze coś z małych chłopców
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Co z tego, że grają w gry...? To jak się jest po 30stce, to już nie można pograć sobie w coś, tylko należy, nie wiem, dyskutować o polityce...?
Skoro uważasz, że to nie jest problem, to czemu masz się irytować? Nie rozumiem chyba o co chodzi w tym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Prawie codziennie po 3-5h graja w te gry to normalne? Nie jest to moj problem, ale irytuje mnie to, ze czasem zaniedbuje inne zajecia, bo musi isc do niego.. Dzis siedzi tam juz od 15 i pewnie jeszcze troche posiedzi.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Może to po prostu lubi, może to jego pasja? Mój były też zbliża się do 30-stki i bardzo lubił grać w karty i Fifę na kompie.
Czujesz się zaniedbywana przez swojego TŻ z tego powodu, czy o co chodzi? Inne obowiązki tzn jakie?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pewnie, ze lubi. Nie czuje sie zaniedbywana! Ma dodatkowe zajecia (wazne dla niego!) i nie idzie na nie, bo jego kolega ma akurat wolne wiec idzie do niego. Ma kolokwium, ale zamiast dzien przed pouczyc sie to idzie grac i wraca pozno. Czasem wraca tak pozno, ze po prostu nie idzie na uczelnie bo nie daje rady wstac.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przejdzie mu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam twoje poprzednie wątki (sama o nich pisałaś) i mam wrażenie, że cały związek nie bałdzo . Ciągle macie problemy, facet cię olewa z seksem tyż nie idzie tak jak powinno.
Jeśli chodzi o ten konkretny powód to najlepszym rozwiązaniem będzie rozmowa. Powiedz mu to, że cię irytuje takie częste przesiadywanie u innych (swoją drogą, to czy trzydziestoletni facet nie ma żadnych obowiązków rodzinnych?). Innego wyjścia nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Daje mu to radosc wiec nie chce mu tego wzbraniac i glupie klotnie tworzyc, dlatego zastanawiam sie nad inna opcja. Kolega pracuje i widocznie innych zajec nie ma.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wyobraz sobie ze my faceci lubimy swoje twoarzystwo.... Ty sie ciesz ze na grach sie konczy a nie na imprezach zakrapianych duza iloscia alkoholu i panienkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle że jesteście ze sobą krótko (doczytałam, że rok z hakiem) i mieliście już sporo problemów, wy powinniście jeść sobie z dziubków i gruchać jak dwa gołąbki. Pogrubione, tak to się zachowuje dobry kumpel mój i małża, dzwoni od tak, melduje się czy dojechał, pisze sms-y, a ostatnio kupił mi koszulkę w moim ulubionym sklepie (od tak, bo był w pobliżu). Małż traktuje mnie jeszcze lepiej. Zastanawia mnie jak zamierzasz rozwiązać ten problem... Cytat:
Tak, niech mu jeszcze syry całuje, że kolo nie ćpa, nie chla i jej nie zdradza ![]() Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2010-12-25 o 21:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
no to o co ci chodzi konkretnie?
bo z jednej strony piszesz że coś ci przeszkadza ale zaraz wyjaśniasz że nie, to akurat nie przeszkadza ci wcale na innych wątkach narzekasz...tu pod niebiosa wynosisz(nie czytałam innych wątków teraz) jak lubi grać z kolegą niech gra - jeśli tak jak piszesz ciebie po stopach całuje z radością i nie zaniedbuje ponawiam - o co ci chodzi? znaleźdz kolejny problem? zrobic z igły widły? przesada i to spora ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
serio kolega dzwoni na dzien dobry i dobranoc codziennie? ja bym to raczej pod nękanie podpieła ;p a nie dobre traktowanie czy tez nie wiem - podziwu godne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Skoro sama sobie odpowiedziałaś na pytanie, czy stara się o Ciebie i nie czujesz się zaniedbywana, to raczej nie powinnaś się martwić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem to nic dziwnego. On ma kolegę, z którym się spotyka. Sama napisałaś, że to żaden problem, więc o co chodzi?
![]() Spędzacie cały dzień razem, on ma ochotę w końcu się trochę rozerwać. Wolałabym to (w sensie granie w gry u kolegi) niż codziennie łażenie po barach i przykładowo wracanie do domu nad ranem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
po drugiej stronie szafy
|
No dobra Dziewczyny i Chłopaku
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No ale kilka razy w tygodniu calymi popoludniami to nie dziwne? Ja bym nie chciała, żeby mój TŻ tyle czasu poswięcał na jakieś gry. Nie nauczy się na koło, albo nie idzie na zajęcia bo....grał? Tragedia jakas. Może zacznijcie coś robić razem, zainteresuj go czymś. Piłka nożna? Nauka języka? Albo taniec towarzyski? To zawsze coś rozwijającego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Powiem że miałam podobny problem. Miałam chłopaka który grał ciagle na komputerze i mnie to denerwowało.. On przychodził z pracy o 16 a ja o 18 i gdy przychodziłam to on grał, coś tam ze mną porozmawiał i dalej grał tak do 24 przeważnie. Denerwowało mnie to strasznie bo ile można, chciałam z nim spędzać jakiś czas a nie wszystko robić sama. Umówiliśmy się potem że bedzie tak grał 3 razy w tyg
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Kiedy powiem cos na temat tego ze moglby mniej czasu spedzac z nim, to od razu wkurza sie i mowi, ze przeciez duzo czasu spedza ze mna i ze mam z tym problem. A dzis powiedział mi ze bedziemy wiecej czasu spedzac z kolega i jego dziewczyna, bo skoro on spedza czas z dziewczyna i moj TZ spedza czas ze mna to mozna to połaczyc :O przyjechałam do niego bo nie widzielismy sie z 4 dni, posiedzielismy chwile, dostał smsa od kolegi i juz idzie do niego, akurat jego dziewczyna byla to wzial i mnie.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię, jak ktoś sugeruje, że nauka tańca jest bardziej "rozwijająca" niż granie w gry :/
Czy któraś z was próbowała zagrać w dobrego komputerowego RPGa? Powiem wam, że 10 godzin przy kompie bez problemu można zaliczyć ![]() Ilość tekstu postaci w "Planscape Torment" to 3 tyś stron maszynopisu! A grając w oryginale dochodzi nauka języka.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2010-12-30 o 01:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszym związku to ja jestem graczem. Mój TŻ niemal wcale nie gra, a mnie się zdarza spędzić na grze cały dzień. I żeby było zabawniej ja mam 30 lat a on jest ode mnie młodszy ![]() A przyjaciela mojego TŻ zaakceptowałam i nigdy nie próbowałam zwalczać, choć widują się często. Bywa, że spedzamy czas we trójkę i świetnie się bawimy a bywa i tak, że oni widują się sami - ja wówczas mam czas dla siebie. Rzecz jasna czas "tylko we dwoje" też mamy i to zaskakująco dużo. Zastanów się, czy nie wymagasz od niego aby zawsze poświęcał Ci czas. Może rzeczywiście, ma go zbyt mało dla przyjaciół? Jeszcze tak mi przysło do głowy...może on się z Tobą nudzi?
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2010-12-30 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jakoś mi się wydaje, ze na dzień dobry zanegowałaś ewentualne problemy...a one jednak nadal, gdzieś tam pod powierzchnią siedzą. Jesli się mylę- to super ![]() Jesli nie- to bądź szczera sama ze sobą- na forum nie musisz ![]() Co do opisywanego przez ciebie "problemu" według mnie twój facet po prostu lubi grać i tyle. Lubi, więc to robi. Z tobą grał nie będzie- a szkoda...mielibyście wtedy tyyyyyyllllle czasu razem ![]() Ale nie musisz przecież lubić tego co twój facet, w sumie- ważne, żebyście się nie nudzili spędzając czas razem. A mnie się ten wasz "problem" widzi własnie jako taki jego zapełniacz czasu- z tobą nie robi nic ciekawego, nudzi mu się, więc idzie do kumpla, gdzie moze się odstresować, zabawić itp. Ja tak robiłam z moim byłym- facet był może i fajny, ale mega nudny dla mnie-co prawda miał swoje pasje np. motor ale mnie to z kolei nie kręciło za mocno (po co mi wiedzieć jak działa silnik i inne "sróbki" a on tego własnie chciał mnie usilnie uczyć ![]() A Twój Tż widać kumpla lubi, bo ten od niego pewnie nic nie wymaga. Ty wymagasz zainteresowania- więc jesteś "trudniejsza w obsłudze"
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Prawie codziennie siedzi u Ciebie i pewnie oglada z Toba po 3 h tv- to normalne?
Cytat:
U Ciebie siedzi, bo chce i u niego tak samo. Nie odbieraj mu radosci przebywania z kims kogo lubi bez sesnownego powodu. Moim zdaniem szukasz dziury w calym. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
"Nie wiem już nawet kto kogo zdradza. Czy zdradzam ja, czy ktoś mnie zdradza... Niepewność straszna zatruwa mi życie. Byle nie widzieć... byle nie słyszeć..." Edytowane przez login_haslo Czas edycji: 2010-12-30 o 23:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do tematu - nie chciałabym, żeby mój facet więcej czasu poświęcał swojemu koledze, niż mi. Dla mnie sytuacja, w której on wybiera po raz kolejny towarzystwo kumpla, niż moje jest nie do pomyślenia. Jeśli jednak to on jest odskocznią, a nie Ty, to nie widzę problemu. Ja bym chętnie poszła zobaczyć jak wyglądają ich spotkania - może uda się połączyć jego hobby, którym są gry, z wspólnym spędzaniem czasu? Może też się wciągniesz? Niepokoi mnie to olewanie obowiązków (uczenie się na koło). Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2010-12-31 o 00:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
oj tam ;]
póki ma czas dla Ciebie to nie rób problemu.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Elfir, nie gram w gry, nie znam sie na nich. Może faktycznie źle to ujęłam. Chodziło mi o to, żeby spędzali ten czas razem i mieliby jakies*wspólne zainteresowania bo z tego co widzę to autorka, fanką gier nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kompromis. Powiedz mu,co Ci sie nie podoba. Moze on nie ma pojecia, co myslisz i ze nieswiadomie Cie irytuje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Siedzi ze mna cały dzien z własnej woli, nie zmuszam go. Gotujemy, bijemy sie, układamy puzzle, ogladamy filmy, pomagamy sobie z nauka, fotografujemy, rysujemy, albo po prostu lezymy i rozmawiamy, seximy sie ;p ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- A najlepsze jest to, ze kolega go wykorzystuje, Tż pisze do niego czy moze wpasc, a tamten odp ze na chwile tylko, z łaska, a Tż leci. Tż kupi paczke fajek, wezmie 2 i oddaje ja koledze. Potrafi stac pod jego domem i czekac az go koleżka wpusci. On sie z niego smieje! Ja to widze, ale Tż nie. Szkoda ze na uczelnie tak nie biega jak do kolegi!
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale doczytałam post autorki powyżej mojego. Słuchaj, czy twój chłopak nie jest czasem biseksualny? Bo wygląda jakby się zakochał.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2011-01-03 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.