|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy wyprowadzka po skończonej 2 klasie liceum to dobry pomysł?
Już nie wytrzymuję i mam dosyć. Nie cierpimy się z siostrą i po kilka razy dziennie dochodzi do sprzeczek.
Do tego dochodzą inne problemy. Chciałabym po prostu zacząć od nowa,wyprowadzić się,iść zaocznie do liceum i pracować + oczywiście coś się wynajmie. Co o tym sądzicie? Któraś również zdecydowała się na taką decyzję? Dodając,że chcę się wyprowadzić do innego miasta (3 h). |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wyprowadzka po skończonej 2 klasie liceum to dobry pomysł?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Mam odłożone pieniądze,w razie co i poszukam pracy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Jak dla mnie jestes za mloda na taka wyprowadzke.
Skoncz przynajmniej liceum, na studiach mozesz starac sie o akademik. Jak zajmiesz sie teraz praca i domowymi obowiazkami, pewnie zarzucisz liceum i kiepsko sie to skonczy. |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
nie mozesz isc do szkoly z internatem?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
domyślam się że ci ciężko ale bez pewnej pracy nie zdziałasz wiele. rozpoczęcie życia na własny rachunek jest ciężką i obciążająco finansowo sprawą. nie wiem dokładnie jakie jeszcze masz problemy ale może poszukaj domu dla młodzieży, popytaj w mopr...? myślę że łatwiej byłoby ci z taka pomocą niż zaczynać wszystko od zera. wynajęcie razem z innymi stancji, pokoju to i tak myślę wydatek koło 400-500 zł miesięcznie a gdzie jeszcze jedzenie, dojazdy czy kupienie dla siebie czegokolwiek.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
|
#7 |
|
Marszałkini II RP
|
Uważam, że świetnym rozwiązaniem byłoby zamieszkanie w internacie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ciężko jest utrzymać się samodzielnie, zwłaszcza w młodym wieku. Jeśli już znajdziesz stałą pracę to zapewne będą to zarobki około 1000 złotych miesięcznie więc strasznie mało jak na samodzielne mieszkanie i utrzymanie się.
Chyba, że rozsądnie zagospodarujesz pieniędzminp. zamiast mieszkania zamieszkasz w pokoju dwuosobowym, będziesz ograniczać koszty związane z jedzeniem i przyjemnościami. Jednak takie życie 'od pierwszego do pierwszego' bardzo często przynosi wiele problemów. Inną sprawą jest też to, w jakim mieście mieszkasz/chcesz mieszkać. Przecież np. w Warszawie wydatki są inne niż w innym, mniejszym mieście Polski. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.