Szantaż czy wybór?-Pomóżcie ocenić.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 12:23   #1
Ullla23
Przyczajenie

Szantaż czy wybór?-Pomóżcie ocenić..

Witam. Piszę, bo nie wiem już co mam myśleć, jak postępować.. mam chłopaka sporo starszego. Mieszkamy w tej samej miejscowości. Jesteśmy ze sobą ponad rok. Widujemy się prawie każdego dnia. Kiedyś wracałam wieczorami do domu, z czasem zaczęłam zostawać dłużej. Problem w tym, że moja mama i babcia twierdzą, że nie powinnam u niego nocować. Jeśli zostaję to przychodzę (ostatnio sama) nad ranem, kiedyś on mnie odwoził. Rozumiem, że chce się wyspać, ale nie raz jak mówiłam, że możemy spotykać się wcześniej to nie zdążyłam pobyć godzinę a już słyszałam teksty, że jest śpiący, że musi mnie odwieźć..a jak spałam u siebie to pisał, że mnie nie ma, że związek jest do dupy i że i tak niedługo się rozstaniemy. Nie mogę zostawać do rana, żeby mnie odwiózł np. o 8 jak on jedzie do pracy..już nie raz była awantura jak wróciłam o tej porze. Słyszę teksty, że „to mała miejscowość, ludzie będą gadali.. co on ze mnie robi.. nawet nie zagaduje nic o ślubie, więc nie wiadomo czy traktuje mnie poważnie.. żebym tego nie żałowała kiedyś..” Jakiś czas temu napisał mi smsa, że albo się do niego wprowadzę albo znajdzie inne rozwiązania… powiedziałam, że to szantaż a on, że wybór.. Ale jakoś sprawa ucichła. Ostatnio powiedział mi, że ma dosyć, żebym więcej nie dzwoniła. Nie odzywaliśmy się trzy dni. Miałam strasznego doła.. ciągle płakałam. Po trzech dniach poszłam do niego. Przytulił mnie. Widział, w jakim byłam stanie. Niby potem ok, ale zaczął mówić, że mama i babcia wtrącają się w moje życie. Moja mama powiedziała mi, że on się nie odzywa, bo próbuje coś na mnie wymusić..Niestety, miała rację. Zrozumiałam, że albo będzie tak jak on chce, będę zostawać do rana albo nie będziemy się spotykać. Wczoraj spędziliśmy sporo czasu razem. Mówił kilka razy, że mnie odwiezie. Zgodziłam się w końcu. Źle się czułam.. Ostatnio mam problemy z żołądkiem. Może przez stres. Napisałam dobranoc, nawet nie odpisał. Dzisiaj wcale się nie odzywa..nawet nie spytał jak się czuję. Nie jesteśmy zaręczeni. Uważa, że nastąpi to dopiero wtedy, jeśli zamieszkam u niego i zobaczymy czy się dogadujemy.. mam mętlik w głowie..sama nie wiem jak to wygląda z boku. Co mam robić.. Kocham Go mocno, ale boli mnie to, że jest w stanie ze mnie zrezygnować..zamiast pójść na jakiś kompromis;( Bardzo proszę o ocenę sytuacji!;(
Ullla23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 12:30   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Szantaż czy wybór?-Pomóżcie ocenić..

Cytat:
Napisane przez Ullla23 Pokaż wiadomość
Witam. Piszę, bo nie wiem już co mam myśleć, jak postępować.. mam chłopaka sporo starszego. Mieszkamy w tej samej miejscowości. Jesteśmy ze sobą ponad rok. Widujemy się prawie każdego dnia. Kiedyś wracałam wieczorami do domu, z czasem zaczęłam zostawać dłużej. Problem w tym, że moja mama i babcia twierdzą, że nie powinnam u niego nocować. Jeśli zostaję to przychodzę (ostatnio sama) nad ranem, kiedyś on mnie odwoził. Rozumiem, że chce się wyspać, ale nie raz jak mówiłam, że możemy spotykać się wcześniej to nie zdążyłam pobyć godzinę a już słyszałam teksty, że jest śpiący, że musi mnie odwieźć..a jak spałam u siebie to pisał, że mnie nie ma, że związek jest do dupy i że i tak niedługo się rozstaniemy. Nie mogę zostawać do rana, żeby mnie odwiózł np. o 8 jak on jedzie do pracy..już nie raz była awantura jak wróciłam o tej porze. Słyszę teksty, że „to mała miejscowość, ludzie będą gadali.. co on ze mnie robi.. nawet nie zagaduje nic o ślubie, więc nie wiadomo czy traktuje mnie poważnie.. żebym tego nie żałowała kiedyś..” Jakiś czas temu napisał mi smsa, że albo się do niego wprowadzę albo znajdzie inne rozwiązania… powiedziałam, że to szantaż a on, że wybór.. Ale jakoś sprawa ucichła. Ostatnio powiedział mi, że ma dosyć, żebym więcej nie dzwoniła. Nie odzywaliśmy się trzy dni. Miałam strasznego doła.. ciągle płakałam. Po trzech dniach poszłam do niego. Przytulił mnie. Widział, w jakim byłam stanie. Niby potem ok, ale zaczął mówić, że mama i babcia wtrącają się w moje życie. Moja mama powiedziała mi, że on się nie odzywa, bo próbuje coś na mnie wymusić..Niestety, miała rację. Zrozumiałam, że albo będzie tak jak on chce, będę zostawać do rana albo nie będziemy się spotykać. Wczoraj spędziliśmy sporo czasu razem. Mówił kilka razy, że mnie odwiezie. Zgodziłam się w końcu. Źle się czułam.. Ostatnio mam problemy z żołądkiem. Może przez stres. Napisałam dobranoc, nawet nie odpisał. Dzisiaj wcale się nie odzywa..nawet nie spytał jak się czuję. Nie jesteśmy zaręczeni. Uważa, że nastąpi to dopiero wtedy, jeśli zamieszkam u niego i zobaczymy czy się dogadujemy.. mam mętlik w głowie..sama nie wiem jak to wygląda z boku. Co mam robić.. Kocham Go mocno, ale boli mnie to, że jest w stanie ze mnie zrezygnować..zamiast pójść na jakiś kompromis;( Bardzo proszę o ocenę sytuacji!;(
1. Bardzo często się widujecie, wręcz za często. Jeżeli związek wg niego ma się posypać, bo 1-2 razy w tygodniu się nie zobaczycie (a to byłoby dobre, bo miałabyś nieco czasu dla siebie), to co to za związek?
2. Niedobrze, jeżeli bycie z kimś sprawia, że mamy dół, płaczemy, źle nam - to znaczy, że coś jest mocno nie halo, bo związek powinien uszczęśliwiać, dodawać sił, uskrzydlać (szczególnie gdy tak naprawdę nie ma się jeszcze poważnych problemów i zobowiązań tj. dzieci, kredyt, rachunki).
3. Zastanów się, czy nie związałaś się przypadkiem z manipulatorem, który zawsze musi postawić na swoim - na moje oko tak to niestety wygląda.
4. Obawiałabym się, że skoro teraz nie spędzacie wspólnego czasu zbyt konstruktywnie, to po zamieszkaniu razem już w ogóle będzie nieciekawie - pewnie skończy się na tym, że on będzie większość czasu spał, a Ty będzie wokół niego latała.
5. Często rodzina ma rację, chociaż nie chcemy słuchać. W tym przypadku chyba warto wziąć pod uwagę spostrzeżenia i rady bliskich Ci osób.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2013-02-25 o 12:33
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 12:30   #3
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Sama sobie już odpowiedziałaś jak to wygląda, koleś co chwile cię szantażuje, że zerwie, że zwiazek sie rozpadnie, manipuluje tobą a to jest grubo nie fer... tak się nie robi osobie, którą się kocha.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 12:37   #4
Ullla23
Przyczajenie

Już nie raz mówił, żebym dała mu spokój..ja przychodziłam..wiedział, że tak będzie. Ostatnio jak powiedział, żebym więcej nie dzwoniła to też był pewien, że się odezwę..a 3 dni cisza.. z tego co mówił to nie mógł sobie znaleźć miejsca, ale nie odezwał się.. Nie jestem brzydka, kończę studia, zarabiam, naprawdę wątpię żeby kiedykolwiek znalazł dziewczynę której będzie tak zależeć. Nie raz mówi, że Go nie kocham co nie jest prawdą. Inaczej bym tak za Nim nie latała ;( To boli, bardzo..
Stary 2013-02-25, 12:41   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Już nie raz mówił, żebym dała mu spokój..ja przychodziłam..wiedział, że tak będzie. Ostatnio jak powiedział, żebym więcej nie dzwoniła to też był pewien, że się odezwę..a 3 dni cisza.. z tego co mówił to nie mógł sobie znaleźć miejsca, ale nie odezwał się.. Nie jestem brzydka, kończę studia, zarabiam, naprawdę wątpię żeby kiedykolwiek znalazł dziewczynę której będzie tak zależeć. Nie raz mówi, że Go nie kocham co nie jest prawdą. Inaczej bym tak za Nim nie latała ;( To boli, bardzo..
To spełnij jego prośbę - daj mu spokój (a tym samym podaruj sobie spokój, szczęście, żołądek bez wrzodów). Zacznij mieć twardy tyłek, skoro masz miękkie serce. Nie powinno być tak, że jedna osoba "lata" za drugą - obydwoje powinniście być "za sobą", trzymać sztamę, "latać" za sobą wzajemnie.
Stary 2013-02-25, 12:59   #6
Ullla23
Przyczajenie

Tylko, że boję się że nie dam rady Bardzo mi zależy wczoraj się pytał czy babcia pozwoli mi się spotkać.. to było złośliwe. Nikt mi nie mówi, żebym się z Nim nie spotykała. Jedyne to z tym zostawaniem do rana. Myślę, że po prostu martwią się o mnie.
Stary 2013-02-25, 13:05   #7
CzarnaGS
Raczkowanie

Miałam i mam podobnie. Też widywaliśmy się codziennie i szkodziło nam to, ale przy ograniczeniu kontaktu widzieliśmy że jednak nam na sobie zależy. Ty musisz zrobić to samo, przecież nie jesteś jego własnością, masz prawo do wyjścia gdzieś samej.
Mam radę - rozstańcie sie na kilka dni, powiedzmy tydzień. Utrzymujcie kontakt ale nie spotykajcie się. Wtedy zobaczysz czy za nim tęsknisz, czy czujesz wtedy że możesz oddychać. Bo jeśli to drugie to.. Nie wróże dobrej przyszłości.
Nie możesz się tak dawać omamić bo dojdzie do tego że potem nawet do łazienki sama nie pójdziesz bo Twój facet będzie mieć do Ciebie o to jakieś ALE.
Najważniejsze to szczerze porozmawiać.

ZARĘCZONA:
14.02.2012
CzarnaGS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 13:07   #8
CzarnaGS
Raczkowanie

Napisz ile masz lat, a ile ma on. Bo takim domyślaniem się do niczego nie dojdziemy. Bo jak Ty masz powiedzmy 16 a on 30 to nie dziwię się że on myśli o mieszkaniu razem a Twoja rodzina się o Ciebie martwi..

ZARĘCZONA:
14.02.2012
CzarnaGS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 13:10   #9
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Tylko, że boję się że nie dam rady Bardzo mi zależy wczoraj się pytał czy babcia pozwoli mi się spotkać.. to było złośliwe. Nikt mi nie mówi, żebym się z Nim nie spotykała. Jedyne to z tym zostawaniem do rana. Myślę, że po prostu martwią się o mnie.
Ale z czym nie dasz rady? Być sama? Wcześniej żyłaś normalnie, prawda? Tobie "za bardzo" zależy na kimś, kto chyba nie jest tego wart - to jest problemem. I Twoja babcia, czy mama to widzą - że Ty "latasz" za nim, a on za Tobą nie.
Stary 2013-02-25, 13:11   #10
Haegtesse
Rozeznanie

tak jest,martwia sie o Ciebie...ja tez nie raz sie klocilam z rodzina a teraz wiem z perspektywy czasu, ze mieli racje i slusznie sie martwili i ze trzeba bylo ich sluchac bo sa duzo madrzejsi i duzo wiecej w zyciu widzieli, gdybym mogla sie cofnac bym ich wiecej razy posluchaala....

tez uwazam, ze facet pogrywa sobie, co innego jak rodzina sie rzzeczywiscie wtraca, a tu chodzi tylko o nocowanie, generalnie rownie dobrze moglabys miec takie poglady np ze dopieto po slubie i ciekawe co by wtedy powiedzial...? tez by Cie zostawil? nie pokazuj mu, ze Ci tak bardzo zalezy, bo wie, ze ma Cie w garsci i moze robic z Toba co chce!!! pokaz, ze masz jaja i nie odzywaj sie do niego pierwsza. i uwierz mi, nawet jak sie posypie, miej podniesiona glowe, wiedz, ze jestes wiele warta i na pewno kogos uszczesliwisz, kogos kto bedzie dbal tez o Ciebie a nie tylko o siebie i WYTRZYMASZ, bo pamietaj, nawet jak niewiadomo jak bardzo boli, predzej czy pozniej mija i czlowiek sie czuje jak nowonarodzony! ale nie dawaj soba pomiatac, znaj swoja wartosc!!! zreszta zastanow sie czy on chce z Toba byc czy nie szuka przypadkiem wymowki zeby sie Wasz zwiazek rozpadl, faceci bez jaj tak czesto maja.....
Cel: 65 kg

Obwody:
talia: 80 - 79 - 78 - 77- 76 - 75- 74 - 73 - 72 - 71 - 70
biodra: 111-110-109-108-107-106-105
uda: 68-67-66-65-64-63

78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65
Haegtesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 13:11   #11
Aimee_J
Zakorzenienie

Wytłumacz nam i sobie dlaczego za nim latasz, skoro on co chwila mówi Ci, żebyś się od niego - mówiąc brzydko - odczepiła? Gdyby mnie tak facet powiedział, nie odzywał się do mnie przez dłuższy czas i robił wszystko byleby się mnie pozbyć - skreśliłabym od razu.

Miej swój własny honor - nie pozwalaj się tak traktować. Jak dla mnie on Cię po prostu nie szanuje, a Ty ewidentnie jesteś od niego uzależniona, albo zdesperowana. Patrząc na ten opis, to Twój związek trzyma się tylko dlatego, że latasz wokół niego. Zastanów się, warto być z kimś, kto nie szuka Twojej obecności, bliskości, a co najwyżej łaskawie zgadza się na to abyś obok była, jeśli mu wygodnie? Naprawdę nei zasługujesz na nic więcej?

Co do poglądów Babci i Mamy - pewnie dla większości ludzi są one wyjątkowo staroświeckie, ale... Ja ze swoim TŻetem jestem pięć lat, niedługo planujemy wreszcie ze sobą zamieszkać, bo w końcu nas na to stać. Do tej pory nocowałam u niego tylko dwa razy - w Sylwestra, przy większej ilości osób Nie pozwoliłam sobie na to nigdy choć on namawiał, a jego Mama dziwiła się, że tyle ze sobą jesteśmy a ja zamiast u niego zostać, grzecznie wracam do domu. Źle bym się czuła zostając u niego na noc, bo takie mam zasady. I nie mam poczucia, żebym robiła coś złego
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 13:25   #12
Ullla23
Przyczajenie

Mówi,żebym mu dała spokój bo wie, że przyjdę. Robi to specjalnie bo uważa, że coś tym zyska, że będę się starać jeszcze bardziej, żeby Go nie stracić.. Wiem, że mu zależy ale naprawdę to "zależy" dziwnie ostatnio wygląda..;(
Stary 2013-02-25, 13:29   #13
Aimee_J
Zakorzenienie

Nie, jemu nie zależy. A nawet jeśli to wbij sobie do głowy, ze jesteś warta więcej niz być na jego skinienie. Mnie moja Mama i Babcia nauczyły, ze za facetem się nie lata - związek ma być partnerski. Jeśli ja przeskrobię - mam przeprosić. Jeśli on - to mu nie odpuszczać. Mamy się starać po równo, a nie jedno bardzo, a drugie nic. jak sobie wyobrażasz wspólne życie? Tak szczerze? Bo uwierz mi, takie zachowanie jak on prezentuje przekłada się na wszystkie dziedziny życia. Będziesz mu usługiwać, robic za niego wszystko, bo on wie, ze tak zrobisz? Bo tego oczekuje? Czym Ty dla niego jesteś, bo na pewno nie partnerką?
Stary 2013-02-25, 15:42   #14
Ullla23
Przyczajenie

Ech.. już nie wiem robić. Dziękuję za odpowiedzi. Dobrze gdyby również jakiś mężczyzna się wypowiedział o ile jacys tu zaglądają:p
Stary 2013-02-25, 15:56   #15
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Ech.. już nie wiem robić. Dziękuję za odpowiedzi. Dobrze gdyby również jakiś mężczyzna się wypowiedział o ile jacys tu zaglądają:p
- wiesz, facet by ci powiedział brutalnie: jesteś traktowana jak dupa do bzykania i tyle- ty za nim latasz, dostosowujesz się, byle misio brwi nie zmarszczył. Widzisz, aby on się starał? Nie, jemu ma być wygodnie: masz przyjść, zostać do rana, swoje zrobić i nie zawracać mu głowy.Dajesz się traktować bez szacunku, żałosne jest aż takie latanie za chłopem.

I przeczytaj jeszcze raz, co napisała ci Doris: coś mocno nie halo jest w związku, w którym przeżywa się takie stany emocjonalne, w którym tak łatwo facetowi powiedzieć, abyś spadała i dała mu spokój, bo WIE, ze ty i tak przyjdziesz.

Pomijam,że rozważania typu : zaręczyny się, jak się wprowadzisz..... ślub, jak ..... - pokazują mocno niefajne cechy faceta; ale co tam, polecisz do niego znowu, prawda? Co tam jakiś szacunek do samej siebie.

Cytat:
naprawdę wątpię żeby kiedykolwiek znalazł dziewczynę której będzie tak zależeć. Nie raz mówi, że Go nie kocham co nie jest prawdą. Inaczej bym tak za Nim nie latała ;(
- dwa zdania, dwie głupoty: właśnie jak znajdzie dziewczynę, która nie będzie na każde skinięcie, zacznie mu zależeć; teraz NIC nie musi, ty i tak w podskokach przybiegniesz. I właśnie dowiedziałam się, ze kochać= latać. Nie, kochać tzn. "latają" dwie strony, a nie jedna.
Właśnie swoim zachowaniem robisz wszystko , by dalej cię traktować jak łatwą pannę do zostawania na noc.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-02-25 o 17:02
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 16:44   #16
ulinkaaa
Zakorzenienie

Na pewno szantaż. Nie wytrzymałabym psychicznie w związku z taką huśtawką emocjonalną.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 19:51   #17
Haegtesse
Rozeznanie

naprawde, dzewczyny maja racje. jemu nie zalezy a poleci za taka, ktora bedzie go miala w dupie bo faceci to ŁOWCY oni lubia ZDOBYWAC. jak maja to co chca to im sie nudzi, niejeden kumpel mi tak powiedzial...

Obwody:

Stary 2013-02-25, 22:23   #18
201604250941
Konto usunięte

Jak bym go tak ostro nie oceniała, jeśli są może ze sobą długo to naturalne, że chce z nią mieszkać i gdyby byli w mieście już dawno by się do niego wprowadziła. Pary tak robią, mieszkają razem, to normalne.

A autorka niech się zastanowi czy dla mamy i babci kiedykolwiek znajdzie się odpowiedni kandydat czy może patrzą przez pryzmat własnych niepowodzeń i nigdy córci z domu nie wypuszczą.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 22:59   #19
Haegtesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Jak bym go tak ostro nie oceniała, jeśli są może ze sobą długo to naturalne, że chce z nią mieszkać i gdyby byli w mieście już dawno by się do niego wprowadziła. Pary tak robią, mieszkają razem, to normalne.

A autorka niech się zastanowi czy dla mamy i babci kiedykolwiek znajdzie się odpowiedni kandydat czy może patrzą przez pryzmat własnych niepowodzeń i nigdy córci z domu nie wypuszczą.
jakby ja kochal to by jej nie szantazowal i nie przesadzajmy, nie chodzi im o to zeby corki nei wypuszczac tylko zeby ludzie o niej jak o dziwce nie mowili w malych wioskach tak jest

Obwody:

Stary 2013-02-25, 23:39   #20
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Haegtesse Pokaż wiadomość
jakby ja kochal to by jej nie szantazowal i nie przesadzajmy, nie chodzi im o to zeby corki nei wypuszczac tylko zeby ludzie o niej jak o dziwce nie mowili w malych wioskach tak jest
A może ją kocha właśnie, tylko nie jest pewny czy ona jego kocha skoro nie chce z nim zamieszkać? Normalny i częsty problem w mieście, nie chce mi się wierzyć że ludzie na wsi to jakiś inny gatunek, plotkują jak opętani ale kochaja tak samo.
Stary 2013-02-25, 23:41   #21
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość

Facet rzuca tekstami, że na pewno się rozstaną, że związek jest do duszy, że to bez sensu i każe jej iść i nie wracać, a Ty mówisz, żeby go tak ostro nie oceniać?

Zgodzę się, ze może Babcia i Mama przesadzają - ona ma prawo wyprowadzić się z domu i żyć własnym życiem. Ale z drugiej strony, czy naprawdę tu o to chodzi? Co jeśli on ją traktuje jak wiernego psa, który na gwizdanie przyleci do nogi? A one to widzą i się martwią?
Owszem autorka ma prawo popełniać własne błędy, ale jeśli jest tak jak mnie się wydaje po przeczytaniu jej posta - to potrzebuje aby ktoś nią wstrząsnął, bo daje sobą pomiatać.
Stary 2013-02-25, 23:57   #22
201604250941
Konto usunięte

Aimee- dalej niewiele wiemy o jej sytuacji życiowej, może ma 16 lat i mama i babcia mają rację a może ma 30 lat i facet się już wkurza bo chce normalnie żyć. Poza tym mówi jej też, że go nie kocha. Jeśli są ze sobą 5 lat to faktycznie to jest dziwne, że nie mieszkają razem, też bym się poczuła niekochana.
Tu dużo zależy a autorka coś chyba nie chce zdradzać szczegółów.
Stary 2013-02-26, 00:13   #23
201604181004
Konto usunięte

Ile masz lat! :P To jest kluczowe. Jak masz te 17, 18, 19 to uznałabym to za zwykły szantaż i próbę podporządkowania sobie żebyś wleciała z maminych skrzydeł pod jego a jeśli masz nie wiem 30 to moze facet daje ci do zrozumienia że chce przejść na kolejny etap związku bo taki dojeżdżany mu nie pasuje, nie wiem nie znam go, ciebie też
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 05:17   #24
kalincia
BAN stały

Cytat:
Mówi,żebym mu dała spokój bo wie, że przyjdę. Robi to specjalnie bo uważa, że coś tym zyska, że będę się starać jeszcze bardziej, żeby Go nie stracić.. Wiem, że mu zależy ale naprawdę to "zależy" dziwnie ostatnio wygląda..;(
czyli wiesz, że tobą manipuluje, co jest brzydkie i dowodzi braku szacunku, ale się na to godzisz i lecisz do niego przepraszać, a potem oddychasz z ulgą, bo zechciał cię przytulić znowu. Może wreszcie raz, jak znowu każe (tak, każe) ci dać mu spokój, to mu daj. Niech ponosi odpowiedzialność za swoje słowa, bo tak, rzuca je na wiatr i czeka, aż znowu przylecisz przepraszać za jego focha.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:28   #25
Ullla23
Przyczajenie

Ja 23, on 36. Ogólnie bardzo dobrze się dogadujemy. Ale w tej sprawie nie możemy dojść do porozumienia czy on ma rację, że powinnam zostawać do rana.. tak, mamie i babci chodzi o to żeby ludzie nie gadali i żebym ja nie miala kiedyś do siebie pretensji jeśli by mnie zostawił. wiem, że mu zależy. Jak się nie odzywam to On nie wie co ze sobą zrobić.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Drabineczka ma rację. chodzi mu o kolejny etap związku. tylko jak widzę w bezpieczny sposób. Tylko dlaczego mężczyzna w takim wieku nie mówi o zareczynach, małżeństwie?a jeśli tak to dopiero po zamieszkaniu i wypróbowaniu siebie.. Przychodzi do mnie do domu tylko od Święta. Bo u niego jest więcej miejsca.. ale to nie znaczy, że do mnie ma nie przyjeżdżać..

Edytowane przez Ullla23
Czas edycji: 2013-02-26 o 08:32
Stary 2013-02-26, 08:31   #26
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Ja 23, on 36. Ogólnie bardzo dobrze się dogadujemy. Ale w tej sprawie nie możemy dojść do porozumienia czy on ma rację, że powinnam zostawać do rana.. tak, mamie i babci chodzi o to żeby ludzie nie gadali i żebym ja nie miala kiedyś do siebie pretensji jeśli by mnie zostawił. wiem, że mu zależy. Jak się nie odzywam to On nie wie co ze sobą zrobić. zem
To nie jest objaw "zależy mu".

Co ROBI, aby pokazać Ci, że mu zależy? Jak to okazuje? Od razu pomiń sprawy takie, jak SMS-y, czy słowa. Chodzi mi o czyny, konkretne sytuacje.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:

(...)
Drabineczka ma rację. chodzi mu o kolejny etap związku. tylko jak widzę w bezpieczny sposób. Tylko dlaczego mężczyzna w takim wieku nie mówi o zareczynach, małżeństwie?a jeśli tak to dopiero po zamieszkaniu i wypróbowaniu siebie.. Przychodzi do mnie do domu tylko od Święta. Bo u niego jest więcej miejsca.. ale to nie znaczy, że do mnie ma nie przyjeżdżać..
Jeżeli Tobie coś takiego nie odpowiada, to mu o tym wprost powiedz. Poza tym rozmawialiście o tym jak to mieszkanie razem miałoby wyglądać? Jaka jest jego wizja, jaka jest Twoja? Twoje obawy sprowadzają się głównie do "nie zaręczy się, nie będzie ślubu", czy jednak do czegoś więcej?

Czy on bywa u Ciebie w domu? Dał się poznać Twojej mamie i babci?
Stary 2013-02-26, 09:42   #27
Ullla23
Przyczajenie

Wstawał o 5 nad ranem i woził mnie na pociąg jak musiałam jechać do szkoły. Również po mnie przyjeżdżał. Jeśli chodzi o przyjeżdżanie do domu to niestety bardzo rzadko.. często przyjeżdża "pod dom", żeby mnie zobaczyć jak jedzie do pracy. Dlatego dla mnie jest dziwne, że ja miałabym z Nim zamieszkać podczas gdy On naprawdę bardzo rzadko do mnie przychodzi.. po drugie nie mieszkamy daleko siebie. Wydaje mi się, że głupio bym się czuła mieszkając z mężczyzną z którym nie jestem zaręczona, tym bardziej że mieszkamy w tej samej i to małej, miejscowości. Tym bardziej, że nie słyszę tekstów, że będę jego żoną...ani o dzieciach itd. Nie chodzi mi o to, żeby go ciągnąć od razu do ołtarza. Po prostu jeśli mówi o czymś tak poważnym to niech i on się zachowuje poważnie. Bo jeśli jednak bym zamieszkała, a potem by mnie zostawił to niestety ale tak jak mówi moja mama i babcia to "opinia by została..". Spotykamy się dość często i znamy się bardzo dobrze, więc dla mnie jest dziwne takie "wypróbowanie się".
Stary 2013-02-26, 09:46   #28
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Wstawał o 5 nad ranem i woził mnie na pociąg jak musiałam jechać do szkoły. Również po mnie przyjeżdżał. Jeśli chodzi o przyjeżdżanie do domu to niestety bardzo rzadko.. często przyjeżdża "pod dom", żeby mnie zobaczyć jak jedzie do pracy. Dlatego dla mnie jest dziwne, że ja miałabym z Nim zamieszkać podczas gdy On naprawdę bardzo rzadko do mnie przychodzi.. po drugie nie mieszkamy daleko siebie. Wydaje mi się, że głupio bym się czuła mieszkając z mężczyzną z którym nie jestem zaręczona, tym bardziej że mieszkamy w tej samej i to małej, miejscowości. Tym bardziej, że nie słyszę tekstów, że będę jego żoną...ani o dzieciach itd. Nie chodzi mi o to, żeby go ciągnąć od razu do ołtarza. Po prostu jeśli mówi o czymś tak poważnym to niech i on się zachowuje poważnie. Bo jeśli jednak bym zamieszkała, a potem by mnie zostawił to niestety ale tak jak mówi moja mama i babcia to "opinia by została..". Spotykamy się dość często i znamy się bardzo dobrze, więc dla mnie jest dziwne takie "wypróbowanie się".
Czy kiedykolwiek powiedziałaś mu to, co napisałaś wyżej? Ty nie masz słyszeć "tekstów", Ty masz powiedzieć facetowi czego oczekujesz i jak to sobie wyobrażasz, a on ma się do tego odnieść - pozytywnie lub negatywnie, a na ten podstawie (takich rozmów) powinnaś określi, czy warto i czy to ma sens.

Odwoził Cię do szkoły - kiedy to było i co obecnie świadczy o tym, że mu zależy?

Czemu nie bywa u Ciebie? Mama i babcia od początku są do niego negatywnie nastawione, czy właśnie dlatego, że on nie przychodzi, nie daje się poznać?
Stary 2013-02-26, 09:47   #29
Ullla23
Przyczajenie

Jak na razie problemem jest zostawanie do rana. Nie mam pojęcia co z tym zrobić.. czy powinnam. A jeśli tak, to wyjdzie na Jego. Czy jak to osiągnie to będzie wtedy naciskał na zamieszkanie razem.. i jeśli się nie zgodzę to znów zagrozi rozstaniem. Nie mam pojęcia..
Stary 2013-02-26, 09:51   #30
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Jak na razie problemem jest zostawanie do rana. Nie mam pojęcia co z tym zrobić.. czy powinnam. A jeśli tak, to wyjdzie na Jego. Czy jak to osiągnie to będzie wtedy naciskał na zamieszkanie razem.. i jeśli się nie zgodzę to znów zagrozi rozstaniem. Nie mam pojęcia..
Czy Wy w ogóle ze sobą rozmawiacie jak normalni ludzie, coś planujecie, czy to jest na zasadzie gadki-szmatki o wielkim uczuciu, tęsknoty i cuda na kiju, a potem od razu przejście do "no to już spadaj, mam dosyć". Ty w żadnym miejscu nie napisałaś, że rozmawiacie, że wymieniacie się myślami, spostrzeżeniami, pragnieniami.

A "jego" z małej litery. Co on Bóg?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości