mam problem -czy to łysienie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 14:55   #1
Mia Aim
Raczkowanie

mam problem -czy to łysienie?

Witam wszystkich
wiem, że istnieje osobne podforum o włosach, ale wydaje mi się że tutaj zagląda najwięcej osób.
Popadam w depresję, kiedyś miałam bardzo długie i grube włosy, niestety cały czas je rozjaśniałam -jasny balejage, i kilka razy miałam zmiany blond -ciemny brąz, i na odwrót... w listopadzie postanowiłam obciąć włosy (dosięgały do połowy pleców, za stanik), fryzjerka wycieniowała mi je lekko za ramiona, i niestety od tego czasu zauważyłam że na głowie prawie nic mi nie zostało,
podejrzewam że miałam od jakiegoś czasu wypadające włosy, i coraz rzadsze, ale teraz po skróceniu bardzo to widać....
mam prześwity czaszki, wręcz pojedyncze wyrastające włosy,
czego ja nie stosuję.... już podciełam je na prosto, przeróżne suplementy, wcieranki, cuda...
Mam 25 lat, nie ma w mojej rodzinie nawet łysych mężczyzn,a co dopiero kobiet
Dostaję obsesji, przyglądam się jak u innych dziewczyn wygląda np przedziałek....
napiszcie szczerze co myślicie...
jj.jpg

Edytowane przez Mia Aim
Czas edycji: 2011-08-05 o 15:31 Powód: literówka
Mia Aim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 16:02   #2
BrigitteBardot
Zadomowienie

Dot.: mam problem -czy to łysienie?

Cytat:
Napisane przez Mia Aim Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
wiem, że istnieje osobne podforum o włosach, ale wydaje mi się że tutaj zagląda najwięcej osób.
I to jest niby argument?

Cytat:
Popadam w depresję, kiedyś miałam bardzo długie i grube włosy, niestety cały czas je rozjaśniałam -jasny balejage, i kilka razy miałam zmiany blond -ciemny brąz, i na odwrót... w listopadzie postanowiłam obciąć włosy (dosięgały do połowy pleców, za stanik), fryzjerka wycieniowała mi je lekko za ramiona, i niestety od tego czasu zauważyłam że na głowie prawie nic mi nie zostało,
podejrzewam że miałam od jakiegoś czasu wypadające włosy, i coraz rzadsze, ale teraz po skróceniu bardzo to widać....
mam prześwity czaszki, wręcz pojedyncze wyrastające włosy,
czego ja nie stosuję.... już podciełam je na prosto, przeróżne suplementy, wcieranki, cuda...
Mam 25 lat, nie ma w mojej rodzinie nawet łysych mężczyzn,a co dopiero kobiet
Dostaję obsesji, przyglądam się jak u innych dziewczyn wygląda np przedziałek....
napiszcie szczerze co myślicie...
Załącznik 4136331
Powiem ci jedno - idź do dermatologa i internisty, bo przedziałek masz rzeczywiście przerzedzony, zbadaj się pod kątem hormonów + morfologia krwi, może masz jakieś niedobory czy coś. ALE może to być też wynikiem tego, że zawsze robisz przedziałek w jednym miejscu - spróbuj go czasem zrobić na boku, włosy trzeba "gimnastykować" pod tym względem.
Stary 2011-08-05, 16:14   #3
Arjana
Raczkowanie

bjh

Edytowane przez Arjana
Czas edycji: 2011-08-05 o 16:18
Arjana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 16:19   #4
Mia Aim
Raczkowanie

Byłam u lekarza, miałam badanie krwi - wszystko OK..
dostałam skierowanie do endokrynologa, wiecie jaki jest problem żeby zrobili badania? - moj lekarz internista mi powiedział :
"Wie Pani jakie kobiety mają włosy? Niech sie Pani cieszy że nie ma jak niektóre, ja nie widzę problemu, a endokrynolog nie wiem czy da skierowanie na badania"

idę w przyszłym tygodniu i zobaczę co mi powie endokrynolog...chcę tylko zbadać poziom hormonów,a nie żadne cuda...
Dermatolog też to zbagatelizował, dostałam płyny do wcierania, i wszystko stosuję, ale włosy mi nie wypadają, tylko po prostu jakby nie rosną nowe...
I przepraszam za jakość zdjęcia, tam wygląda jakby tylko przedziałek był taki rzadki, ale na całej skórze głowy mam takie znaczne odległości między pojedynczymi włosami... nie wiem czy to normalne, czy zaliczać to do rzadkich włosów, czy do łysienia
Stary 2011-08-05, 16:27   #5
szarlotka ze smietana
Raczkowanie

kochana, myślę że to nie łysienie, a jedynie przejściowe wypadanie włosów, może być spowodowane częstym rozjaśnianiem włosów, byc może stosujesz agresywne farby do włosów no. palette? daj włosom odpoczac, przestań rozjaśniać na jakiś czas. Kup sobie na allegro maske ze szpiku końskiego, jest świetna przy wypadaniu włosów
http://allegro.pl/odzywka-szpik-kons...710906766.html
oprócz tego zrób sobie podstawowe badania
morfologie
TSH
poziom testosteronu
prolaktynę
szarlotka ze smietana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 19:43   #6
Ilsa Lund
Zakorzenienie

przeraziło Cię zdjęcie bo lampa błyskowa odbiła się od nasady włosów i sprawiło to wrażenie, że jest ich mniej. Tak wyglądasz naprawdę

jj.jpg

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 20:41   #7
Mia Aim
Raczkowanie

Już od pół roku nie farbuję włosów (moje ostatnie farbowanie to było staranie się o jak najdokładniejsze dopasowanie do odrostów i daje im odpocząć), ale uwierzcie że to nie jest tylko przedziałek... na całej głowie mam tak rzadko wyrastające włosy, słońce przez nie prześwituje, nie ma kto obiektywnie i szczerze mi powiedzieć jak to wygląda, tylko mnie pocieszają że "normalnie"...

to naprawdę nie wina zdjęcia, na tym jest jeszcze gorzej....
może to wina cięgłego poddenerwowania?? podejrzewam u siebie lekką nerwicę (nowa praca itd.)
ak.jpg
Stary 2011-08-05, 20:48   #8
Mia Aim
Raczkowanie

Dziękuję Wam za odpowiedzi , ciekawa jestem tej odżywki, nigdy
o niej nie słyszałam, a może naprawdę poskutkuje
a może ktoś ma też taki problem jak ja ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości