|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mam problem -czy to łysienie?
Witam wszystkich
![]() wiem, że istnieje osobne podforum o włosach, ale wydaje mi się że tutaj zagląda najwięcej osób. Popadam w depresję, kiedyś miałam bardzo długie i grube włosy, niestety cały czas je rozjaśniałam -jasny balejage, i kilka razy miałam zmiany blond -ciemny brąz, i na odwrót... w listopadzie postanowiłam obciąć włosy (dosięgały do połowy pleców, za stanik), fryzjerka wycieniowała mi je lekko za ramiona, i niestety od tego czasu zauważyłam że na głowie prawie nic mi nie zostało, podejrzewam że miałam od jakiegoś czasu wypadające włosy, i coraz rzadsze, ale teraz po skróceniu bardzo to widać.... mam prześwity czaszki, wręcz pojedyncze wyrastające włosy, czego ja nie stosuję.... już podciełam je na prosto, przeróżne suplementy, wcieranki, cuda... Mam 25 lat, nie ma w mojej rodzinie nawet łysych mężczyzn,a co dopiero kobiet ![]() Dostaję obsesji, przyglądam się jak u innych dziewczyn wygląda np przedziałek.... napiszcie szczerze co myślicie... jj.jpg Edytowane przez Mia Aim Czas edycji: 2011-08-05 o 15:31 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: mam problem -czy to łysienie?
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
bjh
Edytowane przez Arjana Czas edycji: 2011-08-05 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza, miałam badanie krwi - wszystko OK..
dostałam skierowanie do endokrynologa, wiecie jaki jest problem żeby zrobili badania? - moj lekarz internista mi powiedział : "Wie Pani jakie kobiety mają włosy? Niech sie Pani cieszy że nie ma jak niektóre, ja nie widzę problemu, a endokrynolog nie wiem czy da skierowanie na badania" ![]() idę w przyszłym tygodniu i zobaczę co mi powie endokrynolog...chcę tylko zbadać poziom hormonów,a nie żadne cuda... Dermatolog też to zbagatelizował, dostałam płyny do wcierania, i wszystko stosuję, ale włosy mi nie wypadają, tylko po prostu jakby nie rosną nowe... I przepraszam za jakość zdjęcia, tam wygląda jakby tylko przedziałek był taki rzadki, ale na całej skórze głowy mam takie znaczne odległości między pojedynczymi włosami... nie wiem czy to normalne, czy zaliczać to do rzadkich włosów, czy do łysienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
kochana, myślę że to nie łysienie, a jedynie przejściowe wypadanie włosów, może być spowodowane częstym rozjaśnianiem włosów, byc może stosujesz agresywne farby do włosów no. palette? daj włosom odpoczac, przestań rozjaśniać na jakiś czas. Kup sobie na allegro maske ze szpiku końskiego, jest świetna przy wypadaniu włosów
http://allegro.pl/odzywka-szpik-kons...710906766.html oprócz tego zrób sobie podstawowe badania morfologie TSH poziom testosteronu prolaktynę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Już od pół roku nie farbuję włosów (moje ostatnie farbowanie to było staranie się o jak najdokładniejsze dopasowanie do odrostów
![]() ![]() to naprawdę nie wina zdjęcia, na tym jest jeszcze gorzej.... może to wina cięgłego poddenerwowania?? podejrzewam u siebie lekką nerwicę (nowa praca itd.) ak.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() o niej nie słyszałam, a może naprawdę poskutkuje ![]() a może ktoś ma też taki problem jak ja ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.