![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wybaczyć? :(
hej!
w sierpniu zostawił mnie facet, powiedzial, ze tak bedzie lepiej, nie chce mnie krzywdzić. Związek na odległosc. Nie bylo go na gadu 3 mies. Tęskniłam... wczoraj do mnie napisał. Ogromny list w którym błagał mnie o wybaczenie. Pisał, że nie miał tak długo internetu bo zawalił szkołę . Pisał, że to całe jego zapominanie to PRZESZŁOŚĆ, ale ja do niej nie należę bo on o mnie nie zapomniał i wie, ze mu nie wybacze chyba, ale chce sie dowiedzieć czy u mnie wszystko okej. Napisałam, ze nie wiem co mam mu powiedziec a ona "nic nie mów, po prostu bądź" Powiedział, że przyjedzie na wiosnę, po nowym roku zrobi prawko. Następnie pisał, że "jestem głupi, jak moglem Cie zostawić" ze cieszy sie, ze moze ze mna znów rozmawiać i cieszy sie, ze jestem. Powiedzial tez, ze chce zebym mu pomogla.. No i ze mnie kocha. Wybaczyć? Co ja mam teraz zrobić? zalezy mi na nim, ale nie wiem jak mam sie zachowywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wybaczyć? :(
Cytat:
... najlepiej będzie jak sama ocenisz co czujesz i czego oczekujesz. Czy w ogóle chcesz drugi raz wchodzić do tej samej rzeki....? chcę tylko dopytać jeszcze o co chodzi...w jakim sensie masz mu pomóc?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś wybaczyłam ale to była bardzo powolna i przemyślana decyzja.
Wydaje mi się że każdy zasługuje na 2 szanse ale już od niego zależy czy ją wykorzysta. Musicie po prostu porozmawiać bardzo szczerze i wiele sobie wyjaśnic. Można odbudować związek na zaufaniu i prawdzie. No i oczywiście jeśli nadal jest miłość ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
on w czerwcu 19 ja 17
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
haha :P ja ponoć jak na swój wiek jestem bardzo dojrzała- tak mówią. Ale bardzo za nim tęskniłam, z tego co widze to on też. Pytałam naszych wspolnych przyjaciol, ktorzy znaja go dłużej.. mówili, ze zaczeli mówić nawet do niego "Ann" bo cały czas o mnie gadał..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno nie możesz powiedzieć: "Ok, jasne. Zapominamy o tym, co było." On musi zrozumieć, co zrobił, jak bardzo Cię zranił.
Oczywiście plusem dla niego jest to, że Cię nie okłamywał. Ale po co to zrobił? Dlaczego miałby Cię krzywdzić przez bycie z Tobą? Jeżeli Ci tego nie wyjaśnił, musisz go o to poprosić. Bo to jest sedno sprawy. Dlaczego z Tobą zerwał, a nie to, że teraz tęskni i żałuje. Z drugiej strony związek na odległość to nie jest prosta sprawa. Wiem, bo przerabiałam ten temat. Ale zależy to od tego jaka to jest odległość i jak bardzo gorące jest Wasze uczucie. Po długiej rozmowie, spojrzeniu sobie w oczy (jak już przyjedzie do Ciebie) i wyjaśnieniu wszystkich znaków zapytania, dopiero możesz myśleć o powrocie. Bez tego, nawet nie ma, co się zastanawiać, bo zawsze będzie Cię dręczyć to czy może zrobi to po raz kolejny? Swoją drogą to niech trochę pocierpi ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pisał mi, że "nie wiem jak moglem Ci zostawić-jestem głupi, ale było mi bardzo ciężko" etc. Niestety on musiał się wyprowadzić do Niemiec... Bo jego rodzice sie rozwiedli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A nie myślałaś, że on znalazł sobie tam jakąś Niemkę? Nie wyszło mu i dlatego chciał do Ciebie wrócić?
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
przed tym jak z Tobą zerwał też znałaś go w lata i co? spodziewałaś się tego?
Nie chcę Cię do niego zniechęcać, ale uważaj na takich facetów po takim numerze jaki Ci zrobił.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
rozumiem nie mam zamiaru byc na Ciebie zła.. Już sama nie wiem, ale mysle, ze nie zrobiłby czegoś takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że nie będziesz na mnie zła, bo wiesz, że chcę Ci pomóc, jak każda z nas.
Jak już pisałam, podejmij tą decyzję dopiero jak przyjedzie do Ciebie. Wcześniej to nie ma najmniejszego sensu, bo nie wiesz, czy mówi/pisze szczerze.
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() masz rację tak zrobię. na koniec dodał, że wszedł na gadu bo "nie chciał mieć do końca zje*anych świąt" i ze cieszy sie, ze jestem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Każdy facet tak mówi, żeby zmiękczyć kobietę. Myślą, że powiedzą "jesteś najpiękniejsza, najmądrzejsza, najinteligentniejsza na świecie" i wszystko jest w porządku.
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja nie dałam drugiej szansy.
Sytuacja była podobna. Tylko znaliśmy się 3 lata plus rok byliśmy ze sobą. Zostawił mnie bez większego powodu. Ten rok, który byliśmy akurat był częściowo na odległość. Gdy miał się przeprowadzać, wystraszył się, albo coś? Nie wiem, on sam nie wiedział. ![]() ![]() A co do Twojej ręki, to cytując za Fredem z Chłopaki nie płaczą: Też kiedyś poznałem kobietę. Dałbym sobie za nią rękę uciąć... i wiesz co? i dziś bym ku... ręki nie miał. ![]() ![]() Mój były też mówił, że nie poznał nikogo w tym czasie. A jak już się na dobre rozstawaliśmy, przyznał się, że poznał jedną dziewczynę na wyjeździe, nawet coś tam kręcili, ale że on myślał o mnie to nic nie chciał... i jak wrócił z wakacji, to właśnie do mnie się odezwał. No, ale nie zmienia to faktu, że z początku twierdził, że nikogo nie było. ![]() Zastanów się dobrze. Moja historia ku przestrodze. Zależy to od Ciebie, ja się posłuchałam rozumu i dobrze, bo niewiadomo na jakiej emocjonalnej huśtawce byłabym dziś. ![]() Powodzenia i mądrych wyborów życzę. ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
święte słowa!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jestem strasznie przywiązana.. On jesli przez 4mies o mnie nie zapomniał... byś widziała jaki mi dłuuuuuuuuuuuugi list przeslał.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ann, ale długość listu nie świadczy o tym, czy chcę Cię tylko wykorzystać, bo nie chce być sam czy naprawdę Cię kocha!
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Radzę Ci dobrze to przemyśleć i rozejrzeć się za kimś wartościowym, pewnym swoich uczuć i może bardziej "pod ręką". ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
wlasnie, do tego go chcę przekonać. Tzn on sam powinien chciec. Jak wczoraj mu o tym powiedzialam to on 'zeby to bylo takie proste', a ja mu odpowiedzialam, ze to jest proste- nawet prostrze niz mu sie wydaje, jesli mu na mnie zalezy niech to pokaze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ale nie rozmawiajcie teraz o przeprowadzce!
![]()
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zresztą nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka. Na razie właśnie trzeba się zastanowić, czy chcecie być ze sobą. I czy komuś się nie odwidzi za... kolejne 3 miesiące. ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Masz 17 lat, Ann, czyli jesteś prawie w moim wieku. Dlatego bardzo dobrze Cię rozumiem jeśli chodzi o Twoją chęć powrotu do byłego faceta. Ale zrozum jedno, że dopóki on w 100% nie przekonacie Cię do tego, że kocha to nawet niech nie marzy, że do Ciebie wróci.
Ty nie możesz mieć ani ćwiartki wątpliwości.
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.