|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy moge mieć taki kolor?
Sorki, że zakładam nowy wątek, być może już taki jest.
Zawsze miałam włosy w kolorze mysiego brązu, potem przefarbowałam na średni brąz. Potem z kolei na rude, ale bez wcześniejszego rozjaśniania i wyszły mi takie ciemnorude. Teraz znów farbowałam włosy na "ciemny brąz". Chciałabym znów mieć rude, a raczej czerwone. Najlepiej bez wizyty u fryzjera i rozjaśniania jakimś megamocnym świństwem. (Najlepiej jakimś delikatnym). Czy to możliwe, żebym osiągnęła taki kolor? Po prostu marzę o takim ![]() Wlejam foto "historii koloru moich włosów". Te rude to trochę były bledsze, tylko foto było robione na słońcu. Te końcowe, czyli te które mam teraz są ciut jaśniejsze, bo z kolei to zdjęcie było robione w ciemnych warunkach. Help me... Edytowane przez clanse Czas edycji: 2011-01-19 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: czy moge mieć taki kolor?
A na drugim zdjeciu sa twoje włosy, bo jest po prostu cudowny kolr? jaka farba to zrobilas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kolor na 2 zdjeciu piekny
![]() Niestety nie wiem bo sama jestem blond ![]() ![]() Musiałabys zrobic jakas trwała farbą ,a potem specjalnie pielegnowac. Zauwazylam ,ze taka "rudo-czerwien" szybko sie wyplukuje.Moja kolezanka ma i po okolo 3 tygodniach z takiego robi sie jej rudy jasniejszy...,ale na wizazu jest watek jak utrzymac dłuzej włosy rude czy tam czerwone ![]() moze tam szukaj pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Przy założeniu farby miedziany blond końcówki powstały lekko zielone. Co mogę zrobić aby to zlikwidować zakładając, że chcę mieć blond lekko miedziany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie, drugie foto to mój "CEL".
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hej, sama mam ciemne włosy i marzę o czerwieni
![]() Podobno Wella Safira ma dobre czerwone odcienie, nawet do ciemnych włosów. Sama kupiłam ostatnio odcień "ogniste chilli" i mam zamiar farbować w przyszłym tygodniu, zobaczymy co wyjdzie. Wcześniej próbowałam Wellatonem, ale złapało mi tylko kolor u nasady, widoczny głównie w mocnym świetle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tu masz link do kwc do takiej farby która rozjaśnia i jednocześnie nadaje kolor:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ow.html&next=1 W ich palecie jest właśnie kilka czerwieni, wiśni itp. i jeszcze palette: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ow.html&next=1 Edytowane przez 1988Marlena Czas edycji: 2011-01-22 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Mimo tych wszystkich przestróg spróbuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
szamponetki koloryzujące z marion sa dobre i tanie (saszetka ok 2,50), musisz sprobowac winna czerwien lub wisnia, lepiej ta pierwsza, daje odcien wlasnie taki fioletowo-czerwony
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- lub szampon koloryzujacy z aplikatorem Marion ciemna wiśnia http://www.marionkosmetyki.pl/produkty/koloryzacja.pdf w linku masz wszystkie odcienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() Liczę na to że pochwalisz się jak już osiągniesz oczekiwany efekt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jasne. Pochwale się albo oczekiwanym efektem albo złysiałą/ spaloną główką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja tez marzę o tym kolorze ! piękny jest. Moja mama od paru lat używa właśnie takiego koloru znaczy ten jest bardziej czerwony a ona własnie zawsze ma taki ciemniejszy niż czerwony taki trochę bordowy. Ona używa farbę Joanna - dojrzała wiśnia. Kolorek fajny ale ciemny, przynajmniej dla mnie Zauważyłam, że Joanna ma duuuuży wybór farb. I ostatnio się zastanawiam nad Joanna - czerwona porzeczka, albo porzeczkowa czerwień, tylko ja sie boję, bo mam rozjaśniane włosy i nie wiem co z tego wyjdzie.
ps Clanse trzymam kciuki za Twoje włosy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.