|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() szerokość spodni
usiłuje kupic spodnie na allegro. i mam wymiary takie oto tych gatek:
SZEROKOŚĆ W PASIE- 37 cm SZEROKOŚĆ W BIODRACH- 46 cm i przyznam troche ze nie rozumiem. to spodnie biodrówki wiec ta szerokośc w pasie to powinna być jednoczesnie szerokoscia w biodrach.... ??? pomozcie ps. nie wiem czy watek na odpowienim forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: szerokość spodni
A nie masz innych wymiarów? np. W26 L34? To bardziej by pomogło..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
tylko ze to XS. ale z tej marki (bershka) nigdy nie mialam spodni i nie mam pojecia jaka jest rozmiarowka. mozliwosci kupienia w sklepie tez nie mam bo w moich okolicach nie ma tego sklepu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Niestety nie pomogę bo sama nie mam żadnego ciucha z tego sklepu..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moze podana jest szerokosc w pasie (na samej górze) i w najszerszym miejscu?.. najlepiej spytaj o to sprzedającego...
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Nawet jak są biodrówki, to pas mierzy się jak zaczynają się spodnie, a biodra jak kończy się rozporek. Najlepiej zmierz swoje ulubione spodnie
![]() Zwróć uwagę także na skład 100% bawełna nie będzie się naciagać jak np. 96% bawełny + 4% elastyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz gdzie masz na swoim ciele biodra i gdzie się owy wymiar bioder mierzy? a więc - biodra to jest miejsce mniej więcej na wysokości środka pupy (najszersze miejsce) - i z przodu wypada to mniej więcej... poniżej kobiecego łona a spodni chyba poniżej tego nie nosisz prawda? tylko powyżej więc najlepiej weź spodnie które już masz w szafie i zmierz je w pasie (czyli na samej górze) oraz mniej więcej na wysokości końca rozporka (to bedzie wymiar bioder) i porównaj z danymi z aukcji (a takie wymiary to mają spodnie w rozmiarze ok 28/29W więc to bardziej takie M niż XS)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nawet przy biodrówkach jest różnica w obwodzie pasa i bioder.
![]() Najlepiej będzie jeśli zmierzysz swoje spodnie i porównasz z wymiarami podanymi przez sprzedającego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
te wymiary takie bo to spodnie z obnizonym stanem. dzieki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
"Spodnie mierzymy rozłożone na płasko i tak porównuj wymiary - rozkładając na płasko własne, dobrze dopasowane spodnie. Nie porównuj wymiarów spodni
do własnych wymiarów - ryzyko błędnego dopasowania jest wtedy bardzo duże. Spodnie muszą być zapięte, z równo schodzącymi się przodem z tyłem w pasie"- ja sugerowałam się tym opisem z aukcji gdy kupowałam jeansy na all |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszesz, że to bershka - to ci mogę powiedzieć że tam maja zawyżoną rozmiarówkę ze spodni i nie patrz na ich rozmiar tylko zmierz wymiary bo się możesz zdzwić ;P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.