|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
SIŁOWNIA i aerobic
Witam wszystkich Mam 24 lata i poraz pierwszy udaje sie do siłowni ino mój malutki problem to, to że chciałbym isć na siłownie i aerobic i własnie czy cZASem nie przecholuje może Ktoś mi doradzi jak czesto mam chodzic na aerobic ( jaki typ wybrac aerobicu ) i siłownię żeby zauważyć dobry Efekt..cZEKAM NA ODPOWIEDŹ .....POZDRAWIAM IZ GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJE .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: SIŁOWNIA i aerobic
A o jaki efekt Ci chodzi - mięśnie czy ubytek tłuszczu?
Na początek rada, nie od razu wszystko na raz, bo Ci się odechce i zakwasów strasznych dostaniesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie widze jakiegokolwiek problemu
monyaa ma racje - w jakim celuu tam idziesz- rzezba? masa? jeszcze nie wiesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dokładnie, najlepiej najpierw rozpocząć ćwiczenia na zajęciach aerobiku - dobre są te na stepie (na pewno w przypadku kobiet, a jak to z mężczyznami jest - nie wiem, pewności mi brak ;]), wzmocnią mięsnie i wysmuklą sylwetkę. po kilkunastu 'spotkaniach' z aerobikiem, można się spokojnie wziąć za siłownię, aby pobawić się w rozrosty mięsni ;] w takim wypadku połączenie aerobiku i siłowni, wydaje mi się, będzie idealnym rozwiązaniem problemu - i z tkanką tłuszczową, i z 'małymi' mięsniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Idę W Celu Rzeźby !!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie trzeba sie unosic.
czyli masz juz cos zbudowane, a teraz chcesz sie podrzezbic ? znowu nie widze problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Bardzo slabo sprecyzowales co chcialbys osiagnac, ale tak ze swojego meskiego doswiadczenia dorzuce kilka porad. Zaznacze od razu, ze nigdy nie zajmowalem sie kulturystyka czy profesjonalnym treningiem na silowni, a traktowalem ja raczej jako uzupelnienie sportu.
Aerobow prawdopodobnie chcesz uzywac do spalenia tluszczu, na silowni zbudowac miesnie, potem aerobikiem 'odtluscic sie' i pokazywac rzezbe. Cwicze intensywnie od jakichs 8 lat, silowo, aerobowo... No do rzeczy. Po pierwsze, ciwcz regularnie. Nie opuszczaj zadnego treningu i jesli mozesz ustawic sobie tryb zycia w taki sposob by odbywaly sie one w te same dni - trzymaj sie tego. Co do rozrostu miesni, nie bede sie wypowiadal gdyz najnormalniej w swiecie sie na tym nie znam, znam swoj organizm i wiem jak zbudowac je na sobie, ale nie bede z siebie robil niewiadomo kogo. Jesli zalezy Ci na duzym ubytku tkanki tluszczowej - cwicz prawie codziennie, nie rob przerw dluzszych niz 2 dni. Na poczatku cwicz delikatnie, bo zjedza Cie zakwasy, kazde cwiczenie rob odrobine lzej niz Ci sie wydaje, ze mozesz. A teraz chyba kluczowa czesc tego posta - najlepszym sposobem na zrzucenie zbednych kilogramow i wyrzezbienie sie jest bieganie. Od lat mam na sobie sporo masy miesniowej, lecz upraginonego 'kaloryfera' na brzuchu osiagnac sie dlugo nie udawalo. Zaczalem biegac i efekty widzialem po dwoch tygodniach, nie ma nic lepszego na zrzucenie wagi + wyostrzenie definicji miesni na juz jakos zbudowanym ciele. Zycze udanych cwiczen, mam nadzieje, ze rady na cos sie przydadza. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.