czy ta sukienka nadaje sie na 100dniowke - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-19, 10:18   #1
majeczeczka
Przyczajenie

czy ta sukienka nadaje sie na 100dniowke

prosze o ocenę. do niej planuję spiąć się gruuubym czarnym paskiem w pasie i czarne buty. chcialabym (o ile to mozliwe) powiekszyc u krawcowej dekolt. co myslicie

www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11017/197952/BROCADE%2BDRESS
majeczeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 10:23   #2
hdg
Raczkowanie

Dot.: czy ta sukienka nadaje sie na 100dniowke

nie najgorsza ale czy warta takiego zachodu? totalnie nie w moim stylu, ale jeśli chodzi o opinię, nie kupiła bym takiej kiecki za prawie 2 stówy.. i jeszcze żeby ją oddawać w ręce krawcowej.. nigdy
Stary 2010-12-19, 10:27   #3
leseurr
Rozeznanie

Jeśli masz duży biust to nie polecam. Sukienki z takim dekoltem sprawiają, ze biust zdaje się zwisać, więc jeżeli powiększasz to znacznie.
Stary 2010-12-19, 10:30   #4
monnyB
Przyczajenie

Uważam że cały urok tej sukienki tkwi w tym że ma zabudowany dekolt. Raczej nadaje się bardziej na wigilijną kolację czy imprezę rodzinną. Nie ubrałabym jej na studniówkę. Jest za mało balowa i za grzeczna. Przyznaje że śliczna
monnyB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 11:04   #5
majeczeczka
Przyczajenie

mam duży biust. to gdzie do cholery mozna kupic sukienke. mam brzydkie plecy mam chrostki więc wszelkie odkryte odpadaja. w bolerku nie mam zamiaru męczyc sie całą noc. przeszłam cały krakow i nie znalazlam nic. co ja mam zrobic... wszelkie satyny tez odpadaja bo mi się nie podoba coś takiego. juz nie mam sił
Stary 2010-12-19, 11:12   #6
chryja_bez_ryja
BAN stały

Na 100dniówkę nie bardzo
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 11:16   #7
ptakassia
Zadomowienie

Mam taką samą z Zary, tylko, że czarną i materiał jakby tafta, lekko się świeci. Ja myślę, że ta również się nadaje, ale dekoltu nie wycinaj, bo popsujesz cały efekt!

ptakassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 11:25   #8
hdg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majeczeczka Pokaż wiadomość
mam duży biust. to gdzie do cholery mozna kupic sukienke. mam brzydkie plecy mam chrostki więc wszelkie odkryte odpadaja. w bolerku nie mam zamiaru męczyc sie całą noc. przeszłam cały krakow i nie znalazlam nic. co ja mam zrobic... wszelkie satyny tez odpadaja bo mi się nie podoba coś takiego. juz nie mam sił
Nie stresuj się, a już na pewno nie kupuj sukienki na siłę 'bo muszę mieć', porozglądaj się po allegro i innych stronach, zamiast zakrywać plecy sukienką może znajdziesz do sukienki jakieś ładne bolerko z króciutkim rękawkiem, ale patrz pod takim kątem żeby Ci się jeszcze ta sukienka przydała a nie służyła tylko do zakrycia pleców na studniówkę a na plecy poleciła bym Ci maść/krem z dodatkiem siarki. Zapytaj dermatologa

Kiedyś na allegro widziałam bolerko ale całe z koronki.. boskie było i nie grzała byś się w takim.. może się rozglądnij, nie wiem czy lubisz takie rzeczy ale warto pokombinować

Edytowane przez hdg
Czas edycji: 2010-12-19 o 11:30
hdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 11:28   #9
kitkulka
Zakorzenienie

sukienka ładna, ale tymi przeróbkami i grubymi paskami tylko odjęłabyś jej uroku
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 11:33   #10
majeczeczka
Przyczajenie

to jest jedyna kiecka kora wpadła mi w oko. na allegro nie będe kupować bo ja muszę coś zmierzyć, żeby kupić a nie w ciemno. a pasek był z nią na wystawie
Stary 2010-12-19, 12:10   #11
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Pasek zepsuje zupełnie efekt, odpuść go sobie. Dekolt możesz powiększyć, nie widzę przeciwskazań, ale musi być wycięty na okrągło, żadne serki. Jest śliczna, moim zdaniem nadaje się na studniówkę, będziesz wyglądała pięknie Do tego czarne dodatki, szpilki, kopertówka, duży czarny pierścionek i pasujące kolczyki i będzie świetnie
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 12:17   #12
hdg
Raczkowanie

W takim razie nie wiem co Ci doradzić ale w 1oo% przychylam się do wypowiedzi monnyB, ta sukienka jest zbyt grzeczna i elegancka na studniówkę

Stromanthe nie uważasz,że jednak opis,który podałaś bardziej pasuje na jakąś galę ?

Nie chcę nikogo urazić bo znam dziewczyny,które lubią takie skromne grzeczne style, ale moim skromnym zdaniem to zdecydowanie nie jest na taką okazję.

Chociaż, jeśli ktoś się dobrze czuje właśnie w tym to jak najbardziej powinien słuchać swojego instynktu, bo jeśli w czymś się dobrze czujemy to i piękniej wyglądamy.

Edytowane przez hdg
Czas edycji: 2010-12-19 o 12:20
hdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 13:20   #13
iwoona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość
Pasek zepsuje zupełnie efekt, odpuść go sobie. Dekolt możesz powiększyć, nie widzę przeciwskazań, ale musi być wycięty na okrągło, żadne serki. Jest śliczna, moim zdaniem nadaje się na studniówkę, będziesz wyglądała pięknie Do tego czarne dodatki, szpilki, kopertówka, duży czarny pierścionek i pasujące kolczyki i będzie świetnie
Zgadzam się w 100% możesz w tej sukience wygladać pięknie dekolt wytnij na okrągło odslonisz troszę biustu i od razu zrobisz się mniej grzeczna
Zresztą dzisiaj na studniówce można naprawde róznie wyglądać, grzecznie też najwazniejsze żeby się dziewczyna dobrze bawiła.

Tez bym tam widziała jakiś wielki wyrazisty pieścionek czarny i do niego dobrane kolczyki, niekonieczie musza byc długie raczej bym tam widziała jakieś okragle kształty, zależy jaką masz szyję. Bransoletki jakoś tam nie widzę. Do tego szpilki na platformie tylko chyba lepsze będą matowe lub zamoszowe niż lakierowane, napewno nie satynowe

Wyobrażam sobie jak bardzo masz już dosyć poszukiwań, to co ja przeszłam przed swoja studniówką też było "wyczerpujące".

Jeśli masz mozliwość wklej zdjęcie sukienki na Tobie.
Pozdrawiam

Spełnić marzenia . . .

Edytowane przez iwoona
Czas edycji: 2010-12-19 o 13:21
iwoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 13:28   #14
LauraM
Przyczajenie

Ta sukienka jest piękna, jak powiększysz troche dekolt, dobierzesz dobrze dodatki i możesz wyglądać naprawdę pięknie. Co do paska to musiałabym zobaczyć to na żywo, trudno mi ocenić jak nie widzę. Nie masz możliwości wstawić zdjęcia z sukienką na sobie?
LauraM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 13:44   #15
aldenea
Rozeznanie

w orsay'u widziałam czarną sukienkę z zakrytymi plecami i dekoltem.
a tej bym nie zanosiła do krawcowej, nie będzie już tak ładna po przeróbce

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 13:50   #16
aguSxD
Rozeznanie

A ja się z wiekszością nie zgadzam. Nie jest za grzeczna na studniówke! Ma oryginalny kolor i świetny fason. Mi się bardzo podoba. Nie ma po co jej przerabiać, taka jak jest jest świetna. Jeśli uważasz, że jest 'za zwykła' to możesz założyć jakieś szalone buty do niej już nie bedzie za grzeczna.
Stary 2010-12-20, 05:55   #17
majeczeczka
Przyczajenie

to powiedzcie mi jakie sukienki powinno się ubierać na studniowkę? bo ja naprawdę nie mam pojęcia. nie chciałabym długiej, wolałaby krótką. i gdzie wy kupowałyście swoje?
Stary 2010-12-20, 06:36   #18
misia00
Zakorzenienie

Własnie moja kuzynka ja kupila na studniówkę,były kiedys takie czarne,chciała czarna ale juz nie bylo;/

Ale bardzoo fajnie lezy
Stary 2010-12-20, 11:36   #19
aguSxD
Rozeznanie

Ja mam na 100dniówkę ołówkową małą czarną, bez dekoldu, z krótkim rękawkiem. W ogóle nie jest balowa, ale ja w takich typowych zwywiewnych sukieneczkach z odkrytymi ramionami poprostu źle się czuję, więc nic na siłę
Stary 2010-12-20, 13:35   #20
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 15:42   #21
sarssa
Zadomowienie

Za elegancka? No błagam

Sukienka jest bardzo ładna, skromna i odpowiednia na studniówkę Jednak pasek, a juz na pewno szeroki- wszystko zepsuje, tak samo powiększanie dekoltu: cały jej urok jest w tym, że przylega tak blisko szyi. Poza tym, jesli chciałabyś go "przyciac" na okraglo, to niewiele to zmieni jesli chodzi o biust, bo takie owalne dekolty wszystko zaokraglaja. Ja zostawiłabym tak jak jest

Ewentualnie, nie odrywałabym metki (to zawsze miesiac czasu na dalsze poszukiwania) i probowała cos upolowac za tydzien na wyprzedazach, rownie prostego i bez udziwnien z dekoltem w szpic. Sporo takich sukienek jest teraz w sklepach

Dobrej zabawy!

Edytowane przez sarssa
Czas edycji: 2010-12-20 o 15:44 Powód: literowka
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 16:25   #22
e legy
Raczkowanie

Fantastyczna sukienka i moim zdaniem świetnie nadaje się na studniówkę! Ja swoją miałam 2 lata temu, ale gdybym musiała teraz wybierać sukienkę na tę okazję z wielką przyjemnością założyłabym właśnie tę
e legy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 16:45   #23
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Mnie się podoba i na studniówkę jest ok. Lepiej wygladać skromnie niż jak choinka czy panna młoda. Kto powiedział, że na studniówce ma nie być skromnie? Kiedyś dziewczyny zakładały czarne spódnice i białe bluzki i było ok. Możesz spokojnie włożyć tą sukienkę, będziesz się wyróżniać na plus- dziewczyna z klasą. Do tego ładne szpilki i skromna biżuteria (kolczyki plus bransoletka). Nie wkładaj paska, bo popsujesz efekt i nie przerabiaj sukienki, teraz jest dobrze.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka

Edytowane przez PaulinaMigotka
Czas edycji: 2010-12-20 o 16:47
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-20, 21:32   #24
Hedvigis
Zakorzenienie

Uważam, że sukienka jest piękna. Nadaje się na studniówkę, bo nie ma jednolitego materiału tylko taki lekko połyskujący. Ma bardzo uroczy krój, więc szkoda go psuć powiększaniem dekoltu. Tylko myślę, że nie powinnaś ubierać do niej paska, bo będzie mniej "spektakularnie" i zrobi się pospolicie. Nie każdy musi na studniówce świecić jak choinka satyną czy taftą, jest duże pole do popisu. Nadaje się, bo jak sama twierdzisz masz problem z plecami. Zamiast paska proponowałabym Ci poszukać jakiegoś bardzo masywnego łańcuszka, koli? Takiego zdobionego, ciężkiego, żeby właśnie zebrać całą uwagę na dekolcie i sprawić, ze ona może ona nie być wg niektórych być za grzeczna. Jakoś to widzę już oczyma wyobraźni, taki a'la antyczny, taki zdobiony, stylizowany na stare złoto i z duużym czarnym kamieniem.

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 08:21   #25
majeczeczka
Przyczajenie

zachęcona waszymi pozytywnymi komentarzami kupiłam ją w końcu. rzeczywiście, jest krótka na wysokiej osobie, ale ładnie wygląda. ślicznie połyskuje w świetle. z dekoltem nic nie będę robić ,a co do paska, wkleję wam zdjęcie. dodam, że mama i siostra oraz chłopak jednogłośnie stwierdzili, że w pasku jest o niebo lepiej. teraz doradźcie mi jeszcze z czymś innym
. mam naturalnie ciemno brązowe wpadające w czerń włosy beznadziejnie puszące się i falujące sięgają mi trochę za ramiona. mam też prostą grzywkę. myślałam o fryzurze całkiem zwyczajnej czyli proste rozpuszczone włosy, do tego makijaż: ciemne oczy trochę tak drapieżnie. będzie pasować? na czym jak na czym ale na fryzurach ja się kompletnie nie znam. wiem jedno- źle czuję się w kokach, tapirach, lubię gdy włosy mi falują i wyglądają tak naturalnie.

Co do butów myślicie, że pasują gladiatorki czy raczej klasyczne czarne szpilki?

i jeszcze jedno. czy myślicie, że będą mi pasować takie rękawiczki eleganckie koronkowe na przykład takie jak w załączniku? lub na przykład krótkie bez palców takie tylko na dłonie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rekawiczki.jpg (47,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2010-12-28, 09:46   #26
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Moim zdaniem na studniówkę raczej średnio.
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 14:28   #27
aagaaciaa
Raczkowanie

ja bym na swoją studniówkę takiej sukienki nie założyła. No ale... O gustach się nie dyskutuje.
aagaaciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 16:27   #28
paulape18
Raczkowanie

na studniówkę to nie za bardzo .. może na imieniny do ciotki a poza tym kolor jakiś taki hmm nieładny
paulape18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 16:38   #29
majeczeczka
Przyczajenie

kolor ma właśnie najlepszy. ślicznie połyskuje i ten wzór na żywo jest hmm taki inny niż na zdjęciu, wyraźniejszy. lepiej z dekoltem czy bez? patrzcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.jpg (36,7 KB, 49 załadowań)
Stary 2010-12-29, 09:25   #30
sarssa
Zadomowienie

Ja utrzymuję, ze bez dekoltu wyglada lepiej Dziewczeco i z klasą. Zostawiłabym ja tak jak jest. A jaki pasek dokładnie do niej planujesz?

Co do rekawiczek- jestem na nie, moim zdaniem nie pasują do sukienki; poza tym za duzo dobrego by bylo: pasek, rekawiczki itd Buty- klasyczne czarne szpilki, lepiej wybrać coś co jest ciągle w modzie i za kilka lat ogladac z przyjemnością zdjęcia ( chociaż sama gladiatorki lubię to nie wykluczam,że za za kilka lat bede sobie zadawac pytanie: jak ja moglam w czyms takim chodzic? ).

Włosy wyprostowałabym i tyle. Z bizuterii wybrałabym albo duzy pierscionek i male wkretki, albo same duze , ciekawe kolczyki albo jedynie jakąś ozdobę (opaskę) we włosy.
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości