|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Fleki do butów z CCC?
Mam pytanko. Czy któraś z Was ma takie buty i dała radę gdzieś kupić do nich fleki? Czy pozostaje tylko wypełnienie u szewca?
https://wizaz.pl/szafa/images/40192_1260_1.jpg
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fleki do butów z CCC?
szewc odpowiednio obrobi inne fleki, jesli nie będzie miał pasujących. ja dziś zanosiłam moje z nietypowymi flekami i normalnie zrobi.
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Obrobi inne? Oni chyba zalewają cały obcas i dopiero formują niby flek...
Ale to nie dość, że droższe to trzeba buty zostawić. A ja bym chciała jednak mieć fleków w zapasie, żeby mogła sobie wymienić kiedy chce tym bardziej, że one się szybko zużywają. Niestety są jakieś dziwne i jak narazie takich nie spotkałam.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normalnie jak kupuje nowe buty to nosze je gdzies tak z tydzień, felki oczywiście do wyminay - i z miejsca każe założyć metalowe. Za normalne w szewca zapłacisz z 5zł a za metalowe 10 - tyle, że ja jak mam metalowe to na cały sezon mi starczą, dopiero w kolejnym wymieniam znowu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A wiec ja mam w domu buty z CCC i to niejedna pare
![]() nigdy nie kupuje flekow do nich bo fleki sa plasitkowe i szybko sie zcieraja dlatego daje do szewca i on mi wstawia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Podpinam sie pod propozycją: szewc. CCC ma BEZNADZIEJNE fleki, jakiekolwiek by buty nie były, po dwóch załozeniach fleki byly do wymiany. Szewc jak mi załozył to starczyły na 200 załozeń
![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
fakt-fleki od szewca są znacznie trwalsze (i nie chodzi mi o metalowe) niż te ze sklepu.
a jak pójdę do szewca w tych butkach o których naprawę chodzi, to siadam sobie wygodnie na stołeczku i pięć minut później wychodzę w naprawionych. przecież nie wyjdę na bosaka, a szewc klienta też raczej nie odeśle z kwitkiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
jak nie chcesz zostawiać, to zapytaj szewca czy ma takie i Ci sprzeda. Szewcy często same fleki sprzedają jeśli tylko mają dokładnie takie same
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;9765629]fakt-fleki od szewca są znacznie trwalsze (i nie chodzi mi o metalowe) niż te ze sklepu.
a jak pójdę do szewca w tych butkach o których naprawę chodzi, to siadam sobie wygodnie na stołeczku i pięć minut później wychodzę w naprawionych. przecież nie wyjdę na bosaka, a szewc klienta też raczej nie odeśle z kwitkiem...[/QUOTE] Wow, o takim czyms to jeszcze nie slyszalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jedno jest pewne, kozakow na zime to u nich wiecej nie kupie ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;9765629]fakt-fleki od szewca są znacznie trwalsze (i nie chodzi mi o metalowe) niż te ze sklepu. a jak pójdę do szewca w tych butkach o których naprawę chodzi, to siadam sobie wygodnie na stołeczku i pięć minut później wychodzę w naprawionych. przecież nie wyjdę na bosaka, a szewc klienta też raczej nie odeśle z kwitkiem...[/quote] tez zauwazylam ze sa trwalsze i starczaja mi tak dlugo az czubki poździeram albo buty przestaja mi sie podobac ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja w zeszłym roku kupiłam z ccc kozaki na zimę, nie wytrzymały nawet jednego sezonu a już je oddałam do szewca. Ja nie wiem jak one były zrobione, ale obcas w środku nie był zalany, w środku był pusty. Szewc miał nie lada problem, ale je wypełnił czymś tam i pozbijał gwoźdźmi.. ech super... nigdy więcej tam butów nie kupię, szkoda kasy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Też mam kilka par butów z CCC w domu. Wszystkie fleki wypełniam u szewca. Zarówno szewc (a pytałam u kilku, którzy zajmują się sprzedażą fleków) jak również jedna ekspedientka ze sklepu z artykułami szewskimi powiedzieli, że nie masz szans kupić fleków do butów z CCC, Deichmana czy Ambry. Podobno są nie do dostania w hurtowniach, czy gdzieś, gdzie Ci ludzie się zaopatrują.
Więc zostaje jedynie podbijanie u szewca. Osobiście wolę wymieniać fleki sama w domu (oczywiście jeśli je kupię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
witam Wizażanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
10 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Luzia dziękuję bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Tyle czasu minęło a problem wciąż aktualny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.