Fleki do butów z CCC? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 21:56   #1
eifersucht
Zadomowienie

Fleki do butów z CCC?

Mam pytanko. Czy któraś z Was ma takie buty i dała radę gdzieś kupić do nich fleki? Czy pozostaje tylko wypełnienie u szewca?

https://wizaz.pl/szafa/images/40192_1260_1.jpg

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:05   #2
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska
Dot.: Fleki do butów z CCC?

podpinam się...

jedna pare fleczkow do nich dostałam dodatkowo, ale te pierwsze juz sa prawie całe zjechane wiec pora pomyslec o nowych

Wymianka
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:26   #3
lady_chwila
Zakorzenienie

szewc odpowiednio obrobi inne fleki, jesli nie będzie miał pasujących. ja dziś zanosiłam moje z nietypowymi flekami i normalnie zrobi.
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:42   #4
eifersucht
Zadomowienie

Obrobi inne? Oni chyba zalewają cały obcas i dopiero formują niby flek...

Ale to nie dość, że droższe to trzeba buty zostawić. A ja bym chciała jednak mieć fleków w zapasie, żeby mogła sobie wymienić kiedy chce tym bardziej, że one się szybko zużywają. Niestety są jakieś dziwne i jak narazie takich nie spotkałam.

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:52   #5
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eifersucht Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Czy któraś z Was ma takie buty i dała radę gdzieś kupić do nich fleki? Czy pozostaje tylko wypełnienie u szewca?

ja Ci nie pomogę bo chyba w życiu raz wymianiałam fleki w domu... przed studniówką jak jeden zniszczyłam i nie było wyjścia

normalnie jak kupuje nowe buty to nosze je gdzies tak z tydzień, felki oczywiście do wyminay - i z miejsca każe założyć metalowe. Za normalne w szewca zapłacisz z 5zł a za metalowe 10 - tyle, że ja jak mam metalowe to na cały sezon mi starczą, dopiero w kolejnym wymieniam znowu.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 23:09   #6
lady_chwila
Zakorzenienie

Cytat:
Obrobi inne? Oni chyba zalewają cały obcas i dopiero formują niby flek...

Ale to nie dość, że droższe to trzeba buty zostawić. A ja bym chciała jednak mieć fleków w zapasie, żeby mogła sobie wymienić kiedy chce tym bardziej, że one się szybko zużywają. Niestety są jakieś dziwne i jak narazie takich nie spotkałam.
no ja płacę 10 zł i mam sie zgłosić jutro po południu, a oddałam dziś wieczorem. nie wiem dokładnie jak to się odbywa, ale mowił cos takiego.
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 23:35   #7
sendenhorst
Raczkowanie

A wiec ja mam w domu buty z CCC i to niejedna pare
nigdy nie kupuje flekow do nich bo fleki sa plasitkowe i szybko sie zcieraja dlatego daje do szewca i on mi wstawia.
sendenhorst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 07:50   #8
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

Podpinam sie pod propozycją: szewc. CCC ma BEZNADZIEJNE fleki, jakiekolwiek by buty nie były, po dwóch załozeniach fleki byly do wymiany. Szewc jak mi załozył to starczyły na 200 załozeń
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 12:26   #9
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

fakt-fleki od szewca są znacznie trwalsze (i nie chodzi mi o metalowe) niż te ze sklepu.

a jak pójdę do szewca w tych butkach o których naprawę chodzi, to siadam sobie wygodnie na stołeczku i pięć minut później wychodzę w naprawionych. przecież nie wyjdę na bosaka, a szewc klienta też raczej nie odeśle z kwitkiem...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 15:09   #10
adusik
Zadomowienie

jak nie chcesz zostawiać, to zapytaj szewca czy ma takie i Ci sprzeda. Szewcy często same fleki sprzedają jeśli tylko mają dokładnie takie same Wtedy sobie sama w domu wymienisz i nie musisz płacić za robociznę. A jeśli nie będzie miał takiego kształtu to niestety będziesz zmuszona oddać

---------------------------------------------

zaczynam blogować: http://shawl.bloblo.pl/

http://shawl.maxmodels.pl

adusik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 15:52   #11
Papiszynka
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;9765629]fakt-fleki od szewca są znacznie trwalsze (i nie chodzi mi o metalowe) niż te ze sklepu.

a jak pójdę do szewca w tych butkach o których naprawę chodzi, to siadam sobie wygodnie na stołeczku i pięć minut później wychodzę w naprawionych. przecież nie wyjdę na bosaka, a szewc klienta też raczej nie odeśle z kwitkiem...[/QUOTE]

Wow, o takim czyms to jeszcze nie slyszalam chociaz patrzac na moje fleki to mam watpliwosci czy moj szewc je zrobil w 5 minut. Sa zazwyczaj przybite gowzdzikami, poza tym w jednych butach mialam troche starty obcas i flek jest do niego specjalnie wyprofilowany, innym razem szewc podkleil mi skorke na obcasach. Naprawde warto wydac te 10zl, poczekac kilka dni i miec porzadne fleki.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 16:00   #12
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:

mam takie buciki, oj chcialabym zeby wygladaly jakna tym zdjeciu, czubki zdarly sie juz drugiego dnia (ale da sie to pasta zamazac) a fleki tradycyjnie po kilku dniach do wymiany. Szewc mi ladnie fleki zrobil, oczywiscie nowe i nie do zdarcia

Cytat:
Napisane przez agacior89 Pokaż wiadomość
Podpinam sie pod propozycją: szewc. CCC ma BEZNADZIEJNE fleki, jakiekolwiek by buty nie były, po dwóch załozeniach fleki byly do wymiany. Szewc jak mi załozył to starczyły na 200 załozeń
tak prawda, ja kupuje na kazdy sezon nowe buty w ccc, moja ciocia robi te butki i mam zawsze znizki 30% az zal nie kupic nie mam im wcale za zle ze sa marnej jakosci, nie sa skorzane, do tego tanie nie mozna duzo wymagac, a niekotre naprawde ladne. Jednak zawsze przyjmuja do reklamacji, zawsze

jedno jest pewne, kozakow na zime to u nich wiecej nie kupie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;9765629]fakt-fleki od szewca są znacznie trwalsze (i nie chodzi mi o metalowe) niż te ze sklepu.

a jak pójdę do szewca w tych butkach o których naprawę chodzi, to siadam sobie wygodnie na stołeczku i pięć minut później wychodzę w naprawionych. przecież nie wyjdę na bosaka, a szewc klienta też raczej nie odeśle z kwitkiem...[/quote]

tez zauwazylam ze sa trwalsze i starczaja mi tak dlugo az czubki poździeram albo buty przestaja mi sie podobac szewc ma rozne fleki i powinien bez problemu dopasowac
Stary 2008-11-18, 19:07   #13
creativve
Rozeznanie

Ja w zeszłym roku kupiłam z ccc kozaki na zimę, nie wytrzymały nawet jednego sezonu a już je oddałam do szewca. Ja nie wiem jak one były zrobione, ale obcas w środku nie był zalany, w środku był pusty. Szewc miał nie lada problem, ale je wypełnił czymś tam i pozbijał gwoźdźmi.. ech super... nigdy więcej tam butów nie kupię, szkoda kasy.
creativve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 19:13   #14
assicka
Zakorzenienie

Też mam kilka par butów z CCC w domu. Wszystkie fleki wypełniam u szewca. Zarówno szewc (a pytałam u kilku, którzy zajmują się sprzedażą fleków) jak również jedna ekspedientka ze sklepu z artykułami szewskimi powiedzieli, że nie masz szans kupić fleków do butów z CCC, Deichmana czy Ambry. Podobno są nie do dostania w hurtowniach, czy gdzieś, gdzie Ci ludzie się zaopatrują.
Więc zostaje jedynie podbijanie u szewca.
Osobiście wolę wymieniać fleki sama w domu (oczywiście jeśli je kupię ) - wychodzi taniej i szybciej. Ale niestety nie zawsze jest to możliwe
assicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:36   #15
kingkong
Rozeznanie

witam Wizażanki ile kosztuje podbijanie u szewca?
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 14:05   #16
Luzia
Zakorzenienie

10 zl

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 14:28   #17
kingkong
Rozeznanie

Luzia dziękuję bardzo
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 18:34   #18
lala_87
Przyczajenie

Tyle czasu minęło a problem wciąż aktualny W tamtym roku kupiłam kozaki Lasocki, fleki się starły i wymieniłam na zapasowe, które były z butami w pudełku. No i teraz te drugie się niszczą, chciałam dokupić, ale nie ma szans, po przeczytaniu postów zanoszę moje do szewca. Poza tym na jesień kupiłam botki, fleka nie miałam już po pierwszym wyjściu, więc też założyłam zapasowego. To kolejne buty do których nie ma szans dokupić fleków. Dodam jeszcze, że nigdy nie byłam mistrzem w gubieniu i niszczeniu fleków, te z CCC są jakieś kiepskie, a do tego ciężko je dostać .
lala_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości