|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Problemy z cukrem...
Od pewnego czasu mam kłopoty z cukrem(pisałam już o tym tutaj nawet), jednak to nie cukrzyca a stan przedcukrzycowy, tak mi przynajmniej powiedzieli w szpitalu..Cukrzyce moge dostać w każdej chwili, moze za 2 dni, może za 2 lata, ale jestem poważnie zagrożona..
Jest może jakiś wątek zbiorczy dla osób z cukrzyca, stanem przedcukrzycowym? Kurcze, szukałam ale mnie ta wyszukiwarka coś nie lubi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z cukrem...
a to cukrzyca typu 2? bo podobno da sie to opanowac dieta (niskie ig i zlozone ww utrzymuja odpowiedni poziom cukru)
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Moge dostać cukrzyce typu 2..
zaczeło sie od tego, ze sobie o 11 przez przypadek gdzieś bo mierzyli sprawdziłam cukier, byłam od 6 rano na nogach i na czczo a miałam 260..:/ Wygladowałam w szpitalu, tona badań i na chwile obecna nie mam,ale moge dostac w kazdej chwili, tym bardziej ze (kupilam glukometr i musze spr cukier codziennie rano) mam rano w 90% ten cukier na czczo 120:/. Babka powiedziala mi wlasnie, ze stosujac diete, jest szansa zeby tego uniknąć.. Póki co wyeliminowałam calkowicie slodycze, staram sie ograniczać cukry proste.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
zadnego wątku zbiorczego nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ej, nie chce reklamowac diet, ale zasady montignaca sa ok; pelne ziarna, straczki, laczenie wyzszych ig z nizymi, zeby obnizyc itp., poszukaj o tym (south beach tez jest oparta na ig? bo nie wiem) ale nie baw sie w slodziki, bo odpowiedz chemiczna na nie jest taka, jak na cukier podobno
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witam! Endokrynolog kazała mi zbadać poziom cukrów oraz metabolity (wapń, potas). Czy do tych badań trzeba być na czczo? Z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cukier na pewno zreszta, na badania krwi zawsze na czczo, nawet bez picia, bo moze przeklamac wyniki (rozrzedzic krew)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
na czczo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.