Bielizna ciążowa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 08:58   #1
jokasiu
BAN stały

Bielizna ciążowa

Kupować bieliznę ciążową - jeśli tak to kiedy jest najlepszy czas? I może polecacie coś sprawdzonego?
jokasiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 09:56   #2
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Bielizna ciążowa

ja kupiłam na końcówce ciąży bielizne Alles mama
staniki dość drogie ale naprawdę leżą idealnie i mają odpinane ramiączka co jest bardzo wygodne przy karmieniu piersią
kolekcje są sexy bo sorry ale zwykła ciążowa czy dla karmiących to taka typowo antykoncepcyjna a jednak jak odsłaniasz pierś z ładnej,koronkowej bielizny to człowiekowi od razu lepiej na duszy
http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,3.html
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 21:35   #3
Klarissa
Zakorzenienie

Ja nie kupowałam typowo ciążowej bielizny, nie czułam takiej potrzeby. Natomiast trochę zmieniały się moje gabaryty więc musiałam robić zapasy, ale brałam po prostu to, w czym mi było wygodnie. Staników do karmienia też nie kupowałam, karmiłam w normalnych biustonoszach bez najmniejszego problemu.
Stary 2014-08-08, 07:53   #4
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, a ja nie byłam z alles zadowolona - tzn. jakość fajna, ładne, ale strasznie kiepsko pomyślane odpięcie, za bardzo z boku, prawie pod pachą niewygodne.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 09:15   #5
pstryczek84
Zakorzenienie

jokasiu - ja sobie chwalilam ciazowe biustonosze. dla mnie wygoda, odpinalam i pyk, gotowe
rozumiem ze malenstwo dopiero w drodze?
proponuje Ci tuz przed porodem kupic do szpitala najzwyklejszy biustonosz do karmienia za pare zlotych i wtedy zobaczysz czy to Ci odpowiada czy nie.
zapasow nie radze robic gdyz po pierwsze do konca nie bedziesz wiedziec jaki rozmiar beda mialy twoje piersi a dwa to byc moze tfu tfu nie bedzie Ci dane z roznych powodow karmic piersia

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 17:13   #6
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
proponuje Ci tuz przed porodem kupic do szpitala najzwyklejszy biustonosz do karmienia za pare zlotych i wtedy zobaczysz czy to Ci odpowiada czy nie.
Za paręzłotych to nie jest biustonosz tylko rozciągliwa szmata, która nie trzyma biustu. Nie warto kupować, ani ubierać nawet za darmo. Biustonosz musi być dobrze dopasowany. Żadne "rosnące z mamą" i tym podobne bzdety.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 17:22   #7
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja nie kupowałam bielizny ciążowej.
Pod koniec musiałam kupić większe biustonosze,
to kupiłam najtańsze,
bo liczyłam że szybko dojdę do wagi sprzed ciąży i tak się stało
Stary 2014-08-08, 21:39   #8
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Za paręzłotych to nie jest biustonosz tylko rozciągliwa szmata, która nie trzyma biustu. Nie warto kupować, ani ubierać nawet za darmo. Biustonosz musi być dobrze dopasowany. Żadne "rosnące z mamą" i tym podobne bzdety.
chodzilo mi o to odpinane ramiaczko - czy autorce bedzie cos takiego odpowiadalo czy jednak da rade karmic w zwyklym biustonoszu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 22:25   #9
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
chodzilo mi o to odpinane ramiaczko - czy autorce bedzie cos takiego odpowiadalo czy jednak da rade karmic w zwyklym biustonoszu
Samo zapięcie można kupić za 5zł, tasiemkę za 1zl i samej przerobić, nie wymaga to żadnych umiejętności poza supełkiem na nitce (nie umiem szyć i dałam sobie radę, w sieci są zdjęcia ja to zrobić).
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-09, 08:37   #10
kordelka85
BAN stały

Ja cala ciąże przechodziłam w normalnych biustonoszach,tylko szerzej zapinanych. Gacie pod koniec kupiłam w większym rozmiarze.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-26, 15:23   #11
Darusssia
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47616870]Marsi, a ja nie byłam z alles zadowolona - tzn. jakość fajna, ładne, ale strasznie kiepsko pomyślane odpięcie, za bardzo z boku, prawie pod pachą niewygodne.[/QUOTE]

Co kto woli - niektóre kobitki wolą z przodu, niektóre z boku Ja sobie chwalę Allesa i polecam
Darusssia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 17:56   #12
JulaBura
BAN stały

Biustonosz do karmienia to bardzo wazna sprawa! Trzeba dbać o piersi szczególnie w czasie ciązy i karmienia piersią, a biustonosz odpowiednio dobrany to wg mnie podstawa. Ja miałam kilka biustonoszy babyono - dla mnie super wygodne i dopasowane. Ale przede wszystkim taki biustonosz trzeba przymierzyć.
JulaBura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 11:15   #13
Beata322
Przyczajenie

Zgadzam się stanik w czasie ciąży i karmienia jest bardzo ważny. Dobrze dobrany rozmiar może uchronić piersi przed utrata jędrności.
Ja wybrałam model z Hotmilka, który poleciła mi Pani w sklepie: http://www.lovemum.pl/products/biust...necessity-nude
Mimo braku fiszbin świetnie radzi sobie z podtrzymaniem moich piersi. Dodatkowo ma delikatnie usztywniane miseczki, które ukrywają asymetrię piersi pomiędzy karmieniami.
Beata322 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-25, 12:38   #14
princess_m
Raczkowanie

Majtki kupowałam w h&m nie dałam rady zwykłych nosić bo ciągle czułam gumkę która mnie uciskała. Przez praktycznie całą ciąże nie nosiłam zwykłego stanika (oczywiście wszędzie mnie uciskało) tylko takie jak sportowe - jedyne które mnie nie uciskały co zaowocowało już po karmieniu utratą jędrności biustu Faktem jest też to że u mnie biust rósł jak oszalały 3 rozmiary do przodu + karmienie - szarpanie młodego = utrata jędrności, ale jestem z tych matek co uważają, że każda kropla mleka jest za cenę złota więc nie żałuję
princess_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-26, 22:15   #15
Patrycjaa99
Raczkowanie

Ja też kupowałam staniki bardziej sportowelub materiałowe które nie wbijały mi się wszędzie, stawiam jednak na komfort. Kupowałam często w hmie, mieli spory wybór
Patrycjaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-28, 17:33   #16
Julkakulkaa
Rozeznanie

Alles, alles, alles! Takie zwykłe, sportowe zakładam na noc żeby wkładki trzymały, na dzień normalne allesy, z fiszbinami, z obwodem 65 a nie 85 :P, wygodne i przede wszystkim - w których wygląda się jak kobieta, nie tylko mlekomat
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 19:25   #17
kalioppe
Zadomowienie

A czy któraś z Was nosiła bieliznę Cake Lingerie?
Natknęłam się ostatnio w Boutique Bielizny na parę fajnych modeli.
Tylko jestem ciekawa, jak się sprawują w praktyce.
Tanie nie są, więc wolę się najpierw zorientować, zanim zamówię.
Ktoś, coś? Będę wdzięczna

Kiedy bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby./
O.Wilde

UWAGA jeżdżę

Edytowane przez kalioppe
Czas edycji: 2015-05-04 o 20:43
kalioppe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości