|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Bielizna ciążowa
Kupować bieliznę ciążową - jeśli tak to kiedy jest najlepszy czas? I może polecacie coś sprawdzonego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bielizna ciążowa
ja kupiłam na końcówce ciąży bielizne Alles mama
staniki dość drogie ale naprawdę leżą idealnie i mają odpinane ramiączka co jest bardzo wygodne przy karmieniu piersią kolekcje są sexy bo sorry ale zwykła ciążowa czy dla karmiących to taka typowo antykoncepcyjna ![]() ![]() http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,3.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupowałam typowo ciążowej bielizny, nie czułam takiej potrzeby. Natomiast trochę zmieniały się moje gabaryty więc musiałam robić zapasy, ale brałam po prostu to, w czym mi było wygodnie. Staników do karmienia też nie kupowałam, karmiłam w normalnych biustonoszach bez najmniejszego problemu.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Marsi, a ja nie byłam z alles zadowolona - tzn. jakość fajna, ładne, ale strasznie kiepsko pomyślane odpięcie, za bardzo z boku, prawie pod pachą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jokasiu - ja sobie chwalilam ciazowe biustonosze. dla mnie wygoda, odpinalam i pyk, gotowe
![]() rozumiem ze malenstwo dopiero w drodze? proponuje Ci tuz przed porodem kupic do szpitala najzwyklejszy biustonosz do karmienia za pare zlotych i wtedy zobaczysz czy to Ci odpowiada czy nie. zapasow nie radze robic gdyz po pierwsze do konca nie bedziesz wiedziec jaki rozmiar beda mialy twoje piersi a dwa to byc moze tfu tfu nie bedzie Ci dane z roznych powodow karmic piersia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Za paręzłotych to nie jest biustonosz tylko rozciągliwa szmata, która nie trzyma biustu. Nie warto kupować, ani ubierać nawet za darmo. Biustonosz musi być dobrze dopasowany. Żadne "rosnące z mamą" i tym podobne bzdety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupowałam bielizny ciążowej.
Pod koniec musiałam kupić większe biustonosze, to kupiłam najtańsze, bo liczyłam że szybko dojdę do wagi sprzed ciąży i tak się stało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Samo zapięcie można kupić za 5zł, tasiemkę za 1zl i samej przerobić, nie wymaga to żadnych umiejętności poza supełkiem na nitce (nie umiem szyć i dałam sobie radę, w sieci są zdjęcia ja to zrobić).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Ja cala ciąże przechodziłam w normalnych biustonoszach,tylko szerzej zapinanych. Gacie pod koniec kupiłam w większym rozmiarze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47616870]Marsi, a ja nie byłam z alles zadowolona - tzn. jakość fajna, ładne, ale strasznie kiepsko pomyślane odpięcie, za bardzo z boku, prawie pod pachą
![]() Co kto woli - niektóre kobitki wolą z przodu, niektóre z boku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Biustonosz do karmienia to bardzo wazna sprawa! Trzeba dbać o piersi szczególnie w czasie ciązy i karmienia piersią, a biustonosz odpowiednio dobrany to wg mnie podstawa. Ja miałam kilka biustonoszy babyono - dla mnie super wygodne i dopasowane. Ale przede wszystkim taki biustonosz trzeba przymierzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się stanik w czasie ciąży i karmienia jest bardzo ważny. Dobrze dobrany rozmiar może uchronić piersi przed utrata jędrności.
Ja wybrałam model z Hotmilka, który poleciła mi Pani w sklepie: http://www.lovemum.pl/products/biust...necessity-nude Mimo braku fiszbin świetnie radzi sobie z podtrzymaniem moich piersi. Dodatkowo ma delikatnie usztywniane miseczki, które ukrywają asymetrię piersi pomiędzy karmieniami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Majtki kupowałam w h&m nie dałam rady zwykłych nosić bo ciągle czułam gumkę która mnie uciskała. Przez praktycznie całą ciąże nie nosiłam zwykłego stanika (oczywiście wszędzie mnie uciskało) tylko takie jak sportowe - jedyne które mnie nie uciskały co zaowocowało już po karmieniu utratą jędrności biustu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja też kupowałam staniki bardziej sportowelub materiałowe które nie wbijały mi się wszędzie, stawiam jednak na komfort. Kupowałam często w hmie, mieli spory wybór
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Alles, alles, alles! Takie zwykłe, sportowe zakładam na noc żeby wkładki trzymały, na dzień normalne allesy, z fiszbinami, z obwodem 65 a nie 85 :P, wygodne i przede wszystkim - w których wygląda się jak kobieta, nie tylko mlekomat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A czy któraś z Was nosiła bieliznę Cake Lingerie?
Natknęłam się ostatnio w Boutique Bielizny na parę fajnych modeli. Tylko jestem ciekawa, jak się sprawują w praktyce. Tanie nie są, więc wolę się najpierw zorientować, zanim zamówię. Ktoś, coś? Będę wdzięczna ![]()
Kiedy bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby./ O.Wilde UWAGA jeżdżę ![]() Edytowane przez kalioppe Czas edycji: 2015-05-04 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.